29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Přeji pěkný den, chtěla bych poradit ohledně uvedení jména otce do rodného listu. Jsem v šestém měsíci a pořád si lámu hlavu, zda ho uvést nebo raději ne, ale nevím, jak by mohl reagovat on!? Největší problém je asi v tom, že můj bývalý partner je rád, že bude mít potomka, i když jeho nadšení spočívá v tom, že bude mít s čím se chlubit v hospodě kamarádům. Pořád trvá na tom, že chce být v RL jako otec uveden. Od července, kdy jsem ho opustila, protože začal pít ve velké míře (utratí za to celou výplatu) a opět se vrátil k pravidelnému kouření marihuany, mi slibuje, že mě bude finančně podporovat ( jsem na ÚP). U slibů, pochopitelně zůstal a peníze mi nedává a jistě tomu tak bude i v době, kdy se malý narodí. Má už jedno dítě a na to sice občas alimenty zaplatí,ale pravidelně to rozhodně není. Říkám si, že nejjednodušší řešení bude, že po něm prostě nebudu žádné peníze chtít a neuvedu jeho jméno do RL a budu se o malého starat sama. Jen se pořád ptám, jestli na to mám právo a jakým způsobem by mohl reagovat on? Může nějak docílit toho, aby byl v RL zapsán? A co mě vlastně od něj může čekat? Mockrát děkuji za jakoukoliv radu či nápad, co mám udělat. Verča
Není tady
V případě, že neuvedeš otce do RL nebudeš mít nárok na dávky hmotné nouze! I otec může podat žalobu na určení otcovství. Zaráží mě, že jsi s takovým nezodpovědným člověk počala dítě.
Není tady
[Já se v těch všech dávkách nevyznám, jsem na to fakt antitalent.. Ale přeci jen kvůli tomu, že ho tam neuvedu nepřijdu o dávky? Žádat o určení otcovství může až po roce, nebo se pletu? A když to vezmu kolem a kolem, proč by to dělal? Jen by mu z toho přeci vyplynula vyživovací povinnost apod.. A k té jeho nezodpovědnosti: takové to dřív nebylo nebo jsem to nechtěla vidět, každopádně je fakt, že se změnil o 180° až když jsem mu řekla, že jsem těhotná ( plánovali jsme to). Za blbost se zkrátka platí.. Jen nechci, aby na tu mou doplácel můj malý.
Není tady
Ano, můžeš přijít o dávky, protože nemáš snahu zvýšit si svůj příjem - výživné na dítě a výživné neprovdané matky. Žalobu může podat ihned po narození dítěte. Myslím, si že už teď žiješ z dávek, to tě soc. pracovnice nepoučila?
Není tady
aprill napsal(a):
Ano, můžeš přijít o dávky, protože nemáš snahu zvýšit si svůj příjem - výživné na dítě a výživné neprovdané matky. Žalobu může podat ihned po narození dítěte. Myslím, si že už teď žiješ z dávek, to tě soc. pracovnice nepoučila?
No, já jsem teprve tento měsíc skončila s výplatou dávek na ÚP asamozřejmě jsem se ptala, jak to bude dál. Sociální pracovnice mi řekla, že pochopitelně můžu žádat o příspěvek v hmotné nouzi( myslím, že tak se tomu říká) , ale jelikož mám byt a teď bydlím u rodičů, tak nejsem osoba, která by splňovala požadavky na vyplacení dávek. Prý mi nezbyde nic jiného než počkat, než nastoupím na mateřskoua pak se prý uvidí.. Jsem z toho všeho vážně rozčarovaná a zmatená..
Není tady
Tak to jsi informovaná správně. Až se mimino narodí budeš osamělý rodič a ten je zase posuzován s rodiči, ale peněžitka pokryje vaše ŽM.
Výživným na na sebe a dítě by sis jen přilepšila .
Není tady
Takže jestli to dobře chápu, je asi lepší mu to otcovství přiznat. Mám pořád obavy z toho, že mi pak stejně nezbyde nic jiného, než že budu vše na malého platit já a mí rodiče a on nebude dávat žádné peníze, jako dosud. Nejsem si jistá, jestli pak budu mít nato, abych ještě vrážela peníze do tahanic po soudech apod.. Stojí to za ty nervy??
Není tady
ja bych ho tam neudavala, vyzivne stejne nedostanete, protoze donutit k placeni neplatice neni skoro mozne, na davky hmotne nouze nemate narok, dokud mate byt, pracku nebo sporak. takze bez otce na tom budete lepe, protoze muze narokovat taky navstevy ditete apod. na druhou stranu pocitejte s tim, ze na vas socialka bude cinit natlak, abyste otce za kazdou cenu uvedla a obecne se o vas socialka bude vice zajimat.
Není tady
barunka01 napsal(a):
ja bych ho tam neudavala, vyzivne stejne nedostanete, protoze donutit k placeni neplatice neni skoro mozne, na davky hmotne nouze nemate narok, dokud mate byt, pracku nebo sporak. takze bez otce na tom budete lepe, protoze muze narokovat taky navstevy ditete apod. na druhou stranu pocitejte s tim, ze na vas socialka bude cinit natlak, abyste otce za kazdou cenu uvedla a obecne se o vas socialka bude vice zajimat.
Nárok na dávky HN má i když má byt, sporák nebo pračku. Možná by neškodilo si přečíst zákon.
Není tady
Upřímě řečeno, něco takového jsem předpokládala. MYslím, že se budu muset obrnit trpělivostí a neuvádět ho. A jen doufat, že se neodhodlá k tomu, aby si otcovství nechal přiznat a vše stím související. Opravdu se bojím toho, co vše by si pak vymáhal. Návštěvami by to začínalo a nevím čím končilo.. Peníze nedává na první dítě, tak něvěřím, že začne přispívat na druhé.
Není tady
aprill napsal(a):
barunka01 napsal(a):
Nárok na dávky HN má i když má byt, sporák nebo pračku. Možná by neškodilo si přečíst zákon.
Mě bylo řečeno, že pokud mám svůj byt a ke všemu stavební spoření ( díky kterému jsem ho koupila), tak nemám nárok, i kdyby se prokázalo, že i když teď žiji s rodiči v jednom domě, tak jsme jako dvě rodiny na sobě finančně nezávislé..
Není tady
ech, tyhlety davky dost zalezi na posouzeni pracovnici obecniho uradu, kdysi tu byla diskuse na tohle tema. ve finale nejake pani vytkly i automatickou pracku. v konecnem dusledky se pracovnice OÚ shodly na tom, ze pokud bude bydlet v najmu, bude mit pracku bez zdimacky a sporak maximalne dvouplotynku, tak ji davky poskytnou. a to ta pani byla samozivitelka. takze tolik k zakonu, kde mimo jine je stanoveno (taxativne) co vsechno clovek nemusi prodat, aby na davky hmotne nouze mel narok.
Není tady
Pokud žijete v jednom bytě jste SPO (společně posuzované osoby). Pokud se jedná o dům musí mít zkolaudované 2 bytové jednotky.
Není tady
Barunko 01, moc hezké , ještě něco čemu bych se zasmála
a jiní tomu věřili a litovali?
Není tady
aprill napsal(a):
Barunko 01, moc hezké
, ještě něco čemu bych se zasmála
a jiní tomu věřili a litovali?
co mate za problem? laskave si ten zakon prectete a pak kecejte.
Není tady
Zákon čtu téměř denně . Ale asi nečtu mezi řádky jako jiní. Naučím se líp číst a ušetřím našemu státu kupu peněz
.
Upravil(a) aprill (30. 10. 2007 18:29)
Není tady
Jojo, jedná se o dům a naštěstí je zkolaudovaný jako dvě bytové jednotky, teď opravdu záleží na tom, jak to pak soc. pracovnice posoudí, snad se prokáže, že nejsme SPO. Ale moc růžově to nevidím. Řekla mi, že jsem si to zkomplikovala tím, že jsem za svého bytu odešla k rodičům. Prý kdybych bydlela na adrese trvalého bydliště a ne u rodičů, bylo by to o něčem jiném a jednodušší. Takto se to prý komplikuje a ona sama neví jak na to, že prý se na mém případě bude sama učit. Tak nezbývá než doufat, ne?
Není tady
aprill napsal(a):
Zákon čtu téměř denně
.
asi ne moc peclive
Není tady
aprill napsal(a):
Zákon čtu téměř denně
. Ale asi nečtu mezi řádky jako jiní. Naučím se líp číst a ušetřím našemu státu kupu peněz
.
mezi radky? laskave si uvedomte, ze to je zakon, ne harlekynka, kterou citavate pred spanim.
Není tady
Když dům má 2 bytové jednotky tak snad každá rodina bydlí ve svém bytě.
Není tady
Verčík napsal(a):
Jojo, jedná se o dům a naštěstí je zkolaudovaný jako dvě bytové jednotky, teď opravdu záleží na tom, jak to pak soc. pracovnice posoudí, snad se prokáže, že nejsme SPO. Ale moc růžově to nevidím. Řekla mi, že jsem si to zkomplikovala tím, že jsem za svého bytu odešla k rodičům. Prý kdybych bydlela na adrese trvalého bydliště a ne u rodičů, bylo by to o něčem jiném a jednodušší. Takto se to prý komplikuje a ona sama neví jak na to, že prý se na mém případě bude sama učit. Tak nezbývá než doufat, ne?
drzim palce. pak se ozvete, jak jste dopadla.
Není tady
Co získáš tím, že jej neuvedeš jako otce? Když mu bude záležet na tom aby otcem byl tak zažádá o testy a víme že otcem je. Když nebude chtít platit alimenty, nebude je platit ale bude si pamatovat že jsi jej jako otce odmítla uvést a bude Ti dělat více zle.
Lidé se mění.Pokud není agresivní a neohrozuje ani Tebe ani dítě, uvedla bych jej.
Pokud by tě byl nebo by bylo nebezpečí že ublíží dítěti neuvedla bych jej.
Nic nezískáš tím že jej zamlčíš až bude chtít tak se prosadí.
Hlasuji za uvést.
Není tady
Mělo by to tak být, to je jasné. Jde o to, jestli to tak bude posouzeno.. Doufám, že všechno dopadne dobře. Každopádně mockrát díky oběma za Vaše příspěvky. I když jsem pořád na vážkách, jak to udělat s tím otcovstvím. Jen nade mnou nelámejte hůl, prosím, občas se umím rozhodnout, jen mi to trvá.
Není tady
marica napsal(a):
Co získáš tím, že jej neuvedeš jako otce? Když mu bude záležet na tom aby otcem byl tak zažádá o testy a víme že otcem je. Když nebude chtít platit alimenty, nebude je platit ale bude si pamatovat že jsi jej jako otce odmítla uvést a bude Ti dělat více zle.
Lidé se mění.Pokud není agresivní a neohrozuje ani Tebe ani dítě, uvedla bych jej.
Hlasuji za uvést.
No jo, je fakt, že on se k otcovství hlásí, to ho šlechtí. Ale co dál? Když nebude platit a já opravdu budu ke všemu potřebovat jeho souhlas. Mluvím teď třeba o staveb. spoření.. To jsou právě ty otázky, které si kladu a neumím se rozhodnout, co bude pro malého menší zlo. Nemyslím si, že by dítěti ublížil, ale na druhou stranu přestava, že se s ním někde zhulí a iopije mě opravdu děsí.
Není tady
Verčík napsal(a):
marica napsal(a):
Hlasuji za uvést.No jo, je fakt, že on se k otcovství hlásí, to ho šlechtí. Ale co dál? Když nebude platit a já opravdu budu ke všemu potřebovat jeho souhlas. Mluvím teď třeba o staveb. spoření.. To jsou právě ty otázky, které si kladu a neumím se rozhodnout, co bude pro malého menší zlo. Nemyslím si, že by dítěti ublížil, ale na druhou stranu přestava, že se s ním někde zhulí a iopije mě opravdu děsí.
Ty souhlasy jsou problém ale všechny souhlasy se dají nahradit soudním rozhodnutím.
Měla jsem takový problém taky. Moje pulka byl narkoman a nedal souhlas k vycestování do Jugoslávie musela jsem se obrátit na soud. Nebyl problém.
Na druhé strané malej bude trpět když nebude vědět kdo je otec a začne se ptát.
Také bude mít dědickej nárok po otci. Až se zhulí a jak jsem napsala - lidi se mění.
Lehké to není ale já bych jej zapsala. Už pro klid v rodině.
Není tady