29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
No, tak sa ti to želanie vlastne splnilo ... Nabudúce ho treba spresniť: Chcem takého, čo bude monogamný - a len SO MNOU.... Objednávka by mala byť presná.
Není tady
Ahojky všichni....tak jsem dorazila( ne z hradu, ale po delší době), zdravím, přečtu a chytnu se.....
Jinak Salen, asi bych v tom taky měla hokej, ale jen první chvíli
Není tady
Ahoj Míšo, přijedeš do Černošic? Třeba jen na chvíli?
Salen
ber to jako osud...třeba osud dobře ví, proč se "ti to nepovedlo"....
Není tady
Ahoj Vando, bohužel nepřijedu,k protože jsem zrovna na horách - dávám si dárek k narozkám a jedu na lyže do Alp na víkend....
ale jistě se uvidíme - je mi až blbý psát: zjara....
Není tady
Tak jo, Míšo, a kdyby se ti někdy chtělo, přijď do Pece. Nemáš to zas tak daleko. Kdybych zapomněla, tak předem...krásné narozeniny!
jste tam ve čtvrtek,já vím, daleko to i nemám, nebudu jen planě slibovat a někdy dorazím....od 17?
Není tady
No to není pravidelně, svoláváme se na Depu a pokud na 18, tak v 18,30 už tam většinou jsme.
Upravil(a) Vanda (5. 11. 2007 9:10)
OK, ja bych se ozvala, zatím nemohu nic slibovat. Vloni v Černošicích to bylo bezva, škoda, že prostě rok nemá více víkendů....holt to je daň za to že makám 8,5 ho.5 dní v týdnu :-))) ---- nene, nestěžuji si, naopak
Není tady
Není tady
ehm, ehm, tohle asi není tak úplbě u původním tématu... ???
Není tady
ahoj aRegi, zkus ICQ - jestli mi funguje...
Není tady
Salen
zase buď ráda, že se v tom neplácal a nevláčel tě moc dlouho v těch sta*kách. V tomto si myslím, že čím hůř, tím líp.Žádná falešná naděje.Toto právě zazlívám tomu svému nebožtíkovi.že mi dával falešnou naději.
Není tady
hm, falešné naděje, to je něco jako rána z milosti...
no, a pak si vyber
Není tady
Selima napsal(a):
Rozmetal to patriarchát, lebo muž potreboval mať sovju manželku(manželky) pod palcom, a radšej ich asi držal každú zvlášť, aby sa proti nemu nespriahli... tipujem si. Totiž, Berberi a aj nomádi z Arabského polostrova, ktorí dodnes žijú v kmeňových a rodových spoločenstvách, majú často matriarchát....
Ahoj holky,
něco jsem slyšela o matriarchátu a patriarchátu a očividně to tady lidé chápají jinak než co to ve skutečnosti znamená. Myslím, že to matení pojmů zařídili vladaři, protože nás chtějí ovládat. Matriarchát je taky na Bali Bali, kde tomu říkají také "kult dětí", a pak je také na Papue Nové guinee , kde ho zažívají trobiáni. Prý tam žijí v té rodové společnosti, dětem se nechává svoboda tzn. nepotlačují tam dětskou sexualitu, děti už jako malý se navzájem poznávají a hrají si navzájem se svým pohlavím. Takto se vyvýjejí a samozřejmě než si najdou partnera, který jim vyhovuje, tak se normálně sexuálně baví třeba i tak, že za tím účelem chodí na návštěvy jinýh kmenů a to jak ženy tak muži..Matriarchát se vyznačuje také tím, že nikdo nic nevlastní.Prý tam netrpí žádnými úchylkami, neurózami, depresemi a tak. Dokonce o děti ženy se stará její bratr.No a právě patriarchát vzniká tam, kde chce někdo něco vlastnit a nebo chce mít z něčeho zisk. Proto se v téhle společnosti a i v některých domorodých kmenech pěstuje potlačování dětské sexuality,třeba hrubě obřízkou jak u děvčat tak u chlapců, rodiče si tak zajistí panenství své dcery pro výhoného parnera s dobrým jměním a tady viz. četla jsem velký nadpis v časopise o zdraví, že děti nežijí sexuálně, rodiče své děti hlídají a zakazují jim si hrát se svými pohlavními orgány a na tož s kamarády opačného pohlaví. Můžou je pak ovládat. Po tom zisku, vlastnění a ovládání vlastních dětí a lidí prahne jak žena tak muž a hlavně vládcové a vrchní elita, na které makáme, aby si žili jako v bavlnce,
takže to, že tu je 6000 let patriarchát, nejspíš nejde svádět jen na muže, ale můžou za to i ženy.
Není tady
Áno, samozrejme, ak chce niekto ovládať a manipulovať, tak to vyžaduje účasť aj toho druhého - ovládaného a manipulovaného, ktorý si nevie predstaviť nič iné a je presvedčený/á, že je to tak správne - viď napr. komunizmus.
Není tady
Selima napsal(a):
Áno, samozrejme, ak chce niekto ovládať a manipulovať, tak to vyžaduje účasť aj toho druhého - ovládaného a manipulovaného, ktorý si nevie predstaviť nič iné a je presvedčený/á, že je to tak správne - viď napr. komunizmus.
s tím rozdílem, že komunismus zabírá (naštěstí) podstatně menší úsek v dějinách lidstva a doufám, že spousta lidí už není přesvědčena, že komunismus je to správné
Upravil(a) Jessika (6. 11. 2007 16:19)
Není tady
Oprava, ostrov se jmenuje Bora Bora:), ale je fakt, že chlapy na tom mají větší podíl.
Není tady
Načo merať "podiel"? Na niečom, čo trvá tisícky rokov, asi majú podiel obe strany... Povedzme, že pre jednu je to výhodnejšie, aspoň na prvý pohľad.
Není tady
NO, já jsem taky četla o jednom domorodém velice izolovaně žijícím kmeni, kde vládne matriarchát .... z důvodů, že mužů mají málo tam má jeden muž více žen , o děti se starají kolektivně a když náhodou některý mužík zlobí ( je hrubý nebo líný .... ) tak ho ženy jednoduše vyženou do divočiny a tam musí přežívat jak umí , než dostane rozum ..... A oni ho většinou dostanou, protože v rámci přežití musejí. V divočině by sami dlouho nepřežili a kam jinam by se vydali nevědí ......
Není tady
já jsem to pochopila tak, že matriarchát se nevyznačuje tím, že by tam přímo vládla žena, ale že nikdo nic nevlastní a všichni mají všeho dost a to i svobného vyžití sexuálních potřeb už od dětství.
Není tady
Matriarchát sa vyznačuje tým, že pri výchove detí a celkovo v spoločenskom živote nie je podstatné, kto je otec dieťaťa(preto sa ani nemusí dodžiavať monogamia), ale skôr matka - a staršie deti sa vychovávajú tak nejako spoločne. Je to skôr taký komúnny spôsob zriadenia. A je voľnejší. Akonáhle začne byť dôležité, kto je otcom dieťaťa, prenesie sa ťažisko na vernosť ženy(nie muža!!!!) , na prísne a monogamné vzťahy, na rodinné vlastníctvo, apod.
Dve ženy sa aj v rámco mnoho ženstva skôr dohodnú ako dvaja muži . Preto je asi polyandria ešte oveľa vzácnejšia ako polygamia.
Není tady
adnad napsal(a):
Selima napsal(a):
Rozmetal to patriarchát, lebo muž potreboval mať sovju manželku(manželky) pod palcom, a radšej ich asi držal každú zvlášť, aby sa proti nemu nespriahli... tipujem si. Totiž, Berberi a aj nomádi z Arabského polostrova, ktorí dodnes žijú v kmeňových a rodových spoločenstvách, majú často matriarchát....
Ahoj holky,
něco jsem slyšela o matriarchátu a patriarchátu a očividně to tady lidé chápají jinak než co to ve skutečnosti znamená. Myslím, že to matení pojmů zařídili vladaři, protože nás chtějí ovládat. Matriarchát je taky na Bali Bali, kde tomu říkají také "kult dětí", a pak je také na Papue Nové guinee , kde ho zažívají trobiáni. Prý tam žijí v té rodové společnosti, dětem se nechává svoboda tzn. nepotlačují tam dětskou sexualitu, děti už jako malý se navzájem poznávají a hrají si navzájem se svým pohlavím. Takto se vyvýjejí a samozřejmě než si najdou partnera, který jim vyhovuje, tak se normálně sexuálně baví třeba i tak, že za tím účelem chodí na návštěvy jinýh kmenů a to jak ženy tak muži..Matriarchát se vyznačuje také tím, že nikdo nic nevlastní.Prý tam netrpí žádnými úchylkami, neurózami, depresemi a tak. Dokonce o děti ženy se stará její bratr.No a právě patriarchát vzniká tam, kde chce někdo něco vlastnit a nebo chce mít z něčeho zisk. Proto se v téhle společnosti a i v některých domorodých kmenech pěstuje potlačování dětské sexuality,třeba hrubě obřízkou jak u děvčat tak u chlapců, rodiče si tak zajistí panenství své dcery pro výhoného parnera s dobrým jměním a tady viz. četla jsem velký nadpis v časopise o zdraví, že děti nežijí sexuálně, rodiče své děti hlídají a zakazují jim si hrát se svými pohlavními orgány a na tož s kamarády opačného pohlaví. Můžou je pak ovládat. Po tom zisku, vlastnění a ovládání vlastních dětí a lidí prahne jak žena tak muž a hlavně vládcové a vrchní elita, na které makáme, aby si žili jako v bavlnce,
takže to, že tu je 6000 let patriarchát, nejspíš nejde svádět jen na muže, ale můžou za to i ženy.
ženy m ů ž o u vládnout, když leží na zádech, ale musejj být chytré...ale ony jenom rozhodnou o výsledku, zprostředkuje to muž, tak v pohodě může být označen patriarchou...
Není tady
Ja viem vládnuť a nemusím pritom ležať na chrbte... A muž to často nai nezistí...
Ale mojím osobným ideálom je typ komunity a spolužitia, kde nie ani patriarchát, ani matriarchát, ale slobodné vzťahy celkom rovnoprávnych a hlavne SVOJPRÁVNYCH bytostí, ktoré nemajú potrebu riešiť, kto je boss..
Není tady
Keď chceš vládnuť a stáť zoči voči mužovi, nemáš šancu na výhru... vždy sa totiž nájde dáky chlap, ktorý to neprežrie, a keď ťa neprebije, aspoň ti uštedrí KO...
(to je súkromný submisivný názor patriarchálne založenej blbej blondýny...)
Není tady