29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Když nakupujeme v hyper cca na týden - tak jsem se nikdy nedostala pod 1400,-. v průměru tak 1600,- (pokud nekupuju drogerku - to pak 2 000,-)
Přes týden - je to nesledováno a ani netuším, pečivo, sálaty, svačinky, no 2, 3 stovky určitě (převažně večerky). Zhruba kolem 8,9tis.
(Ale nejsou v tom obědy které se platí inkasem cca400dcera a chlap...??to netuším)
Není tady
Tercila napsal(a):
""
No, připomněla se mi stará věta, že zloba a závist pochází z chudoby. Asi už je jedno, jestli z finanční nebo duševní...
Tož veselé nakupování
jojojojo mé heslo zní .... dokud na to mám, tak si budu kupovat to, co mi chutná
Upravil(a) PetraP (11. 2. 2008 20:17)
Není tady
No co se týká tech buchet - nedelam to kvuli sobe, ale pritel ma rad k snidani sladky a i odpolko k caji nebo tak.. nekdy prijde navsteva... ne ze bych pekla jak cvok kazdy den:) - to tak jednou tydne... a nekdy ani to ne... a rozhodne co nejrychlejsi veci - zadny kynuty(na to nejsem tak zdatna a trpeliva)...
Jinak je praveda, ze kdyz ma clovek penez dost a nemusi setrit - tak neni duvod se vzdavat navykleho a to co ma clovek rad, take jsem o nikdy nedelala a jde mi to spatne i po protoceni panenek za měsícní útraty, ale brzy čekáme Míminko a budu pobirat brzy jen rodicak (od leta) a to je pro me dost nizka castka (od te co mam jako plat či materskoíu) a tak se budem muset nejak uskrovnit, nebo to nejak vymyslet....
Není tady
Tercilo: taky jsem nechala parkrat pritele platit nakup, kdyz byl se mnou a koukal jak vrána... co tam bylo tak draheho - tak jsem mu zacla jmenovat polozky nad 50 kč, ... brzy zapomnel... ale ja proste se nevzdam veci, ktery mam rada... treba vcera - dostala jsem hroznou chut na jahody a mely krasny jahudky, vzala jsem je... kupuju i dost ovoce a zeleniny, a dalsi veci... a vse neco stoji... a bohuzel castka se zvysuje s roky...
Není tady
Ahoj maminky,
jsme tu nový :-) my osobně dáváme měsíčně za potraviny docela hodně...
Minimálně 2x týdně obědváme nebo večeříme u Mekáče,nebo KFC...nějak mě totiž dochází po 4letech doma inspirace :-( a často jíme teplý oběd i večeři.Takže kolem 2500,-
Jsme tři.
Není tady
Tak se přidám,jsme 2 dospělí a dvě děti a za týden utratíme za potraviny i s nějakou tou běžnou drogérií (někdy si i manža vezme z toho na jízdné) DO 2000,-KČ,někdy zápásíme i s 1500,- KČ/týden..,jak kdy. Vařím obědy,každý den doma i ve školní rok. Nakupujeme hlavně Kaufland,1 krát za týden,to taháme v rukách,vyhýbáme se nákupní horečce v sobotu..
drobnosti u nás- potraviny. No a mé mamce se zdá,že to utrácíme strašně moc,
prý by nám mělo stačit 1000,-kč (je důchodkyně,žije sama,jen ze svého důchodu),tož tak u nás.
Zhruba 1000 Kč týdně na osobu, těžko se to odhaduje.
Amerie: to budete zdraví a štíhlí, jestli chodíte do fastfoodů tak často ;-)
Není tady
Amerie napsal(a):
Ahoj maminky,
Minimálně 2x týdně obědváme nebo večeříme u Mekáče,nebo KFC...nějak mě totiž dochází po 4letech doma inspirace :-( a často jíme teplý oběd i večeři.Takže kolem 2500,-
Jsme tři.
to je docela síla, jestli tam chodíte s malým děckem. A ty 2500 Kč to je týdenní rozpočet ?
Není tady
Amerie napsal(a):
Minimálně 2x týdně obědváme nebo večeříme u Mekáče,nebo KFC...
to je síla... hlavně teď honem nepiš, že si tam dáváte salát, ten bys totiž udělala doma i bez té inspirace...
Není tady
No,holky Amerie jen prostě přispěla svým příspěvkem a protože jen nejede s náma ostatníma v lajně,tak ji tu,už někdo dává "kapky"
Je to její věc,kde jí nebo,jak se stravuje,ale pro nás je to hned špatně - jen proto,že to není jako u většiny z nás.. Já teda do Mekáče ani KFC nechodím ani sama ani s rodinou,stravujeme se doma,ale prostě někdo jo. Třeba k domácí stravě teprve dojde a najde i tu inspiraci a třeba né. Je to jen její věc. Samozřejmě chápu,že i vy se chcete vyjádřit,jen mně vždy pobaví,jak my češi a hlavně baby hned umíme zkritizovat to či ono nebo někoho,kdo se vymyká našim názorům i já to občas asi nevědomky dělám
Psala myslím,že je tu nová a hned se to tu na ní sesype..
Ja radsej teda ani nebudem pisat, ked vidim ako ste si zgustli na Amerie ...
Není tady
já si na ní nezgustla, jen mě udivuje, že Amerie krmí 2x týdně své, ani ne 3 leté dítě u "Meka" a v KFC.Proč už nejdou do nějaké restaurace, kde je jídlo kvalitnější, leckde myslí na děti a mají pro ně dětská menu a cenově to vyjde stejně jako McDonalds.
Není tady
Myslím, že je jedno, že Amerie večeří u McDonalda, ale dost na pováženou je to, že tam tahá svoje děti. Bude z nich mít kuličky s pěkným cholesterolem.
Není tady
Ahoj Petře, no já nevím , nikdo nemá patent na správné posouzení toho, co způsobuje obezitu,
ale garantuji Ti, že u nás doma dietní jídlo nenajdeš, slaniny a bramboráků jsem schopná spořádat a dopřát i rodince ve dvě ráno bez problémů...když je nálada. A jsme s dcerou tak hubené, že nás dokonce někdo podezírá z toho, že snad (nedejbože) sportujeme.
Jízlivých poznámek od svých někdejších spolužaček (zřejmě závistivých)
o Dachau a Buchenwaldu jsem si v pubertě vyslechla...
Já bych nikdy v životě nehubla, na to jsem líná; nikdy jsem nepočítala kalorie a absolutně mě nezajímá, co je na výrobcích psáno (už i proto, že vím, že si ty hodnoty někteří výrobci vymýšlejí, to opravdu vím nabeton).
Je to ponejvíce otázka genů: mám velmi štíhlé rodiče i prarodiče a naopak manželova rodina je celá kulatá a vidím, jak švagrová i když cvičí jak blázen, má všecky videokazety s Olgou Šípkovou a Kornem atd. hezky kyne. A zdaleka (z finančních důvodů) nekupují kokakoly a mastné chipsy, kterých my máme plnou skříň. Jejich "přetloustlé" dospívající dcery NIKDY nebyly u meka... Švagr je na to velmi přísný (ale hlavně nechce těmto společnostem nechat vydělat)
A přitom ta mekáčová smetanová zmrzlina s karamelem, kvůli té se tam stavuji skoro při každé své cestě kolem... mňam
Tak Ti nevím, mekáčem to nebude.
No a Amerii jsem už minule chtěla napsat, že existují bezva časopisy s recepty, případně v knihkupectví najde hodně knížek s nápady...
Není tady
Tercilko, taky nežiju zrovna podle zásad zdravé výživy Ale alespoň děti bych k tomu vedl. Už proto, že když se přecpu ve fast foodu já, tak je to jen moje hloupost a moje věc, ale za děti do nějakých 15 let by měli rodiče zodpovídat, protože děti v tomhle soudné nejsou.
Teď jsem četl, že ve Velké Británii snad bude i zákon, kdy obézní dítě bude možné odebrat, protože obezita je vlastně podobná hladovění, obojí je týrání dítěte.
Není tady
Tak samozřejmě že překořeněná jídla bych malým děckám necpala, rozumný člověk to vždycky nějak zkoriguje, ale jinak - ono je to s tou obezitou opravdu diskutabilní...
Já totiž na "zdravou výživu" nevěřím, víš...
Zrovna nedávno mi dvě kolegyně, které nám všem u obědů byly až protivné svými přednáškami o výživě a o zdraví a neviděli jsme u nich nic než zeleninu a ovoce a nízkotučné jogurty - onemocněly rakovinou.
Já tvrdím, že člověk má jíst to, na co dostane chuť; to, na co se cítí - jedině tak je to správné a přirozené.
Víš, stejně děcka jedí od nízkého věku ta "správná" jídla ve školkách a školních jídelnách, tak proč jim pak nevyrovnat chutě třeba pro změnu něčím chutným . Jak říkám, u nás jela od prvopočátků třeba kokakola a nikdy mě ani nenapadlo koupit nízkotučný sýr (ten u nás fakt nesežere ani pes, to jsem si vyzkoušela), hranolky a smažák jsou u nás nejmíň 2x týdně a dcera má krásné bílé zuby, štíhlounká je jak proutek... Ale je zas fakt, že mě vaření jakžtakž baví, takže i tu mrkvičku dostává, i kvalitní masové vývary atd...
Vždyť neslané nemastné jídlo nikomu ještě dobrou náladu nepřivodilo a já myslím, že když se lidi moc přehrabujou v informacích o "zdravé výživě" (které stejně vypouštějí výrobní firmy), tak akorát ztrácejí svůj drahocenný životní čas a přidělávají si vrásky.
Moje babička říkávala, že lidi se ve všech informacích moc rejpou a moc se zbytečně hlídají a že úplně nejzdravější je mít pořád dobrou náladu. Tož tak .
Není tady
Ja svoje dieta v KFC ani v McD nekrmim, ale ked chce, idem tam s nou kedykolvek.
Na jedlo davam ale casto aj vyssie ciastky ako Amerie.
Není tady
Protože žiju sama, tak neskutečně za jídlo ušetřím. Ale zase se neodbývám. Mám ráda olivy, lososa, hodně čerstvé zeleniny. V létě jedu skoro jen saláty,protože rajčata ze zahrádky máme plno a jsou vynikající. S tvarohem, s balkánákem atd.
Nejsem moc na uzeniny a na maso. Takže občas si udělám nějaké těstoviny a babička mě udělá radost ovocnými knedlíky atd.
Když dám sama za sebe 1 500 za jídlo na týden, tak v tom jsou i nějaké navštěvy zahrádek na pivko.
Ale to se vůbec nedá srovnávat s rozpočtem na celou rodinu.
MOje mamka za 4 utratila tak 5000 měsíčně.
Není tady
Taky zatim nakupuji jidlo jen pro sebe, a utratim tak 1800Kc tydne. Hruza. Prijde mi to dost pro jednu osubku, a to se jeste snazim moc nejist.. Ale ovoce, zelenina, maso nekdy vyhodim, protoze treba nesnim cele kure...
Mam rada kvalitni jidlo, proto vzdycky kupuji to drazsi....
Není tady
Ked nezies cele kura, preco si nekupis napr. len stehna? Upiect ich mozes rovnako ako cele kura a nebudes mat problem kam so zvyskom. Pardon, nechcem poucovat, ale ked sa stazujes, ze minies vela ...
Není tady
Tak zrovna tento měsíc eviduju, kolik to vlastně prožerem. Takže zatím to vypadá na cca 2500 týdně pro 3 lidi.
Mmch. si taky myslím, že je důležitá strava pestrá a nejenom zdravá A dítěti taky občas dopřejem hranolky, třeba v restauraci. Maso mu pak dávám od sebe.
Není tady
Oxi napsal(a):
Ked nezies cele kura, preco si nekupis napr. len stehna? Upiect ich mozes rovnako ako cele kura a nebudes mat problem kam so zvyskom. Pardon, nechcem poucovat, ale ked sa stazujes, ze minies vela ...
No, protoze vsechno nakoupim najednou, a pak nevim, co s tim, tzn: v PO velke nakupy a pak dokupy, no, a pak chodim mezi regaly, predstavuji si, jak si to kure udelam na ruzne zpusoby, a co tyhle pekny kureci rizky, no ty se taky budou hodit, juuu, a co kdybych si v tydnu udelala pikantni kureci kridla... No proste chodim, hazu do kosiku jako magor a pak chodim pro nejnutnejsi veci... V tomhle jsem asi trochu ujeta...
Není tady
Amerie napsal(a):
Ahoj maminky,
Jsme tři.
Hm, tohle mě zaujalo.
Taky jsem se kdysi podobně stravoval. Bylo to totiž dost lákavý a pohodlný zastavit u okénka, nacpat do auta pěkně bachratej, voňavej pytel plnej dobrůtek a do držáku dát půlitrovou colu. No a pak ta slast........ jednou rukou řídit a druhou do sebe cpát ty laskominky. Pravda nesmělo se prudce brzdit, to pak byli lahůdky na kalhotech ale jinak náádhera.
Pak ale stačilo zajít na preventivní prohlídku, vyfasovat "Průkaz diabetika", vyslechnout si přednášku o tom kam až to taky lze podobným stylem stravování dotáhnout (umělá ledvina, oslepnutí, infarkt atd.)
Nooo a po tomhle už to jde snadno a rychle......... pořízení rotopedu, novýho kola s výbavou a faast foody si dokázat zošklivit natolik že při pohledu na ně se vám lehce zhoupne žaludek.
Dneska mám váhu celkem v normálu a Průkaz diabetika jako takový varovný memento.
Takže Amerie já ti rozumim, ono to fakt chutná skvěle........
http://www.csfd.cz/film/166969-super-size-me/ sežeň si tenhle film
Není tady
IlonaN napsal(a):
Oxi napsal(a):
No, protoze vsechno nakoupim najednou, a pak nevim, co s tim, tzn: v PO velke nakupy a pak dokupy, no, a pak chodim mezi regaly, predstavuji si, jak si to kure udelam na ruzne zpusoby, a co tyhle pekny kureci rizky, no ty se taky budou hodit, juuu, a co kdybych si v tydnu udelala pikantni kureci kridla... No proste chodim, hazu do kosiku jako magor a pak chodim pro nejnutnejsi veci... V tomhle jsem asi trochu ujeta...
No tak to musis nakupovat v Globuse. Prve co urobis, ked vlezies do obchodu je, ze si pojdes kupit sekacku v housce alebo klobasu ... a az potom nakup
Není tady
Oxi napsal(a):
IlonaN napsal(a):
Oxi napsal(a):
No tak to musis nakupovat v Globuse. Prve co urobis, ked vlezies do obchodu je, ze si pojdes kupit sekacku v housce alebo klobasu ... a az potom nakup
jo jo, nejdriv se napapkat a pak nakupovat, no jaasne...
Není tady