Oznámení

1.září : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

1.září : Národní klasika: ovocné knedlíky. Jak zvádnout veškeré nástrahy jejich přípravy?

1.září : Dechberoucí krása těchto levitujících skleněných zahrad vás okouzlí. Aerárium: Vytvořte si svůj malý zelený svět

#276 9. 5. 2009 8:12

Martinka1
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: Praha

Re: Kolik utratite tydne za potraviny?

oběživo   
Funkce peněz, která zprostředkuje prostý (neúvěrový) prodej a koupi zboží.

:-)

Není tady

#277 9. 5. 2009 8:13

Martinka1
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: Praha

Radost - to je pocit, ne?
Je snad jedno, jestli si ji "přivodím" tím, že si 4x týdně budu něco kupovat, nebo jestli dobře zaopatřím dítě (z toho můžu mít i větší radost)... :-)

Není tady

#278 9. 5. 2009 8:21

aprill
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: kousek od Romči

yellow108 napsal(a):

Jsem sama a z rodičáku a alimentů platím hypotéku, poplatky za byt a náš kompletní provoz.

Bylo to tvé rozhodnutí pořídit si dítě s ženatým mužem dumbom, čekala jsi, že opustí rodinu a on se pravděpodobně rozhodl jinak. Ale důležité je, že jsi spokojená vissla .

Není tady

#279 9. 5. 2009 8:23

host5522
Host

aprill napsal(a):

yellow108 napsal(a):

Jsem sama a z rodičáku a alimentů platím hypotéku, poplatky za byt a náš kompletní provoz.

Bylo to tvé rozhodnutí pořídit si dítě s ženatým mužem dumbom, čekala jsi, že opustí rodinu a on se pravděpodobně rozhodl jinak. Ale důležité je, že jsi spokojená vissla .

Co to do toho taháš? va A na to, cos tady napsala, jsi přišla jak? va Máš křišťálovou kouli??

Pokud vím, tak se tu bavíme o dělání si radosti a zbytečném utrácení smile

Kdybych byla vdaná a měla peněz, že je přehazuji vidlema, tak pochybuju, že půjdu 3x týdně a koupím si vázu, DVD nebo sukni.

Upravil(a) yellow108 (9. 5. 2009 8:30)

#280 9. 5. 2009 8:37

taurus
♥♥♥♥♥♥-
Místo: cely svet

aprill napsal(a):

yellow108 napsal(a):

va va Co to má společného s tématem? va Tuším, že se tu bavíme o financích ale možná jsem se spletla... vissla

I was still free: free to hate the men who were torturing me, or to forgive them. It doesn´t sound like much. I know. But in the flinch and bite of the chain, when it´s all you´ve got, that freedom is a universe of possibility.

Není tady

#281 9. 5. 2009 8:39

taurus
♥♥♥♥♥♥-

Martinka1 napsal(a):

Je snad jedno, jestli si ji "přivodím" tím, že si 4x týdně budu něco kupovat, nebo jestli dobře zaopatřím dítě (z toho můžu mít i větší radost)... :-)

jj, přesně. Někdo může mít radost z dobrýho jídla, někdo z motorky a někdo z procházky na pláži.

I was still free: free to hate the men who were torturing me, or to forgive them. It doesn´t sound like much. I know. But in the flinch and bite of the chain, when it´s all you´ve got, that freedom is a universe of possibility.

Není tady

#282 9. 5. 2009 8:41

aprill
♥♥♥♥♥♥♥

taurus napsal(a):

aprill napsal(a):

yellow108 napsal(a):

va va Co to má společného s tématem? va Tuším, že se tu bavíme o financích ale možná jsem se spletla... vissla

Lituje se, žej její příjem je jen rodičák a výživné.

Není tady

#283 9. 5. 2009 8:42

host5522
Host

Aprill si ráda zareje, když může, není to žádný překvápko.

Aprill, a můžu ti říct, že jsem na to opravdu hodně pyšná, že to zvládám finančně sama a předpokládám, že budu i dál. smile Myslím, že málokterá holka ve stejné situaci by se o sebe takhle postarala. smile

#284 9. 5. 2009 8:43

host5522
Host

..

Upravil(a) yellow108 (9. 5. 2009 8:45)

#285 9. 5. 2009 8:46

host5522
Host

aprill napsal(a):

taurus napsal(a):

aprill napsal(a):

Ty jsi fakt spadla z višně nebo co. To nemá cenu ani komentovat.

#286 9. 5. 2009 8:47

aprill
♥♥♥♥♥♥♥

yellow108 napsal(a):

Aprill, a můžu ti říct, že jsem na to opravdu hodně pyšná, že to zvládám finančně sama a předpokládám, že budu i dál. smile Myslím, že málokterá holka ve stejné situaci by se o sebe takhle postarala. smile

Taky ti nezbývá nic jiného než se dobře starat, protože kdyby ses dobře nestrala nejdříve by byl nad rodinou ustanovený dohled a pak šup do kojeňáku.
Pěkně se durdíš wink .

Není tady

#287 9. 5. 2009 8:48

host5522
Host

aprill napsal(a):

yellow108 napsal(a):

Taky ti nezbývá nic jiného než se dobře starat, protože kdyby ses dobře nestrala nejdříve by byl nad rodinou ustanovený dohled a pak šup do kojeňáku.
Pěkně se durdíš wink
.

Tak tohle jsi OPRAVDU přehnala.

Upravil(a) yellow108 (9. 5. 2009 8:50)

#288 9. 5. 2009 8:49

taurus
♥♥♥♥♥♥-

aprill napsal(a):

taurus napsal(a):

aprill napsal(a):

Četla jsem ten příspěvek znova a nevšimla jsem si, že by se litovala. Působilo to na mě, že prostě konstatovala fakt, že díky své šetřivosti teď v pohodě vyjde i s rodičákem a alimentama. Ale tím končím, yellow se dokáže obhájit sama. Jen mě zarazilo, že na toto vlákno taháš něco, co sem vůbec nepatří.  Sorry za offtopic

Není tady

#289 9. 5. 2009 8:51

PPavlaa
♥♥♥♥♥♥♥

Tercila napsal(a):

PPavlaa: "znám maminky samoživitelky, pro které je i ta jedna pětistovka hodně. ale věřím, že ti, kteří mají všeho s prominutím plnou prd.el tomu věřit nebudou."

Pavli, však to znáš: "sytý hladovému nevěří" - ale já dodávám, že záleží, jakým způsobem se ten sytý najedl - jestli něco bezpracně zdědil nebo si něco vlastní pílí vybudoval.... Od toho se určitě odrážejí ty následné reakce lidí.

to určitě Terci, jenže v jiné situaci je ženská, která už má děti větší a a navíc má kolem sebe mažela, babičky atd, co ji pomůžou a v jiné je baba, která má děti mrňavý, práci musí hledat tak, aby ji to časově klaplo a zvládla vyzvedávat ze školky, protože nemá nikoho, kdo by ji pohlídal, pomohl.

Umění žít není umění hrát s dobrou kartou, ale umění sehrát se špatnou kartou dobrou hru.

Není tady

#290 9. 5. 2009 8:54

PPavlaa
♥♥♥♥♥♥♥

aprill napsal(a):

yellow108 napsal(a):

aprill, znám holku, na kterou se mažel vyprdl kvůli jiné, nechal ji se dvěma malými dětmi, s posledním byla ještě na MD. když poplatila všechno, co měla, zbylo ji když to rozpočítala asi 30 Kč na den.
ne vždycky se do toho dostane baba sama, někdy to holt za tebe rozhodne ten druhej. a co pak roll

Umění žít není umění hrát s dobrou kartou, ale umění sehrát se špatnou kartou dobrou hru.

Není tady

#291 9. 5. 2009 8:57

PPavlaa
♥♥♥♥♥♥♥

aprill napsal(a):

yellow108 napsal(a):

Pěkně se durdíš wink .

aprill, sorry, ale ty sama nevíš, do jaké situace se v životě dostaneš. teď se ti daří, všechno je ok, ale za rok to může být jinak. tak toho nech.

Není tady

#292 9. 5. 2009 9:23

anais.de
♥♥♥♥♥--
Místo: Deutschland

Kdyz mi na uctu pred vyplatou "samovolne" nezustavaji alespon nejake penize (bez toho, abych se musela moc omezovat), tak si rikam, ze malo vydelavam (ne ze moc utracim). A snazim se vydelavat vic, abych na ty drobne radosti mela a jeste usetrila. Ale je fakt, ze tohle nemuze delat maminka samozivitelka s malym ditetem (nebo jen omezene).

Jinak se nestacim divit, jak se zdejsi diskuze zvrhla. Aprill, Tve utoky na yellow jsou vazne nefer, at uz se do te situace dostala jakkoliv. Nehlede k tomu, ze to nema co delat s tematem.

Muzu Ti rict, ze ja osobne utratim mnohem vic penez, kdyz jsem spolecne s partnerem, i kdyz hradim jenom polovinu nasich spolecnych vydaju, nez kdyz jsem sama, protoze on je zvykly na uplne jinou zivotni uroven nez ja.  Uz jsem si s nim o tom musela promluvit, protoze tez planujeme dite, a ja bych pred tim rada neco neco nasetrila a s nim se mi to casto jaksi vymyka kontrole.

Physics is like sex: sure, it may give some practical results, but that's not why we do it. (Richard P. Feynman)

Není tady

#293 9. 5. 2009 13:18

REŇAS
Host

aprill napsal(a):

yellow108 napsal(a):

Pěkně se durdíš wink .

Tak tohle je fakt síla,nevím,co si těma tvýma "chytrýma" poznámkama pořád dokazuješ..nebo nám ostatním. Nějaké taktní chování je ti cizí,máš na to právo a je to tvá volba,ale ledacos to vypovídá o tvém charakteru. sad

Můj názor je samozřejmě směřován k Aprill a jejímu vyjadřování se k yellow a  vůbec nejen na tomhle tématu.

Upravil(a) REŇAS (9. 5. 2009 13:22)

#294 9. 5. 2009 14:19

Modroočka
♥♥♥♥♥♥♥

taurus napsal(a):

Martinka1 napsal(a):

jj, přesně. Někdo může mít radost z dobrýho jídla, někdo z motorky a někdo z procházky na pláži.

No, já mám radost z kdečeho, třeba z toho, že si něco hezkýho koupím, nebo že si něco dobrýho koupím, na zub, taky mám radost z toho, že ................. no z kdečeho. Je fakt, že jako Yellow bych si to netroufla, úplně sama na dítě, nemyslím postarat se, to by nebyl problém, ale uživit ho, pak není na rozhazování, to je pochopitelný, navíc Yellow má asi teď "radůstku" největší a tou je její Michalka, to je asi nad všechny prachy a jiný radosti.
Já už si můžu dovolit ty jiný radosti, ale samože mám radost z těch nenažraných pacholků, co mi děklají bordel v bytě, všechno sežerou, mají na mě "hubu". Kvůli nim taky nejvíc utratím, abych jim měla co dobrýho strčit pod nos, na talíři lollollol jinak by snědli i mě. Oni jsou taky důvod, proč za potraviny utratím šílený peníze. Naštěstí nepotřebují mít tolik hader na sebe, jako potřebují mít holky.
No a jinak, někdo má třeba v bytě jen to nejnutnější a investuje do cestování, do sportu, do knih. Nějkdo má rád v bytě útulno a patří k tomu nákup těch "radostí" do toho bytu. Nebo někdo rád debužíruje, tak si udělá radost nějakou delikatesou. každý to má jinak.

Dokud dýchám, žiju....aspoň to tak zatím vypadá

Není tady

#295 9. 5. 2009 16:02

amba
♥♥♥♥♥--

yellow:
Jsi šikovná  hospodyně.  Máš pravdu, srágorky v bytě nejsou potřeba, jen na nich utíráš prach. I bez nich může byt  krásný a příjemný, každý to má jinak. Radost si uděláš tím, čím chceš ty, nenech se nikým otrávit. Myslím si, že máš být na co pyšná, málokterá mamina si v podobné situaci vede jako ty.

Není tady

#296 9. 5. 2009 16:03

estelle
♥♥♥♥♥--

aprill napsal(a):

yellow108 napsal(a):

Pěkně se durdíš wink .

Aprill, napíšu ti jediné. Neznám yellow osobně, pouze z jejích přispěvků tady. A i to mi stačí k tomu, abych ji obdivovala za to, jak tuhle nelehkou životní situaci zvládá. Klidně jí tu můžeš vykládat, že peníze na účtě jsou jí prd platné a že si je do hrobu nevezme, ale uvědomila sis třeba, že kdyby před otěhotněním utrácela za blbosti tak jako ty, že by se pak třeba MUSELA rozhodovat, zda si to dítě může dovolit jako matka samoživitelka? Co bys jí potom radila? Že předtím neměla rozhazovat za blbosti a měla šetřit? Je mi z tebe zle a to i přesto, že jsem se většinou s tvými údernými reakcemi tady na babinetu ztotožňovala.

Není tady

#297 9. 5. 2009 20:26

aprill
♥♥♥♥♥♥♥

Naposledy se vyjádřím k tématu yellow:
Plácala bych bych ji po zádech a říkala jsi skvělá  a všechno to zvládáš v případě, že by nemohla za to, že je samoživitelka- otec dítěte by zemřel, byl ve VTOS, vykašlal by se na ní. Fakt nebudu někoho chválit za to, že všechno zvládá bez ztráty kytičky, když  se rozhodla mít  dítě s ženatým chlapem (určitě selhala antiko, to  u poměrů s ženatým bývá minimálně v 80%) . Už vás všechny vidím, jak chválíte svého manžela- Karle, ty jsi pašák, budeš mít další mimi tummenupp . Třeba Reňas by  určitě uvítala, kdyby se jejich už tak napjatý  rozpočet zkrátil, třeba jen o pár kaček  (ale myslím, že se bát nemusí, protože yellow loví v jiný vodách wink .
Všechny, které ji tak fandíte zkuste se zamyslet jaké by to bylo, kdyby zrovna váš manžel,partner, přítel byl vybrán jako dárce semene kapitulation taky by jste o ní říkaly, obdivuji jak to všechno zvládá ?
A nikdy neryju,  co mám na srdci to mám i na klávesnici stolt .

Není tady

#298 9. 5. 2009 20:41

Modroočka
♥♥♥♥♥♥♥

Ale no Aprill, to víš, že bych asi nejásala, kdyby byl můj manžel otce dítěte jiné ženy a pořídili si to dítě za trvání manželství. Ale jsou ženský, který do toho jdou jen proto, aby měly dítě a na nic víc, než "dárcovství spermatu" jim ten chlap neslouží. Sama se přiznám, že do toho bych nešla a pošly bysme i s děckem hlady, protože sama bych ho neuživila. Ale když se tak Yellow rozhodla, alimenty nechce, tak je to její věc, pak musí počítat s tím, že to nebude mít jednoduchý. Asi tak, já spíš obdivuju, že to finančně zvládá. Že si pořídila dítě se ženatým chlapem, za to neobdivuju žádnou.

Dokud dýchám, žiju....aspoň to tak zatím vypadá

Není tady

#299 9. 5. 2009 20:44

aprill
♥♥♥♥♥♥♥

Modroočka napsal(a):

Ale no Aprill, to víš, že bych asi nejásala, kdyby byl můj manžel otce dítěte jiné ženy a pořídili si to dítě za trvání manželství. Ale jsou ženský, který do toho jdou jen proto, aby měly dítě a na nic víc, než "dárcovství spermatu" jim ten chlap neslouží. Sama se přiznám, že do toho bych nešla a pošly bysme i s děckem hlady, protože sama bych ho neuživila. Ale když se tak Yellow rozhodla, alimenty nechce, tak je to její věc, pak musí počítat s tím, že to nebude mít jednoduchý. Asi tak, já spíš obdivuju, že to finančně zvládá. Že si pořídila dítě se ženatým chlapem, za to neobdivuju žádnou.

Výživné bere wink .

Není tady

#300 9. 5. 2009 20:47

x56325
Host

aprill napsal(a):

Naposledy se vyjádřím k tématu yellow:
Plácala bych bych ji po zádech a říkala jsi skvělá  a všechno to zvládáš v případě, že by nemohla za to, že je samoživitelka- otec dítěte by zemřel, byl ve VTOS, vykašlal by se na ní. Fakt nebudu někoho chválit za to, že všechno zvládá bez ztráty kytičky, když  se rozhodla mít  dítě s ženatým chlapem (určitě selhala antiko, to  u poměrů s ženatým bývá minimálně v 80%) . Už vás všechny vidím, jak chválíte svého manžela- Karle, ty jsi pašák, budeš mít další mimi tummenupp . Třeba Reňas by  určitě uvítala, kdyby se jejich už tak napjatý  rozpočet zkrátil, třeba jen o pár kaček  (ale myslím, že se bát nemusí, protože yellow loví v jiný vodách wink .
Všechny, které ji tak fandíte zkuste se zamyslet jaké by to bylo, kdyby zrovna váš manžel,partner, přítel byl vybrán jako dárce semene kapitulation taky by jste o ní říkaly, obdivuji jak to všechno zvládá ?
A nikdy neryju,  co mám na srdci to mám i na klávesnici stolt .

Aprill, myslím, že nikoho po zádech plácat nemusíš (pochybuju, že zrovna yellow na to čeká), možná by stačilo, kdyby ses držela tématu. A tím výběr otce dítěte yellow ani její osobní život myslím není.
Místo tohohle tvého příspěvku bych čekala spíš omluvu yellow... zjevně bych čekala marně.
Steně jako jsem marně čekala, že tuhle diskuzi začne někdo moderovat...

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí