6. prosince : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 6. prosince : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, kdy vás tlačí čas i finance! 6. prosince : Je vám čtyřicet a u řeíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Zajimalo by me kolik utratite tydne za potraviny a na cem se da usetrit.Rozdelujete si take penize na tydny?
Není tady
Ahoj Ere tk já větinou nakoupím 1 měsíčně a stačí to. Samozřejmně kromě brambor a tak to potom jen dokupuju. No a měsíčně za potraviny asi 2500,- a 3500,-
kdy to tak počítám tak si myslím...no týdně zhruba 900,-
a jak občas uetřím-mám super výhodu e mám rodiče na vesnici,take maso,vajíčka,brambory...to mám od nich. A jinak nakupuju věci v akcích..
Není tady
No tak to jsem pekna utrata,protoze jsme tri a ja utratim tydne 1300-1500kc.Taky nakupuji veci v akcich.
Není tady
Na den potřebuju tak 250-300 Kč .
Není tady
sudina napsal(a):
nebo větí rout..(sorry...)
tak to asi jo.
Není tady
aprill napsal(a):
Na den potřebuju tak 250-300 Kč .
Kolik vas je v rodine?
Není tady
Samozřejmě se musí uvést, kolik stravníků, v jakém věku a taky, jestli mají "zvlátní poadavky", třeba na "hubnoucí diety",...
Kdy jsem "krmila" čtyři dcery (bez diet), potřebovaly jsme tak 200,-Kč denně, kdy zblbly, a chtěly jedna to a druhá ono..., tak 350,-, dnes, co mám jednu a občas jí aj jinde, v rodině toho svého, nebo zase on u nás, tak opět 150,- a 200,- denně, jak uetřit na jídle, kdy chleba 20,-, mléko 14,-, máslo min. 25,-, vajíčka cca 30,- za 10 ks, sýr 12,- za deset deka (to je na "posed"), a o salámu, co není maso za 12,- a 15,- za 10 deka? V nějakých statistických údajích jsem četla, e průměrná rodina v Česku (2 dospělí a 2 děti), e spotřebují cca 9.000,- na měs., no, uměj asi hóóódně dobře hospodařit a najít "výhodné ceny", nebo vlastně ta statistika je stará cca 2 roky..., holt, kdy budeme jest pampeliky, jablka a jiné dary rovnou z přírody, tak se do těch naich platů vejdem...
Upravil(a) ViktorkaLove (27. 10. 2007 22:17)
Není tady
No tak mi jsme jeden dospeli a dve pubertalni deti.Ale kdyz jsem byla o prazdninach sama, deti byli u taty tak me na tri tydny stacilo 500 kc.To jsem mela obedy v praci.Ale co jsou deti doma tak tech 1500 tydne a to jeste casto slysim,ze v lednici neni nic.
Není tady
4 dospělí lidé ( dvě děti ve věku 21 a 18 let) a jeden malý pes
Upravil(a) aprill (28. 10. 2007 7:28)
Není tady
Já to na týdny nedokáu rozdělit. Brambory kupujeme např. pytel, mléka atd. celé balení... několik pytlů rádla pro psa taky najednou, počítají se i obědy v práci, ve kole... musela bych si nějak psát spotřebu za celý měsíc a to se mi nechce. Občas jedeme na velký nákup těchto velkých balení vč. nepotravin (WC papír, práky na praní atd) a pak kupuju jenom drobnějí nákupy - uzeniny, zeleninu, pečivo.... neděláme tonijak plánovitě, kdy začnou zásoby docházet, píu seznam na papírek a kdy je tam u několik poloek, tak vyrazíme směr Makro + supermarkety. Podle momentální situace a nálady.
Není tady
Docela dobre tema. V cechach uz dva roky neziju, ale vzdycky kdyz prijedu a udelam nakup, tak nestacim zirat. Clovek prijde do kramu s bankovou a pak u kasy kouka, ze jista bankovka na obvykle mnozstvi potravin uz je tak trochu paseee....
Tady delame nakup 1x mesicne v jednom hypermarketu s pomerne nizkymi cenami - tento nakup nas vyjde cca na 9000.- v prepoctu (nakupuji se testoviny, ryze, jogurty, syry, maslo, smetany, konzervy, ale i cistici prostredky, pampersky a drogerie)
Dale jezdime jednou tydne na trhy, kde jsou potraviny levnejsi (ale take cerstvejsi), kde utratime cca 1500.- (nakupujeme maso, zeleninu, ovoce, nekdy ryby)
a pak mensi denni polozky do 100.- jako treba chleb
Jsme dva + jeden malej prcek, kterymu teda prevazne varim, presnidavky kupuju jen pro pripad potreby
podtrzeno secteno palka jako prase. Je ale fakt, ze se nezinyrujem. Opravdu si dopravame kvalitny potraviny (morske ryby, teleci, tropicke ovoce...)
Není tady
Tak my jsme 3 (3leté dítko) a velké nákupy týdně za cca 1000 Kč+ pečivo a pod. v rámci denních nákupů za cca 400 Kč týdně. Suma sumárum cca 5600 Kč měsíčně (vč. drogerie). A to nakupuji hodně akčních věcí a snaím se porovnávat a také máme část potravin z vlastní zahrádky (brambory,zelenina apod.). No, potě, to jsem ani netuila
Není tady
My jsme 2 dospělí a týdně utratím myslím tak 1000 kč, a přítel jetě nějaké stravenky za obědy v práci.Výhodná balení u raději nekupuji, protoe sníme např. 1 hermelín a stejně tak jsme schopní sníst 3 ve výhodném balení.Take nakupuji spíe častěji a ve velkém pouze mléko.
Není tady
Tak my za potraviny týdně utratíme asi 1500,-- Kč - a 1.700,-- Kč, tak to asi odhaduji. To jsou potraviny jen domů, jene manel je řidič MKD, take má dalí "cestovní kuchyň" a ta taky není zanedbatelná. Týdně si dělá nákup asi za 500,-- Kč, někdy více. Teď po zdraení to ale bude podstatně více, nebo budu kupovat levnějí potraviny.
Není tady
Viktorko, kde zijes? Chleba za 20? Zde v Plusu bochnik chleba 31, u pekare 27, maslo 35, male mesto vychodni cechy
Není tady
Nejlevnějí chleba v Pennysu je za nějakých 19Kč...
My jsme 2+1 dítě a velký pes. Stranou na jídlo a drogerii máme 4000 a 1000 na granule měsíčně. Ale stejně jetě vyndaváme z vlastního kapesného.. v akcích větinou nenakupujem.. Ale asi začnem...
Počítala jsem peníze i na den.. ale to se mi snad nikdy nepovedlo dodret..
A snaíme se nakupovat také spí častěji a méně, protoe čím je toho víc v lednici, tím víc se "ere"
Nejlepí je to po návtěvě babiček, to je vdy plná lednička..
Upravil(a) Veru (10. 11. 2007 21:02)
Není tady
U nas v Jihozapadnich Cechach je maslo za 41 a mleko za 18 korun.Zjistila jsem,ze kdyz udelam jednou mesicne velky nakup,ze utratim daleko vic,nez kdyz nakupuji denne,protoze kolikrat koupim i zbytecnosti nebo vetsi mnozstvi potravin,ktere se potom zkazi.
Není tady
Dva dospělí, jenom za jídlo asi 1500 týdně, kupodivu víc utratím přes týden, kdy kupuju různé unčičky a sýrečky (jsme oba zmlsaní ) na studené večeře ne o víkendu, kdy větinou čarujeme s několika základními ingrediencemi.
Pokud ovem v obchodě přihodím do koíku prací práek, balíček vloek, jeden dva časopisy nebo třeba láhev rumu do čaje, vypadá účtenka rázem zcela jinak.
Tak v neděli jsem zůstala v Hypernově jako opařená - litr krabicového mléka POPULAR - 23,50 Kč. la jsem se podívat 2x, protoe jsem nevěřila. Taky olej Lukana - slunečnicový mají u nás v Intersparu za téměř 41 Kč.
Není tady
My jsme poslední rok najeli na české výrobky a bio. No řeknu vám, leze to pěkně do peněz!!! Ale zkouíme vytrvat. Vajíčka bereme od známých, ale jinak vechno kupujeme.
Take pro 2 dospělý týdenní nákup určitě 1.000,-. (mana má obědy v práci, já doma - mám "home office"
Není tady
My jsme 2 dospělí + 2 dospívající kluci. Snaím se týdně vyjít se 2 tisíci, ale ne vdycky se to podaří, no a při stoupajících cenách v poslední době to bude stále horí. Větinou 1x týdně dělám větí nákup v supermarketech nebo diskontech - a snaím si do koe nedávat opravdu nic, co nepotřebujeme, nepodléhat "výhodným" balením x kusů, apod. Nakupuji tam hlavně těí věci - cukr, mouku, vody, mléko, drogerii atd. a potraviny, kde je opravdu výhodná cena. Kadý den pak dělám mení nákup v obchodě ve městě - hlavně pečivo, chléb, uzeninu, sýry .... - ale ani na "mení nákup" 100 Kč nestačí :-(
Není tady
jsme tři a myslím e mi taktak vyjdou 2000 na týden, někdy potřebuju míň a jindy víc
určitě je v tom drogerie,
pokud jdu do hyper/super, málokdy je to pod 600,-
v pondělí jsem nakoupila za 1000 Kč jen hovězí maso ( na dva obědy), nezbytné věci do ledničky a léky na angínu
dnes jsem koupila nějaké musli, chleba, máslo, salát, dvoje rybičky, no nebyla toho plná taka, ale stálo to 300, a myslím e nekupuju nijak zdravé ani drahé věci.........
ale určitě se vyplatí nakupvat např v lídlu nebo kauflandu, protoe tam stojí stále FLora 29 Kč, kdeto dnes v obchůdku ve městě 35Kč, o másle raděj nemluvím,
sakra, jen nechápu kde lidi berou prachy jetě na cigarety..........
Není tady
Pro čtyři máme spotřebu 1.500-2.000 Kč týdně na jídlo ( snaím se vejít do 10.000,- Kč na měsíc za jídlo a drogerii ).
Není tady