18. září : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 18. září : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, kdy vás tlačí čas i finance! 18. září : Je vám čtyřicet a u řeíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Kuchařky a kuchaři, jak připravujete penát jako přílohu? Já jsem ho začala dělat a teď jako vdaná, take s tím moc zkueností jetě nemám. Dělám ho tak, e zmrazený penát nechám rozehřát, osolím, dám česnek a vajíčko. Kdy si dám někde něco se penátem, tak to chutná jinak-líp. Poraďte prosím
Není tady
Jeste pridavam osmazenou cibulku.
Není tady
Dělám to na jíce a cibulce, napsala jsem to vedle má to téma na dvou místech...
Není tady
Bety napsal(a):
Dělám to na jíce a cibulce, napsala jsem to vedle má to téma na dvou místech...
Dala jsem to schválně na 2 místa. Bety děkuju moc, zítra hned vyzkouím s cibulkou. U si ji jdu oloupat, ráno to bude rychlovka.
Není tady
olej, cibulka, na to penát, klidně i napůl zmrazený, pak sůl, česnek, někdyvejce, někdy jen zakysaná smetana.
Není tady
Skoro jako ivča,olej nebo máslo,na to zesklovatět cibulku,zmrznutou penát,občas pod cvrnknu trochu vody,aby mě to moc neohroovalo,troičku opepřim,kdy je skoro hotove dám tam troku mlíka,vajco a na úplnej závěr tam dám hory a hory česneku. Přítel řiká,e je lepí ne od mámy,to beru jako velkej kompliment
Není tady
Ja ho delam s mlikem, je pak jemnejsi, jime ho s bramborem a vajickem.
Zesklovatim cibulku, na to hodim rozmrzly spenat, podliju mlikem, tak 2-3dc na jednu kostku, zahustim, osoli, opeprim, pridam cesnek.
Kdyz ho delam k masu a knedlikum pro pritele, tak davam taky mliko, ale jen malinko.
Není tady
já jsem začala mít ráda lpenát a kdy jsem ho vařila sama
ve kolní jídelně to byl děs a u nás doma jsme ho nějak nevedli ....
jinak mám ráda ten porcovaný, nekupuju nijak moc drahý,l vdy to jistí nějaká akce, dávám ho troku; rozmrzlý do uvařených těstovin, k tomu nějaké to kuřecí nebo unka, zalít sýrovou omáčkou, nebo smetanou a postrouhat sýrem, mraky česneku a je to ....
Není tady
já pěstuju penát na zahradě, udělálm protlaky (krabice od mléka vyloím mikrotenovým sáčkem a zmrazím) je moc chutný, takový krémový
Není tady
Já dělám panát tak,e si rozkvařím slaninu,přidám cibuli,orestuji a přidám polorozmrazený penát.protlak,provařím,osolím,opepřím a dle potřeby zahustím záklechtkou(voda-mouka) a přidám česnek.Je lepí ne dělá ena na máslové jíce. Nejraději ho mám rád s nočky a nebo br.knedlíkem
Není tady
Zmraený penát nechám rozehřát, přidám zesklovatělou cibulku, česnek, osolím, zahustím pak jen rozkvedlaným vajíčkem. Ale co nesmí chybět, tak kostka vývaru. Dávám slepičí, připadá mi jemnějí ne hovězí. Bez toho to není ono...
Není tady
Tak já do něho dávám masox
Není tady
Ahoj. Já dělám pěnát jako větina z Vás - cibulka, jíka, česnek, sůl, mléko, vejce. Jako přílohu podáván kolínka
Není tady
Já dělám penát taky jako větina z vás, jen ta vejce usmaím zvlá a dám je do hotového, zdá se mi to tak lepí.
Není tady