6. prosince : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 6. prosince : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, když vás tlačí čas i finance! 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Martinko1, Tobě to všechno podle těch návodů a knížek o vztazích funguje? Já když něco takového čtu, tak mi připadá, že to tak ve většině případů je , ale zrovna v tom mém Ty rady a návody nějak nefungují :-)
Není tady
Borůvko, mně se osvědčilo jednak naučit se některé věci házet za hlavu (jinak bychom se uřešili), jednak ustát, že je mezi námi napětí a neretušovat to okamžite a za každou cenu jen proto, aby byl "klid". O tom, proč reaguje tak jak ne-reaguje si promluvit v klidu, ale zbytečně to nerozmazávat.
A zásadně nehledáme viníka, ale řešení
7*inka napsal(a):
Martinko1, Tobě to všechno podle těch návodů a knížek o vztazích funguje? Já když něco takového čtu, tak mi připadá, že to tak ve většině případů je , ale zrovna v tom mém Ty rady a návody nějak nefungují :-)
No... třeba knížku Ženy jsou z Marsu a ženy z Venuše jsem si koupila kdysi hóooooodně dávno, přeložena byla v r. 1994 - myslím že ji možná tak dlouho mám.
Tenkrát jsem ji přečetla, řekla si: to je jednoduchý! Ale neřídila jsem se tím, samozřejmě :-)
Měla jsem spoustu vztahů, které mi nefungovaly, protože jsem to, co v té knížce bylo napsané, prostě nepochopila. Tenkrát.
Teď jsem se "nějak" naučila komunikovat, ne z knížky, ale odjinud. No - a prostě teď zjišťuju, že to funguje vážně tak, jak je to napsané v té knížce! :-)
Takže ne, nefungují mi věci, které si přečtu z knížky... ale fungují mi věci, o kterých si pak uvědomím, že vlastně v té knížce to taky tak píšou :-)
Tak asi tak.
Není tady
Martinka1 napsal(a):
borůvka5 napsal(a):
dobre, to chapu, vim, ze se se mnou nebude o pocitech, ale myslim,si ze to neni chlap ktery by mi nedokazal rict, ze me miluje. ale chapu ,ze to asi nedokaze rict k memu uteseni..i kdyz nevim proc???
ale nechapu,kdyz se mnou pred 3/4 rokem prestal spat (tedy spime spolu tak max 1 x za mesic). driv to bylo klidne i 4 x do tydne. a rika mi ze je utahany z prace...a ja kdyz si na to zacnu trochu stezovat, ze se bojim toho,ze ho treba uz nepritahuju,tak me v tom necha. uz mi to nevyvraci. Ale jinak mi porad rika jak jsem krasna a tak...ale proc mi v te hadce to nevyvrati? proste se nafoukne a prestane se mnou mluvit....tak to nechapu ted mi nejde o to,proc se mnou nespi, ale jak me v tom muze nechat abych si myslela,ze ho nevzrusuju a nesnazi se me utesit??? to nechapuJeden možný pohled na věc:
Proč tak reaguje? Protože pro chlapa to, že není tak potentní, jak by si přál, je velká újma na psychice. Možná by on sám potřeboval, abys ho podpořila a utěšila, že ho máš pořád stejně ráda jako dřív, i když už "může" JENOM jednou za měsíc. Možná se za to stydí.
A Ty mu to vyčteš... to mu moc nepomůže. A pak jsi uražená že Tě neutěší...
Ale on nemůže, protože sám má problém - a navíc má pocit, že ho nebereš takového jaký je, i s jeho "problémem".
Nemohlo by to být taky takhle??? :-)
A řešení? Zkus se vcítit taky Ty do něj, dřív, než to budeš chtít Ty od něho. Někdo začít musí!
Jinak chlap je tady, aby Tě miloval, a ne aby Ti vyvracel věci, které nejsou pravda a na kterých trváš... :-)
Já samozřejmě chápu, že Ti to vadí, spí s Tebou míň a Ty si říkáš - není chyba ve mně? Spíš zkus přemýšlet takhle: s čím má manžel problém, že k tomu došlo? Nemohla bych JÁ JEHO pochopit?
Myslím, že když k tomu přistoupíš takhle - tj. miláčku, mám Tě ráda takového jaký jsi i s tím, že už spolu tolik nespíme. Ráda bych věděla proč, pokud chceš mi to říct, ráda Tě vyslechnu a budu se snažit Tě pochopit. - a pak čekat, jestli on bude chtít Ti to říct.
- mohlo by to zabrat.
Ale když přijdeš: jak to, že už spolu tolik nespíme? To bude tím, že já se Ti určitě tolik nelíbím!!! (V tu chvíli si manžel řekne: blbost, jak může říct takovou blbost? Líbí se mi a já ji miluju - jak to, že ona to nevidí???) A pak Ty řekneš nebo si myslíš: chci utěšit - nebo: jak to, že mě neutěší? (A manžel si říká: ježišmarjá, já mám problém, ale ona chce utěšovat? copak mě ale vůbec nechápe?)
- myslíš že to bude fungovat?
Z druhé strany: mám menší potřebu sexu než přítel. Co myslíš - řekne si on že ho nemám ráda? Ne, řekne si, že mám buď problém v sexu nebo menší potřebu sexu. Asi bych z něj byla docela paf, kdyby mi řekl: teď se mnou spíš míň než dřív... Ty už mě nemáš ráda nebo Tě nepřitahuju?
Zpočátku bych ho možná utěšovala že to tak není... ale kdyby se to opakovalo, přestalo by mě to bavit.
dik za prispevek Martinko, neco na tom bude. Ale manzelovi je 25 let, tak to by mel byt jeste potentni. a snazim se o tom bavit normalne...ze bych byla rada, v cem je problem, s tim ze ho nevzrusuju, jsme prisla az ted a prestal o tom komunikovat uplne. PROSTE JE TO PRACI, i kdyz ten den treba jen dojde vyvencit psa a umyje nadobi
Není tady
Borůvko, tak zkus nějakou dobu vůbec nic neřešit, nic s přítelem nerozebírej, nic mu nevyčítej. Bud milá a
v pohodě! Uvidíš, že mu to dřív nebo později začne vrtat hlavou,proč ta změna....a začne se snažit on!
A věř, že to funguje!
Není tady
corinka napsal(a):
Borůvko, tak zkus nějakou dobu vůbec nic neřešit, nic s přítelem nerozebírej, nic mu nevyčítej. Bud milá a
v pohodě! Uvidíš, že mu to dřív nebo později začne vrtat hlavou,proč ta změna....a začne se snažit on!
A věř, že to funguje!
No my se ted nejakou dobu asi 3 mesice vůbec nechytli....ale ted se zase jedna o ten sex, a rikam si porad,nebudu to resit, ale co mam delat, uz nikdy nezacinat se sexem a cekat az zacne on a to mu byt klidne po vůli, prave nevim,jak se k nemu mam chovat. nebo mu to oplatit a nechtit,ale to si myslim, ze bychom si delali naschvali a nikam by to nevedlo. ale zase mi prijde ponizujici se s nim vyspat az on si piskne. to je tezky:(
ale to kdyz to v hadce nebudu chtit rozebrat,tak ono ho nenapadne,ze se neco deje...prijdoui mi ti chlapi nekdy tak tupy, ze narazky na ne neplati
Není tady
borůvka5 napsal(a):
dik za prispevek Martinko, neco na tom bude. Ale manzelovi je 25 let, tak to by mel byt jeste potentni. a snazim se o tom bavit normalne...ze bych byla rada, v cem je problem, s tim ze ho nevzrusuju, jsme prisla az ted a prestal o tom komunikovat uplne. PROSTE JE TO PRACI, i kdyz ten den treba jen dojde vyvencit psa a umyje nadobi
Já nepíšu že to tak musí být, jenom možnost.
Sex je hodně citlivé téma a pro muže obzvlášť.
Možná, že on ví, že se něco děje, ale neví co. Třeba se tím taky trápí a neumí dát ani sám sobě odpověď na otázku, proč, co se děje.
Důvod toho stavu může být kdekoliv.
Jenom je potřeba o tom mluvit citlivě, aby se neuzavřel úplně.
A k tomu aby věděl, že má Tvoji podporu.
Jinak tady bude každá rada drahá.
No - a když bys k němu přišla a začala ho Ty svádět, nereaguje? Když bys byla Ty aktivní... udělala mu pomyšlení - co má rád? Orální sex? Pěkné prádlo? Co zkusit udělat pro něj striptýz? Nevím, Ty víš co má on rád... někdy, kdy na to bude víc času - třeba o víkendu, ho něčím překvapit? Třeba právě na tohle reagovat bude?
Jenom jsem si vzpomněla, ale to Tě nechci strašit, před nějakými lety jsem chodila s klukem (ale asi jenom 3/4 roku) - skoro jsme spolu přestali spát a byla to předzvěst rozchodu... tak doufám, že tohle u Tebe neplatí...
bohužel kdybych se ho tenkrát zeptala, neuměl by mi odpovědět... já jsem cítila dřív než on ten rozchod...
Není tady
No, když nebude chtít sex, tak mu dej pusu na čelo a nech ho spát! Vím, že tě to bude třeba bolet, ale když zůstanaš v klidu, věř, že on ten svůj brzy ztratí! Takle ví, že je o něj pořát zájem a on se starat nemusí!
Není tady
Hmm no jo, to jo, ale třeba je to opravdu tím, že má nějaký ten intimní problém o kterém se mu mluvit nechce, nebo je fakt unavený, nebo cokoliv. No a nebo má jinou, to by taky bylo možné, ale s tím se asi taky nebude chtít svěřit.
Není tady
Borůvko, asi bych mu na tvém místě řekla,že po něm toužím a zeptala se ho,zda mu s tím jeho problémem mohu nějak pomoct.
Navrhni mu, že ti udělá radost, když se budete jen mazlit a vůbec ti nevadí, pokud to mazlením i skončí.Není-li z kamene, mělo by to zabrat.
přijde mi trochu divné, že by chlapa v 25 letech nebavil sex...a pochybuji, že je za tím únava z práce.Spíš v tom bude zdravotní problém..a co třeba jiná žena? ( tím tě ale nechci strašit, protože to nemusí být pravda ).
Není tady
Borůvko ty jsi v začarovaném kruhu. Jsi uražená a ublížená, že on s tebou nespí, hádáš se s ním a neustále dorážíš a žádáš donekonečna vysvětlení a ujišťování, že tě miluje, nedáš mu tak ani šanci aby se sám projevil. A čím víc dorážíš, tím méně chuti on má...a tím víc se hádáš ...nemůžeš ho jednoduše nechat vydechnout?
Není tady
borůvka5 napsal(a):
i kdyz na 100% vim, ze je to jeho vina
Hmm, tak tím se to vysvětluje.
Není tady
KALIK napsal(a):
Ne ne, chlap má potřebu problém řešit, ne o něm plkat Řeší jen problémy, co jsou problémy.
Mluvíš jako chlap :-)))
Moje exžena často přicházela s nějakým problémem. Tak jsem jí většinou udělal rozbor (abych jako dokázal, že s ní o tom umím promluvit a že mám pro ni pochopení) a navrhl vždy několik řešení podle toho, co mi řekla, jaký je její vlastní cíl.
Nikdy!!! Nikdy to nepomohlo. Posléze se ukázalo, že se potřebovala jen vypovídat a potřebovala účast nebo co a pochopení. Nikoliv návrhy řešení :-)))
Není tady
A nenapadlo Tě, že jí třeba žádné z Tvých řešení nevyhovovalo?
Není tady
Tercila napsal(a):
A nenapadlo Tě, že jí třeba žádné z Tvých řešení nevyhovovalo?
O vy-řešení přeci nešlo :-)) šlo o vy-povídání se.
Například s blbou šéfovou se to ne-řešilo několik let.
Navrhované řešení odejít a kývnout na výhodnější nabídky se realizovalo až o několit let později po probrečených nocích a práškách...
Nicméně je nutno respektovat, že každý má svůj čas pro rozhodnutí a pro učinění příslušných kroků. Což vlastně může znamenat, že jí mé navrhnuté řešení opravdu (v ten daný čas) nevyhovovalo.
Ovšem neznamená to zároveň, že by to řešení nebylo dobré samo o sobě, což se potvrdilo o pár let později se slovy, proč jsem to neudělala už dávno.... :-)
Není tady
Nicolas:
"což se potvrdilo o pár let později se slovy, proč jsem to neudělala už dávno.... :-) "
To od ní nebylo taktické
Není tady
Doporučuji neřešit. Neponižovat se, nenech to zajít tak daleko,vůbec o tom nemluv. Zkus to aspoň párkrát vydržet. Chovat se tak jako on, uvidíš změnu. Bude mu to 100% vrtat hlavou,ikdyž navenek Ti nic nepřizná. Vzhledem k tomu,že tímhle změníš Ty své chování,donutíš tím i jeho ke změně. Nevím,jak dlouho jste spolu,časem se totiž hádky otupují,už není všechno tak důležité. Ale,když nebudeš řešit a změníš své chování,ani on si potom nebude jistý. Teď si Tebou jistý je až moc. A když tohle všechno teď vydržíš,tak v budoucnu to chování k Tobě bude lepší, myslím tím i v sexu. A že s Tebou spí tak málo...důvod, má Tě jistou a vztahová únava. Vymezíš mu tím taky své hranice. vytvořil
Není tady
Jeho chování vypovídá jen o tom, že je muž. Muž reaguje jen na informaci, krerou mu dáš - nedomýšlí si - to je doména žen a někdy spíš nešťastná.
Když mu řekneš : "Potřebuji to ze sebe dostat", slyší "potřebuji to ze sebe dostat" - je to informace o tom, že teď budeš chvíli meldovat, protože to rovna ze sebe dostáváš.
Když chceš, aby o tom s Tebou mluvil, řekni mu : "Potřebuji, abys o tom se mnou mluvil"
- já vím, zní to primitivně, no, ale.......... oni takoví prostě jsou
Není tady
7*inka napsal(a):
Muži nemají rádi to ujišťování....a ženy to vědí. Ženy mají rádi to ujišťování... a muži to také vědí. Tak jaký by byl kompromis?
Velmi trefná poznámka
Není tady
mashanka napsal(a):
7*inka napsal(a):
Muži nemají rádi to ujišťování....a ženy to vědí. Ženy mají rádi to ujišťování... a muži to také vědí. Tak jaký by byl kompromis?
Velmi trefná poznámka
Boruvka, 7*inka: tuto oblast vztahu mam stejnou jako vy (mit jasno a kdyz mam problem, tak bych ho s nim chtela rozebrat) s tim rozdilem, ze nemame tichou domacnost a komunikujeme spolu stale..A ta poznamka (vyse) je opravdu vystizna..
Ale mozna mam pro tebe odpoved - Ono je to hrozne pohodlne to neresit, mlcet......
Posledni dobou se nam situace obratila a pritel ma "problemy" a opravdu, me to prijde jako blbost (proc to a proc ono? a ja jsem to videla uplne jinak, a jeste ke vsemu jsem byla unavena a nechtela jsem to resit, tak jsem mlcela at se vypovida, ale z me strany odpoved neslysel. to ho zarazilo a resil to vice a vic a ja jsem nereagovala a bylo to strasne pohodlne . Myslim, ze je to jen o pohodlnosti a ne, ze bychom jim za tu komunikaci nestaly..
Není tady
zasa keď sa dlhodobo nič nerieši, a človek to len dusí v sebe, problémy sa nabalia ako snehová guĺa a explózia je o to horšia, na nejakej psych stránke som našla že problémy sa nemajú dlhodobo tlačiť pred sebou a hádka má mať svoje pravidlá, napr. držať sa merita veci, neurážeť sa navzájom, nekarikovať partnera, nebagatelizovať problém, najmä aktívne počúvať no a dobrá hádka by mala priniesť efekt v podobe riešenia problému. zasa nie je normálne do aleluja omielať každý deň to isté.
Není tady
Allice napsal(a):
Ono je to hrozne pohodlne to neresit, mlcet...... Myslim, ze je to jen o pohodlnosti a ne, ze bychom jim za tu komunikaci nestaly..
Jo....taky mně to tak připadá...koneckonců, proč by někdo dělal obtížnou práci, když na to má lidi? A co - lidi....dokonce lidi, co se můžou přetrhnout........
Není tady
Nicolas napsal(a):
...Posléze se ukázalo, že se potřebovala jen vypovídat a potřebovala účast nebo co a pochopení. Nikoliv návrhy řešení :-)))
Pod toto se podepisuju, mockrat je "hledani reseni" spis kontraproduktivni. Ale taky mi trvalo, nez jsem pochopil, ze se clovek obcas (casto) potrebuje "jen" vykecat a ze veskera snaha o pomoc je spis prilevanim oleje do ohne
Není tady