6. prosince : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 6. prosince : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, když vás tlačí čas i finance! 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Moc bych potřovala znát vás nazor....Jsem človek,ktery potrebuje mít ve vztahu jasno a harmonii. Proste takovou tu vyrovnanost...kdyz to neni, trpim....nekdo dokaze hazet veci za hlavu,ja bohuzel vůbec...a proto kdyz mam problem, reknu to, neco se mi nelibi reknu to...ale uz opravdu nevim jak dal s manzelem. Víte v hadce, i kdyz na 100% vim, ze je to jeho vina, tak se o tom snazim mluvit, vyjasnit si to. Ja mu reknu svůj postoj, jak jsem to myslela, jak jsem to treba i spatne pochopila, a co mi ublizilo....Mluvim treba celou minutu a on mi pak na to rekne hm...proste se to snazi prejit, a treba za půl dne se na me usmeje a mysli si, ze se vse zamete pod koberec. nevim,jak s nim resit probemy...vim,ze se pak k nemu budu chovat jinak - odmerene. musim to dostat ze sebe ven, tak mu to reknu a on mi na to neodpovi,tim me nechava jeste vice v nejistote- nevim,zda mu to dela dobre, ale me to sílene uzira. To ze mu nestojim za tu komunikaci.Vim, ze nekteré zeny treba drzi tichou domacnst, a obdivuju je, tohle bych asi nedokazala. Nenavidim hadky a diky nim i dost trpim. Snazim se na sobe pracovat aby me tolik nezranovali, ted uz u nich alespon nebrecim. Ale nekdy kdyz uz trvaji dýl,tak se dokazu i sama dost ponizit(aby to skoncilo)...a to ze za nim prijdu a reknu mu ,,lásko, nechces mi dat pusu, obejmout? "on samozrejmne jeste nastvany,nechce. a me to tak strasne ponizi...vim,ze me jinak miluje, ale jakto ze dokaze byt pak tak tvrdy jako kamen? kdyby on za mnou takhle prisel a i kdyby to byla jen jeho chyba, videla bych to jako krok k usmireni a tu pusu bych mu dala.Nezlobte se na me za ten sloh...ja vim, tohle je tema na prd...takovy nekonkretni..Ale nevim, jak hadky snaset. a o cem vypovida jeho chovani? zda mu treba nezalezi na tom co si o nem myslim,a nebo jestli mu je jedno, ze jsem na nej nastvana....proste se pak taky chova odmerene, nic neresi a asi ceka az me to prejde...A jak jste na tom vy? prechazíte hadky a k nekterym vecem se uz nevracite a nebo to musite vyresit take komunikaci???Vite, tim mam nekdy pocit, ze mu nestojim za to,aby mi cokoliv objasnil, vysvetlil, obhajil se prede mnou. ..
Není tady
Hádka ve vztahu vypovídá o tom, že na danou věc má člověk rozdílný názor než jeho protějšek a ani jeden nechce ustoupit. Neboli každý má svou pravdu a za tu je ochoten bojovat. No a každý bojuje svýmm způsobem... nic jiného bych v tom nehledala.
Není tady
Borůvko chlapi obecně věci neradi rozpitvávají a věčně řeší, nemají pocit, že by každá blbost stála za hodinový rozbor. Jsem asi trochu chlap, ale tohle nesnáším taky.....některý věci za složité vyříkávání si ani nestojí. Možná by ses nemuselal ve všem tak pitvat, mít trochu nadhled, neřešit všechno.
Není tady
Borůvko, přesně vím co mysliš a znám to také a také mne to velmi štve. Také jsem vždy měla partnery, kteří nechtěli nic řešit a rozebírat a mysleli si, že když se o problému nebude mluvit, tak že sám zmizí. Nevím poč to tak je. Možná by nám to mohli vysvětlit zde přítomní pánové.
Není tady
Tiina napsal(a):
Borůvko chlapi obecně věci neradi rozpitvávají a věčně řeší, nemají pocit, že by každá blbost stála za hodinový rozbor. Jsem asi trochu chlap, ale tohle nesnáším taky.....některý věci za složité vyříkávání si ani nestojí. Možná by ses nemuselal ve všem tak pitvat, mít trochu nadhled, neřešit všechno.
ahoj Tiino, ¨to moc dobre vim, a snazim se tedy udelat kompromis...proc kdyz ja chapu, ze chlapi neco neradi rozebiraji, se to snazim to co nejmene pitvat. a chlapi, vedi, ze nam se pomaha se z toho vymluvit, alespon chvili taky nespolaprucuji.jde mi o to aby mi alespon odpovedel,jak to vidi on...aby mi na to rekl svůj nazor. Treba kdyz mu reknu,ze mi prijde, ze uz se ke mne nechova jako driv, ze me uz nelíba, nehladi, at mi rekne cim to je...tak se akorad rozcili a urazi...a nerekne mi, milacku,vzdyt to neni pravda,vzdyt te mam rad porad stejne...jak si tohle muzes myslet. Ja osobne si myslím,ze to neni takovy problem. A kdyz se urazi, tak me tim jeste dokonale presvedci,ze mu nestojim ani za to uteseni
Není tady
7*inka, krásně to vysvětlila Tiina
borůvko, narážky typu, ty už mě nemiluješ jako dřív, chlapi milují ze všeho nejvíce
Není tady
7*inka napsal(a):
Borůvko, přesně vím co mysliš a znám to také a také mne to velmi štve. Také jsem vždy měla partnery, kteří nechtěli nic řešit a rozebírat a mysleli si, že když se o problému nebude mluvit, tak že sám zmizí. Nevím poč to tak je. Možná by nám to mohli vysvětlit zde přítomní pánové.
ahojky , to by tedy mohli, nejde ani o to rozebírani, ale spis taky priznat svou chybu. nebo dokazat partnerku presvedcit (kdyz si treba mysli,(napr.) ze uz ji tolik nemiluje) tak se ji snazit presvedcit. Me by ten pocit vadil, kdybych vedela, ze si mysli,ze ho nemam rada. Taky bych se mu to snazila vymluvit a nechat ho v tom
Není tady
Dobře, tak Tiina je trochu chlap :-). Ale když to hodně zobecním, tak většina žen má potřebu problém ze všech stran rozebrat a muž má potřebu o problému mlčet. Většina žen, čte všelijaké návody a příručky o vztazích a o tom, jak vycházet s muži a domnívám se že, většina mužů si tu námahu nedá. Je jim to jedno. Těm, pro které to neplatí se omlouvám :-)
Není tady
Ne ne, chlap má potřebu problém řešit, ne o něm plkat Řeší jen problémy, co jsou problémy.
Není tady
Muži nemají rádi to ujišťování....a ženy to vědí. Ženy mají rádi to ujišťování... a muži to také vědí. Tak jaký by byl kompromis?
Není tady
Kaliku, jenže můj problém nemusí být pro Tebe problém a naopak.
Není tady
borůvko, ten pán, co ho mám doma, odmítal řešit cokoli, kromě živelních katastrof. A byly to důležitější věci, než rozebírání toho, zda mě hladí víc nebo míň. Chlapovi prostě něco řekneš, on tě (v lepším případě) vyslechne a většinou se podle toho zařídí - ale pitvat se v pocitech s tebou nebude. Tohle si řeš s kámoškama nebo tady, ale ne s chlapem. Oni to nedokážou. Tak buď ráda, když za tebou !za půl dne přijde a usměje se" - to je totiž usmiřovací gesto, víš a měla bys na něj přistoupit bez dalších řečí.
Není tady
helena napsal(a):
borůvko, ten pán, co ho mám doma, odmítal řešit cokoli, kromě živelních katastrof. A byly to důležitější věci, než rozebírání toho, zda mě hladí víc nebo míň. Chlapovi prostě něco řekneš, on tě (v lepším případě) vyslechne a většinou se podle toho zařídí - ale pitvat se v pocitech s tebou nebude. Tohle si řeš s kámoškama nebo tady, ale ne s chlapem. Oni to nedokážou. Tak buď ráda, když za tebou !za půl dne přijde a usměje se" - to je totiž usmiřovací gesto, víš a měla bys na něj přistoupit bez dalších řečí.
dobre, to chapu, vim, ze se se mnou nebude o pocitech, ale myslim,si ze to neni chlap ktery by mi nedokazal rict, ze me miluje. ale chapu ,ze to asi nedokaze rict k memu uteseni..i kdyz nevim proc???
ale nechapu,kdyz se mnou pred 3/4 rokem prestal spat (tedy spime spolu tak max 1 x za mesic). driv to bylo klidne i 4 x do tydne. a rika mi ze je utahany z prace...a ja kdyz si na to zacnu trochu stezovat, ze se bojim toho,ze ho treba uz nepritahuju,tak me v tom necha. uz mi to nevyvraci. Ale jinak mi porad rika jak jsem krasna a tak...ale proc mi v te hadce to nevyvrati? proste se nafoukne a prestane se mnou mluvit....tak to nechapu ted mi nejde o to,proc se mnou nespi, ale jak me v tom muze nechat abych si myslela,ze ho nevzrusuju a nesnazi se me utesit??? to nechapu
Není tady
Souhlasím s helenou,
ač nerada.
Prostě podle mě muži jsou z toho Marsu a ženy z Venuše. Můžem být rády, že se aspoň v něčem dorozumíme. To je na mimozemšťany doela úspěch, ne?
Není tady
borůvko, jestli má nějakou změnu v práci, má toho k řešení ažaž, navíc je to prioritní. Tak se nediv, že když "fňukáš" nebo se chceš hádat, radši se stáhne. Jinak buď ráda, že ti říká hezké věci - ale proboha nevymáhej na něm nějaká vyznání, utěšování a tak. Tím ho totiž spolehlivě otrávíš.
Není tady
Chlapi problémy řeší jinak. My ženský o nich chceme mluvit, a tím, že mluvíme, si problém ujasňujeme, říkáme i věci, které si protiřečí, mluvíme o pocitech... A tím, že to řekneme, si ten problém vlastně řešíme.
Chlap - uslyší, že máme problém. Vezme to, jako že mu vyčítáme, že on není dobrý takový jaký je - a protože je to chlap, bude problém ŘEŠIT. Řešení pro chlapy NENÍ MLUVENÍ - ale zalézt do kouta, do JESKYNĚ a tam o tom V KLIDU PŘEMÝŠLET. A hrozně nemají rádi, když jim do té jeskyně lezeme a ptáme se jich na jejich pocity.
Vždyť řeší problém - to jsme po nich přece chtěly - tak co se zlobíme? :-)
Až ten problém vyřeší, z jeskyně vyleze... a bude se chovat podle toho, jak ten problém vyřešil.
Můj přítel např. řeší věci třeba ve spánku. To si pak jde hodně brzo lehnout a "vyspí" se z toho.
Mně např. se někdy osvědčuje mluvit - pokud je přítel ochoten mluvit - ale to vydrží jenom chvíli.
Pokud jde o důležitější věci, kdy je předpoklad, že bychom se mohli pohádat - tak si píšeme maily. V klidu mu napíšu, co mě trápí, a on mi v klidu odepíše, až tehdy kdy on chce, co mi k tomu chce říct.
A hádky? Těm se nevyhne nikdo. Prostě přestaneme řešit problém a začnou lítat emoce. A kdo si to první uvědomí, nabídne smíření :-)
Takže co o Tvém manželovi vypovídá jeho chování? To, že je CHLAP. Nic víc. A to, že je ve své jeskyni, neznamená, že neřeší. Naopak je to jeho způsob řešení. Neznamená to, že mu na Tobě nezáleží a je mu všechno jedno. Naopak. A určitě mu stojíš za to. Jenom to není ženská, aby s Tebou mluvil jako ženská. To je všechno.
V knize "Muži jsou z Marsu, ženy z Venuše" ten komunikační problém mezi ženami a muži je výborně popsaný.
Není tady
Já jsem asi taky poloviční chlap....
Nesnáším debaty a řešení čehokoliv doma. V práci se to nějak očekává,ale když příjdu domů, tak chci mít klid. Mám doma cholerika, tak vím ,že on pění, řeší a já sedím a mlčím. Čímž ho taky vytáčím.
Není to taky tím, že prostě manžel se nechce hádat? Já dělám chybu, řeším to pak v sobě Ono si asi nevybreš.
Není tady
Damy, mozna ponekud zobecnujeme nebo nejsem chlap a vzal jsem si chlapa Nevim a neznam reseni tehle situace, ja potrebuji oboji - rekneme problem identifikovat (a k tomu mi prave slouzi dialog, kdyz si nejsem uplne jisty, jestli to neni jen jednostranny pohled) a pak ho resit. Bez prvniho kroku mi druhy krok pripada ponekud lehkovazny, protoze nikdy nemuzes vedet, jak se na to diva partner... No a zena celkem casto taky "kope", ze to nechce rozebirat. Ale pozor, stokrat nic umorilo vola a rypat se v "tom" porad klackem taky neni uplne to spravne. Takze neplest dialog se slovnim prujmem...
Není tady
borůvka5 napsal(a):
dobre, to chapu, vim, ze se se mnou nebude o pocitech, ale myslim,si ze to neni chlap ktery by mi nedokazal rict, ze me miluje. ale chapu ,ze to asi nedokaze rict k memu uteseni..i kdyz nevim proc???
ale nechapu,kdyz se mnou pred 3/4 rokem prestal spat (tedy spime spolu tak max 1 x za mesic). driv to bylo klidne i 4 x do tydne. a rika mi ze je utahany z prace...a ja kdyz si na to zacnu trochu stezovat, ze se bojim toho,ze ho treba uz nepritahuju,tak me v tom necha. uz mi to nevyvraci. Ale jinak mi porad rika jak jsem krasna a tak...ale proc mi v te hadce to nevyvrati? proste se nafoukne a prestane se mnou mluvit....tak to nechapu ted mi nejde o to,proc se mnou nespi, ale jak me v tom muze nechat abych si myslela,ze ho nevzrusuju a nesnazi se me utesit??? to nechapu
Jeden možný pohled na věc:
Proč tak reaguje? Protože pro chlapa to, že není tak potentní, jak by si přál, je velká újma na psychice. Možná by on sám potřeboval, abys ho podpořila a utěšila, že ho máš pořád stejně ráda jako dřív, i když už "může" JENOM jednou za měsíc. Možná se za to stydí.
A Ty mu to vyčteš... to mu moc nepomůže. A pak jsi uražená že Tě neutěší...
Ale on nemůže, protože sám má problém - a navíc má pocit, že ho nebereš takového jaký je, i s jeho "problémem".
Nemohlo by to být taky takhle??? :-)
A řešení? Zkus se vcítit taky Ty do něj, dřív, než to budeš chtít Ty od něho. Někdo začít musí!
Jinak chlap je tady, aby Tě miloval, a ne aby Ti vyvracel věci, které nejsou pravda a na kterých trváš... :-)
Já samozřejmě chápu, že Ti to vadí, spí s Tebou míň a Ty si říkáš - není chyba ve mně? Spíš zkus přemýšlet takhle: s čím má manžel problém, že k tomu došlo? Nemohla bych JÁ JEHO pochopit?
Myslím, že když k tomu přistoupíš takhle - tj. miláčku, mám Tě ráda takového jaký jsi i s tím, že už spolu tolik nespíme. Ráda bych věděla proč, pokud chceš mi to říct, ráda Tě vyslechnu a budu se snažit Tě pochopit. - a pak čekat, jestli on bude chtít Ti to říct.
- mohlo by to zabrat.
Ale když přijdeš: jak to, že už spolu tolik nespíme? To bude tím, že já se Ti určitě tolik nelíbím!!! (V tu chvíli si manžel řekne: blbost, jak může říct takovou blbost? Líbí se mi a já ji miluju - jak to, že ona to nevidí???) A pak Ty řekneš nebo si myslíš: chci utěšit - nebo: jak to, že mě neutěší? (A manžel si říká: ježišmarjá, já mám problém, ale ona chce utěšovat? copak mě ale vůbec nechápe?)
- myslíš že to bude fungovat?
Z druhé strany: mám menší potřebu sexu než přítel. Co myslíš - řekne si on že ho nemám ráda? Ne, řekne si, že mám buď problém v sexu nebo menší potřebu sexu. Asi bych z něj byla docela paf, kdyby mi řekl: teď se mnou spíš míň než dřív... Ty už mě nemáš ráda nebo Tě nepřitahuju?
Zpočátku bych ho možná utěšovala že to tak není... ale kdyby se to opakovalo, přestalo by mě to bavit.
Upravil(a) Martinka1 (26. 10. 2007 14:09)
Není tady
Martinka1 napsal(a):
Chlapi problémy řeší jinak. My ženský o nich chceme mluvit, a tím, že mluvíme, si problém ujasňujeme, říkáme i věci, které si protiřečí, mluvíme o pocitech... A tím, že to řekneme, si ten problém vlastně řešíme.
Chlap - uslyší, že máme problém. Vezme to, jako že mu vyčítáme, že on není dobrý takový jaký je - a protože je to chlap, bude problém ŘEŠIT. Řešení pro chlapy NENÍ MLUVENÍ - ale zalézt do kouta, do JESKYNĚ a tam o tom V KLIDU PŘEMÝŠLET. A hrozně nemají rádi, když jim do té jeskyně lezeme a ptáme se jich na jejich pocity.
Vždyť řeší problém - to jsme po nich přece chtěly - tak co se zlobíme? :-)
Až ten problém vyřeší, z jeskyně vyleze... a bude se chovat podle toho, jak ten problém vyřešil.
Můj přítel např. řeší věci třeba ve spánku. To si pak jde hodně brzo lehnout a "vyspí" se z toho.
Mně např. se někdy osvědčuje mluvit - pokud je přítel ochoten mluvit - ale to vydrží jenom chvíli.
Pokud jde o důležitější věci, kdy je předpoklad, že bychom se mohli pohádat - tak si píšeme maily. V klidu mu napíšu, co mě trápí, a on mi v klidu odepíše, až tehdy kdy on chce, co mi k tomu chce říct.
A hádky? Těm se nevyhne nikdo. Prostě přestaneme řešit problém a začnou lítat emoce. A kdo si to první uvědomí, nabídne smíření :-)
to je asi jedna velka pravda, martinko 1, ale jen nechapu tu jeho jeskyni, protoze dle me, ten problem v hlave neresi, nestve ho,ze jsem na nej nastvana, protoze se v te jeho jeskyni kouka na tv a jeste se smeje nejake komedii!!! to mi prijde jako ignorace problemu, nebo i me samotne, ale ne premysleni...
Takže co o Tvém manželovi vypovídá jeho chování? To, že je CHLAP. Nic víc. A to, že je ve své jeskyni, neznamená, že neřeší. Naopak je to jeho způsob řešení. Neznamená to, že mu na Tobě nezáleží a je mu všechno jedno. Naopak. A určitě mu stojíš za to. Jenom to není ženská, aby s Tebou mluvil jako ženská. To je všechno.
V knize "Muži jsou z Marsu, ženy z Venuše" ten komunikační problém mezi ženami a muži je výborně popsaný.
Není tady
... když máš pocit, že spolu neumíte mluvit, zkus mu teda napsat ten dopis, nebo e-mail... a napiš mu konkrétně, co po něm chceš... tak aby to pochopil (chlapi nereagují na náznaky)... mohlo by to vyjít, aby Ti odepsal a odpověděl na to, to se chceš dozvědět...
Není tady
Borůvko ale tohle je přesně to, o čem mluvím. Výčitky typu "ty se už ke mě nechováš jak dřív" ho musí příšerně vytáčet. A já se mu nedivím..co ti má na to říct...to je přece normální, že po pár letech vztahu už to není takové žhavé jako na začátku. Nehledej na všem hnidy a ber věci tak, jak jsou. Že už ti neříká destkrát denně, že tě miluje, jako na začátku vašeho vztahu, imho neznamená, že by tě nemiloval, nejspíš má za to, že to přece víš ne ?
Není tady
Martinka1 napsal(a):
... když máš pocit, že spolu neumíte mluvit, zkus mu teda napsat ten dopis, nebo e-mail... a napiš mu konkrétně, co po něm chceš... tak aby to pochopil (chlapi nereagují na náznaky)... mohlo by to vyjít, aby Ti odepsal a odpověděl na to, to se chceš dozvědět...
tak to uz tu taky bylo Martinko,asi tak 3x vzdy tak nejak odepsal, i kdyz ne uplne konkretne, a 1x neodepsal vůbec,to je jako bych mu za to ani nestala
Není tady
Tiina napsal(a):
Borůvko ale tohle je přesně to, o čem mluvím. Výčitky typu "ty se už ke mě nechováš jak dřív" ho musí příšerně vytáčet. A já se mu nedivím..co ti má na to říct...to je přece normální, že po pár letech vztahu už to není takové žhavé jako na začátku. Nehledej na všem hnidy a ber věci tak, jak jsou. Že už ti neříká destkrát denně, že tě miluje, jako na začátku vašeho vztahu, imho neznamená, že by tě nemiloval, nejspíš má za to, že to přece víš ne ?
ale jo, to ano, ale kdyz chci resit nas problem ohledne sexu???tak to ön proste neresi, rikam,si treba mu to dojde, ze mi to ublizuje,a ze se treeba bude snazit.ale kdyz vidim ze opravdu unaveny neni, a odmitne me a rekne mi,ze jakmile by si lehl,ze by usnul. tak to proste chci nejak vyresit...
Není tady