|
9.dubna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 9.dubna : Vaření na chatě či chalupě bez stresu: Tipy na vaření z jedné pánve nebo hrnce. 1.dubna : Jak vznikla záhada ďáblova trojúhelníku: Odhalil ji už Kolumbus? |
|
|

Chodilo k nám na návštěvu kotě. Všichni jsme si ho zamilovali. Už nechodí a nám to moc chybí. Bohužel, mrtvé tělíčko na silnici nás přesvědčilo, že už nepřijde. 
Chtěli bychom si pořídit domů číču.
Nepotřebujeme kněžnu s rodokmenem, stačí vesnická Minda.
Ale: 1. máme psa. Dobrmana ( z většiny ) gaučáka. Zvykne si na kočku? Jak to udělat, aby kotěti neublížil? Jak je seznamovat? Ze začátku oddělovat? Měla jsem 2 psy, ale systém kočka x pes, s tím zkušenost nemám.
2. jak starou číču domů přivést? A odkud? Je lepší vzít si kočku z útulku nebo raději od chovatele?
3. co všechno pro kočičku nachystat, než si ji přivedeme, na co se připravit?
Za rady budu vděčná. 
Není tady
Eri, měla jsem 10 letého NO a v zahradě se objevilo hladové kotě. Psovi jsem vysvětlila, že je to "hodná holka" a on si ji tak oblíbil, že jí nosil ze své misky maso, nechal si od ní vše líbit. Bohužel vběhla do silnice a přejelo ji auto, pes ještě dlouho v noci čekal, že se vrátí. Bylo to na chatě a neměl tam jiného kamaráda, tak se s ní spřátelil. Jinak znám spojení-pes-kočka, když vyrůstají od malička spolu. K tomu krmení - jedla všechno, co náš pes, když jsme odjížděli, nechávali jsme jí granule.
Není tady
Ještě jsem zapomněla, lepší je malé koťátko, starší kočka nevím, jak si zvykne na nový domov. Říká se, že pes se drží pána, kočka domu.
Není tady
starší kočka si taky zvykne... máme kočku z útulku a asi měsíc nám radili nepouštět ven
jinak kočka - pes
jsme je neskamarádili, když byli malý a teď se stěhujeme a budou muset oba bydlet spolu v bytě, tak je kamarádíme a oba žijou... 
Upravil(a) Jája (24. 10. 2007 10:44)
Není tady
Ahoj,já mám doma 4psy,labrador,kříženec labrador-ovčák,a lovecký pes.Kočky máme.Co se týče cizích koček,asi by nedopadly,ale s našimi v pohodě.3 dny trvalo,než jsem psy přesvědčila,že kočka není svačinka.Ze začátku určitě zvykat jen pod dohledem.Co se týče výbavy,když bude číča v bytě,stačí pelíšek,kočičí záchod,na ten se učí velice rychle,hledají místo,kde můžou výkaly zahrabat.
Není tady

Díky moc, to jsem chtěla slyšet. Tedy, ŽE TO JDE.
Takže pelíšek, čiči WC, granule, nějakou konzervu.......... to zvládnu.
A jak s pouštěním na zahradu? Teď, když je dost nevlídno. Tedy alespoň u nás. Nechat ji, ať si určuje sama, jako raťafanda nebo pravidelně vypouštět........ ? Potřebuje kočka ven, i když má záchodek doma?
Jinak, co do záchodku sypat? Viděla jsem Mikeše, kočkolit, Tesco má také svoje stelivo........Máte nějakou značku, abych tak řekla, oblíbenou? A jaké granule? A co mléko, někdo říká dávat, jiný nedávat.

Omlouvám se, vím, že mám milion otázek, ale chtěla bych, aby se u nás čičmundě líbilo.
A ještě jednou díky za zkušenosti! 
Není tady

GAVOTTKA napsal(a):
Ahoj,já mám doma 4psy,labrador,kříženec labrador-ovčák,a lovecký pes.Kočky máme.Co se týče cizích koček,asi by nedopadly,ale s našimi v pohodě.3 dny trvalo,než jsem psy přesvědčila,že kočka není svačinka.Ze začátku určitě zvykat jen pod dohledem.Co se týče výbavy,když bude číča v bytě,stačí pelíšek,kočičí záchod,na ten se učí velice rychle,hledají místo,kde můžou výkaly zahrabat.
Koukám, že máš doma taky veselo 
Není tady
ven nemusí, když má záchůdek doma - ale choděj rády a naše si určuje, kdy chce ven a kdy dovnitř (i v noci
) teda jsem ukrutně zvědavá jak přežijem stěhování, kdy už nebude moct ven...
jinak granule nebo konzervy - to vyzkoušíš (naše nežere zásadně kočičí granule ale psí jí šmakujou...)
a mlíko nedáváme, když jí budeš mít doma tak to poznáš právě v tom záchůdku, že nedělá dobře 
a do záchůdku taky vyzkoušíš - co bude vyhovovat, nejdřív jsem zkoušela hrudkující stelivo, ale pak náhodou jsem koupila nehrudkující a vyhovuje nám víc... stejně mě nebavilo ho vybírat postupně...
teď mám doma nějaký modrý nebo zelený 
v přírodě rozložitelný a použitelný jako hnojivo - nevim nezkoušela jsem, jestli si vzpomenu mrknu na značku, ani nebylo drahý
Není tady
Eri napsal(a):
Díky moc, to jsem chtěla slyšet. Tedy, ŽE TO JDE.
Takže pelíšek, čiči WC, granule, nějakou konzervu.......... to zvládnu.
A jak s pouštěním na zahradu? Teď, když je dost nevlídno. Tedy alespoň u nás. Nechat ji, ať si určuje sama, jako raťafanda nebo pravidelně vypouštět........ ? Potřebuje kočka ven, i když má záchodek doma?
Jinak, co do záchodku sypat? Viděla jsem Mikeše, kočkolit, Tesco má také svoje stelivo........Máte nějakou značku, abych tak řekla, oblíbenou? A jaké granule? A co mléko, někdo říká dávat, jiný nedávat.![]()
Omlouvám se, vím, že mám milion otázek, ale chtěla bych, aby se u nás čičmundě líbilo.![]()
A ještě jednou díky za zkušenosti!
Tedy já jsem "kočkomil" začátečník, dostala jsem opuštěné čtyřměsíční kotě, ale všechny info jsem našla na netu a teď jen "zkouším" a dolaďuji:
- ven ho pouštím, ale pravděpodobně ho někdy vykopli, takže se brání zuby nehty - co kdybych ho už nepustila zpět 
Zato se mu líbí výlety na střechu - bydlím v podkrovním bytě - to vždy čas od času zkontroluje, jestli jsem okno nezavřela
a pak si to užívá.
- stelivo zkouším a dávám za pravdu Jáje, že nehrudkující je lepší, vybírají se jen bobíky a to je max 2x denně.
Jo, jestli mohu poradit, nekrmit uzenými rybkami, leda bys chtěla z bytu vypudit nezvanou návštěvu... je to fakt pak puch
na plynovou masku 
- mléko kocour dostává denně - tatru ředěnou 1:2, po "normálním" mléku byla "záchodková kalamita"
- miluje kapsičky a chrupavky z kuřete - žádné kosti!
- kopupila jsem mu spoustu hraček, aby se nenudil. Tu nejoblíbenější - dutou barevnou kuličku s korálky ( čím je to barevnější
a dělá to většá rámus, tím víc ho to zajíma) jsem mu musela ale sebrat, protože sousedi pode mnou dostávali z jeho nočních
her psotník... a já nakonec taky 
- taky jsem investovala do dvou škrabadel, aby si drápky nebrousil o nábytek. Jedno využívá, na druhé kašle a drápky si
čas od času obrousí o mně - to když začne "lovit" a já se zrovna blbě pohnu
.....
- peníze investované do koupi pelíšku považuji za vyhozené, tráví tam minimálně času
- taky jsem investovala do přepravky, aby mi neskákal po hlavě, když jedeme k veterináři - neskáče, ale za to řve a brečí jak
mimino....
Suma sumárum mne včetně očkování a odčervování stál už pěknej majlant... ale je to zlatíčko 
Upravil(a) Pandorraa (24. 10. 2007 18:15)
Není tady

Eri, nejlepší je koťátko a od chovatele. A nemusí to být chovatel co má kočky s papírama na kšeft. A hlavně kočka má ráda teplo a tak teď rozhodně nepouštět ať nenastydne. a Taky zatím to u tebe nezná a mohlo by se zaběhnout.
Kočka z útulku může mýt různé zlozvyky a taky být zrazená a rozhodně s ní budeš mít těžší seznamování se psem bude-li starší , myslím né už kotě.
Stelivo se mi nejlépe osvědčilo to umělé - takové průsvitné kuličky to vůbec není cítit. -Sice je trochu dražší cca 95 Kč za 3 litry ale vydrží mi měsíc. Dávám ho na dvakrát a taky se uklízí jen bobíci.
No a se psem se určitě skamarádí musíte na ně jen sohlížet a nenechávat je samotné pohromadě. Já měla vždy psa(knírače) a kočku a skvěle s polu vycházeli.

Není tady
Co bude potřebovat?
- Určitě WC s kočkolitem (my po zkoušení x druhů zakotvili u silikagelu),
- misky na vodu, granule a konzervy (naše má nejradši Friskies, ale když byla kotě, tak jídlo pro koťata dělal snad jen Whiskas)
- hračky (čím větší hluk, tím větší oblíbenost. Taky má ráda ty, které obsahují catnip)
- škrabadlo
- pelíšek je podle mě škoda peněz. Ta naše do něj nikdy nevlezla. Zato miluje škaredou starou krabici se starým ručníkem na dně
Není tady
... Tak už jsem přišla s radama pozdě...
Snad jenom to, že pes "dospělák" a kotě se snesou, dospělá kočka a štěně, je o moc horší...
Když to bude "pidikotě", tak kolem devíti týdnů, otočí si kolem drápku i psího "drbana"!
Jó kočky, ty to uměj...
A s tím mlíkem je to taky všelijaký. Po kupovaným mlíku, měli naši kocouři "problémy". teď dostávají mlíko od krávy a vyzunknou za večer dvě salátový mističky a nic!
Všimla jsem si, že hodně známých "kočkomilů" má jedince, co o kupované mléko nestojí, ale jogurt, či taveňák slupnou... Čím to asi bude? 
Není tady

Tak ještě jednou díky, napsali jsme si seznam, v pátek vyjíždíme na nákupy a v neděli zkusíme objet chovatele.
Pelíšek zatím necháme, mám krásný, nový, tlustý polštář po pejskovi, vůbec ho neužil a Sardela stejně chrní na matraci
Teď budem kupovat novou sedačku, tak snad se všem našim zvířátkům zalíbí 
Všem veliké díky, pokud se zadaří / a jestli pochopím, jak se vkládají fotky
/ dám vědet, jakou šelmu jsme si dovedli. 
Není tady
No jo, jogurtík, ten naše kočičí madam taky moc ráda. Hlavně jahodovej, na značce jí díky bohu nezáleží.
A moc doporučuju drápadlo a šplhadlo, hlavně když nebude chodit ven. Normální kočky to mívají rády, jen ta naše Marjána to obchází štítivým obloukem a drápy si brousí dál na sedačce, křesle a letišti

No, nová sedačka zvěř určitě potěší! 

No jo, jogurty. Právě dneska jsem si ke snídani otevřela višňový, který obsahuje celé půlky višní a chytře jsem odešla na záchod. No po návratu jsem na dně kelímku našla dokonale vypucované višně
Mléka se naše čertice ani nedotkne, ale taková smetánka, jogurt, tvaroh... to je její.
Není tady

surikata napsal(a):
No, nová sedačka zvěř určitě potěší!
V to doufám, dostanou jí pod stromeček 
Mimochodem, kočička má krásné jméno

Není tady
Díky, Marušku to určitě potěší.
Jsem ráda, že má někdo pochopení, veterinář se tvářil dost divně, když jí vypisoval očkovací průkaz, ale pak jsme ho začali navštěvovat i s dalšími zvířaty, a už se nedivil ničemu.
Jen suše konstatoval, že kocoury Tomáše a Papaláše tam ještě neměl (byl to výsledek šišlání mojí neteře).
A ještě k tomu holkami zmiňovanému pelíšku - naše Máňa ho dostala taky jedny vánoce pod stromeček. Taková to byla šikézní polstrovaná boudička... Marjána vlezla dovnitř, pelíšek řádně očmuchala, a pak se rozhodla, že do toho měkkého molitanu se bude určitě pohodlněji čůrat, než do nějakého přiblblého kočkolitu...
Po třetím vyprání jsme to vzdali, a Máňa dál spala místo v pelechu v posteli, nebo spíš na nešťastníkovi, kterého si zrovna vybrala...

No jo, krásná jména. 
My zas máme králici Jiřího Kájínka. Strašně ráda strká hlavu do domečku a kope tunel........
Ale Papaláš mě dostal
Náš známý dělal zabijačky na kšeft
a vždycky, když prase vyváděl z chlíva a ostatní řvaly tak na ně takovým "budovatelským" hlasem hulákal: Nic se nebojte, soudruzi, na každého se dostane........
Není tady