|
1.září : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 1.září : Národní klasika: ovocné knedlíky. Jak zvádnout veškeré nástrahy jejich přípravy? 1.září : Dechberoucí krása těchto levitujících skleněných zahrad vás okouzlí. Aerárium: Vytvořte si svůj malý zelený svět |
|
|
Damila: No, musíš bojovat tak, abys přitom nezmasila ještě sebe sama, víš. A to se nejlíp děje tak, že opravdu ty všechny tyrany kolem sebe pochopíš, tím jim většinou i vnitřně odpustíš (oni fakt nemohli jinak, nikdo je tomu nenaučil), necháš je ležet ladem a žiješ si svůj život tak, jak chceš, bez ohledu na ně. Takhle jednoduchý to není, než se k tomu člověk dopracuje, docela to dost stojí - hlavně dost odvahy podívat se do vlastní skříně plné kostlivců z minula a vydržet ten pohled (+ odvahy ty kostlivce postupně vytahat a tu skříň uklidit) a někdy to stojí i celkem dost peněz
Jenže já tvrdím, že to je dobrá investice. Já třeba mohla za ty peníze věnované odstraňování kostlivců na supr dovolenou k moři, určitě all-inclusive a určitě tak na tři týdny...jenže....to, nač jsem ty peníze dle bývalého muže vyhodila, to mi změnilo celý život. A k lepšímu. Právě mě to vedlo k tomu názoru, který jsem výše uvedla. Ale byla to fuška! 
Není tady
Pandorraa napsal(a):
Klubko napsal(a):
Ale s jednostranými verdikty "jako odpusťme jim, oni za nic nemohou" bych byla opatrnější.
Ale no tak...
Samozřejmě, oni za to mohou. Takhle otázka nestojí.
Zkus se na to podívat takhle: něco provedeš. Můžeš se cítit hrozně, ale taky nemusíš..můžeš to považovat za správnou věc, dokonce na sebe můžeš být i hrda.... Jenže pak postupně podle reakcí okolí zjistíš, že jsi udělala špatnost.
Kdy budeš mít větší potřebu ji napravit? Když ti okolí podá pomocnou ruku a odpustí ti a nebo když na tebe bude plivat a házet pop tobě kamení?
Pan, já s tebou většinou souhlasím. Tohle je asi na osobní debatu, než po mailu, to se trochu pak věci tváří jinak 
Udělala jsem za 10 let díky psychoterapiím děsný kus cesty. Jsem úplně jiný člověk, když se podívám za sebe. Hodně věcí jsem si vyřešila, myslím ,že jsem tolerantní, nesoudím okolí, udělal jsem hodně kravin. Ale jsou asi věci, které vidím trochu jinak. Nemyslela jsem jen odpouštění v rodině, dětem,rodičům. Tak celkově. Kdyby zase vše bylo všem odpuštěno, nebylo žádného "trestu", někteří lidé by prostě byli nepoučitelní.
O házení kamení jsem to nemyslela:)))
Můžu jen takový příklad s tou tchýní?
Nemám jí ráda, nectím jí. Ale toleruji. Vypadá to asi tak, že k nim příjdu, pozdravím, chovám se slušně. jedním uchem tam druhým ven. všichni spokojení. Ale řekla jsem příteli, že prostě její přítomnost vyhledávat nebudu. Odmítla jsem tradiční obědy každou neděli.
Když ona příjde k nám, chovám se opět slušně, ale i ona musí pochopit, že já mám své mantinely, svou domácnost, své názory. Takže když ona opravdu loví v mém soukromí, stále naznačuje, jak jsem neschopná hospodyně, já jí slušně upozorním, že prostě takovou si mě její syn ybral,tak se s tím musí taky smířit. Ona je uražená, protože prostě nepotvrdím její názor, že jsem strašná? To se tedy nemám vůbec bránit? Nechat jí zasahovat do svého soukromí? Já myslím, že je to o asertivitě a slušnosti ohrdit se.
Přítel prostě nechce pochopit, proč tam nechci chodit. Ale to opravdu už není můj problém. Mě to netrápí. Jednu slušnou návštěvu v měsící absolvuji, ale prostě se raději setkám taky s jinými lidmi. To je moje rozhodnutí,které by taky oni měli uznat. Nebo to znamená, že jsem netolerantní?
Není tady
Tak jsem se nějak moc rozepsala:-)))díky všem za názory!A omlouvám se za pravopis a překlepy:-))))mějte se všichcni pěkně
Není tady
Nebo to znamená, že jsem netolerantní?
Nejsi netolerantní a je to na osobní debatu.
Upravil(a) Pandorraa (24. 10. 2007 12:28)
Není tady
Lilith napsal(a):
Pandoro,já nejsem "nikdo" jak je psáno v Bibli.Já jí nesoudím,já jen konstatuji a říkám svůj názor.A díky tomu že ona je věřící věřím i já,že bude souzena podle toho a skončí v pekle.Žije svůj život tak jak si ho uděla a ma a bude mít co si zaslouží.Jen nechápu,proč kvůli ní musí trpět její děti!A promiň,ale s Bohem,vírou a Biblí na mě nechoď.Četla jsem jí,něco o náboženství vím a se spostou věcí nesouhlasím.Já mluvím sama za sebe,beru odpovědnost za své činy a vím moc dobře že "boží mlýny"melou...Klidně ať jsem souzena za to,že odsoudím týrání ať lidí nebo zvířat.Věřím,že Ty by jsi odpustila,i kdyby tobě někdo ubližoval,zneužíval tebe nebo tvé blízké.Na jednu stranu to obdivuji,ale na druhou stranu,z lidského hlediska to podle mne není správné.A na "onen svět" nevěří každý a já jsem přesvědčena,že to co žijeme teď a tady je důležité,to ovlivňuje nás a naše blízké.Máš v sobě hodně víry a pokory,která mě chybí,ale někdy jsem ráda,že se umím a nebojím ozvat,protže proti zlu (jekémukoliv) se musí bojovat
Máš v tom guláš...až se ti ještě párkrát připálí, ty budeš muset vyměnit některé ingredience, bude to k jídlu 
Není tady
Lilith napsal(a):
Pandoro,já nejsem "nikdo" jak je psáno v Bibli.Já jí nesoudím,já jen konstatuji a říkám svůj názor.A díky tomu že ona je věřící věřím i já,že bude souzena podle toho a skončí v pekle.Žije svůj život tak jak si ho uděla a ma a bude mít co si zaslouží.Jen nechápu,proč kvůli ní musí trpět její děti!A promiň,ale s Bohem,vírou a Biblí na mě nechoď.Četla jsem jí,něco o náboženství vím a se spostou věcí nesouhlasím.Já mluvím sama za sebe,beru odpovědnost za své činy a vím moc dobře že "boží mlýny"melou...Klidně ať jsem souzena za to,že odsoudím týrání ať lidí nebo zvířat.Věřím,že Ty by jsi odpustila,i kdyby tobě někdo ubližoval,zneužíval tebe nebo tvé blízké.Na jednu stranu to obdivuji,ale na druhou stranu,z lidského hlediska to podle mne není správné.A na "onen svět" nevěří každý a já jsem přesvědčena,že to co žijeme teď a tady je důležité,to ovlivňuje nás a naše blízké.Máš v sobě hodně víry a pokory,která mě chybí,ale někdy jsem ráda,že se umím a nebojím ozvat,protže proti zlu (jekémukoliv) se musí bojovat
Taky souhlasím s tím, že se musí bojovat, proti zlu (resp. ohrazovat se proti němu, ale vždy v klidu a míru:), ale můžeš bojovat (bránit sebe) jen ty sama proti momentální křivdě, která je na Tobě páchána... ne proti křivdám, které se staly těm druhým, zvlášť, když Ty oběti už byli schopni odpustit....(jako Tvůj přítel...)
Když i nadále "bojuješ" a nejseš s tím smířená, pak už je to jen Tvůj vnitřní, vlastní, boj s něčím, s čím se neumíš sama vyrovnat a co s tím dotyčným ublíženým už má pramálo společného.......
Upravil(a) Račice dračice (24. 10. 2007 12:47)

Není tady
[Máš v tom guláš...až se ti ještě párkrát připálí, ty budeš muset vyměnit některé ingredience, bude to k jídlu
Je to je hezké konstatování
))
Není tady
Martinka1 napsal(a):
Lilith: no, copak si navzájem zrcadlíme? Už si začínám zvykat, že někdo, kde se nenamáhá napsat svoje názory na Babinet, kritizuje moje. Už mě to začíná unavovat :-(
Názory, které jsem psala, jsem vzala z rodinných konstelací. Nic, co bych sama vymyslela.
Nenaštvu se, ale už mě to začíná unavovat.
Myslím, že pro mě bude taky pohodlnější, jenom číst příspěvky ostatních a strefovat se do jejich dobře míněných, ale špatně pochopených názorů.
Tak díky.
Marti, ac s Tebou ne vzdy souhlasim, fandim Ti. To, co se Ti tady posledni dobou deji, svuj smysl asi ma... ale v "neduchovni" rovine, jsou tyhle utoky proste hloupe...
Lilith, znas prislovi o potrefene huse?
Není tady

Pandorraa napsal(a):
Nepochopila jsi to správně.
)
Tak to se mi docela ulevilo.
Není tady

Račice dračice napsal(a):
... můžeš bojovat (bránit sebe) jen ty sama proti momentální křivdě, která je na Tobě páchána... ne proti křivdám, které se staly těm druhým, zvlášť, když Ty oběti už byli schopni odpustit....(jako Tvůj přítel...)
Když i nadále "bojuješ" a nejseš s tím smířená, pak už je to jen Tvůj vnitřní, vlastní, boj s něčím, s čím se neumíš sama vyrovnat a co s tím dotyčným ublíženým už má pramálo společného.......
Souhlasím 
Upravil(a) Míša Kulička (24. 10. 2007 14:29)
Není tady
Pandorraa: píšeš přesně to, co mám v hlavě, ale nedokážu tak pěkně dostat do písmenek... :-)
Není tady
Martinka1 napsal(a):
Lilith: no, copak si navzájem zrcadlíme? Už si začínám zvykat, že někdo, kde se nenamáhá napsat svoje názory na Babinet, kritizuje moje. Už mě to začíná unavovat :-(
Názory, které jsem psala, jsem vzala z rodinných konstelací. Nic, co bych sama vymyslela.
Nenaštvu se, ale už mě to začíná unavovat.
Myslím, že pro mě bude taky pohodlnější, jenom číst příspěvky ostatních a strefovat se do jejich dobře míněných, ale špatně pochopených názorů.
Tak díky.
Připadám si jako v obrazárně na Petříně. Co téma , to zrcadlení - je mi z toho slova už špatně 
)Není tady
Santala napsal(a):
Připadám si jako v obrazárně na Petříně. Co téma , to zrcadlení - je mi z toho slova už špatně
Zrcadlení, zrcadlení, zrcadlení... 
Tak co, ještě špatně? 
Není tady
Martinka1 napsal(a):
Santala napsal(a):
Tak co, ještě špatně?
Supeeeeeer ! A zrcadlíš se ty mě, nebo já tobě ?
Ty jsi v tom odbornice 
)Není tady
Santala napsal(a):
Martinka1 napsal(a):
Santala napsal(a):
Tak co, ještě špatně?Supeeeeeer ! A zrcadlíš se ty mě, nebo já tobě ?
Ty jsi v tom odbornice
Obě navzájem! 
Není tady
Hm, se to slovo všichni povinně naučíme a budeme ho sborově papouškovat bez ohledu na okolnosti, okolí a vhodnost. 
Není tady
Anda napsal(a):
Hm, se to slovo všichni povinně naučíme a budeme ho sborově papouškovat bez ohledu na okolnosti, okolí a vhodnost.
Hurááááááááááááá ! 
)Není tady
Anda napsal(a):
A kdo určí, že jsou správné okolnosti, okolí a že je to vhodné? Pro mě je to vhodné tehdy, když to chci říct 
Není tady
Teda, holky, já vám musím říct, že mně už to "zrcadlení", "vyšší levly" atd. taky leze pěkně na nervy. To fakt patří spíš na duchovní a i když někdo někomu něco třeba zrcadlí, tak proboha nejde použít jiný slovo? Nejde se zeptat třeba - a proč tě to tak rozhodilo? To mi přijde normálnější než to zrcadlení...věčný ... porád...taky... to je jak z pozice mentora a druhá strana pak vypadá jak malý, pitomý žáček, který by měl ještě snad být vděčný, že mu mentor sdělil, že nechápe, že on mu cosi zrcadlí a že by se měl nad sebou zamyslet. Holky, jsme snad normální ženský, tak stůjme víc nohama na zemi 
Anda: A nerejpej, "potvoro"

Martinka1: Na zemi! Jasný?
A možná ne tak mentorsky příště (to je jen můj postřeh, třeba by to nezměnilo vůbec nic, ale co to zkusit?)
Není tady

Eva36 napsal(a):
Teda, holky, já vám musím říct, že mně už to "zrcadlení", "vyšší levly" atd. taky leze pěkně na nervy. To fakt patří spíš na duchovní a i když někdo někomu něco třeba zrcadlí, tak proboha nejde použít jiný slovo?
Jo, už jsem někde navrhovala použít přesnější termín "zobrazení na hladké optické ploše odrážející více jak 90% dopadajícího světla, pro které platí zákon odrazu světla" 

Není tady

Eva36 napsal(a):
Nejde se zeptat třeba - a proč tě to tak rozhodilo? To mi přijde normálnější než to zrcadlení ...věčný ... porád...taky... to je jak z pozice mentora a druhá strana pak vypadá jak malý, pitomý žáček, který by měl ještě snad být vděčný, že mu mentor sdělil, že nechápe, že on mu cosi zrcadlí a že by se měl nad sebou zamyslet.
Tak to je přesné, to mi mluvíš z duše, tak to cítím i já.
Upravil(a) Damila (25. 10. 2007 7:53)
Není tady
Martinka1 napsal(a):
Anda napsal(a):
A kdo určí, že jsou správné okolnosti, okolí a že je to vhodné? Pro mě je to vhodné tehdy, když to chci říct
Marti, používej si to jak chceš a kdy chceš, to je Tvoje věc. Já jen byla tak smělá a dovolila si naznačit, že taky nejsem fandou nacvičených pouček, formulek a póz.. A věta "Nic, co bych sama vymyslela" mi vyloženě nahrává..Je fajn, že máte tendenci se sebou něco dělat, že pracujete se svým nitrem, že se účastníte rodinných konstalací, ale tohle je dle mého vyloženě ukázka, kudy cesta nevede.
Není tady
Tak si přihodím ještě jeden příspěvěk:-))Díky za Vaše názory,vážím si jich.Jen jste asi ne úplně pochopily,co jsem tím chtěla říct,resp.asi jsem se špatně vyjádřila.Já přítelovu matku neřeším,nedusím v sobě nenávist apod.Já jsem toto téma psala abych vyjádřila nesouhlas s tím,že rodičů ať svých nebo přítelových si je třeba vážit.Že to neplatí vždy a obecně.Že si stejně tak nevážím jiných lidí kteří udělali špatné věci.Prostě mám důvody si jich nevážit,NEMOHU z morálního nebo lidského hlediska.Přítelova matka byla jen příklad.Rozhodně se neužírám nenávistí a neplanu vášní:-)))
A Pandoro-já guláš nejím,takže ho ani neumím vařit:-)))))))
Upravil(a) Lilith (25. 10. 2007 12:10)
Není tady
Lilith napsal(a):
A Pandoro-já guláš nejím,takže ho ani neumím vařit:-)))))))
Jj...guláš, to je docela věda 
A ono zcela OBECNĚ platí, že odříkaného chleba největší krajíc 
Není tady
Zkusím přehodit vyhýbku:-)))tak mě Pandoro napadlo,ty máš v sobě tolik tolerance pro všechny?U každého člověka najdeš nějáké pozitivum,omluvu pro to co udělal?Dokážeš omluvit a odpustit opravdu každému?Pokud ano,tak klobouk dolů! Doufám,že to nebude někdo brát jako ironii...Jen by mě zajímalo,jestli se každý dovede přiznat k tomu,že v sobě dusí nějákou tu nenávist.Já jsem přrsvědčená,že někomu se fakt odpustit nedá,jeho chování se nemůže omlouvat a tolerovat.
Není tady