|
1.září : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 1.září : Národní klasika: ovocné knedlíky. Jak zvádnout veškeré nástrahy jejich přípravy? 1.září : Dechberoucí krása těchto levitujících skleněných zahrad vás okouzlí. Aerárium: Vytvořte si svůj malý zelený svět |
|
|
Dobrý den,ač nejsem přispěvatelkou,jsem pravidelnou čtenářkou babinetu.Čtu Vás prakticky každý den a vždy se snažím poctivě přečíst všechny příspěvky k tématu.Čtu vás ráda protože se občas poučím,občas zasměju a občas nadskočím vzteky:-)))Nepřispívám,protže většinou můj názor zazní od někoho jiného a příjde mi zbytečné ho psát znovu.Ale k věci;)Tentokrát fakt nemůžu mlčet-strašně mě nadzvedl názor od martinky1,který psala v debatě s lenkou-matku svého partnera musíte ctít oba,protže ona ho porodila a vychovala:dumbom:Nezlob se,ale tohle opravdu pokaždé neplatí,není každá matka hodna úcty,"jen" za to že dítě porodí a "vychová".Ono totoiž automacky neznamená,že to je matka,tz člověk,který o dítě pečuje a dává to nejlepší co může.Nesnáším házení čehokoli do jednoho pytle a povinnost jet podle určitých a zažitých norem,protže se to tak "sluší".Takže snad se kvůli tomu nenaštveš,ale tohle je můj názor;)
Není tady
No, já ten názor také nesdílím - vážím si hlavně své matky a k jeho matce mám úctu trochu jiného charakteru....
Ctít by si jí měl především partner - já ji mohu příjmout a ctít hlavně kvůli tomu jaký je to člověk a né jen proto, že je to jeho matka.
Chápu, že někdo chytne otřesnou tchýni, což nemusí znamenat, že byla tak stejně otřesnou matkou... je to o povaze - někdo si sedne a někdo né. Snacha a Tchýně - to vždy bylo, je a bude ošemetné téma.
Není tady
Lilith: no, copak si navzájem zrcadlíme? Už si začínám zvykat, že někdo, kde se nenamáhá napsat svoje názory na Babinet, kritizuje moje. Už mě to začíná unavovat :-(
Názory, které jsem psala, jsem vzala z rodinných konstelací. Nic, co bych sama vymyslela.
Nenaštvu se, ale už mě to začíná unavovat.
Myslím, že pro mě bude taky pohodlnější, jenom číst příspěvky ostatních a strefovat se do jejich dobře míněných, ale špatně pochopených názorů.
Tak díky.
Není tady
Martinka1 napsal(a):
Lilith: no, copak si navzájem zrcadlíme? Už si začínám zvykat, že někdo, kde se nenamáhá napsat svoje názory na Babinet, kritizuje moje. Už mě to začíná unavovat :-(
Názory, které jsem psala, jsem vzala z rodinných konstelací. Nic, co bych sama vymyslela.
Nenaštvu se, ale už mě to začíná unavovat.
Myslím, že pro mě bude taky pohodlnější, jenom číst příspěvky ostatních a strefovat se do jejich dobře míněných, ale špatně pochopených názorů.
Tak díky.
Martinko,
nemyslis, ze problem bude zcasti tady? Je to trosku citit. Az si neco vymyslis sama, zjistis, ze to lide budou brat vic, jedno jestli budou souhlasit ci ne.
Upravil(a) elena007 (23. 10. 2007 17:36)
Není tady
Martinko,rozhodně si nic nezrcadlíme:-))))(mimochodem,tohle slovo mě dělá kopřivku:-))))já tě nechci kritizovat,proč hned ostrá konfrontace?proč sem nepíšu?protže nemám pocit,že mám patent na rozum,většinu mých názorů tu většinou napíše někdo přede mnou a hlavně,nemám ráda když mě někdo špatně pochopí,vezme si to osobně a pak je z toho nekončící diskuze vysvětlování...navíc netroufám si nikomu radit,max napíšu názor.je dobře že to pomohla konstelace,ale věř že taky vím o čem píšu,problém který má můj blízký kvůli "matce" by nevyřešila ani ta.nechci tu o tom psát,je bolestivé a citlivé,každopádně jsem pochopila,že někdy prostě mám důvod někoho nenávidět-doslova,protže strašně ublížil a nic to nezmění,ani to že to je "matka" mého blízkého.
Upravil(a) Lilith (23. 10. 2007 17:45)
Není tady
Lilith napsal(a):
Martinko,rozhodně si nic nezrcadlíme:-))))(mimochodem,tohle slovo mě dělá kopřivku:-))))já tě nechci kritizovat,proč hned ostrá konfrontace?proč sem nepíšu?protže nemám pocit,že mám patent na rozum,většinu mých názorů tu většinou napíše někdo přede mnou a hlavně,nemám ráda když mě někdo špatně pochopí,vezme si to osobně a pak je z toho nekončící diskuze vysvětlování...navíc netroufám si nikomu radit,max napíšu názor.je dobře že to pomohla konstelace,ale věř že taky vím o čem píšu,problém který má můj blízký kvůli "matce" by nevyřešila ani ta.nechci tu o tom psát,je bolestivé a citlivé,každopádně jsem pochopila,že někdy prostě mám důvod někoho nenávidět-doslova,protže strašně ublížil a nic to nezmění,ani to že to je "matka" mého blízkého.
Chápu tě Lilith, jak to myslíš, ale cítím to trochu jinak, jenže jak to napsat, když ten můj názor zrál roky, byl konfrontován s různými situacemi, názory... taky jsem si s mámou užila své, nevím, zda se to dá srovnat s tím, cos tady naťukla, ale proč srovnávat nesrovnatelné.
Leccos mi hodně ublížilo, hodně energie jsem spálila negativními myšlenkami i pocity vůči své mámě... pak jsem nějak pochopila, že ona prostě dělala (a stále dělá
) to nejlepší co dokáže, i když je to desktruktivní a bolí nás to obě. To už je jen krůček k odpuštění atd... souhlasím s tím, co napsala Martinka, ale chápu, že takhle "nakumulováno" v jedné větě to prostě může znít někomu dost nepochopitelně a třeba i necitlivě.
Není tady
Fati, napsala jsi to moc hezky, vidím, že jsi taky ušla hezký kus cesty.
Lilith, přesto, že píšeš, že konstelace by nepomohla, vřele Ti ji doporučuji. Možná by nevyřešila problém, ale třeba by trošku pomohla poodhalit, proč je přítelova matka taková jaká je, co si sama prožila. Samozřejmě, že i třeba případné prožité utrpení nikoho neospravedlňuje k ubližování, ale třeba stojí za to, pokusit se to pochopit. Už jen kvůli dalšímu pokolení a společným dětem, chápeš? Já jsem hluboce přesvědčena, že nenávistí k někomu si jen škodíme sami sobě. Přestože si podle našich pozemských měřítek tu nenávist "zaslouží". Jenže ta nenávist neprospěje nikomu, jen nám zanáší dušičku a pak tam zbude málo místa pro city hezčí, nemyslíš?
Není tady
Vysvětloivat někomu, že je třeba matku ctít, protože dala dítěti život a dělá vždy to nejlepší, co právě umí, je zcela zbytečné, pokud ten někdo není na příjmu - tedy nechce poslouchat a je zazděný ve svém ukřivdění a ublíženectví...ve své zlobě.
Ono je podstatně jednodušší nenávidět a odsuzovat, něž bezpodmínečně milovat a odpouštět..... Navíc to druhé je děsně podezřele: co kdyby to pojali jako mou slabost a zase mi ublížili... Jj, je to svízel v tomhle soutěživém světě....
Není tady

Pandorraa napsal(a):
Ono je podstatně jednodušší nenávidět a odsuzovat, něž bezpodmínečně milovat a odpouštět..... Navíc to druhé je děsně podezřele: co kdyby to pojali jako mou slabost a zase mi ublížili... Jj, je to svízel v tomhle soutěživém světě....
Souhlasim. Jenomze, co s tim...? Jak se naucit bezpodminecne milovat a odpoustet, kdyz nejsem schopna milovat a odpustit ani sama sobe? A strach z ublizeni o tom ani nemluvim...
Není tady

Fatimah napsal(a):
Taurus, to je v zásadě hrozně jednoduché - pracovat na tom ;o))
Jak? Mozna stupidni otazka ale fakt netusim jak...
Není tady
taurus napsal(a):
Pandorraa napsal(a):
Souhlasim. Jenomze, co s tim...? Jak se naucit bezpodminecne milovat a odpoustet, kdyz nejsem schopna milovat a odpustit ani sama sobe? A strach z ublizeni o tom ani nemluvim...
Ale první krok máš za sebou! Přiznat si, že se nemám ráda a neumím si odpustit je opravdu ten první a nutný krok k tomu, aby se začalo něco měnit. Proč nejedeš na školičku v přírodě s Pandorou? Třeba.
Není tady

Ale první krok máš za sebou! Přiznat si, že se nemám ráda a neumím si odpustit je opravdu ten první a nutný krok k tomu, aby se začalo něco měnit. Proč nejedeš na školičku v přírodě s Pandorou? Třeba.
Luet, dekuju moc. Problem je v tom, ze se vzdy zaseknu u prvniho kroku (uvedomeni si problemu) a tam to taky konci. Proto se ptam, co delat. Ale mozna zbytecne 
Na skolicku ted nemuzu, jsem mimo republiku.
Není tady
Zensky a sebevedomi - to je uplne vecne tema. Proc se zeny tak podcenuji, proc se nemaji rady? Vysvetlete mi to nekdo, prosim...
Není tady
taurus napsal(a):
Luet, dekuju moc. Problem je v tom, ze se vzdy zaseknu u prvniho kroku (uvedomeni si problemu) a tam to taky konci. Proto se ptam, co delat. Ale mozna zbytecne
Na skolicku ted nemuzu, jsem mimo republiku.
To nevadí, můžeš na další, nebo na kineziologii, nebo .....těch cest je mnoho. Moje oblíbená astroložka říká, že když je žák připraven, učitel se dostaví. Měj se krásně.
Není tady

Kineziologii jsem zkousela a spoustu dalsich veci. Zrejme nejsem pripravena.
Není tady
taurus napsal(a):
Kineziologii jsem zkousela a spoustu dalsich veci. Zrejme nejsem pripravena.
Holt někdy je to běh na dlouhou trať. Ale nevzdávej to. Jsi určitě skvělá baba.
Není tady

Jsi určitě skvělá baba.
Luet, ted jsi me uprimne pobavila. Pravdepodobne jsi jedina, kdo si to ted mysli ale dekuju. Fakt.
Není tady
Já sí teda myslímže je spousta rodičů ke kterým nelze mít úctu. Jsou třeba i rodiče kteří se nedostavili k výchově , že jo. Taky udělali to nejlepší co mohli?
Není tady

Májajája napsal(a):
Já sí teda myslímže je spousta rodičů ke kterým nelze mít úctu. Jsou třeba i rodiče kteří se nedostavili k výchově , že jo. Taky udělali to nejlepší co mohli?
V některých případech úplně to nejlepší 
Není tady
Májajája napsal(a):
A víš, že možná opravdu udělali to nejlepší, čeho v té chvíli byli schopni? Třeba to jinak neuměli, třeba je nikdo nemiloval a tak ani oni neuměli milovat...
Není tady
Míša Kulička napsal(a):
Májajája napsal(a):
Jo, asi to tak pak čloěk vnímá, možná kdyby to aspoň zkusili, ale když není ani ta chuť to zkusit. Asi to není an jednoduchou debatu, ale vážit si někoho proto že ti dal život taky není moc logické.
Není tady
Májajája napsal(a):
Míša Kulička napsal(a):
Májajája napsal(a):
Jo, asi to tak pak čloěk vnímá, možná kdyby to aspoň zkusili, ale když není ani ta chuť to zkusit. Asi to není an jednoduchou debatu, ale vážit si někoho proto že ti dal život taky není moc logické.
Já to beru jinak z jednoho prostého důvodu. Věřím, že si každý své rodiče vybíráme. Ale to je na debatu na jiné forum.,
Není tady
Májajája napsal(a):
Ano. Nejsi v jejich kůži, nevíš, čím oni sami si prošli, co dostali od svých rodičů. Nemůžeš je soudit.
Dnes jsem si povídala se zajímavým člověkem. Je to kněz. Řekl zajímavou myšlenku: rodiče a děti, to je takový xerox - rodiče jsou original a děti jejich kopií. Kopírují jejich chování, jejich vzorce .... a až teprve pokud dovedou pochopit a odpoustit, sami se stávají originálem, který se oprostí od chyb původní matrice a stává se samostatným a originálním dílem
Když to nezvládnou, zůstanou jen obyčejnovu kopií a ta je VŽDY horší než original, protože k jeho chybám přidává ty svoje.
Třebas právě pýchu, zatvrzelost a nepochopení.....
Není tady
vlcice_samotarka napsal(a):
Zensky a sebevedomi - to je uplne vecne tema. Proc se zeny tak podcenuji, proc se nemaji rady? Vysvetlete mi to nekdo, prosim...
Protože je to něco, co je nutno se naučit, Samotářko 
Lilith - nevzpomínám si docela přesně na znění Martinčina příspěvku, ale mám dojem že nemluvila o tom, že musíš ctít tchýni, ale ten fakt, že je to matka někoho, koho (patrně) miluješ. Čili respektovat to, že ten dotyčný prozměnu miluje ji -ať už ta láska vypadá jakkoli - a nezraňovat zbytečně tento cit
Pokud se pletu, tak mě opravte.
A mmch - každá matka, bez ohledu na to, jak se to jeví komukoliv jinému, dává do výchovy dětí to nejlepší, čeho je schopna. Jinými slovy - ničeho lepšího prostě schopna není.
Není tady