|
1.září : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 1.září : Národní klasika: ovocné knedlíky. Jak zvádnout veškeré nástrahy jejich přípravy? 1.září : Dechberoucí krása těchto levitujících skleněných zahrad vás okouzlí. Aerárium: Vytvořte si svůj malý zelený svět |
|
|
Chtěla jsem se optat jak je to s očkováním proti rakovině děložního čípku. Máma mě chce dát očkovat. Je potřeba s tím jít na gynekologii?? Já tam ještě nikdy nebyla. děkuju za odpověď
Není tady
Ahoj Jaino, ja osobně očkovana nejsem,ale kolegině z práce ano. Stálo je to každou jinak,asi podle doktora
kolem 10.000,- čož je docela darda, co si budeme povídat...No ale já se na to ptaka svého doktora a ten mi řekl, že je to vlastně takový zkušebí ( takže posloužíš asi jako králík
a hlavně je to nejlepší očkovat když jseš ještě panna. Jinak to prej nebude učinný. No a myslim,že když často a pravidelně budeš chodit na prevenci tak je to 100x lepší než náká iněkce o který ani nevíš jestly zabere. Já osobně bych do toho nešla, zbytečnost. tot muj názor 
Není tady
To není pravda, že to nebude účinné když není panna! Je to pro ženy do 26 let. Dceru jsem dala očkovat. absolvovala už 2 injekce a zbývá jen ta poslední.
Není tady
Kamarádky ve škole taky taky šli na očkování (vím jaká je to cena.není to málo) ale se mi zdá že prevence jako chození k doktorovi nic neřeší...známá chodila na pravidelný prohlídky a rakovinu má...
Jde to zařídit přes dětskou doktorku, nebo s tím musím na gynekologii. Je nutná nějaká prohlídka,??
Není tady
To nevím, dcera byla na gynekologii, má svoji lékařku. Chodí na preventivní prohlídky pravidelně.
Není tady
Nevim, jak dětská, ale praktici by to měli taky aplikovat. Nicméně i na gyndu musíš dopředu zavolat, že tam půjdeš, aby ji tam měli. Jinak taky si nemyslím, že je to zbytečný. Ve svých 25 jsem se rozhodovala, test na HPV jsem měla negativní, tak jsem do toho šla. A zkušební to určitě není. Pokud nejsi už nějakým virem, proti kterému vakcína chrání, již nakažená, tak se jím nenakazíš. Je fakt, že to chrání "jen" před 70% viry způsobujícími rakovinu, ale i tak to stojí zato.
Není tady
protože v našem okolí je jen jeden gynekolog a je pěkně protivný a pacientky od něj utíkají rychlostí blesku. takže by se mi nechtělo lítat na druhý konec města na nějakou prohlídku. Tak jestli to můžu vynechat a sjednat si to pouze s dětskou doktorkou...
Není tady
Stejně jednou na gyndu budeš muset. Ale já myslím,že dětská ti to asi stejně neudělá,protože tě možná nejdřív vyšetří na ty viry-jak už psala estelle a to se asi dělá stěrem z poševní sliznice-teda myslím,já to očkování nemám... A zkušební to určitě není,oni nemůžou pustit jen tak něco do oběhu,každý lék se určitou dobu testuje (a není to nijak krátká doba) než se pustí mezi lidi.
Není tady
Doktorka mi to vysvětlovala, že panna je potřeba, aby byla jistota, že už se s nějakým virem nesetkala - nemusí propuknout, ale už tam je a tím pádem je injekce zbytečná. Tento test na zjištění virů je prý dost nákladný. Někdy během zimy by ale měla konkurenční firma vyjít také s těmito injekcemi a prý lepší cenou. Takže já čekám, jak co bude. Ale určitě to není zbytečná věc
Není tady
Moji kamáradce její dra vysvětlila,že panna být nemusí,jen jde o to,aby se ještě nesetkala s těmi viry jak píšeš a na to jsou ty testy. Je to prostě pro ženský do 26. Nevím,jí je 21 a je oočkovaná... Asi co doktor to názor,nebo se jim nechce dělt testy na ty viry...
Není tady
Kamaradka dela sestru na gynekologii a sama rekla,ze by dceru ockovat nenechala,ze jsou to naprosto zbytecne vyhozene penize a lekari na tom jen vydelavaji.To ockovani chrani jen pred 4 druhy rakoviny a ta injekce je ucinna jen 5 let a zena musi byt panna.A na gynekologicke stery musi chodit stejne.
Není tady
Eremuss, tak to není! Vakcína je určena pro ženy až do 26 let a NEMUSÍ být panna! Moje sestra pracuje také celý život na gynekologii a dala obě dcery očkovat, to je věc názoru každého člověka, ale NENÍ pravda, že je jen pro panny!!! Záleží na tom, zda žena je či není infikovávána papillomavirem.
Není tady
cauves,chtela jsem se zeptat,jsem panna a mam za sebou prvni vakcinu. sex muzu mit az po te druhe,ale muzu provozovat takove ty veci okolo? jakoze rukou,pusou.. diky moc:P
Není tady
Je mi 14 let a chtěla bych se Vás zeptat, jak se to vlastně mám s očkováním rakoviny děložního čípku. Během tohoto měsíce bych měla dostat první dávku. Ale jelikož bych již chtěla zahájit sexualní život, tak by mě zajímalo, zdali můžu mít pohlavní styk před zahájením očkování. Nebo jestli můžu mít pohlavní styk během očkování. Naruší to nějak účinnost? Prosím, odpovězte mi. Děkuji.
Není tady

Sexuální život ještě nezahajuj , je ti 14 let... Mysli.. 

Není tady
Proti rakovině děložního čípku se daly očkovat již desetitisíce Češek a zájem podle lékařů stále roste. K dispozici jsou dvě vakcíny, které jsou si složením velmi podobné. Jednou se očkuje už rok, druhou od letošního podzimu. Nyní se potvrdilo, že obě chrání nejen mladé dívky bez sexuálních zkušeností, ale i zralé ženy. Starší z vakcín byla původně jen pro dívky a mladé ženy do 25 let, novější byla od počátku i pro ženy starší.
11.11. 2007 11:03
PRAHA - Do letošního podzimu, než přišla na trh vakcína určená i jim, neměly ženy po třicítce žádnou možnost ochrany. Musely spoléhat na preventivní prohlídky, které by počátky onemocnění včas odhalily. Nyní se ukazuje, že mají podobně jako mladé dívky na výběr ze dvou vakcín. V Austrálii už byla vakcína schválena pro užívání do 45 let.
Rakovina děložního čípku je v Česku druhým nejčastějším zhoubným onemocněním žen. Ročně postihne 1000 žen, z nich 400 zemře.
Gynekoložka Helena Fousková řekla, že ve své ordinaci radí ženám vakcínu, která je na trhu déle. Chrání proti dvěma nejrizikovějším virům HPV 16 a 18 a dalším dvěma, které způsobují genitální bradavice. Nová vakcína, která je na trhu od podzimu, je zaměřena proti virům HPV 16 a 18. Dochází u ní ale ke křížovému působení, takže chrání i proti jiným typům viru.
http://www.novinky.cz/zena/zdrav/proti- … ak6js.html
Není tady
Twety - pokud ses rozhodla pro očkování, tak rozhodně s pohlavním stykem počkej. Ani netušíš, jaká je to obrovská výhoda. Pokud máš přesto pocit, že bys nechtěla s pohlavním stykem čekat, tak určitě POUZE s kondomem, neboť HPV přenáší muži.
Myslím, že není kam spěchat :-) Dceři bude 17let a i když chodí s klukem, tak je stále panna. Před měsícem dostala 1.dávku a rozhodně až do 3.dávky se stykem nepočítá.
Není tady