27. února : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 27. února : Jednoduchá kefírová buchta na plech. Rychlý recept zcela bez vajec! 21. února : Jak vyuít skořápky z vlaských ořechů? Odvar z nich dodá chybějící jód a pomůe i s kalem |
|
|
Dobrý den,
mám jeden veliký problém. Syn je v 6 třídě základní koly a zjistila jsem,e byl ji párkrát za kolou.
Poprvé nebyl ve kole 2 dny,za dva týdny neel na odpoledku. Poprvé omluvenku zfaloval, podruhé jsem mu to omluvila dnes ráno, asi 3 týdny po zákoláctví. A aby toho nebylo málo, učitelka dnes do omluvenek napsala dalí datum, kdy by měl mít omluvenku...Zákaz počítače na něj jak tak koukám neplatí, televize také ne. Jak by jste se zachovali vy v případě 3 zákoláctví??
Zkouela jsem to po dobrém, po zlém a efekt to nemělo ádný. Koníčky mu zakazovat nechci...Jak na něj??? Je to kluk s chováním puberáka (12 let),přesto má duičku malého dítěte...Díky za rady. Veronika
Není tady
já bych mu prostě tu omluvenku nenapsala, protoe kdybys mu ji napsala tak se přítě bude spoléhat na to, e mu ji zase napíe.
Není tady
Tak bacha na něj! Zjisti si co místo koly dělal.Moná ,e v tom jede i nějaký kámo.Ideální by bylo pohrozit mu,e bude pravidelně volat do koly a nebo se domluví s třídní ,e ti při jeho absenci hned ten den zavolá.Prostě kdy je marod nebo u doktora omlouvá telefonicky dítě rodič první den absence.Na některých kolách lze domluvit ,e při neomluvené absenci učitel volá rodiče hned ten první den.Je tvoje výhradní právo a povinnost vědět kde přesně kluk je.Nástrahy číhají!Zostři sledování i jeho kamarádů a odpoledních zábav.Moná bude muset některé kámoe vytěsnit a odpolední čas přeprogramovat.Nezapomeň celou proceduru provádět jako hodná maminka a ne hysterická fúrie.
Není tady
Zdravím,
tento problém jsem řeila není to ani 14 dní. Syn je ve II. ročníku na střední kole. Zjistila jsem, e nebyl ve kole. Omluvenku jsem mu nenapsala, hned jsem zavolala třídní učitelce. Hodiny má neomluvené, zrovna dnes jsem si byla "vyzvednout" na potě dopis s třídní důtkou.
Se synem jsem o tom mluvila, docela dlouho jsme věci rozebírali, ale nejsem si jistá, jestli to padlo na úrodnou půdu.
Pevné nervy nám vem!!!
Není tady
Plnan:
a ptala ses ho PROČ neel dokoly?a co on na to? a jak se tvářil?Byl za kolou sám, nebo jich bylo víc?
Hledejte příčinu!!!
Pak na jednoho platí domluva, na jiného puboe zákazy čehokoliv, na dalího výprask!!!!!Ale nutno znát příčinu zákoláctví.
Není tady
Jestli muzu, reknu k tomu neco ze strany pubertaka... je mi patnact a i kdyz jsem nikdy nebyla za skolou, mam kamaradky ktere to delaji den co den... a ty si omluvenky pisou uplne samy, takze jestli vasim detem omluvenku nenapisete, s nejvetsi pravdepodobnosti se k ni stejne dostanou... a vim taky to, ze moc se tomu pomoci neda... oni to delaji takovym spusobem, ze byste se vsichni divili... vetsinou chodi za skolu jen proto, ze jede jejich partie nebo tak... verte tomu, ze temer zadne dite by neslo za skolu samo, jenom v pripade sikany nebo osobnim problemu, to je ale o necem jinem...
Není tady
Budu tady trochu teoretizovat, protoe vlastní zkuenost nemám. Vzala jsem si na pomoc dr Matějčka. Radí:
"Prvním bodem nápavy je pochopení pro současné psychické rozpoloení dítěte. Pozor na okamité tresty - lépe je vechno trochu odloit a uváit.
Pak přichází na řadu rozbor případu. Měli bychom mít aspon přiblinou představu o tom, co bylo vlastním motivem zákoláctví dítěte. Pomoc a náprava pak spočvají v odstranění příčin, co znamená obvykle dlouhodobý proces a vyaduje účinnou spolupráci vech zúčastněných. Kadý musí začít u sebe. Nezbzde ne aby rodiče zpytovali své vychovatelské svědomí a v případě potřeby se poradili na odborných místech. Nejčastěji jde o to, aby lépe porozumněli individualitě dítěte, včetně jeho slabostí a přizpůsobili svá očekávání a nároky jeho monostem."
Osobně povauju za velmi důleité zjistit příčinu a o prohřeku mluvit. Včetně následků do budoucna. tresty u puberáků sice fungují, ale musí vidět příčiny, souvislosti i následky.
Není tady
já jsem nikdy za kolou nebyla tak nevím jaký to je !! .. ale bála bych se říct mamě e sem byla za kolou protoe omluvenka se my nenapíe sama
Není tady