Oznámení

14. února : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

14. února : Kyjevské smažené fazole. I bez masa se dá připravit skvělý oběd!

14. února : Menopauza mění vzhled ženy. Na co všechno má vliv kolísající hladina hormonů

#1 22. 10. 2007 17:36

plnan
♥------
Registrovaný: 8. 7. 2007
Příspěvky: 3

záškoláctví

Dobrý den,
mám jeden veliký problém. Syn je v 6 třídě základní školy a zjistila jsem,že byl již párkrát za školou.
Poprvé nebyl ve škole 2 dny,za dva týdny nešel na odpoledku. Poprvé omluvenku zfalšoval, podruhé jsem mu to omluvila dnes ráno, asi 3 týdny po záškoláctví. A aby toho nebylo málo, učitelka dnes do omluvenek napsala další datum, kdy by měl mít omluvenku...Zákaz počítače na něj jak tak koukám neplatí, televize také ne. Jak by jste se zachovali vy v případě 3 záškoláctví??
Zkoušela jsem to po dobrém, po zlém a efekt to nemělo žádný. Koníčky mu zakazovat nechci...Jak na něj??? Je to kluk s chováním puberáka (12 let),přesto má dušičku malého dítěte...Díky za rady. Veronika

Není tady

 

#2 22. 10. 2007 22:21

Jejky
♥♥-----
Registrovaný: 23. 3. 2006
Příspěvky: 81

Re: záškoláctví

já bych mu prostě tu omluvenku nenapsala, protože kdybys mu ji napsala tak se příště bude spoléhat na to, že mu ji zase napíšeš.

Není tady

 

#3 24. 10. 2007 9:47

Hannah
♥♥♥♥♥--
Registrovaný: 3. 10. 2006
Příspěvky: 529

Re: záškoláctví

Tak bacha na něj! Zjisti si co místo školy dělal.Možná ,že v tom jede i nějaký kámoš.Ideální by bylo pohrozit mu,že budeš pravidelně volat do školy a nebo se domluvíš s třídní ,že ti při jeho absenci hned ten den zavolá.Prostě když je marod nebo u doktora omlouvá telefonicky dítě rodič první den absence.Na některých školách lze domluvit ,že při neomluvené absenci učitel volá rodiče hned ten první den.Je tvoje výhradní právo a povinnost vědět kde přesně kluk je.Nástrahy číhají!Zostři sledování i jeho kamarádů a odpoledních zábav.Možná budeš muset některé kámoše vytěsnit a odpolední čas přeprogramovat.Nezapomeň celou proceduru provádět jako hodná maminka a ne hysterická fúrie.

Není tady

 

#4 24. 10. 2007 17:13

Štěpánka007
♥------
Registrovaný: 23. 10. 2007
Příspěvky: 4

Re: záškoláctví

Zdravím,
tento problém jsem řešila není to ani 14 dní. Syn je ve II. ročníku na střední škole. Zjistila jsem, že nebyl ve škole. Omluvenku jsem mu nenapsala, hned jsem zavolala třídní učitelce. Hodiny má neomluvené, zrovna dnes jsem si byla "vyzvednout" na poště dopis s třídní důtkou.
Se synem jsem o tom mluvila, docela dlouho jsme věci rozebírali, ale nejsem si jistá, jestli to padlo na úrodnou půdu.
Pevné nervy nám všem!!! wink

Není tady

 

#5 7. 11. 2007 13:43

Michaela.43
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Praha
Registrovaný: 10. 1. 2006
Příspěvky: 2075

Re: záškoláctví

Plnan:
a ptala ses ho PROČ nešel doškoly?a co on na to? a jak se tvářil?Byl za školou sám, nebo jich bylo víc?
Hledejte příčinu!!!
Pak na jednoho platí domluva, na jiného puboše zákazy čehokoliv, na dalšího výprask!!!!!Ale nutno znát příčinu  záškoláctví.

Není tady

 

#6 18. 4. 2008 17:59

Sara_E
♥------
Registrovaný: 17. 4. 2008
Příspěvky: 15

Re: záškoláctví

Jestli muzu, reknu k tomu neco ze strany pubertaka... je mi patnact a i kdyz jsem nikdy nebyla za skolou, mam kamaradky ktere to delaji den co den... a ty si omluvenky pisou uplne samy, takze jestli vasim detem omluvenku nenapisete, s nejvetsi pravdepodobnosti se k ni stejne dostanou... a vim taky to, ze moc se tomu pomoci neda... oni to delaji takovym spusobem, ze byste se vsichni divili... vetsinou chodi za skolu jen proto, ze jede jejich partie nebo tak... verte tomu, ze temer zadne dite by neslo za skolu samo, jenom v pripade sikany nebo osobnim problemu, to je ale o necem jinem...

Není tady

 

#7 19. 4. 2008 9:24

PavlaH
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: MB
Registrovaný: 9. 4. 2006
Příspěvky: 5296

Re: záškoláctví

Budu tady trochu teoretizovat, protože vlastní zkušenost nemám. Vzala jsem si na pomoc dr Matějčka. Radí:

"Prvním bodem nápavy je pochopení pro současné psychické rozpoložení dítěte. Pozor na okamžité tresty - lépe je všechno trochu odložit a uvážit.

Pak přichází na řadu rozbor případu. Měli bychom mít aspon přibližnou představu o tom, co bylo vlastním motivem záškoláctví dítěte. Pomoc a náprava pak spočvají v odstranění příčin, což znamená obvykle dlouhodobý proces a vyžaduje účinnou spolupráci všech zúčastněných. Každý musí začít u sebe. Nezbzde než aby rodiče zpytovali své vychovatelské svědomí a v případě potřeby se poradili na odborných místech. Nejčastěji jde o to, aby lépe porozumněli individualitě dítěte, včetně jeho slabostí a přizpůsobili svá očekávání a nároky jeho možnostem."

Osobně považuju za velmi důležité zjistit příčinu a o prohřešku mluvit. Včetně následků do budoucna. tresty u puberáků sice fungují, ale musí vidět příčiny, souvislosti i následky.


Život je nejkrásnější odpověď na všechny otázky.

Není tady

 

#8 29. 9. 2008 15:50

TeRoUš
♥------
Registrovaný: 29. 9. 2008
Příspěvky: 1

Re: záškoláctví

já jsem nikdy za školou nebyla tak nevím jaký to je !! .. ale bála bych se říct mamě že sem byla za školou smile protože omluvenka se my nenapíše sama smile

Není tady

 
NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

Zápatí

Powered by PunBB 1.2.24c
© Copyright 2002–2008 Rickard Andersson
Content © Copyright 2000–2016 SAMI spol. s r.o.
Ochrana osobních údajů