29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Ahoj Renky, darí sa celkom v pohode. Teraz sme "zameraní" hlavne na svadbu, ale beriem to s kľudom.
Priateľ je už tiež viac v pohode, zháňame všetky možné informácie a veľmi mi pomohol aj kontakt na Lipkinu švagrinku, takže touto cestou ešte raz ďakujem.
Není tady
Ahoj Renky, áno, s Ivkou sme v kontakte. Napísala mi svoju vlastnú skúsenosť, aspoň mám teraz akú takú predstavu. Malú som videla, je úúúúplne úžasná.
Včera sme boli s mužom na jednej prednáške o rázšepoch v ružinovskej nemocnici, aj sme si vymenili s doktorkou kontakty, takže keby sme čokoľvek potrebovali alebo mali nejaké otázky, môžeme sa na ňu obrátiť. No a môj gynekológ mi zase vybavil stretnutie s prednostom v Banskej, takže aj za tým pôjdeme niekedy po novom roku. Uvidíme, kedy to bude najvhodnejšie a čo nám poradí, čo sa týka operácie.
Není tady
Sunny pisala som v zimnatkach, som rada ze si sa konecne ozvala
Som rada, ze ste v kontakte, lebo si pamatam tie chvile ked sa mala Sarka narodila a Ivka by urcite prijala mat niekoho, kto by mal rovnake skusenosti, spominala, ze jej najviac pomohlo, ked bola v nemocnici a videla vsetky tie deticky a mamicky a mala s kym pokecat o tom, co bolo v tej chvili najdolezitejsie... Teraz uz je to ostrielana zenska! Dneska su v tej Banskej tak vecer sa im ozvem ako dopadli moje papulky...
Není tady
Renky, ako baby dopadli?
Není tady
Dopadli dobre. Sarka im pekne porozpravala a doktorka bola spokojna. Aj som Ti tusim spominala, ze podla mna rozprava lepsie nez jej rovesnicka, co byva u nas v bytovke-su rovnako stare a nemala raztep. Za pol roka idu zas.
Není tady
Tak to je super. Napíšem Ivke mail...
Není tady
Holky omlouvám e že se sem pletu, ale v Banskej myslíte v Banskej Bystrici?
Není tady
Ahoj Petruš, ako ti napísala Renky, tak je to Banská Bystrica. Tam je také špeciálne rázštepové centrum, kde operujú bábätká už skoro po narodení.
Renky, nejaké fotky mi Ivka poslala. Jednoducho malá je úžasná. Na návštevu by som rada šla, už sme sa o tom s Ivkou aj bavili, ale je to dosť ďaleko. Nevadí, nejako to dohodneme a keby to vyšlo tak by som naozaj rada videla aj ju aj malú.
ako sa ti inak dnes darí?
Není tady
Renky já vím že je sunny ze Slovenska
Ptala jsem se schválně, protože jsem v Bystrici párkrát byla, měla jsem babičku ve Zvolenu. Bohužel loni zemřela, takže už se tam nepodívám Miluju zmrzlinu a ve Zvolenu je
Za 6 dní jsem snědla 60 kopečků
Sunny už jsem ti to jednou psala, ale stejně ti moc přeju ať je malá v pořádku a operace bez problémů. Určitě to bude nádherná holčička
Není tady
Ďakujem Petruš, ja tiež verím, že to nebude až také zlé, aj keď sa síce pripravujem na horšiu variantu. Ale asi sa všetko deje pre niečo. Je to isto nejaká "skúška" a my ju musíme zváldnuť. na malú sa už straaaašne tešíme.
Renky drž sa, príde to čo nevidieť
Není tady
Tak sa opäť hlásim, aby som dala vedieť ako sme dopadli. Našťastie (na veľmi veľké šťastie) mala naša malinka Sárinka len rázštep peričky. Ani neviete aký obrovský balvan mi spadol zo srdca. Na operáciu sme šli do Banskej Bystrice,malú operovali ked mala 16 dní. Chceli sme ísť skôr, ale mala v nošteku zlatého stafylokoka, síce bez vonkajších príznakov, ale nechceli sme riskovať, aby nás vrátili späť na preliečenie. Takže sme si s malou poležali v nemocnici o týždeň dlhšie. A nakoniec sme zistili že v ten týždeň v Banskej ani neoperovali, pravdepodobne kvôli dovolenkám.
Operácia bola 28.2 - môj pôvodný termín pôrodu . urobili jej to krásne. Bola 24 hodín po operácii v umelom spánku, potom jej znížili dávky liekov, odintubovali ju a začali jej dávať najskôr čajík, potom aj mliečko. Pekne papkala, všetko bolo ok, tak nás v sobotu dali naspäť z ARO na kojenecké a tam sme "bojovali" do pondelka. Prvú noc som skoro neodišla od nej z izby - musela ma "vyhodiť" sestrička, aby som sa šla vyspať. chcela som byť pri malej, keby sa prebrala na papanie, aby nezačala plakať. Strašne som sa bála, aby jej to neprasklo. Do dnes sme jej museli pusinku prelepovať, tak sťahovať, aby sa jej to veľmi nenapínalo ked plakala. Ale dnes už bola dosť nervozna z toľkého sťahovania, tak sme jej to už neprelepili. možno až na noc. Ale ten týždeň stačí. Na budúci piatok ideme na kontrolu, dúfam, že bude všetko v poriadku. Inak som veľmi vdačná lekárom, boli naozaj zlatí a sestričky tak isto.
Tak už máme teda to najhoršie za sebou. Vdaka všetkým za podporu. Majte sa krásne....
Není tady
sunny tak to je moc dobře že za prvé měla malá jen rozštěp pusinky a ne toho patra a za druhé že jste krásně zvládly operaci a pusinka se jí hezky hojí. Teď už bude všechno jen v pořádku a budete si užívat jedna druhou
Není tady
sunny su to mali bojovnici tieto deticky...neviem si vobec predstavit ako dokazes aby Ti Sarka neplakala...moja Klarka ked trosku prezeniem prplakala prvych 6tyzdnov a to som robila skoro zazraky aby som ju utisila...
pardom ze mali bojovnici su TO VELKI BOJOVNICI !!!
tesim sa s vami a drzim palceky
Není tady
Sunny, tak to jsou krásné zprávy, ať se to brzy zahojí a jste už jenom kočky zdravý, moc držím palce
jo a mám kamarádku po operaci rozštěpu v dětství a vůbec to není poznat, má takové sexy rty, kdyby mi to neřekl její brácha, vůbec bych to nevěděla
Není tady
Sunny, jste statečné holky . Super, že jste to tak krásně zvládly a ať už přicházejí jen samé dobré zprávy
.
Sunny ste velikaaanske sikulky, urcite sa to bude krasne hojit a nebude nic poznat
Není tady
Sunny, to je fajn,že to tak dobře dopadlo! 4-li má pravdu.Za chvíli nebude nic poznat
Není tady
dakujem všetkým za reakcie.... ešte čakáme aj na výsledky z genetiky a pravdepodobne tam potom pôjdeme aj my dvaja s mužom, aby sme vedeli aká je pravdepodobnosť, že by rázštep malo aj dalšie bábätko. inak sárinka je prekrásna, máte pravdu. ved kuknite potom foky na zimnátkach
Není tady
Dobrý deň milí rodičia.
Som tiež mamou dieťaťa s rázštepom pery a podnebia. Študujem na Pedagogickej fakulte UK v Bratislave špeciálnu pedagogiku a píšem záverečnú prácu na tému Raná starostlivosť o dieťa s rázštepom pery a podnebia. Súčasťou práce je prieskum, ktorý robím formou dotazníka. Ak by ste mali čas a chuť mi ho vyplniť, veľmi by mi to pomohlo. Sama som si mnohým prešla a poznám čo starostlivosť o naše deti obnáša. Práve preto som si zvolila túto tému.
Môj dotazník sa nachádza na tejto adrese>
http://natasha.dotazniky.com/
Stačí ju len skopírovať do príkazového riadka a kliknúť na ňu.
Dotazník bude pred vami.
Vopred vám veľmi pekne ďakujem za vašu účasť a prajem pekný deň.
Kišova Renáta
Není tady