29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Jsem zvyklá snídat a mám na to docela i čas, ale nějak se mi nedostává nápadů. Základ je kafe a jogurt, no a v poslední době si většinou opeču dva plátky toustového chleba a k nim šunku. Je to dobré, ale už trochu ohrané.
Přivítám i tipy na víkendové snídaňoobědové hody, občas má člověk chuť.
No u nás je dost v kurzu sladké...jak pečené, tak kupované, pak chleba s marmeládou (já) či nutelou (přítel), když snídaňové hody, tak asi hemenex...nebo párky. Pak určitě jogurt. Kávu já nepiju, takže u mě vede mléko..ale jen studené, kakao nebo čaj s citronem. Občas ovoce.
Není tady
Já taky v práci kafe a jogurt.Doma kafe ,toust ,máselko a medík.Salámu a vajíček jsem se nějak přejedla.
Není tady
Mám stejný problém, vše je tak nějak ohrané.Dříve to byly jogurty a kafe, pak polévka do hrnečku, nyní celozrnný chléb, tvaroh a šunka. Sladké k snídani nemohu, to vždy trpím ve Francii, kde dávají croasanty.
Není tady
Tak u nás se moc nesnídá..spíš až svačí..
manžel ten vůbec né,já si šoupnu ze zvyku pár piškotů,ale kafe mít musím..no a syn ten většinou ,když už ho donutím tak chleba s nutelou..
Upravil(a) sisi21 (20. 10. 2007 13:10)
Není tady
Někdy dělám i klasické plněné tousty, nezabere to zase tak moc času a díky tomu, že mi někdo poradil "vystlat" toustovač papírem na pečení, nemusím nic umývat.
Nejfikanější recept na víkendovou snídani, který jsem zatím vyzkoušela, je rozpálit troubu, krajíce toustového chleba zbavit ze všech stran kůrky, rozválet válečkem, rozříznout vždy na dva trojůhelníky a těmi vyložit větší formičku na mufin tak, aby to udělalo takovou misku. Naspod dát kousek másla, trochu pokrájené šunky, na to rozklepnout vajíčko a ozdobit skrojkem rajčete nebo i cibule - a zapéct.
V podstatě by se na slavnostnější snídani dal použít i recept, který znám jako dezert - jablko oloupat, "vyšťouchnout" z něj jádřinec, nakrájet na tenoučké kroužky a ty máčet v hustším palačinkovém těstíčku, smažit a sypat skořicovým cukrem. Dokážu si to představit i s kopečkem oslazené kysané smetany nebo i vanilkové zmrzliny.
Jinak jsem skoro tři roky snídala kakaové Bebe Dobré ráno s čajem. To už fakt nikdy víc. Když vidím tu reklamu, dělá se mi mdlo
Právě dnes jsem se zavděčila rohlíkem ve vajíčku. Není to dietní, ale to dost zasytí. Komu je to málo vydatné a tučné, může přidat sýr, kečup, uzeninu. Jednou za čas je to změna, hlavně když je nadbytek tuhnoucího pečiva. Můj známý snídá zásadně mussli v džusu-brrrrrr je mi z té kombinace od pohledu zima, ale proti gustu...Co tak chleba s pravým máslem a kakao ? Neděle už dorazila a vůně kakaa je mi vůní pohodového rána s rodinou
Není tady
Oprava-jasně že jsme rohlík ve vajíčku snídali v sobotu ,dnešní ráno teprve bude
Není tady
v sobotu chodim do pekarny (mame ji ob barak) na makovky, s maslem jsou uzasne.
Není tady
vždycky jsem snídala v práci nějaké koláčky, ale co jsem doma na mateřské, tak snídám s malou. ted máme vždycky jogurt a nějaké křupinky a já si pak navíc ještě dávám rohlík nebo chléb s nějakým margarínem (flora, rama) a marmeládu - nejlepší je v lidlu nebo sýr či šunku. to mi vystačí na celé dopoledne. k tomu kapučíno nebo nějaký dobrý černý čaj - lipton, pickwick nebo kakao.
Není tady
U nás občas děláme vafle ve vaflovači. Zatím vždy nasladko, ale objevila jsem tu v archivu spoustu receptů od Jasminky, kde jsou i slané variace.
Anebo manželova speciální topinka s vajíčkem a paštikou, to celé pečené na pánvi a potom potřené hořčicí a kečupem. Velká dobrota :-)))
Není tady
Chleba s máslem, sýrem a zeleninou. Sýry a zeleninu obměňuju, občas přidám nějakou uzeninu.
Občas si dám vánočku nebo buchtu, ale mám pak brzy hlad.
O víkendu si dělává manžel smaž. vajíčka nebo hemenex a zasmrdí nám tím celý byt Blee
Není tady
Tak já už asi tři roky snídám v pracovní dny aktivii, případně jiný jogurt a o víkendu pečivo s máslem a medem. Pořád dokola. Zjistila jsem, že když si dám na snídani šunku nebo vajíčka, pak jsem po takové snídani taková nějaká unavená, hned bych si zase lehla, případně pak jím celý den. S jogurtem, ani medem se mi to nestává.
Není tady
Gio, mi zase ten hemenex strašně voní, akorát ho prostě ráno nemůžu. Manžel si ho někdy dělá a já mám na to šílenou chuť. Musím odolávat.
Není tady
Já snídám ve všední dny ochucené ovesné kaše od EMCA. Sou dobré a rychlé. Jen se v misce zalejou horkou vodou a míchnou. Ti mlsnější mohou zalét horkým mlékem
Není tady
U nás odma je to jednoduché. Přítel ráno nepozře prakticky nic krom rohlíku s máslem a marmeládou a pokud marmeláda není, zvládne Kiri. K tomu musí být kafe. Pak dvě cigára a je nasnídán ;o))
Já pokud vstávám do práce brzo, často nemám hlad, ale snažím se dostat do sebe kafe nebo čaj a k tomu chleba s čímkoliv.
O víkendu vstáváme pravidelně kolem poledne a to si pak klíďo dám hemenex s kečupem a okurkama, příteli je z pohledu na takovou "snídani" špatně ;o)
Pokud držím dietu (jako ted ;o)) snídám 2x Knockenbrot nebo Wasa chlebíček se sýrem cottage, mírně posolím, popepřím a na to si dám nakrájené rajčátko nebo okurku, nebo se šunkou a plátkovým sýrem, nebo tvarohovou pomazánkou - tvaroh light + pažitka nebo nať cibule a trocha soli a pepře. Taky to mám ráda v kombinaci s trošinkou Ramy a červeným kaviárem (takovým ti za dvacet korun;o). Pokud jsem překnockenbrotovaná a furt ještě zvládám držet dietu, přejdu na jogurty Musli Activia.
Pokud nedietím, jím výše zmíněné s jakýmkoliv tučným a světlým pečivem ;o)) nebo něco sladkého - croissant, pain chocolat ňam ňam ;o)
V obchodě jsem objevila těsto na croissanty, zkoušela jsem to ráno dělat, je to hotové těsto, jen se z toho vytvaruje croissant a dá se to na pár minut do trouby - to taky není špatný nápad.
Já vydř
ržím jíst docela dlouho tu samou věc, ale je fakt, že jakmile se mi zprotiví, trvá dlouho, než jsem zase schopná ji baštit.
Není tady
Ke snidani mam nejradsi vejce a tousty. O vikendu si rada dopravam snidanoobed v podobe vajecne omelety: na oleji se chvili podusi cibulka, pak pridam sunku a zaleju to mixem z 6 vajec, mleka, koreni (bazalka, sul, pepr). Necham to chvili zapect a pak na vrch dam kolecka rajcete a posypu syrem.
Není tady
taurus napsal(a):
Ke snidani mam nejradsi vejce a tousty. O vikendu si rada dopravam snidanoobed v podobe vajecne omelety: na oleji se chvili podusi cibulka, pak pridam sunku a zaleju to mixem z 6 vajec, mleka, koreni (bazalka, sul, pepr). Necham to chvili zapect a pak na vrch dam kolecka rajcete a posypu syrem.
6 vajec? Ty vado... já když dělám omeletu ze tří, užř se mi to nevejde na pánvičku a skoro ani do břicha. Ale je fakt, že to baštím s bagetou a okurkama a kečupem
Není tady
taurus napsal(a):
Tak tohle by stačilo pro mě i pro partnera!
Není tady
Ladie napsal(a):
taurus napsal(a):
Tak tohle by stačilo pro mě i pro partnera!
Pisu, ze je to snidanoobed a zapomnela jsem dodat, ze to nejim sama...
. Zase takovej Otesanek nejsem. I kdyz obcas vlastne jo.
Upravil(a) taurus (11. 12. 2007 3:19)
Není tady