19. dubna : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 19. dubna : Obyčejný citrón a jeho netradiční vyuití beze zbytku. V kuchyni i v domácnosti je skvělý pomocník! 19. dubna : Rodičovství podle zvěrokruhu: tíři jsou přísní, Panny umí ustoupit. |
|
|
Ahojky ráda bych vás poprosila aby jste napsaly ve co o tom víte popřípadě jaké máte zkuenosti.....
Není tady
Nala jsem toto na www.porodnice.cz:
Dobry vecer, omlouvam se, pokud tento dotaz nebude patrit primo Vam. Mam 5i mesicni holcicku,kterou krome kojeni dokrmuji UM. Toho vypije za den tak 500-700ml+kojeni,ktere je tak 5-6x denne. Vaha ve ctyrech mesicich byla 6100g a 61cm.Posledni dny ma ale mirne propadlou fontanelu.(vzdy jen chvilkova zalezitost,pak se zase vraci do normalu)Dr. rikala,ze je to znamka dehydratace,ale Sara ma za den min.9plinek pocuranych. Cajik mi pit nechce, radeji pije odemne. Dcera se pomerne hodne poti, zvlaste,pokud ji kojim,nebo dele drzim v naruci. Teploty nema, stolice normalni, pouze ublinkava po krmeni.
Chtela jsem se tedy zeptat,cim by to mohlo jeste byt a zda je to nejak vazne. Detska dr. se k tomu dale nevyjadrila.Pouze,ze mam podavat cajik,ale dcera ho odmita, z lahve vubec pit nechce, a pokud uz do ni neco "naleju",vyplivava to ven.
Predem moc dekuji za Vasi odpoved. S pozdravem Vendulka.
Dobrý den, Vendulko,
jen nepíete, jak do ní dostanete to UM? Stejným způsobem by měl jít i ten čajík. Propadlá fontanela určitě znamená dehydrataci, ale je to patrné po celý den. Fontanela můe být propadlá při neklidu či jiných změnách chování a nálad. V létě se to občas stává právě ve spojení s nadměrným pocením.
Podle toho, co píete, se zřejmě nejedná o něco závaného, ale určitě by bylo dobré ten pitný reim zvýit, u jenom pro vá klid. Pokud to nepůjde čajíkem, zkuste častěji nabídnout kojení a určitě se to brzy spraví.
Krásný den. Martina Procházková
Není tady
No nejedná se přímo o nás,já jsem právě také četla e je to dehydrataca tak sbírám dalí info...Celkem mě to zaskočilo,nechci tady psát veřejně oč přesně jde...
Není tady
Opi, pak je těké radit, kdy nechce napsat o co jde.
U takto malých dětiček se při průjmu, zvracení a pod sleduje právě fontanela, pokud je propadlá svěčí to o dehydrataci, jetě je jeden způsob jak zjistit jestli je dítě dehydratované.
Sna se dát něco k pití, nebo častěji kojit....
Aha, nejedená se o vás , tak a se ta dotyčná snaí do dítka něco dostat
Upravil(a) spunt (18. 10. 2007 16:29)
Není tady
Opi, pokud si o dehydrataci nejsi jistá, u miminek se bere mezi dva prsty koní řasa např. na bříku a pokud se ihned nevrací zpět, tak je mimino opravdu dehydrované... Nám tak zkoueli stav u průjmů
Jinak tu je jetě jedna tabulka, ketrá se dehydratace týká - koukni na:
Hodnocení stupně dehydratace: http://www.zdravinacestach.cz/index.php … ni_s_detmi
Není tady
Malá ji má taky troku ní ne kosti kolem. Byla jsem z toho přepadlá, e je dehydrovaná.
Chodíme na plavání a tak jsem pohladila schválně jednu holčičku po hlavičce a měla to podobné...tak teď nevím
Mám zavolat doktorce?
Není tady
AHoj holky, ná Tobísek ji má má taky trochu propadlou, má vidět obrys lebky, nic drastickýho, kdy na to mudra koukala a kouká pokadé, řekla, e dehydrován rozhodně není. A to tedy nemůu říct, e pije nějak extra, ale zase dost batí. Tak nemějte strach, děcka by byla slabá, ospalá nebo naopak taky hyperaktivní, měly by velké kruhy pod očima. Myslím, e kdy kojíte, tak u vůbec by o dehydrataci jít nemělo, klid Ale chápu, já byla taky vyděená
Upravil(a) Marika (18. 10. 2007 20:28)
Není tady
uff,tak to si me uklidnila,my ji mame taky propadlou,zatim plně Kojim...a uz mu na ni sahalo spoustu dr a nikdo nic neřekl,i kdyz jednou se me neuro ptala,jestli neni dehydrovany
Není tady
Jenome Terezka u není kojená měsíc vůbec
Zkusím ji pár dnů počítat, kolik vypije mlíčka a čajiku...
Není tady
Ahojky,
zajímalo mě to proto e jedna známá má holčičku která jí má propadlou a ta maminka ví e to je e má íu,ona kojí,ale malá nějak moc nepřibírá,vůbec to nechápu,dr jima taky asi nic neřekla,no je to sloité....ale já s tím neudělám,ale chtěla jsem vědět i něco víc o tom.
Nae malá,jí má taky někdy mírně propadlou a nebo jen vidět,obrys lebky,jindy se to zase srovná,jak kdy,ale ta její malá to měla i viditelné,tak jsem z toho taková v oku,vím e kadé mímo je jiné,ale snad by přibírat mělo cca těch 200g týdně,ne???Vím e to je různé....
Není tady
Opi plně kojené děti mají spodní limit okolo 120 g týdně kdy by Dr měla doporučit příkrm ( případně promluvit o rozkojení a kontrolním váení atp) . Záleí na porodní váze a celkové stavbě dítěte.
Můe jen nenápadně navézt téma e se Ti zdá e má malá propadlo fontanelu, e má strach jestli není dehydrovaná a jak to má to miminko známé, jestli to můete porovnat.
Je to smutné vidět jak se nějaké mimčo trápí a nemoct mu pomoct.
Není tady
Spuntí,to má pravdu,je to smutné,ale bohuel já do toho nějak zasáhnout nemohu,kadá máma musí vědět jak to její mímo má a co potřebuje a doufám e dr. není tak blbá e by si něčeho nevimla
kadé mímo nemusí mít ty miminkovské faldíky,ale kdy vidí ten rozdíl mezi nima...
Hlavně mě dostalo kdy tu byli a jejich začala řvát a prý hlad neměla,e odmítala prso,pak jí uspávaly houpáním a její máma řekne,ale íu má,má propadlou fontanelu,tak to jsem la dokolen,tak snad jí dám napít ne????Ta nae tenhle týden se taky jednou rozeřvala a pak měla problém chytit se prsa,ale po chvíli se to podařilo.jsem z toho taková smutná.....moc často je nevidím tak mě to nebude tolik trápit
Jo a je moné aby mímo co jen kojené a staré jako to nae aby ělo tuhý bobek???Můe to souviset s tou dehydratací???
Není tady
mně teda Dr. říkala, e limit přibírání kojených dětí je 150-300g týdně... A ta známá se do toho vejde? nebo jí mimi přibírá míň? A podle vech literatur by stolička měla být tekutějí, tuhé bobíky mají myslím a kdy přejdou na pevnou stravu, ne?
Berenice je taky fontanela občas vidět, ale jen chvilkama, tak snad je to OK... Vůbec jsem netuila, e to můe něco znamenat.
Není tady
myslím e do tý nejnií hranice se vejdou s odřenýma uima...
Já laurince taky sleduji fontanelu a poslední dny jí má docela takovou skleslou,ale myslím e to rozhodně neznamená e je hned dehydrovaná...Dopoledne kadou chvíli čůrá a batí tak to je asi podle toho....
kdy jsem se o tom dočetla tak mě to taky vystrailo.
tej holčině se stao e hrozně brečela a pak prý vykákla tuhý bobek,co se mi zdá jako blbost,kdy je jen kojená.....
tak mě napadlo zda to nesouvisí s tou dehydrataci,e má malý příjem a pak nejsou tekutiny na řidkou stolici....to mě teda jen tak napadá,ale zda to tak můe být to nevííím...
Není tady