6. prosince : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 6. prosince : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, kdy vás tlačí čas i finance! 6. prosince : Je vám čtyřicet a u řeíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
HOlky-kluci, byla jsem na tomto sezení a jsem nadená. MOná jsem měla volit prvně konstelace a pak regresi, abych pochopila svou matku. Mám pocit, e mne to pomohlo víc a nejvíc a cítím se najednou vyrovnaná a líp. Mám ráda jasno, nesnáím nejistotu a teď u jenom budu čekat, zda se
vliv? konstelace projeví i u těch, kteří jetě ijí.
Jen jsem Vám to chtěla říct a doporučit tuto metodu těm, co třeba vůbec nemají dobré vztahy třeba s matkou.
Není tady
Musim, chtěla jsem se tě zeptat, kde si absolvovala rodinné konstelace?? můe prsím poskytnout nějaký kontekt?? Děkuju.
Není tady
S konstelacemi mám dlouholeté zkuenosti (více jak 5let). Je to velice dobrá a silná metoda. O proti regresi mají konstelace výhodu v tom, e si člověk můe věci "oahat" a hlavě - vidět na vlastní oči.
U nás kostelace vede spousta lidí, ale jsou jedině dva četí konstaleři, o kterých vím, e opravdu umí:
Martin Daniel - http://smysl.com - Konstelace jsou jedna z metod, kterou pouívá.
Jan Bílý - http://konstelace.info
Dobrým ákem Jana Bílého je Zdeněk imanovský. Ten kombinuje muzikoterapii a kontelace. Je u JB stále ve výcviku.
Jsou tu i zahraniční a té dobří. Jména ale nevzpomenu. Nicméně není problém se na ně doklikat přes výe uvedené stránky.
Za velice patné lektory a ivot ohroující povauji Antonína Konvičku a Věru Kučerovou.
U vech výe jmenovaných jsem stála ne-jednou v konstelaci.
Není tady
Tedy v Praze: www.aktip.cz, já byla u p.Jiřího Heluse a byla jsem spokojená a pán byl velice sympatický, líbil se mne a sezení trvalo 4 hod. Nemohu srovnat s nikým jiným, ale ani mne neláká zkouet jiného lektora. Bylo nás jenom 6, tak se kadý zúčastnil a byla jsem v podstatě okována tím, co jsem viděla. Alespoň u mne -ve dle pravdy. Je na mne, zda mne to postačí anebo ne.
Není tady
Musim napsal(a):
Tedy v Praze: www.aktip.cz, já byla u p.Jiřího Heluse a byla jsem spokojená a pán byl velice sympatický, líbil se mne a sezení trvalo 4 hod. Nemohu srovnat s nikým jiným, ale ani mne neláká zkouet jiného lektora. Bylo nás jenom 6, tak se kadý zúčastnil a byla jsem v podstatě okována tím, co jsem viděla. Alespoň u mne -ve dle pravdy. Je na mne, zda mne to postačí anebo ne.
můete jen naznačit, jak dané sezení probíhá. docela mne to zaujalo.
Děkuji
Není tady
Ano, nečekala jsem, e tam budou mladí!!!kluci. Nemyslím, e jim bylo 30, spíe kolem 25. Tak jsem byly 3-3 eny-mui.
Dobrovolně se hlásí, kdo chce! na sezení a k řeení svého problému. Naznačí co chce řeit a hlavně proč. Pak se ptá lektor na fakta. Ty si vybere dle tvého cítení zástupce za sebe a představitele lidí nebo problému, s kterýma něco řeí. Dál to vede lektor a lidi (něco jako rozestavění v divadle-ty je rozestaví do prostoru) sdělují, co cítí v těch rolích. Ty lidi cítí fakt co, jak ta situace k řeení probíhala- byla anebo je-probíhá! Třeba jedna pani byla "únava" ...lektor dává otázky, někdy vsazuje od úst odpovědi, lidi mení pozice dle cítení nebo dle pokynů. Něco!!! má na lidi vliv nebo je vede, nebot normálně cítí, třeba bolest, nebo spokojenost nebo odpor atd., sám se posune nebo něco udělá, dle toho, co bude představovat resp. cítit. Třeba ustrne nebo tak. Lektor se neustále ptá, jak se cítí (kadého v té pozici). ANo, jsou tam emoce, někdy pláč, třese... hlavně poznání. Nejde o vyslovení svého názoru, jde o to, vypnout asi mozek a říkat své lidské city..teď hned, co tam je. Není to diskuse, dává se čas pocitům...
Take lektor se snaí dojít na kořen "poznání"-problému a dává doplňující otázky-tobě, kdy je situace pro něj nejasná. Kdy situace vypadá vyřeeně, vyzve tě k výměně...dríte se za ruku s tvým zástupcem a koukáte si do očí. (u veho si koukáte do očí, kdy to jde). Pak se třeba jetě řeí dál situace u přímo s tebu, je-li jetě třeba a kdy je vyřeeno, vystupuje se z role. Velkým krokem pryč.
Je zajímavé vidět nebo slyet to, co jsi třeba nikdy nepochopil a hlavně to, e to ty lidi cítí!!!!namísto tebe přesně tak, jak to je-bylo. A mne to děsí.
Na konci vech sezení je diskuse a pak společná krátká meditace na uklidnění mysli.
Prečti si info materiál. Někteří tam byly podruhé nebo i víc a neměli (kluci!) odvahu zatím vystoupit a chtít řeit to své. Já zájem měla, přila jsem na řadu jako třetí. Ale i řeení situace ostatních ti přinese poznání, nebo některé znaky ivota jsou u vech tak nějak stejné. Já jsem nečekala brečení, ale třeba jsem jako představitel někoho brečela jak nevím co(hlavně vůbec nevím proč!). Prostě to přilo.
Pak jsem odcházela lehká, tastná s tím, e jsem lepí nebo nový člověk. Vyrovnaná, s očekáváním. Prý nemám probírat hlavou -mozkem-logicky-co jsme viděli-zaily. Ale vracím se k proitému a čekám na změny u těch ostatních. Snad jsem na dálku a bez jejich vědomí vyřeila i jejich trápení. V to doufám. A to u někteří jsou mrtví...ale nebyly smířeni za ivota a tím ovlivnili -ovliňují můj ivot (dle mne negativně).
Není tady
Musim konstelace sami o sobě neumoní ovlivnit druhé lidi. Tedy "není" moné konstelacemi řeit problémy za druhé. Nicméně změnou vlastního postoje dodá do systému "jinou" energii a to vyvolá řetězovou reakci tvého okolí. Take pokud se něco změní/mění/změnilo v tobě, tak určitě se bude měnit i okolí vůči tobě. Hodně těstí!
Klubko Pokud bys chtěl si o konstelacích něco přecíst, pak doporučuji kníku: Úansná síla celku. Je tam vysvětleno, jak konstelace fungují, jak se s nimi pracuje a jak se dělají. Velmi zajímavé čtivo. Pokud jsi z Prahy, pak v na I.P.Pavlova v čajovně U Doudyho si můe jít poslechnout některé konstelatery osobě. Vstupné je cca kolem 70,- Kč a nic neriskuje. Sedne poslechne si, zhodnotí líbí nelíbí...
Upravil(a) Suria (18. 10. 2007 11:16)
Není tady
Nejlepí je stejně Martin Daniel! http://smysl.com
Upravil(a) Martinka1 (18. 10. 2007 12:38)
Není tady
Děkuji Vám za tip. Asi bych se stala zatím "pouze divákem". Nemusela bych přispívat ani moderovat akci. Jen zase aby to někomu nevadilo, e tam jsem na "čumendu"
Z Prahy bohuel nejsu,ale občas tam zavítám.
m.
Není tady
Nikomu nikoho neberu, tohle sezení bylo co nejdřív a já potřebovala řeení kvůli ikaně dítěte. la jsem tam původně taky na čumendu, e neřeknu před ostatníma NIC ze svých problémů. U Martina Daniela mám domluveno nezávazné sezení-pozorování, a bude v Ph s tím, e se mu pak ozvu, a se budu chtít aktivně zúčastnit.
Surio-vím, e neovlivní, tak pouiji jiné slovo, dojalo? Kadý má rodiče, první lásku a pod.
Není tady
Musim napsal(a):
Nikomu nikoho neberu, tohle sezení bylo co nejdřív a já potřebovala řeení kvůli ikaně dítěte. la jsem tam původně taky na čumendu, e neřeknu před ostatníma NIC ze svých problémů. U Martina Daniela mám domluveno nezávazné sezení-pozorování, a bude v Ph s tím, e se mu pak ozvu, a se budu chtít aktivně zúčastnit.
Surio-vím, e neovlivní, tak pouiji jiné slovo, dojalo? Kadý má rodiče, první lásku a pod.
A bude u Daniela, dej vědět, třeba se tam potkáme :-)
Není tady
prosima napsal(a):
Suria - mohu se zeptat, v čem ohroují ivot pan Konvička a paní Kučerová při konstelacích? Děkuji
Kučerová nevím, ale: Konvička?
Stála jsem několikrát v jeho konstelacích, a bylo mi HODNĚ patně. A jemu to bylo úplně jedno!
Kdy konstelace skončila, bylo mi patně pořád, on to vůbec nezaregistroval.
Stalo se to opakovaně.
Dál - na konstelace chodím pátým rokem, tak vím, jak fungují. A taky něco cítím. Take vím a cítím, e on ty konstelace upravuje podle svého, manipuluje.
Konstelace jsou skvělý prostředek jak pomoct, ale kdy si vybere patného konstelatéra, můou i ublíit.
Víc neumím posoudit. Pak K. je hodně silná osobnost, proto ti lidé, kteří k němu jdou a neví zákonitosti konstelací, jak to má fungovat, to nemusí poznat.
Ale já si říkám, e kadému co jeho jest. Jsou lidi, kteří k němu chodí, asi to tak potřebují. Byla jsem na něm několikrát na festivalu, a u ne. Ovem není nad vlastní zkuenost! :-)
Jinak o Kučerové vím, e cvičí 5 Tibeanů a jde jí to velmi dobře :-) Konstelace v jejím podání neumím posoudit.
Není tady
Martinka1 napsal(a):
prosima napsal(a):
Suria - mohu se zeptat, v čem ohroují ivot pan Konvička a paní Kučerová při konstelacích? Děkuji
Kučerová nevím, ale: Konvička?
Stála jsem několikrát v jeho konstelacích, a bylo mi HODNĚ patně. A jemu to bylo úplně jedno!
Kdy konstelace skončila, bylo mi patně pořád, on to vůbec nezaregistroval.
Stalo se to opakovaně.
Dál - na konstelace chodím pátým rokem, tak vím, jak fungují. A taky něco cítím. Take vím a cítím, e on ty konstelace upravuje podle svého, manipuluje.
Konstelace jsou skvělý prostředek jak pomoct, ale kdy si vybere patného konstelatéra, můou i ublíit.
Víc neumím posoudit. Pak K. je hodně silná osobnost, proto ti lidé, kteří k němu jdou a neví zákonitosti konstelací, jak to má fungovat, to nemusí poznat.
Ale já si říkám, e kadému co jeho jest. Jsou lidi, kteří k němu chodí, asi to tak potřebují. Byla jsem na něm několikrát na festivalu, a u ne. Ovem není nad vlastní zkuenost! :-)
Jinak o Kučerové vím, e cvičí 5 Tibeanů a jde jí to velmi dobře :-) Konstelace v jejím podání neumím posoudit.
martinko, díky za odezvu - věru znám osobně od bhagata, ale pracovat jsem ji neviděla
o panu konvičkovi jsem četla pozitivní i negativní věci - proto se ptám, jen mi přila trochu silná formulace "ivot ohroující"
má pravdu v tom, e manipulace a vkládání vlastního ega je ve vedení konstelací to nejhorí
Není tady
prosima napsal(a):
Kučerová: paní Kučerová vede kontelace učebnicově a bez citu asi tak, jak by to dělal automat. Nepřípoutí námitky osob v kontelaci. Vechno se snaí řeit tím, e staví konstelaci původní rodiny. Netvrdím, e to není řeení, ale nemusí být vdy účinné. Zvlátě v situacích, kdy členové rodiny spolu nemají vyřeený vztah. Jene p. Kučerová tohle vyřeí hrubou silou. Viděla jsem jí dělat 3 konstelace a v 1 jsem stála. Protoe s konstelacemi mám taky u nějaký ten pátek zkuenosti, odmítla jsem přistoupit na její hru a stála jsem si na svém (v roli) a odmítla jsem přijmout své předky, prostě proto, e jsem to tak cítila. Paní Kučerová tohle úplně ignoruje.
K. to nesla s nevolí, e mne nezlomila ale paní, které jsme konstelaci stavěli, mi po přednáce poděkovala slovy: e jsem se chovala přesně jako jejich dítě. Od prvního do posledního momentu, a e to přesně vystihovalo situaci.
K. má problém. A sice je v ní a příli zakořeněn muský způsob přemýlení. Z jiných zdrojů jsem si ověřila, e na tom něco bude, protoe nemá sama vyřeený vztah se svým otcem. Je to na ní znát.
Konvička: Jak u psala Martinka1. Je to tak. Pan Konvička je toho názoru, e kdy je ti patně, jdi si zaběhat. Kdy v konstelaci umírá, musí to rozchodit. Panu Konvičkovi jsem psala, e SMRT se nedá rozchodit ani v rálném ivotě ani v konstelacích. Odbyl mne tím, e přeci, kdy někdo leí, tak nemůe v něm proudit energie. Jene kdy je něco mrtvé, tak v něm LOGICKY energie není a proto i představitel(ka) demonstrativně omdlývá/umírá.
Pan Konvička učí 5 základních archetypů (modelů) chování.
1.) Ten, který někoho obviňuje... Ty za to můe. TY, TY...
2.) Ten, který ve bere na sebe... Jsem ta patná a za vechno můe...
3.) Computer. Ten, který musí mít mezi sebou a ocholním světem hranice. Vdy se staví do pozice tak, aby mezi ním a okolím něco bylo. Třeba kec-pult a nebo listy papíru, mikrofon. Prostě někdo, kdo nemá sebevědomí a musí se za něco schovávat.
4.) ...mám okno...
5.) Kongruentní - ten, který u vechno umí a zvládl. Navrhovala jsem p.K. alternativní slovo "celistvý", ale on opáčil, e to není přesné. Prostě "kongruence" je něco víc ne-li celistvost.
Z vlastní zkuenosti mohu říci, e p.K. o sobě jetě do nedávna tvrdil, e je achetyp 5. Po té, co jsem mu písemně vytkla, e ač tvrdí, e je "kongruentní", drí se pořád těch svých skript, tak mne odzbrojil odpovědí: Ha vidíte, no do přítě to vymyslím jinak.... Mějte se...
Malá vsuvka: ta skripta je asi 10 listů papíru popsaných písmem číslo 14 a 80% tvoří obrázky. Od jeho přívrenců jsem zjistila, e to těch skript četl do té doby pořád, i kdy i malé dítě by se tu básničku naučilo za hodinu
A skutečně vymyslel: Nečetl z papíru, ale drel alespoň mikrofon v sále, kde jiní přednáející běně mluvili bez něj. Ale to je samořejmně o proti tomu ostatnímu to nejmení
K. podobně jako p.Kučerová nerespektuje námitky a "ohýbá" systém k obrazu svému. Dost patně rozcházel moji účast v konstelaci, protoe kdykoliv jsem tam stála a drela se striktně role, pak konstelaci nikdy nebyl schopen dovést do konce. Kdy jsem se ho soukromně ptala proč, tak to odůvodnil tím, e na to nemá tolik času, a e je to jen tak na rychlo.
To, e jen planě kecá jsem si ověřila v poslední konstelaci, ve které jsem stála. V konstelaci je nepsané pravidlo, e pokud se někdo z účastníků dívá někam do země tak, tam něco/někdo je. Buď tam leí (=je mrtvý) a nebo klečí (=je poníen/zneuznán). Můe být i případ, e se někam dívá(m), protoe tam právě někdo je. A kdy je to důleité, větinou si tam někdo postaví do role. No a přesně tohle se mi stalo. Někdo mi prostě v té konstelaci chyběl a já se dívala na místo, kde bych očekávala, e bude stát. Na otázku: "Jak se cítí představitelka XXX...?", jsem odpověděla v tom smyslu: "Nemůu se podívat na svoji matku a pořád se dívám na TOHLE místo. Nemůu od toho odtrhnout oči.". K. na to nereagoval a el dál. Ptal jse dalích... Jene konstelace se zasekla. Nebylo hnutí. Zkouel ve moné. Jeho oblíbené triky: kdy to nejde vpřed tak to rochodíme... take tam nějací lidé v dost patném psychickém stavu krouili po tělocvičně (ale ono to fakt nepomáhalo ) a pak se z ničeho nic představitelka "mojí matky" ozvala dost natvaně: "Ale mě TO tam chybí taky.". I led by měl spí ozvěnu, ne-li tenhle mezek.
Jsem poprvé viděla v praxi, co se stane, kdy se někdo naseje, protoe "moje matka" pronesla cosi v tom smyslu: jestli tam někoho nepostavíte, jdu si tam lehnout sama. Vimla jsem si, e se u notně třásla zimnicí, z toho jak jí nebylo dobře.
Kdy jsme do něj hučeli u dva jak do vrzby, tak konečně Konvička postavil naslepo nějakou holčinu a vem se ULEVILO!
Dál to nebudu natahovat. Konstelaci musel asi po dalích 10min. utnout, protoe mu zase doel čas. Výsledek byl, e jsme se zase nikam nedostali, protoe dezorientovaně lítal po place a nevěděl, co s tím.
A přitom kouzlo konteladcí je v tom, e si samotný systém je vede. Lektor konstelací je tam pouze jako pomocník nikoliv jako leader.
Jetě perlička: Při jednom privátním rozhvoru se mi s velkým nadením svěřil: "no víte, co jsem zjsitil? Jednou jsme s tou naí partou stavěli kamarádovi konstelaci a nechali jsme to jen tak běet a nezasahovali jsme do toho. No a vono to fungovalo...!". Kdy mi to řekl, tak by se ve mne krve nedořezal. Pak jsem si rychle uvědomila, e lépe bude zachovat dekor a pak jsem si tie dodala "to je ale v***l".
Stručně řečeno (dle mého názoru): Človek, který prohlásí, e je lepí ne-li ostatní (mínil tím: Jan Bílý, Martin Daniel a jim podobní), protoe má za sebou rodinou rekonstrukci a dělá konstelace jako koníčka při zaměstnání učitele, je pro neznalé konstelací fakt nebezpečný tvor.
To, e jsem na vlastní oči viděla jeho konstelací odcházet lidi, kteří na tom byly psychicky opravdu mizerně, to (pro mne) jen potvrzuje.
Upravil(a) Suria (24. 10. 2007 18:15)
Není tady
prosima napsal(a):
martinko, díky za odezvu - věru znám osobně od bhagata, ale pracovat jsem ji neviděla
o panu konvičkovi jsem četla pozitivní i negativní věci - proto se ptám, jen mi přila trochu silná formulace "ivot ohroující"
má pravdu v tom, e manipulace a vkládání vlastního ega je ve vedení konstelací to nejhorí
P. Kučerovou - byla jsem na kurzu na cvičení, cvičení super :-)
Viděla jsem někde na festivalu její 2 konstelace, ale protoe jsem v nich nehrála, nějak jsem to moc nezkoumala. Take ke konstelacím se vyjádřit nemůu.
Není tady
Martinko, ty chodí 5 let na rodinné konstelace? tak to je super, já s těmito věcmi nemám zkuenosti, ale hodně mě to zajímalo, jenom jsem na takové konzultace neměla nikdy peníze
Ty zaplatí těch nějakých 800Kč, co uvádějí na netu? A jak často si to můe dovolit? A kam tak vude a na co chodí?
Není tady
plachetnice napsal(a):
Martinko, ty chodí 5 let na rodinné konstelace? tak to je super, já s těmito věcmi nemám zkuenosti, ale hodně mě to zajímalo, jenom jsem na takové konzultace neměla nikdy peníze
Ty zaplatí těch nějakých 800Kč, co uvádějí na netu? A jak často si to můe dovolit? A kam tak vude a na co chodí?
Přes 4 roky, tj. pátý rok. Asi. Předtím jsem chodila a zkouela, teď chodím sem:
http://smysl.com a http://konstelace.info.
Cena: u prvního 2000,- na víkend, u druhého 2800,- od pátku odpoledne.
Jak často - přes léto vůbec, spí přes kolní rok. A jak kdy. Někdy nejdu 5 měsíců, jindy 2x do měsíce... jak to cítím a jak je potřeba. A jak ty které konstelace jsou vypsány.
Podívej na ty stránky. První - tam chodím častěji, druhé - občas. Ale je to v Praze.
Není tady
prosima stála jsem v konstelacích u obou a po zkuensotí od J.B. a M.D. prostě u mám taky nějakou tu zkuenost a praxi. Take, to co předvádějí oni dva povauji v jistém slova smyslu skutečně za ivot ohroující. Ale jak u napsala Martinka: "kadému, co jeho jest..."
plachetnice 800 CZK? To budou nějací začínající lektoři, ne?
Za konstelace u těch, kam chodím já se platí od 2000 výe. Levné to není. Nechodím tam nějak pravidelně. (To si nemohu dovolit.) Ale dá se tak 3-5x za rok. Ono je i dobře si mezi jednotlivými seancemi dát hodně velký rosestup, abys ty věci vztřebala do sebe. Chce to čas a není dobré to nijak uspěchat.
Není tady
plachetnice napsal(a):
plachetnice, ceny konstelací jsou různé - a nemusejí vdycky kopírovat zkuenost a schopnosti těch, kdo konstelace vedou
záleí na tobě, kolik času a energie tomu chce věnovat a co vechno potřebuje řeit
můe se jít podívat třeba jenom na večerní ukázku - a tam zaplatí kolem 100,- - a ukázky dělají i ti "nejlepí" - bhagat, jan bílý, ...
za jednodenní seminář zaplatí mimo prahu kolem 500,-, v praze do té tisícovky
pokud chce mít zaručenou vlastní konstelaci, chce to zvolit víkendový seminář (a tam u je to váně draí, větinou je to i s ubytováním a jídlem, ale hlavně je to intenzivnějí), ale doporučuju nejdřív vyzkouet "jak to funguje" a zjistit, kdo by byl pro tebe ten pravý
Není tady
Já jsem udělala dobrou zkuenost tady http://konstelace.arcs.cz/ Jako metodu povauju konstelace vedle kineziologie za to nejúčinnějí, co vůbec existuje.
Mi běhá mráz po zádech , kdy to tu čtu . Já byla na kostalacích natěstí na doporučení a bylo mi taky patně. původně to mělo být 2 dny, já oděla po prvním a ta lektorka mi to sama v podstatě doporučila, e přes MOC se to nesmí lámat a jetě se před odchodem přesvědčila, e jsem OK. JJ, rychlokvaky, jako bohuel ve vem.
Jinak taky doporučuju, já se např. necítím na regresi ale tohle mě oslovilo.
jako první musím doporučit http://www.rodinnekonstelace.cz nebo http://shangrila.sannyas-on.net/
ale můete přijít kouknout i sem http://www.odvaha.cz
Není tady