Oznámení

6. prosince : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

6. prosince : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, když vás tlačí čas i finance!

6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog

#1 14. 10. 2007 11:40

Piia
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Ostrava
Web

Na čem ušetřit?

Právě jsme začali chystat svatbu. Máte někdo nějaký tip na čem se dá trošku ušetřit? Mám na mysli takové vychytávky jako např. Prstýnky z chirurgické oceli namísto z bílého zlata (úspora v řádech tisíců), dorty a cukroví upeče teta jen za cenu surovin....

http://lilypie.com/pic/090119/pFeE.jpghttp://b3.lilypie.com/U8lVp1/.png
http://lilypie.com/pic/2009/10/18/AoeE.jpghttp://lb1f.lilypie.com/Spq8p2.png

Není tady

#2 14. 10. 2007 12:35

lindaB
♥♥♥♥♥♥-

Re: Na čem ušetřit?

dá se ušetřit na šatech. Místo klasických svatebních zvolit takové, které se dají pak použít i na plesy, nebo jako letní.
My měli svatbu dopoledne a pro hosty (40lidí) jsme pak zařizovali oběd i večeři. Není špatné, mít svatbu až později, s tím že doma je jen menší pohoštění a v restauraci pozdní oběd. Na veřeři už pak nikdo chu nemá.

Není tady

#3 14. 10. 2007 15:28

markéta
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: Beroun
Web

Ušetřit se dá i na svatbě "doma", výpomoc v režii ochotných sousedek či příbuzných, výrazně ušetřit můžeš i na hudbě... (někdo preferuje živou, ale ta je docela drahá)

http://www.ticker.7910.org/as1cCAv05aB1110NzU1NThkfDk4OTQ1N2pkYnxNYXR0aGlhc2Vr.gif27.09.2008 3320g 51cm  27.09.2009 10120g 80cm
http://www.ticker.7910.org/as1cHw6ag2B1110Nzc3MTE3ZHwyNjQ5MGp8RG9taW5pY2VrIA.gif 26.11.2010 3230g 50cm

Není tady

#4 14. 10. 2007 16:23

pipi
♥♥-----

Já jsem ušetřila na tom, že jsem si vše vybrala v půjčovně šatů a šlo o prstýnky, fotky, pozvánky na vše jsem měla slevu, poskytnutou od majitelky půjčovny za to, že jsem si vybrala vše u ní.

Není tady

#5 14. 10. 2007 16:33

Martinka1
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: Praha

Ušetřit se určitě dá - ale něco za něco. Někdo i psal, že svatbu pořídíš za 800 korun - zajdeš s partnerem na úřad, svědci jsou úředníci. Zaplatíš 400 za každého a jdeš domů.
Ale to asi na mysli nemáš.

Taky přemýšlím o svatbě a nemáme moc peněz. Plánuju "normální" společenské šaty, sice ušité na míru, ale takové, které se pak ještě dají vzít na sebe. Prstýnky budeme mít z chirurgické oceli. Docela dobrý nápad je vzít se odpoledne, a svatebčani místo oběda+večeře budou jíst jenom večeři.
Záleží na počtu svatebních hostů. Na místě kde svatba je. V místě bydliště snad zadarmo. Auta můžete mít svoje.
Zažila jsem i svatbu, kde měli hostinu doma - vyklidili obývák (ale bylo to v baráku na vesnici), najali kuchaře a hostina byla v obýváku a svatebčani pak juchali na zahrádce.
Oznámení stačí po internetu... Fotky a video - zatočí známí (skoro každý má teď foák a videokameru)...
Výslužka se asi ještě na vesnicích dává, ale to taky můžeš vypustit...
Vůbec, nemusíš se držet toho, "jak se to dělá" ale vymyslet si úplně něco jiného, podle Tvé peněženky.

Víc o tom budu přemýšlet až se mi ta svatba bude blížit :-)
Plánuju max. 20 lidí (tj. nejbl힚í příbuzenstvo).

Není tady

#6 22. 10. 2007 17:16

Allice
♥♥♥♥♥--

Bracha se v lete zenil a oni usetrili tim, ze si varila teta, pronajali si jen mistnost a zahradu. Piti to same(alko i nealko), dortiky, zakusky. Jinak zrovna na fotkach bych nesetrila, je to takova pekna vzpominka. Ostatni sice maji fotaky, ale chteji si to uzit a ne litat po obradni sini, aby te vyfotili z toho a toho uhlu, ale to je jen muj nazor, nemuzes to po nich chtit. Nerikam vzit si toho nejdrazsiho (coz cena neni zaruka kvality),ale prumer a tim taky usetris.A na satech se taky da usetrit, to cenove rozmezi je velke. Hudba nebyla ziva a rekla bych, ze tam hodne chybela! Oznameni se mi taktez libi klasicke, nemusis vybirat to nejdrazsi, bracha vybral zlatej stred. Kamaradka mela svatbu, poslala mi to mejlem a neni to tak mile, jako kdyz mi prislo oznameni postou. Vysluzku muzes dat ty domaci kolace, mamka pekla.

Podle meho jsou to veci, ktere svatbu delaji svatbou. A to je ziva hudba, klasicke oznameni, fotky, vysluzka, svatebni dary, pekne saty, ozdobene auto, fajn svatebcane, obed, proslov...Pokud se tyto veci vypusti (vetsina), tak uz to neni svatba, ale jen nejaka oslava..Ale je to jen muj pohled na svatbu.

Upravil(a) Allice (22. 10. 2007 17:21)

Není tady

#7 22. 10. 2007 20:44

Piia
♥♥♥♥♥♥-
Web

Martinka1 napsal(a):

Ušetřit se určitě dá - ale něco za něco. Někdo i psal, že svatbu pořídíš za 800 korun - zajdeš s partnerem na úřad, svědci jsou úředníci. Zaplatíš 400 za každého a jdeš domů.
Ale to asi na mysli nemáš.

Taky přemýšlím o svatbě a nemáme moc peněz. Plánuju "normální" společenské šaty, sice ušité na míru, ale takové, které se pak ještě dají vzít na sebe. Prstýnky budeme mít z chirurgické oceli. Docela dobrý nápad je vzít se odpoledne, a svatebčani místo oběda+večeře budou jíst jenom večeři.
Záleží na počtu svatebních hostů. Na místě kde svatba je. V místě bydliště snad zadarmo. Auta můžete mít svoje.
Zažila jsem i svatbu, kde měli hostinu doma - vyklidili obývák (ale bylo to v baráku na vesnici), najali kuchaře a hostina byla v obýváku a svatebčani pak juchali na zahrádce.
Oznámení stačí po internetu... Fotky a video - zatočí známí (skoro každý má teď foák a videokameru)...
Výslužka se asi ještě na vesnicích dává, ale to taky můžeš vypustit...
Vůbec, nemusíš se držet toho, "jak se to dělá" ale vymyslet si úplně něco jiného, podle Tvé peněženky.

Víc o tom budu přemýšlet až se mi ta svatba bude blížit :-)
Plánuju max. 20 lidí (tj. nejbl힚í příbuzenstvo).

Tak naše plánování o něco pokročilo. Bude asi 45 svatebčanů, z toho 10 dětí.
Šaty si půjčím, našla jsem půjčovnu,kde je půjčovné od 500 ,- Kč a přitom tam mají moc hezké šaty a to i oblek pro ženicha a mládence (našeho syna). Prstýnky budou stříbrné, protože do ocelových prý se nedá vyrýt jméno a datum. Obřad chceme kolem 14 hodin, takže by byl pozdní oběd a večer jen nějaké obložené mísy. Koláče nám zaplatí přítelova babička místo svatebního daru. Dorty a cukroví upeče moje teta za cenu surovin. Oznámení si udělám na PC a pak nechám vyvolat jako digitální foto. Profesionální fotograf bude jen na obřadu a pak pojedem na chvíli do ateliéru. Kde bude hostina teprve pomaličku vybíráme.  No pod 50 000,- se nevejdeme ani kdybychom se rozkrájeli.

Není tady

#8 22. 10. 2007 22:51

ita
♥♥♥♥♥♥-

Dělali jsme velkou svatbu (100 lidí). Cukroví jsme si nechali upéct u cukrářek (v učňáku mají dobré a ne drahé), víno jsme dovezli z jižní Moravy. V restauraci jsme měli jídlo (teplý oběd, studenou večeři- obložené mísy) a pivo a tvrdý alkohol, hudbu. Všem se líbilo.

Není tady

#9 23. 10. 2007 15:15

Dallea
♥♥♥----

ita napsal(a):

Dělali jsme velkou svatbu (100 lidí). Cukroví jsme si nechali upéct u cukrářek (v učňáku mají dobré a ne drahé), víno jsme dovezli z jižní Moravy. V restauraci jsme měli jídlo (teplý oběd, studenou večeři- obložené mísy) a pivo a tvrdý alkohol, hudbu. Všem se líbilo.

A kolik to stálo?

Není tady

#10 23. 10. 2007 15:39

Veranna
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: ve stínu Plzeňské věže
Web

Ahoj,
myslím, že bude nejlepší, když ti sem dám přehled našich nákladů. Měli jsme svatbu v zámecké kapli v 15:00, focení na zámku (zajistil švagr), zahradní raut pro 70 lidí (zajistily kamarádky - ozdobily mísy, navařily guláš, koupilo se pivo, víno, nealko, tvrdý alkohol ... vše jen za nákupku - žádná práce se neplatila, cukroví napekla známá cukrářka - takže sleva, chlebíčky ozdobily studentky potravinářství a lahůdkářství, večeře pouze v úzkém rodinném kruhu, přátelé byli mezitím na rautu, kde hrála kapela. my jsme se k nim připojili po focení a večeři asi kolem 7 večer a pařilo se přes noc).

Takže ten přehled:
- já šaty: 3800 (nechala jsem si je šít, použiji později)
- manžel oblek: 6900
- já boty: 500 (k letním svateb. šatům letní střevíčky)
- manžel boty: 1500
- oznámení: 1550 (cca 30 ks a pozvánky na raut či na večeři)
- matrika: 1000
- poplatek za obřad na zámku: 5000
- květiny (auto, nevěsta, maminka, svědkyně): 1500
- večeře pro rodinu (10 lidí): 4500
- ubytování pro rodinu v hotelu: 2500 (jen 2 osoby)
- raut (jídlo, pití): 13000
- kapela: 3000 (hráli 4 hodiny)
- benzín: 1000
- prstýnky: 9000 (zlato a bílé zlato)
- kosmetické kolečko: 2000

Uff. Kdybys chtěla mrknout na naše webovky, najdeš tam fotky ze svatby: www.veranna.com/vavab

Jinak klíííííííd:-))))), budete to mít krásný!

Není tady

#11 24. 10. 2007 13:03

Gia
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Praha

My měli malou svatbu
Na oběd v restauraci 13 lidí - oběd klasika, svíčková...
Večere byla v pronajatém sále sokolovny, bylo nás tam asi 40.
Muziku nám pouštěl kamarád, ale nikdo tancovat nechtěl, raději si povídali.
Večeře byla formou švédských stolů - většinu jídla jsem připravovala já se svědkyní, svědek napekl maso, něco přivezla máma. Máma napekla cukroví a dorty. Kamarádky se staraly o to, aby na stole s jídlem pořád bylo plno.

Oznámení dělal manžel v počítači, měli jsme to jako fotku, vyšlo to asi na 2 Kč za kus
Šaty jsem měla z půjčovny, ale platil to tchán. Oblek měl manžel svůj starší (asi rok, dva), ve kterém promoval.
Kytku jsem měla dovezenou z Moravy, v Praze jsou za kytky nehorázně vysoké ceny.
Nějakou květinovou výzdobou jsme se vůbec nezabývali.

celkově to stálo asi 30, 35 000 Kč

http://tickers.cafemom.com/t/eNortjK1UjI3NjY1VrIGXDASuAKh96.png  http://tickers.cafemom.com/t/eNortjK1UjI3NjY1U7IGXDASwQKk57.png

Není tady

#12 27. 10. 2007 16:27

x56325
Host

Prosím, nemlate mě, my máme oba s přítelem asi takovou představu svatby, že se svědky napochodujeme na úřad, podepíšeme tam příslušné papíry, vyměníme si prstýnky, se svědky zajdeme někam na oběd a tím to  zhruba zhaslo.
Chceme z obřadu vynechat i kompletně celou rodinu. Někteří to sice nesou trochu nelibě, ale je nám to tak nějak fuk.
Chápu,že pro příznivce klasických, romantických obřadů je to jako rána do hlavy, ale tahle svatba vyjde fakt hodně levně. I když kvůli penězům to takhle rozhodně nechceme, důvody jsou zcela jiné...

#13 27. 10. 2007 18:59

aprill
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: kousek od Romči

surikata napsal(a):

Prosím, nemlate mě, my máme oba s přítelem asi takovou představu svatby, že se svědky napochodujeme na úřad, podepíšeme tam příslušné papíry, vyměníme si prstýnky, se svědky zajdeme někam na oběd a tím to  zhruba zhaslo.
Chceme z obřadu vynechat i kompletně celou rodinu. Někteří to sice nesou trochu nelibě, ale je nám to tak nějak fuk.
Chápu,že pro příznivce klasických, romantických obřadů je to jako rána do hlavy, ale tahle svatba vyjde fakt hodně levně. I když kvůli penězům to takhle rozhodně nechceme, důvody jsou zcela jiné...

Souhlasím tummenupp . Peníze za svatbu jsou vyhozené peníze usch .

Není tady

#14 27. 10. 2007 21:05

sudina
♥♥♥♥♥♥♥
Web

asi se to do tohohle tématu nehodí,ale já se přidávám k aprill a suri.....

Není tady

#15 27. 10. 2007 21:29

Piia
♥♥♥♥♥♥-
Web

surikata napsal(a):

Takhle jsem si to původně představovala taky, ale pak to udělal bratranec a bylo to skoro jako rodinná tragedie. Kromě nás se s ním a jeho paní nikdo z rodiny nebaví a nejhůře to nese jeho matka, kterou příbuzní doslova deptají. Navíc jsme byli na většinu svateb v příbuzenstvu pozvaní, takže je "vhodné a očekávané", že pozvání oplatíme. hmm

Není tady

#16 28. 10. 2007 18:10

ita
♥♥♥♥♥♥-

Piio, neber tolik ohledů na příbuzné, svatba je Vaše záležitost. Dcera mé kamarádky udělala svatbu pro 4, naobědvali se v zahradní restauraci a bylo. Jen otec nevěsty se smrtelně urazil. Na druhé straně znám svatbu pro 100 lidí a do roka byl rozvod. Stejně se všem nezavděčíš, budou Tě pomlouvat v každém případě, tak si udělejte nádherný den podle sebe.

Není tady

#17 29. 10. 2007 10:04

Veranna
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: ve stínu Plzeňské věže
Web

Nikdy se všem nezavděčíme. A se udělá velká nebo malá svatba, církevní nebo světský obřad, hostina v restauraci nebo raut, seznam darů nebo "dejte, co chcete dát"... naprosto souhlasím s Itou. Hlavně a se to líbí vám, nemáte šílenej stres a naopak máte hezký vzpomínky!

Není tady

#18 30. 10. 2007 15:26

Musim
♥♥♥♥♥♥-

Já měla malou svatbu už v r.1982-6 lidí, ale nakonec mne to mrzelo. Bylo to bez hudby, takové mdlé.
Má sestřenice zase měla 300 lidí! na vesnici a to tedy taky není můj styl.
Jo, udělejte si  to tak, jak se to líbí Vám, ale možná by to chtělo pozvat rodiče, máte-li "normální" vztah. Tu maminku/tatínka to zamrzí, kdyby tam nebyli, přece jenom si představuje, že je jejich holka vdává pouze jednou jedinkrát...
Já bych volila malou svadbu 20-30 lidí nebo i míň, hlavně srdci blízcí lidi.

Upravil(a) Musim (30. 10. 2007 15:26)

Není tady

#19 2. 11. 2007 15:30

Maya.82
Host

Tak my jsme měli malou svatbu. Platili jsme hostinu, šaty, kytku, fotky, odvoz, prsteny a stálo nás to asi jen 10000-12000kč. Koláčky mi napekla babička a takové věci. Jinak nás tam bylo ai 14 lidí + my dva.

#20 6. 11. 2007 12:34

Jaruska8
♥------

Vidite, aj ja som chela povodne malu svadbu a bude z toho pomerne slusne velke svadbisko cca 90-100 ludi. Priatelova rodina je velka, tak mi neostava nic ine, len sa s tym zmierit, no v podstate sa na to uz aj riadne tesim, len to vybavovanie...

Nerob druhym to, co nechces, aby robili tebe.

Není tady

#21 2. 4. 2008 22:08

MirkaF
♥------

zdravím všechny, máme se brát s přítelem a chtěli jsme klasické zlaté prstýnky, jestli můžu poradit, pokud máte možnost a máte doma nějaké úlomky starých naušnic, či staré zuby, tak zajděte k šikovnému zlatníkovi, a vám udělá prstýnky, my byli v Brně, našli velice šikovného zlatníka. vzal si od nás zlaté zuby, ty nechal v nějakém úřadě či zkušebně vyměnit za zlato a prstýnky místo 20 tisíc, protože jsou fakt betelný výjdou jen za cenu práce a to 4 tisíce.

Není tady

#22 8. 6. 2008 13:55

ivanka05
♥♥♥♥♥♥♥

já jsem tedy taky hodne prakticka a za peniza za svatbu bych radsi koupila neco dceri, domu nebo za dovcu,ale pritel je natesenej:(

Není tady

#23 9. 5. 2009 13:08

LiborX
♥------

S reklamou se obrate na majitele Babinetu.

Není tady

#24 13. 5. 2009 16:22

Daniela S.
♥♥♥♥♥--

surikata napsal(a):

Prosím, nemlate mě, my máme oba s přítelem asi takovou představu svatby, že se svědky napochodujeme na úřad, podepíšeme tam příslušné papíry, vyměníme si prstýnky, se svědky zajdeme někam na oběd a tím to  zhruba zhaslo...

Tohle jsem pred tydnem predestrela muzi a UPRIMNE se zhrozil. Ze jako ani maminku...??? No tak asi jo. Vztahy mame s obojimi rodici fajn, ale pro me je svatba natolik soukroma, az intimni zalezitost, ze zabyvat se jeste tim, aby teticky pokousaly svickovou... A aby mi tam maminky plakaly... proste nemela bych prostor na SVOJE pocity a vyrovnani se s nimi. Ale to byl jen takovy teoreticky rozbor, nijak ke svatbe nespejeme a po tomhle obzvlast.

Není tady

#25 13. 5. 2009 19:44

taurus
♥♥♥♥♥♥-
Místo: cely svet

Daniela S. napsal(a):

surikata napsal(a):

Prosím, nemlate mě, my máme oba s přítelem asi takovou představu svatby, že se svědky napochodujeme na úřad, podepíšeme tam příslušné papíry, vyměníme si prstýnky, se svědky zajdeme někam na oběd a tím to  zhruba zhaslo...

Tohle jsem pred tydnem predestrela muzi a UPRIMNE se zhrozil. Ze jako ani maminku...??? No tak asi jo. Vztahy mame s obojimi rodici fajn, ale pro me je svatba natolik soukroma, az intimni zalezitost, ze zabyvat se jeste tim, aby teticky pokousaly svickovou... A aby mi tam maminky plakaly... proste nemela bych prostor na SVOJE pocity a vyrovnani se s nimi. Ale to byl jen takovy teoreticky rozbor, nijak ke svatbe nespejeme a po tomhle obzvlast.

:supr: :godlike: Už jsem si myslela, že jsem jediná divná. Taky svatbu považuju za soukromou a intimčo záležitost. Nevidím nic romantického na tom sezvat spoustu lidí (jen v mém případě je členů rodiny hodně a to nepočítám ženicha) a pak koukat na opité svatebčany.

Upravil(a) taurus (13. 5. 2009 19:48)

I was still free: free to hate the men who were torturing me, or to forgive them. It doesn´t sound like much. I know. But in the flinch and bite of the chain, when it´s all you´ve got, that freedom is a universe of possibility.

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí