6. prosince : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 6. prosince : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, kdy vás tlačí čas i finance! 6. prosince : Je vám čtyřicet a u řeíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Hodně jsem přemýlel o vech těch problémech, co mám, vlatně ani nevím, jak dřív začít. Kadopádně se mi stalo, e jsem se chtěl nějakým způsobem změnit, pohnutka k tomu byla nespokojenost s holkama (moná by bývalo stačilo něco méně zásadního). Ne, e bych u nich neměl úspěch , ale i kdy se na mě koukly nebo tak, prostě mě mrzelo, e "z toho zase nic nebude"...
A tak jsem si chtěl říci, e bych měl být jako ty holky v práci, konzumní, neřeit to ze zájmu (věci), ale z povinnosti a z nutnosti, jinak se zabývat povrchními aktivitami typu "chlastat" (tudí mě zmizelo to, co jsem měl moc rád). Pak vím, e kdykoliv jsem tyhle holky (jiné jsem neznal) snail zaujmout tím, co mě bavilo (jakékoliv zájmy typu fotografování, nebo chata, příroda a tak, těmito zájmy), tak jsem ztroskotal (některé jsem zaujal, alen evěděl jsem, co dál), prostě chtěli samé "hihih hahaha" a to já jsem neuměl. Uměl jsme se bavit jiným způsobem a i kamarádi, co mě znali (hlavně jeden) pořád říkal "ty jsi fakt skvělej člověk a vůbec ne nudnej, nechápu, jak s nimi můe mít vůbec problém". No a já jsem se snail, abych v sobě změnil to, co mě baví, aby se to změnilo na tamto. Taky jsem si vlastně říkal (jeliko jsem holky jiné nepoznal), e je jedno, zda je člověk chytrý či ne, stejně to holky nerozliují, zda chodí s "volem, kterí pýe tímto zpúsobem" (od jistého věku ne, tzn. 23+, ovem ke mě pořád byly nějak blí holky 18+ ). Tak jsem se snail, abych pocit úspěchu a pocit, e vám to jde a tak, pocit, kdy jste v řadě lidí a něco umíte, abych neměl pocit, e jsem dobrý a tak, e vechno je jedno. A e s ostatními jsem "v jedné řadě" (ádnou toti nezajímalo, e jsem schopný, tzn. vydělat, zařídit, zajistit, obstarat, a k nudě jsem měl hodně daleko). A radi záviděli, a nezajímalo je, e bych něco třeba sehnal i jí (měl jsem kontakty na lidi, co obchodovali s oblečením) (moná jsme se taky bál být "namylený" a nosit suverénně draí tričko, e se nebudou zajímat o vás, ale o ten kus doplňku..). No a taky jsem rád byl doma, a moc nechodil ven, nebo ano, ale bylo to jiné. tak jsem chtěl, abych ten pocit, co mám doma, ten klid a pohodu, neměl, aby to bylo vude stejné (na radu rodičů, abych víc "il" a chodil na zábavy a tak).
Chtěl jsem si ve si neuvědomit, mít místo vekerého uvědomění (co se musí, radost z věcí a tak) mít prázdno a spíe očekávat, abych nebyl ten, kdo vymýlel a tvořil a tak (abych nebyl tak dominantní nebo byl pasivnějí - jako lidi, kteří v tomto úspěch měli) .. Chtěl jsem, abych to, čím jsem si jistý a tak, si jistý nebyl, abych nepůsobil tak sebevědomě a sebejistě (pro případ, e bych snad působil namyleně, i kdy odezvy z okolí na to nebyly, ani od kamarádů). A najednou mě hodně věcí přestalo bavit, neměl jsem ani do ničeho chu a ani třeba dobrý pocit z toho či onoho. Jakoby jedno ...
A proč vlastně se tohle stalo? Měl jsem ve tak nějak vyřeené, jediné, co mi chybělo, abych začal hodně pracovat a pořádně ít, bylo najít si nějakou fajn v pohodě holku, pak bych byl spokojený, jene ... Pak by to bylo něco, co by se zavrilo a já bych začal naplno pracovat a podobně
// prvně jsem to chtěl napsat takto
dobrý den, napíi to bez otálení.
problém byl v tom, e jsem se snail změnit ve v sobě. Jakoby se rozhodit, rptoe mě tvalo to, e vdy to bylo s holkama nic mco, zaujal jsem je, ale nechtěl jsem se otevřít a být zraněn. a chtěl jsem, aby oni mi opětovali to, e jsem se je snail zaujmout ... nikdy jsem nezaujal toho, kdo se mi líbil (ale to jen píi k tomu důvodu), nebo jsme byl zdrenlivý.
A vechny "abnormality" jsem chtěl neutralizovat. Abych nebyl tak "nad ní" a svůj a podobně, vdy na mě letěly ty holky tií a tak. A tak jsem se vechno snail rozhodit, abych nevěděl, jaký valstně jsem, a mohl se změnit. Jene místo toho se mi zhorila pamě´t, proitky a podobně, rozhodila se mi pamě. Do té doby mě bavilo spousty věcí a tak. Ale bohuel jsem měl docela hodně zájmů, a taky jsem očekával inteligentní partnerku, ale bohuel jsem v práci nikoho takového nenael a nikam jinam jsem nepřiel, vzhledem k tomu, e jsem měl rád pocit jistoty. take i na diskotéce jsem si drel odstup. Byl jsem "svůj". To jen, abych vysvětlil, jak moc je těké to celé popsat. Navíc, jak se mi to rozhodilo, tak i třeba mi dělalo potí si na něco vzpomenout, nebo si to uvědomit ... prostě .... rozhozené. Ale jen jsem chtěl slyet vá názor na to. Děkuji
Jako myslel jsem, e ta neutralita bude lepí ne ta radost a chu jít dopředu, e tam víc zaujmu holky ve svém okolí (práce) víc ne tí, e řeknu, e mezi mé záliby patří meteorologie, astronomie, počítače, auta, internet, fotografování. Miloval jsem znalosti, moc mě těilo znát víc a víc, neustále jsem se chtěl něco učit a vzdělávat. Věděl jsem, e je to bude bavit nebo mě bude bavit to, co jí, ale jak to uděalt, abych jí zaujal? Bohuel v mém okolí to lidi příli neoslovovalo. Byli hodně konzumní. Bavili se třeba o hvězdě, jako jupiter a slunce, a hahaha a já jsem ukázal, co vlastně člověk zná, a jak to je, ale místo nějakého obdivu troku nebo tak, spí se člověk vyřadil. Nelo mi o to ivit se těmito znalostmi, ale mít radost z vekerých znalostí. Oni byli hodně konzumní, dělali ve jen proto, e museli, nebo aby něco měli ... prostě jen to, co potřebovali. Tolik tedy, co jsem vám chtěl říct, ale nemohl, protoe jak říkám, vzpomenu si na něco. A taky, ty holky měly rády kraviny typu HAHAHA někde, a já jsem to neuměl (moná e snaí by bylo naučit se takhle bavit ne se rozhodit) a tak jsem se snail zaujmout tím, e mám charisma a prsotě znalosti, a jsem "jakoby schopný" (třeba vydělat, zajistit) a mám svůj druh zálib a zábavy
A také jsem nechtěl být tak schopný, protoe větinou tím, e jsem el dopředu a e jsem se snail být pořád vpřed a učit se, jsem "přebíjel" a svým způsobem odháněl ty holky. Oni toti jen kouřili před vchodem do budovy. Tak jsem se snail být míň schopný ... abych se jim jakoby vyroval a snail jsem se "zbavit" a neutralizovat ten pocit a to, e jdu kupředu. A místo toho vlastně jsem přestal koukat do budoucna, záliby ochladly atd ....
To bylo tím, jak mi mrzelo, e jsem sám ...
Větinou toti jsem si rozuměl předtím s vedením firmy, s ředitelkou, jednou kamarádkou na institutu genetiky v paříi a tak, měli jsme si vdy co říct, třeba ohledně ekologie ...
To, e jsem uměl zaujmout, měl jsme svou osobitost, a byl svůj a pozitivní bylo asi to největí, v čem jsem byl dobrý, nebo moje plus. uměl jsem zaumout (spousty holek, větinou vak starích). Ale teď, po tomto, mě právě stresuje, kdy vidím, e ostatní taky hodně super holek teď zaujmou, tím, e jsou schopní, ale já "nemám čím" ... u
spadl jsem do neutrality (emoční) a bez uvědomění
Upravil(a) prysec (12. 10. 2007 9:58)
Není tady
Nelo by to napsat nějak jednodueji ?? Bez filosofického podtextu ??
A třeba troku příměji, aby bylo jasně znát na co se tady ptá. Já mám z toho docela
" galimatyá"
Co tě tve ?? e nemá holku, protoe jsme přízemní společnost, s jednoduchými zájmy a ty se od " nás " lií s jiným pohledem , jinými zájmy ..směje se jiným věcem... Troku z Tebe mluví i sebestřednost
Být Tebou hledám si slečnu podobnou Tobě ...Takovou, kterou bude Tvoje meteorologie, astronomie a jiné zajímat, protoe "normální " holky se o takové věci nezajímají a taky moná zaujme Tím, e se přestane plně soustředit hlavně na své zájmy, ale taky projeví zájem o " její " koníčky ...
Není tady
no jo u jen to "y" v nicku e jo...
Není tady
Vítám tě zpět Zephyre :-)
Není tady
Ráček napsal(a):
Nelo by to napsat nějak jednodueji ?? Bez filosofického podtextu ??
A třeba troku příměji, aby bylo jasně znát na co se tady ptá. Já mám z toho docela
" galimatyá"
Co tě tve ?? e nemá holku, protoe jsme přízemní společnost, s jednoduchými zájmy a ty se od " nás " lií s jiným pohledem , jinými zájmy ..směje se jiným věcem... Troku z Tebe mluví i sebestřednost
Být Tebou hledám si slečnu podobnou Tobě ...Takovou, kterou bude Tvoje meteorologie, astronomie a jiné zajímat, protoe "normální " holky se o takové věci nezajímají a taky moná zaujme Tím, e se přestane plně soustředit hlavně na své zájmy, ale taky projeví zájem o " její " koníčky ...
To, e mě nic mco nebaví a to, e je mi dost věcí jedno a tak. Jsem jako bez ivota, prostě se něco takto po*ralo no ...
jak to říct .. ani holky tě nezajímají, záliby ... ani tolik nezná
Není tady
A nemá náhodou depku ??
Na to je nejlepí léčba " láskou ", nějaká fajn slečna...
Není tady
Ráček napsal(a):
A nemá náhodou depku ??
Na to je nejlepí léčba " láskou ", nějaká fajn slečna...
Moná .. a taky troku radosti a tak
Není tady
prysec: byl jsi sám sebou, a pak ses změnil tak, jak sis myslel, e by Tě holky chtěly. Nechtějí Tě. Tobě je patně, protoe jsi "zazdil" svoje pravé já, teď trpí.
Cesta ven: začni hledat opět sám sebe. Holky nechtějí nějakou karikaturu, chtějí chlapa, který je sám sebou.
Moná u neví, kdo jsi, jaké je Tvé pravé já... hledej ho a najdi ho, stojí to za to.
Jestli jsi ten, za koho Tě tu vichni mají, popovídáme osobně.
Není tady
Jo, jo, jo!!!
On je určitě zvlátní. Jinej, ne větina, ví to. Způsobuje mu to asi problémy. Chce se jich zbavit, tak myslel, e kdy se změní (rozhodí, jak to nazval), e to vyřeí. Poznal, e to nejde. To vechno je ok. Co dál? To já nevím, protoe jsem na tom stejně.
Není tady
Ve vztahu to není o tom, přizpůsobovat se tomu druhému. Ale být sám sebou a brát toho druhého taky takového, jaký je.
Jednom lidi, kteří si myslí, e nejsou v pořádku takoví, jací jsou, se snaí přizpůsobovat ostatním... chtějí se zavděčit, aby je druzí měli rádi. Jenome tohle právě nefunguje.
Není tady
Martinko, co ale následuje, kdy si kdosi posteskne: Jémine, mně ty vztahy jaksi nevychází, pořád nemám těstí...?
První rada vdycky zní: Musí COSI změnit... no není to tak?
A podle toho, co řiká, a já u teď aj z vlastních zkueností vím nabeton, měnit nelze, ba to kodí! Změnit se musí pouze jediné: neustupovat, nedělat kompromisy, ale... t r p ě l i v ě čekat. A u těch "zvlátních" lidí čekat jetě trpělivěji a pravděpodobně i déle, a DOBŘE vybírat (=rozpoznat), protoe ten výběr je mnohem těí, nesnadnějí...
Není tady
lecba laskou je az ten posledni krok...nejdriv se musi dat dohromady-tedy byt sam sebou a naucit se se sebou zit, hledat stesti v sobe, pak teprve bude atraktivni i pro nejakou slecnu...a slecnu by asi mel hledat jinde, nez dosud...
Není tady
Jetě troku upřesnění; já jsem byl straně astný, díky vnímání světa, sám sebou, poznal jsem, kdy je holka ne´tastná, proč to tak je, co by jí udělalo radost, ale prsotě neuměl jsem dávat najevo, jaký jsem, aby si ostatní vimli, jaký jsem. Ne aby se snaili poznat. Ale to je fuk. Kalu na to. Ale chtěl jsem se změnit, přizpůsobit to uvnitř okolí, a nelo to ... nelo.
Protoe mě bolelo, e jsem viděl, e to, co ty holky by chtěly a hledaly, já bych jim byl schopný nabídnout. Ale neviděly to ... nechtěl jsem vidět ani cítit ... měl jsem bolest den co den ... Nechci u nic ....
chci být sám sebou
Není tady
prysec napsal(a):
chci být sám sebou
Super! To je dobrá cesta :-)
Není tady
prysec napsal(a):
neuměl jsem dávat najevo, jaký jsem, aby si ostatní vimli, jaký jsem. Ne aby se snaili poznat. Ale to je fuk. Kalu na to. Ale chtěl jsem se změnit, přizpůsobit to uvnitř okolí, a nelo to ... nelo...
chci být sám sebou
Super!
Kdy jsem se styděla za to, e neumím pořádně česky, kvůli slov. vzdělání, koktala jsem, červenala se, někdy aj přestala mluvit... nevěděla jsem, co s tím. Kdy jsem o tom asi hodinu vykládala terapeutce, řekla: Proč prostě jetě předtím, ne začnete mluvit, neřeknete: Mám jazykové problémy a tak se předem omlouvám...?
Není tady
buď rozhodne sám sebou., nemám lepiu radu. A ak neije niekde na maličkom ostrove, hžadaj a vyberaj si žudí podobne zameraných. Ja to robím u od puberty, za socíku som mala "svoje ghetto", v ktorom sa mi dobre ilo napriek tomu, e vonku zúril komunizmus... Treaz mám svoje ghetto, ktorému nevadí, e vonku zúri kapitalizmus doby kamennej. 50% z toho je vo mne, 50% tvoria žudia, ktorých si hžadám - a nachádzam, nielen v práci a okolo seba, ale aj na nete , na pracovisku v zahraničí a vade inde... A niektorá a určite ocení. Ide len o to, nestrati trpezlivos. Čím viac človek vyčnieva, tým aie si hžadá druhého "vyčnieváka" k sebe - ale stále je to lepie ako krči sa alebo plazi tvornoky, len aby preboha nevyčnieval...
Není tady
ví co, byl jsem sám sebou, myslel jsem do budoucna, prostě vechno. kadá holka mi řekla "jsi super kámo" (tedy ty, co se mi líbily), ostatní, jak jsme krásně zodpovědnej a povahou jsme mnohem vyspělejí, ne je můj věk (23). A já byl sám sebou a svůj, lae bohuel jsem to chtěl změnit no .... to je jedno
Není tady
Aj ja som sa cchela zmeni, ale to mi bolo ete nepríjemnejie a aie, ako by sam asebou a nie vdy so sebou spokojná... źudia sa menia tak či onak, hádam nikto nie je rovnaký v 20 a v 50, ale ide o to meni sa z nejakých rozumných dôvodov - alebo prirodzene, a nie "na elanie" alebo "kvôli enám"... neviem dos dobre posúdi okolnosti, to mono skôr nejaký dobrý, ale nezaujatý kamarát, alebo psychológ... Takto tu len teoretizujem a je malá anca, e trafím do čierneho.
Není tady
Díky vem za reakce. Mě to mrzí, protoe jako to své vnímání, své názory a tak, jako kdybych ztratil nebo se rozplynuly ... a místo toho je to takové lhostejné a tak, víc jedno ...
Není tady
Sám píe, e jsi pro děvčata "jen" kamarád. Není to tím, e byly jetě moc mladé na vánějí vztah? Přizpůsobit se je nesmysl, to Ti těstí nepřinese. A to, e se nedovede před nimi vyjádřit, je moná dáno výchovou. Moji rodiče k nám taky byli tvrdí a já pak měla problém dát lásku najevo. Čekala jsem, e ON pochopí a někdy nepochopil. Jsi mladý, přijde ONA a bude ve jinak.
Není tady
Skutečného souzvuku s druhou lidskou bytostí dosáhne tehdy, a objeví opravdový mír sám v sobě.
Jde na to rozumově, pitvá se v tom, kalkuluje - já se změnim = najdu lásku, ale láska nemá logiku, to, e se změní není podmínkou pro to, e se do tebe někdo zamiluje. A se do tebe někdo zamiluje, bude tě milovat takovýho jakej si, a ty se nebude muset snait, aby spatřil tvé nitro a poklady v něm ukryté, ona to bude vidět sama a bude pro ní tak snadné.
Není tady
prysec: zkus se podívat na: http://smysl.com
Není tady
Ja som tie stratila sama seba - na dos dlho a potom ma to stálo veža času, peňazí a hlavne energie, kým "som sa znovu nala". Ale podža mňa to stojí za to. Je to ako vyzu nepohodlné topánky a chodi bosky.
Není tady
Já jsem se chtěl toho zaitého zbavit, a zároveň jsem chtěl si říct, e to, jak vnímám, e tak to není ... nebo ono je to zmatené .. a mi přilo, e prsotě pak u neijete ... ani nemáte na nic nebo do ničeho chu ... nic moc vám neudělá radost a tak .... jako kydbyste měli jeden celek, to, jací jste, a snaili jste se toho zbavit ... moná i z trucu, e vám nevychází to cho chcete
Není tady