Oznámení

6. prosince : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

6. prosince : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, když vás tlačí čas i finance!

6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog

#1 12. 10. 2007 9:53

prysec
♥♥♥----

Poradíte mi????? prosím

Hodně jsem přemýšlel o všech těch problémech, co mám, vlatně ani nevím, jak dřív začít. Každopádně se mi stalo, že jsem se chtěl nějakým způsobem změnit, pohnutka k tomu byla nespokojenost s holkama (možná by bývalo stačilo něco méně zásadního). Ne, že bych u nich neměl úspěch , ale i když se na mě koukly nebo tak, prostě mě mrzelo, že "z toho zase nic nebude"...
A tak jsem si chtěl říci, že bych měl být jako ty holky v práci, konzumní, neřešit to ze zájmu (věci), ale z povinnosti a z nutnosti, jinak se zabývat povrchními aktivitami typu "chlastat" (tudíž mě zmizelo to, co jsem měl moc rád). Pak vím, že kdykoliv jsem tyhle holky (jiné jsem neznal) snažil zaujmout tím, co mě bavilo (jakékoliv zájmy typu fotografování, nebo chata, příroda a tak, těmito zájmy), tak jsem ztroskotal (některé jsem zaujal, alen evěděl jsem, co dál), prostě chtěli samé "hihih hahaha" a to já jsem neuměl. Uměl jsme se bavit jiným způsobem a i kamarádi, co mě znali (hlavně jeden) pořád říkal "ty jsi fakt skvělej člověk a vůbec ne nudnej, nechápu, jak s nimi můžeš mít vůbec problém". No a já jsem se snažil, abych v sobě změnil to, co mě baví, aby se to změnilo na tamto. Taky jsem si vlastně říkal (jelikož jsem holky jiné nepoznal), že je jedno, zda je člověk chytrý či ne, stejně to holky nerozlišují, zda chodí s "volem, kterí pýše tímto zpúsobem" (od jistého věku ne, tzn. 23+, ovšem ke mě pořád byly nějak blíž holky 18+ ). Tak jsem se snažil, abych pocit úspěchu a pocit, že vám to jde a tak, pocit, když jste v řadě lidí a něco umíte, abych neměl pocit, že jsem dobrý a tak, že všechno je jedno. A že s ostatními jsem "v jedné řadě" (žádnou totiž nezajímalo, že jsem schopný, tzn. vydělat, zařídit, zajistit, obstarat, a k nudě jsem měl hodně daleko). A radši záviděli, a nezajímalo je, že bych něco třeba sehnal i jí (měl jsem kontakty na lidi, co obchodovali s oblečením) (možná jsme se taky bál být "namyšlený" a nosit suverénně dražší tričko, že se nebudou zajímat o vás, ale o ten kus doplňku..). No a taky jsem rád byl doma, a moc nechodil ven, nebo ano, ale bylo to jiné. tak jsem chtěl, abych ten pocit, co mám doma, ten klid a pohodu, neměl, aby to bylo všude stejné (na radu rodičů, abych víc "žil" a chodil na zábavy a tak).
Chtěl jsem si vše si neuvědomit, mít místo veškerého uvědomění (co se musí, radost z věcí a tak) mít prázdno a spíše očekávat, abych nebyl ten, kdo vymýšlel a tvořil a tak (abych nebyl tak dominantní nebo byl pasivnější - jako lidi, kteří v tomto úspěch měli) ..   Chtěl jsem, abych to, čím jsem si jistý a tak, si jistý nebyl, abych nepůsobil tak sebevědomě a sebejistě (pro případ, že bych snad působil namyšleně, i když odezvy z okolí na to nebyly, ani od kamarádů). A najednou mě hodně věcí přestalo bavit, neměl jsem ani do ničeho chu a ani třeba dobrý pocit z toho či onoho. Jakoby jedno ...
A proč vlastně se tohle stalo? Měl jsem vše tak nějak vyřešené, jediné, co mi chybělo, abych začal hodně pracovat a pořádně žít, bylo najít si nějakou fajn v pohodě holku, pak bych byl spokojený, jenže ...  Pak by to bylo něco, co by se završilo a já bych začal naplno pracovat a podobně

// prvně jsem to chtěl napsat takto
dobrý den, napíši to bez otálení.
problém byl v tom, že jsem se snažil změnit vše v sobě. Jakoby se rozhodit, rptože mě štvalo to, že vždy to bylo s holkama nic mco, zaujal jsem je, ale nechtěl jsem se otevřít a být zraněn. a chtěl jsem, aby oni mi opětovali to, že jsem se je snažil zaujmout ... nikdy jsem nezaujal toho, kdo se mi líbil (ale to jen píši k tomu důvodu), nebo jsme byl zdrženlivý.
A všechny "abnormality" jsem chtěl neutralizovat. Abych nebyl tak "nad ní" a svůj a podobně, vždy na mě letěly ty holky tišší a tak. A tak jsem se všechno snažil rozhodit, abych nevěděl, jaký valstně jsem, a mohl se změnit. Jenže místo toho se mi zhoršila pamě´t, prožitky a podobně, rozhodila se mi pamě. Do té doby mě bavilo spousty věcí a tak. Ale bohužel jsem měl docela hodně zájmů, a taky jsem očekával inteligentní partnerku, ale bohužel jsem v práci nikoho takového nenašel a nikam jinam jsem nepřišel, vzhledem k tomu, že jsem měl rád pocit jistoty. takže i na diskotéce jsem si držel odstup. Byl jsem "svůj". To jen, abych vysvětlil, jak moc je těžké to celé popsat. Navíc, jak se mi to rozhodilo, tak i třeba mi dělalo potíž si na něco vzpomenout, nebo si to uvědomit ... prostě .... rozhozené. Ale jen jsem chtěl slyšet vᚠnázor na to. Děkuji
Jako myslel jsem, že ta neutralita bude lepší než ta radost a chu jít dopředu, že tam víc zaujmu holky ve svém okolí (práce) víc než tí, že řeknu, že mezi mé záliby patří meteorologie, astronomie, počítače, auta, internet, fotografování. Miloval jsem znalosti, moc mě těšilo znát víc a víc, neustále jsem se chtěl něco učit a vzdělávat. Věděl jsem, že je to bude bavit nebo mě bude bavit to, co jí, ale jak to uděalt, abych jí zaujal? Bohužel v mém okolí to lidi příliš neoslovovalo. Byli hodně konzumní. Bavili se třeba o hvězdě, jako jupiter a slunce, a hahaha a já jsem ukázal, co vlastně člověk zná, a jak to je, ale místo nějakého obdivu trošku nebo tak, spíš se člověk vyřadil. Nešlo mi o to živit se těmito znalostmi, ale mít radost z veškerých znalostí. Oni byli hodně konzumní, dělali vše jen proto, že museli, nebo aby něco měli ... prostě jen to, co potřebovali. Tolik tedy, co jsem vám chtěl říct, ale nemohl, protože jak říkám, vzpomenu si na něco. A taky, ty holky měly rády kraviny typu HAHAHA někde, a já jsem to neuměl (možná že snažší by bylo naučit se takhle bavit než se rozhodit) a tak jsem se snažil zaujmout tím, že mám charisma a prsotě znalosti, a jsem "jakoby schopný" (třeba vydělat, zajistit) a mám svůj druh zálib a zábavy
A také jsem nechtěl být tak schopný, protože většinou tím, že jsem šel dopředu a že jsem se snažil být pořád vpřed a učit se, jsem "přebíjel" a svým způsobem odháněl ty holky. Oni totiž jen kouřili před vchodem do budovy. Tak jsem se snažil být míň schopný ... abych se jim jakoby vyroval a snažil jsem se "zbavit" a neutralizovat ten pocit a to, že jdu kupředu. A místo toho vlastně jsem přestal koukat do budoucna, záliby ochladly atd ....
To bylo tím, jak mi mrzelo, že jsem sám ...
Většinou totiž jsem si rozuměl předtím s vedením firmy, s ředitelkou, jednou kamarádkou na institutu genetiky v paříži a tak, měli jsme si vždy co říct, třeba ohledně ekologie ...

To, že jsem uměl zaujmout, měl jsme svou osobitost, a byl svůj a pozitivní bylo asi to největší, v čem jsem byl dobrý, nebo moje plus. uměl jsem zaumout (spousty holek, většinou však starších). Ale teď, po tomto, mě právě stresuje, když vidím, že ostatní taky hodně super holek teď zaujmou, tím, že jsou schopní, ale já "nemám čím" ... už
spadl jsem do neutrality (emoční) a bez uvědomění

Upravil(a) prysec (12. 10. 2007 9:58)

Není tady

#2 12. 10. 2007 10:22

Fatimah
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Praha
Web

Re: Poradíte mi????? prosím

hele, není to Zephyr po novým nickem?? ;o))

Jestliže nevíme, ke kterému přístavu míříme, žádný vítr není příznivý.

Není tady

#3 12. 10. 2007 10:55

Ráček
♥♥♥♥♥--

Nešlo by to napsat nějak  jednodušeji ?? Bez filosofického podtextu ??roll
A třeba trošku příměji, aby bylo jasně znát na co se tady ptáš. Já mám z toho docela
" galimatyáš" big_smile
Co tě štve ?? Že nemᚠholku, protože jsme přízemní společnost, s jednoduchými zájmy a ty se od " nás " lišíš s jiným pohledem , jinými zájmy ..směješ se jiným věcem... Trošku z Tebe mluví i sebestřednost dumbom
Být Tebou hledám si slečnu podobnou Tobě ...Takovou, kterou bude Tvoje meteorologie, astronomie a jiné zajímat, protože "normální " holky se o takové věci nezajímají a taky možná zaujmeš Tím, že se přestaneš plně soustředit hlavně na své zájmy, ale taky projevíš zájem o " její " koníčky ...vissla

http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/1;20721;30/st/20081120/k/ab7c/preg.png
Bude to kluk :-)
KO 16.7
4.7 velký UTZ ve 20.tt

Není tady

#4 12. 10. 2007 11:13

adra
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: moje krásné město:-))

no jo už jen to "y" v nicku že jo...reta

Co uděláme v životě pro sebe, to si s sebou vezmeme do hrobu. Co uděláme v životě pro druhé, to tu zůstane na věky...

"Pri milování zavři oci a užívej ho plnými doušky, je to dar co teď v tuhle chvilku mas, ale jak skonci vic nedoufej. Milování je dar...ne slib..."

Není tady

#5 12. 10. 2007 11:22

Feuria
♥♥♥♥♥♥♥

Vítám tě zpět Zephyre :-)

Život je boj, tak se tady klidně pozabíjejte a já bych zdovolením prošla....

Není tady

#6 12. 10. 2007 11:25

prysec
♥♥♥----

Ráček napsal(a):

Nešlo by to napsat nějak  jednodušeji ?? Bez filosofického podtextu ??roll
A třeba trošku příměji, aby bylo jasně znát na co se tady ptáš. Já mám z toho docela
" galimatyáš" big_smile
Co tě štve ?? Že nemᚠholku, protože jsme přízemní společnost, s jednoduchými zájmy a ty se od " nás " lišíš s jiným pohledem , jinými zájmy ..směješ se jiným věcem... Trošku z Tebe mluví i sebestřednost dumbom
Být Tebou hledám si slečnu podobnou Tobě ...Takovou, kterou bude Tvoje meteorologie, astronomie a jiné zajímat, protože "normální " holky se o takové věci nezajímají a taky možná zaujmeš Tím, že se přestaneš plně soustředit hlavně na své zájmy, ale taky projevíš zájem o " její " koníčky ...vissla

To, že mě nic mco nebaví a to, že je mi dost věcí jedno a tak. Jsem jako bez života, prostě se něco takto po*ralo no ...
jak to říct .. ani holky tě nezajímají, záliby ... ani tolik neznáš

Není tady

#7 12. 10. 2007 12:14

Ráček
♥♥♥♥♥--

A nemᚠnáhodou depku ??
Na to je nejlepší léčba " láskou ", nějaká fajn slečna...rodna

http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/1;20721;30/st/20081120/k/ab7c/preg.png
Bude to kluk :-)
KO 16.7
4.7 velký UTZ ve 20.tt

Není tady

#8 12. 10. 2007 13:44

prysec
♥♥♥----

Ráček napsal(a):

A nemᚠnáhodou depku ??
Na to je nejlepší léčba " láskou ", nějaká fajn slečna...rodna

Možná .. a taky trošku radosti a tak

Není tady

#9 12. 10. 2007 22:38

Martinka1
♥♥♥♥♥♥♥

prysec: byl jsi sám sebou, a pak ses změnil tak, jak sis myslel, že by Tě holky chtěly. Nechtějí Tě. Tobě je špatně, protože jsi "zazdil" svoje pravé já, teď trpíš.
Cesta ven: začni hledat opět sám sebe. Holky nechtějí nějakou karikaturu, chtějí chlapa, který je sám sebou.
Možná už nevíš, kdo jsi, jaké je Tvé pravé já... hledej ho a najdi ho, stojí to za to.
Jestli jsi ten, za koho Tě tu všichni mají, popovídáme osobně.

Není tady

#10 12. 10. 2007 22:50

ViktorkaLove
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: Brno

Jo, jo, jo!!!
On je určitě zvláštní. Jinej, než většina, ví to. Způsobuje mu to asi problémy. Chce se jich zbavit, tak myslel, že když se změní (rozhodí, jak to nazval), že to vyřeší. Poznal, že to nejde. To všechno je ok. Co dál? To já nevím, protože jsem na tom stejně.

Není tady

#11 12. 10. 2007 23:12

Martinka1
♥♥♥♥♥♥♥

Ve vztahu to není o tom, přizpůsobovat se tomu druhému. Ale být sám sebou a brát toho druhého taky takového, jaký je.
Jednom lidi, kteří si myslí, že nejsou v pořádku takoví, jací jsou, se snaží přizpůsobovat ostatním... chtějí se zavděčit, aby je druzí měli rádi. Jenomže tohle právě nefunguje.

Není tady

#12 12. 10. 2007 23:22

ViktorkaLove
♥♥♥♥♥♥♥

Martinko, co ale následuje, když si kdosi posteskne: Jémine, mně ty vztahy jaksi nevychází, pořád nemám štěstí...?
První rada vždycky zní: Musíš COSI změnit... no není to tak?
A podle toho, co řikáš, a já už teď aj z vlastních zkušeností vím nabeton, měnit nelze, ba to škodí! Změnit se musí pouze jediné: neustupovat, nedělat kompromisy, ale...  t r p ě l i v ě  čekat. A u těch "zvláštních" lidí čekat ještě trpělivěji a pravděpodobně i déle, a DOBŘE vybírat (=rozpoznat), protože ten výběr je mnohem t잚í, nesnadnější...

Není tady

#13 13. 10. 2007 9:08

HB
♥♥♥♥♥--

lecba laskou je az ten posledni krok...nejdriv se musi dat dohromady-tedy byt sam sebou a naucit se se sebou zit, hledat stesti v sobe, pak teprve bude atraktivni i pro nejakou slecnu...a slecnu by asi mel hledat jinde, nez dosud...

The worse is yet to come...
http://2.bp.blogspot.com/_G1vFx7mb8XA/SJ9omrz2tZI/AAAAAAAAAPI/ZOvV2pRwP4E/S187/support+Israel.jpg

Není tady

#14 13. 10. 2007 11:46

prysec
♥♥♥----

Ještě trošku upřesnění; já jsem byl strašně šastný, díky vnímání světa, sám sebou, poznal jsem, kdy je holka neš´tastná, proč to tak je, co by jí udělalo radost, ale prsotě neuměl jsem dávat najevo, jaký jsem, aby si ostatní všimli, jaký jsem. Ne aby se snažili poznat. Ale to je fuk. Kašlu na to. Ale chtěl jsem se změnit, přizpůsobit to uvnitř okolí, a nešlo to ... nešlo.
Protože mě bolelo, že jsem viděl, že to, co ty holky by chtěly a hledaly, já bych jim byl schopný nabídnout. Ale neviděly to ... nechtěl jsem vidět ani cítit ... měl jsem bolest den co den ... Nechci už nic ....
chci být sám sebou

Není tady

#15 13. 10. 2007 11:56

Martinka1
♥♥♥♥♥♥♥

prysec napsal(a):

chci být sám sebou

Super! To je dobrá cesta :-)

Není tady

#16 13. 10. 2007 12:01

ViktorkaLove
♥♥♥♥♥♥♥

prysec napsal(a):

neuměl jsem dávat najevo, jaký jsem, aby si ostatní všimli, jaký jsem. Ne aby se snažili poznat. Ale to je fuk. Kašlu na to. Ale chtěl jsem se změnit, přizpůsobit to uvnitř okolí, a nešlo to ... nešlo...
chci být sám sebou

Super! tummenupp
Když jsem se styděla za to, že neumím pořádně česky, kvůli slov. vzdělání, koktala jsem, červenala se, někdy aj přestala mluvit... nevěděla jsem, co s tím. Když jsem o tom asi hodinu vykládala terapeutce, řekla: Proč prostě ještě předtím, než začnete mluvit, neřeknete: Mám jazykové problémy a tak se předem omlouvám...?

Není tady

#17 13. 10. 2007 16:58

Selima
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: už Bratislava

buď rozhodne sám sebou., nemám lepšiu radu. A ak nežiješ niekde na maličkom ostrove, hžadaj a vyberaj si žudí podobne zameraných. Ja to robím už od puberty, za socíku som mala "svoje ghetto", v ktorom sa mi dobre žilo napriek tomu, že vonku zúril komunizmus... Treaz mám svoje ghetto, ktorému nevadí, že vonku zúri kapitalizmus doby kamennej. 50% z toho je vo mne, 50% tvoria žudia, ktorých si hžadám - a nachádzam, nielen v práci a okolo seba, ale aj na nete wink , na pracovisku v zahraničí a všade inde... A niektorá a určite ocení. Ide len o to, nestrati trpezlivos. Čím viac človek vyčnieva, tým ažšie si hžadá druhého "vyčnieváka" k sebe - ale stále je to lepšie ako krči sa alebo plazi štvornožky, len aby preboha nevyčnieval... tummenupp

Vesmír vám nie je nič dlžný, ak nie ste spokojný so svojím životom, zmeňte ho. Arpád Soltész, slovenský novinár, čo práve odchádza natrvalo z vlasti, o svojom rozhodnutí.
Brita

Není tady

#18 13. 10. 2007 17:26

prysec
♥♥♥----

víš co, byl jsem sám sebou, myslel jsem do budoucna, prostě všechno. každá holka mi řekla "jsi super kámoš" (tedy ty, co se mi líbily), ostatní, jak jsme krásně zodpovědnej a povahou jsme mnohem vyspělejší, než je můj věk (23). A já byl sám sebou a svůj, lae bohužel jsem to chtěl změnit no .... to je jedno

Není tady

#19 13. 10. 2007 18:38

Selima
♥♥♥♥♥♥♥

Aj ja som sa cchela zmeni, ale to mi bolo ešte nepríjemnejšie a ažšie, ako by sam asebou a nie vždy so sebou spokojná... źudia sa menia tak či onak, hádam nikto nie je rovnaký v 20 a v 50, ale ide o to meni sa z nejakých rozumných dôvodov - alebo prirodzene, a nie "na želanie" alebo "kvôli ženám"... neviem dos dobre posúdi okolnosti, to možno skôr nejaký dobrý, ale nezaujatý kamarát, alebo psychológ... Takto tu len teoretizujem a je malá šanca, že trafím do čierneho.

Vesmír vám nie je nič dlžný, ak nie ste spokojný so svojím životom, zmeňte ho. Arpád Soltész, slovenský novinár, čo práve odchádza natrvalo z vlasti, o svojom rozhodnutí.
Brita

Není tady

#20 16. 10. 2007 11:51

prysec
♥♥♥----

Díky všem za reakce. Mě to mrzí, protože jako to své vnímání, své názory a tak, jako kdybych ztratil nebo se rozplynuly ... a místo toho je to takové lhostejné a tak, víc jedno ...

Není tady

#21 16. 10. 2007 12:01

ita
♥♥♥♥♥♥-

Sám píšeš, že jsi pro děvčata "jen" kamarád. Není to tím, že byly ještě moc mladé na vážnější vztah? Přizpůsobit se je nesmysl, to Ti štěstí nepřinese. A to, že se nedovedeš před nimi vyjádřit, je možná dáno výchovou. Moji rodiče k nám taky byli tvrdí a já pak měla problém dát lásku najevo. Čekala jsem, že ON pochopí a někdy nepochopil. Jsi mladý, přijde ONA a bude vše jinak.

Není tady

#22 16. 10. 2007 12:13

Kattie
♥------

Skutečného souzvuku s druhou lidskou bytostí dosáhneš tehdy, až objevíš opravdový mír sám v sobě.

Jdeš na to rozumově, pitvᚠse v tom, kalkuluješ - já se změnim = najdu lásku, ale láska nemá logiku, to, že se změníš není podmínkou pro to, že se do tebe někdo zamiluje. Až se do tebe někdo zamiluje, bude tě milovat takovýho jakej si, a ty se nebudeš muset snažit, aby spatřil tvé nitro a poklady v něm ukryté, ona to bude vidět sama a bude pro ní tak snadné. wink

Není tady

#23 16. 10. 2007 12:19

Martinka1
♥♥♥♥♥♥♥

prysec: zkus se podívat na: http://smysl.com

Není tady

#24 16. 10. 2007 12:20

Selima
♥♥♥♥♥♥♥

Ja som tiež stratila sama seba - na dos dlho a potom ma to stálo veža času, peňazí a hlavne energie, kým "som sa znovu našla". Ale podža mňa to stojí za to. Je to ako vyzu nepohodlné topánky a chodi bosky.

Brita

Není tady

#25 17. 10. 2007 8:41

prysec
♥♥♥----

Já jsem se chtěl toho zažitého zbavit, a zároveň jsem chtěl si říct, že to, jak vnímám, že tak to není ... nebo ono je to zmatené .. až mi přišlo, že prsotě pak už nežijete ... ani nemáte na nic nebo do ničeho chu ... nic moc vám neudělá radost a tak .... jako kydbyste měli jeden celek, to, jací jste, a snažili jste se toho zbavit ... možná i z trucu, že vám nevychází to cho chcete

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí