Oznámení

14. února : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

14. února : Kyjevské smažené fazole. I bez masa se dá připravit skvělý oběd!

14. února : Menopauza mění vzhled ženy. Na co všechno má vliv kolísající hladina hormonů

#1 12. 10. 2007 9:42

myholi
♥♥♥----
Místo: Brno
Registrovaný: 9. 1. 2006
Příspěvky: 112

Jak dál?

Ahojky všem. Již dlouho tu pročítám všechny příběhy a příspěvky - pomáhají mi. Ráda bych sem napsal můj příběh.kapitulationkapitulationkapitulation
Je mi 28 let. Mám 2 děti (7 letého syna a skoro roční holčičku). Můj manžel se po narození dcery (kterou původně hrozně chtěl) cítil odstrčený. Malá byla pořád nemocná a místo toho, aby mi pomohl se začal chovat ošklivě a výčítat mí, že 2 děti nezvládám. Bylo to zřejmě jeho volání o pomoc, ale já ho nepochopila, takže jsem se ještě víc snažila, abych domácnost a děti zvládla. Tím se stalo to, že pocítil, že ho vlasně nepotřebuju. A přitom já byla tak zoufalá a tak ho potřebovala, ale nedokázala jsem mu to asi srozumitelně říct. Poté se začal různě registrovat na seznamkách, kde hledal od kamarádského povídání, přes erotické masáže až milenecké diskrétní vztahy. Trávil veškeré večery a noci na PC se sluchátkami na uších a okolní svět (domácnost, děti, já) pro něho přestal existovat. Když jsem se nějak vzpamatovala, tak jsem se přes veškerou únavu snažila večer být vzhůru třeba až do 2 do rána, abychom si mohli popovídat nebo se milovat. Dokonce jsem naplánovala alespoň společný rodiný výlet, který bohužel celý pro esemeskoval (psal snad co 5 min). Mezitím se v jeho životě objevila nějaká neznámá...tvrdil mi, že jí poznal na netu, ale nedokázal říct kde. Chodil s ní na kávu (někdy mi to řekl, ale většinou lhal). Pak když mi začal tvrdit, že občas přespává u šéfa (sblížili se prý), tak vše se mezi námi začalo zlepšovat. Povídali jsme si tak jako, když jsme se poznali, milování bylo fantastické, přestal chodit na PC. Jenenže chodil pozdě domů a často tvrdil, že musí zůsatat přespat jinde (např. dělal něco v Jihlavě), ale vždy ráno přijel tak, aby syna zavezl do školy. Já tušila, že to asi tak není, ale chtěla jsem mu věřit. Navíc, když je opravdu vše doma zlepšovalo.
Jenže v neděli mi psal, že bude spát u šéfa, že má nějakou depku, jestli mi to nevadí. (ale i kdyby mi to vadilo, tak by domů nepřišel). Ráno, ale pro syna nepřijel, nereagoval na sms ani na volání. A tak jsem po asi hodině zazmatkovala a natolik se ponížila, že jsem volala šéfovi a ve své najivitě doufála, že tam opravdu je a že ho vzbudí. Nebyl tam. jen prý chvilku večer a pak odjel. To mi docvaklo a tak jsem obratem volala na číslo, které jsem se domnívala, že je její. (vola jsem jí jen, aby byla tak hodná a vzbudila ho). ona mi to samozřejmě stopla a hned na to psal můj muž, že zaspal. Já mu nasala a už nejezdí a volala Taxi. Porád prozváněl a psal, až jsme se sešli. Tvrdil mi, že nic tak špatnýho neudělal, že prostě zůstal spát v práci v šatně, protože ona měla noční (dělá barmanku) a dlouho jí neviděl. A mě nechtěl ublížit. Řekl mi, že je zmatený, že potřebuje čas. Na to jsem mu napsala, že pokud budu cítit, že mě miluje a snaží se pracovat i na našem vztahu, tak mu dávám času kolik on sám bude potřebovat. Jenže on to pochopil tak, že já počkám až si užije a pokud on bude chtít, tak ho vezmu zpět. Takový mám dojem. Protože od toho dne doma nespal. Prý byl 3 dny pracovně v Jihlavě a teď přespává prý opět v práci. (a to si žádný věci na převlečení z domu neodnesl). Takže je mi jasný, že to tak není. Poslední 2 dny jezdí pro syna, aby ho zavezl do školy (přijíždí dřív něž se probudí).
Já jsem momentálně ve stádiu, že vím, že ho zpět nechci jen nevím jak se odpoutat, protože ho pořád mám ráda (možná miluju).
Jinak manželovi je 32 a jí 25 let. Ona je od něho z práce, svobodná, do nedávna žila s maminkou. Je opakem mě (blond), ale to není důležitý
Vím, že jsem to napsalal asi zmateně a dlouze, ale pokud se najde někdo kdo si dá tu práci, tak budu ráda, když mi poradí, jak z toho nezblbnout.
Jak ho nechat jít, aby mě to nebolelo.
Ikdyž radši bych psala, aby jste mi poradili, jak tu chybu co se mezi námi stala opravit, ale na to můsí být dva. A u nás to tak bohužel nenígrater.
Děkuju moc.hjartahjarta

Není tady

 

#2 12. 10. 2007 10:07

Pisatel
♥♥♥♥♥♥♥
Registrovaný: 21. 7. 2007
Příspěvky: 14631

Re: Jak dál?

každá rada drahá jest a každé nabídnuté řešení je špatné, nebo je to rada někoho jiného, který nezná všechny souvislosti a nezná celý příběh (ono ani Ty), ale to ti nezazlívám jen konstatuji.
Možnosti jsou vyjímečně tři.
První praštit do stolu vyhodit choti kufry před dveře a podat žádost o rozvod.
Druhá, žít nic nedělat prostě trpět a čekat.
Třetí, podrobit se jeho chování být na drátku a zkousávat všekeré jeho jednání, které pak jednou přeroste v onu situaci, že ti příjde obsílka od soudu s návrhem na rozvod. Čas a finance které jsi vynaložila sama do jakoby svého se ještě podělíš s ním pro nísad
Co si z toho vezmeš je tvoje osobní záležitost, můžeš to vše odmítnout a jít cestou necestou a žít z hodiny na hodinu.
Víš píšeš, žes hodně věcí četla tak proč si nepoložíš otázku CO vlastně chci?
Když si odpovíš, chci žít být šastná, spokojená a mít spokojené děti a ukazovat mu jimi co ztratil nebo co mohl mít pak jdi a udělej to že stříhneš pupeční šňůru, odlifruj ho k milence, popřej mu obroské štěstí a velice spokojený šastný a dlouhý život,  ohromně se nadechni bude to bolet, zajdi třeba k Pan na školu tam ti Pan jako hodná a moudrá žena poradí a pomůže a ostaní děvčata co tam chodí tě pohladí, pofoukají zranění podrží, pustí do tebe lásku a uvidíš za chvilku (vesmírně) pozemsky tak do dvou let budeš zas "holka jako lusk" .)
Pokud si odpovíš jinak budeš v tom lítat třeba jako Nabuko:) To bude bolet hodněěěěě dlouhooo a budeš se v tom plácat jak poslední nudle v bandě, příjdeš o vše a zatrpkneš.
Co zvolíš?
Promiň jsem tvrdej,je to rad co udělᚠje jen a jen na Tobě!


Nejsem Bohem, abych změnil svět, ale jsem božský, abych změnil sám sebe.

Není tady

 

#3 12. 10. 2007 10:22

myholi
♥♥♥----
Místo: Brno
Registrovaný: 9. 1. 2006
Příspěvky: 112

Re: Jak dál?

Milý Pisateli,
děkuju za odpověď. Cítím (vnitřně), že správné rozhodnutí pro mě a děti je to první, protože s manželem to opravdu nebyla jednoduchá cesta. Vím, že má dost vad " na kráse" a já už mu onuci dělat nechci. Jen se asi paradoxně bojím toho kroku.
Dělit se o majetek s ní bych docela ráda big_smile (manžel nasekal bohužel dluhy).
mmch. do školy k Pan se chystám dlouho, ale kvůly malé to zatím není možné (manžel odmítá hlídat)
Jinak jsem ráda, že tak píšeš. Necítím z toho tvrdost.

Není tady

 

#4 12. 10. 2007 10:23

majkafa
Host

Re: Jak dál?

Jelimánku, pozor na nicky. Pročpak Jelimánek? Znᚠto, Nomen Omen. Funguje. pussa

Upravil(a) majkafa (12. 10. 2007 10:27)

 

#5 12. 10. 2007 10:34

myholi
♥♥♥----
Místo: Brno
Registrovaný: 9. 1. 2006
Příspěvky: 112

Re: Jak dál?

majkafa. Já vím. Mám ho už dlouho, ikdyž už to tak necítím, tak jsem lína si ho změnit gloria.

Není tady

 

#6 12. 10. 2007 10:37

Vanda
Host

Re: Jak dál?

Pisateli,
prosímtě, vím,že to s námi myslíš dobře, snažíš se pomáhat radou, mužským pohledem i odbornou pomocí - ale řekni mi, jaký je rozdíl mezi možností dvě a tři?

 

#7 12. 10. 2007 10:41

Vanilka69
♥♥♥♥♥♥-
Registrovaný: 10. 1. 2007
Příspěvky: 2669

Re: Jak dál?

A já si zase myslím, že pisatel píše tak jak píše, protože je chlap, protože nemá malé děti a protože je právník.

Jsou i jiné možnosti než popsal on.

Víš, z pohledu dětí, které se vám oběma narodily, z časového hlediska 18ti let, tak dlouho trvá, než jsou formálně dospělí, no tak z takového pohledu se prostě někdy vyplatí nerozvádět se.

Myslím si, že hodně by Ti pomohl psycholog - mě alespoň poradil. Oni mají na takovéhle situace vychytané návody, jak se chovat.  Já když nevěděla, zda udělat to či ono, on mě řekl, jaké to bude mít následky a já už se podle toho zachovala. Taky mám ráda knížky od Plzáka.

Vaše chyby co jste ve vztahu udělali se dají napravit, ale chce to vůli a sebekázeň na obou stranách.

Záleží na tom, jaký byl vᚠvztah před krizí (třeba než se narodila dcera) - jestli je k čemu se vracet.

Záleží na kvalitě vztahu tvého manžela a jeho milenky.

Také je důležité, kdo je dominantní ve vašem vztahu, kdo ve vztahu paralelním. (kdo je víc kde závislý). Třeba malou šanci na výhru má ve vztahu se svým mužem závislá manželka tehdy, když její muž je ve vztah us milenkou ten závislejší. Atd. Možností je moře.

A záleží i na Tvém chování. Zmiňovaná Nabuko své chování tak úplně nezvládla a nezvládá, ale je možné, že i kdyby se chovala tak jak se v takové krizi má - nevyčítat, nemluvit o milence, být nezávislá atd, budovat vlastní vztah  - tak třeba by ji stejně její manžel opustil. Ale možná ne.

Opravdu si ujasni, co chceš. Jestli Ti manžel vůbec stojí za to, abys za vᚠvztah začala bojovat. A jít do toho s vědomím, že s prohrou se musí neustále počítat - ovšem otázkou je, co je prohra.

A pokud usoudíš že vztah Ti za další pokračování nestojí (nebo si to bude myslet Tvůj muž), rozejdeš se jak píše Pisatel, tak Tě musím upozornit, že stejně si to budeš muset v hlavě tak uspořádat, abys svého muže ze svého srdce propustila. protože jsou zde na Babinetu mnohé takové, které se rozešly, rozvedly a stejně jsou k svým BM tak připoutané, že se trápí.

Pokud stejně jako kdysi já, hledᚠinformace o tom, zda se dá vztah po nevěře znovu obnovit, tak dá, nejsem tady výjimka, ale lehké to není. Jak říkám - oba musejí vědět, že jim ta námaha stojí za to. ¨

Držím palce, a se trápíš co nejmíň.

Není tady

 

#8 12. 10. 2007 10:41

Salen
♥♥♥♥♥♥-
Registrovaný: 14. 7. 2006
Příspěvky: 1456

Re: Jak dál?

Myslím si že u tvého muže nemá smysl na nic čekat. Je chycený do záliby seznamování a chatování a to bývá silná závislost. I když se bude chtít zase vrátit teď po tom přespávání jinde (je to hodně pravděpodobné), dá se čekat že bude pokračovat. To že se začal chovat doma lépe - to bývá průvodní příznak nevěrníků (špatné svědomí).
Přikláněla bych se k tomu nechat ho jít, a si nový život vyzkouší a pak sám uvidí. Otázka je, zda bude chtít odejít - to bývá často problém, když je byt společný. Pak nezbývá než oddělit soužití tak, jak to v bytě jde.


Forest Gump:  Život je jako bonboniera, nikdy nevíš co ochutnáš.

Není tady

 

#9 12. 10. 2007 10:57

myholi
♥♥♥----
Místo: Brno
Registrovaný: 9. 1. 2006
Příspěvky: 112

Re: Jak dál?

Vanilko, jsem moc ráda, že jsi na můj příběh reagovala. Ráda tvé příspěvky čtu a hledám "inspirací". Je pravdou, že ikdyž s ním nebyl život lehký, tak jsme dřív měli báječný vztah. Milovali jsme se bez podmínek, takový jací jsme byli.
Vím, že milenka mu dává to, co u mě ztratil. Bohužel jsem se stala ve vztahu tou silnější (tak to vnímá). Ona je ta křehká, která pořebuje jeho pomoc a ochranu. Nemusí s ní řešit problémy a jsou jen oni 2. Mohou kdykoliv a kamkoliv. S 2 dětmi to prý nejde - jeho slova.
Nechce se mi začínat nový vztah a "brát" dětem tatu, ale asi nevím, jak mám u něho vzbudit ten pocit, že já jsem ta křehká a bezmocná, ale přitom nezávislá.... (pokud mᚠv tomto pro mě radu, budu za ní vděčná)
Kbych dokázala být v tomto jako ty a můj muž by se rozhodl pro mě. Zatím to ale vypadá, že se rozhodl pro ní a mě nezbývá než pořát mu štěstí.
Ale kdo ví, třeba najdu pomocí vás tu správnou cestu :-).  (a je jakákoliv)

Není tady

 

#10 12. 10. 2007 11:09

Nabuko
♥♥♥♥♥--
Registrovaný: 25. 4. 2007
Příspěvky: 712

Re: Jak dál?

To jsem já, ta tady zmiňovaná průšvihářka :-)))

Myslím, že opravdu záleží na rozhodnutí, zda chceš být s mužem nadále nebo ne. Pokud ano, je potřeba se chovat jak píše Vanilka (já jsem chtěla, ale nebylo mi to nic platné, protože se stále dokola chovám jak idiot). Pokud ne, je potřeba se zachovat tak, jak píše Pisatel (tzn. rychle vyřešit praktické záležitosti, píšeš, že manžel nasekal dluhy atd., tzn. že asi není příliš spolehlivý a může v to pokračovat).

Já byla rozhodnutá, že manžela chci, ale chovala jsem se tak, jako bych ho už nikdy nechtěla. Byla to chyba, vím to, ale nedokázala jsem to jinak. A ani teď nedokážu. Jsem závislák. Přeji Ti, a jsi silnější než já a a si dokážeš za svým rozhodnutím stát.

Není tady

 

#11 12. 10. 2007 11:19

lavai
♥♥♥♥---
Registrovaný: 23. 6. 2006
Příspěvky: 269

Re: Jak dál?

Myslím, že opravdu záleží na rozhodnutí, zda chceš být s mužem nadále nebo ne.

Jo, jenže "chtít" musejí oba dva...Moc ti nepomůže, že ty chceš.. a to strašně moc...a on nechce...On chce mít tuhle etapu co nejdřív za sebou a vrhnout se do další své ETAPY....
Takže každý příbeh je jiný...V žádném není univerzální rada...kapitulation

Není tady

 

#12 12. 10. 2007 11:20

Vanilka69
♥♥♥♥♥♥-
Registrovaný: 10. 1. 2007
Příspěvky: 2669

Re: Jak dál?

Jelimánku, tak za prvé, u nás se nevěra provalila až rok a půl po té, co si oni dva spolu začali, takže jeho růžové brýle byli už hodně slabounké. Přesto nás - myslím tím milenku a mě viděl úplně pošramocenou optikou.

Ona měla tehdy jedno dítko desetileté, byla rok a půl po rozvodu  a dělala hodně proto, aby zničila naše manželství a rodinu - přesto v očích mého manžela byla tou, na kterou je třeba brát ohledy, kterou je třeba ochraňovat a opatrovat.

Já tehdy - osm měsíců po porodu, docela vážná nemoc, únavový syndrom, na starost jsem měla veškerou péči o rodinu (tři děti) do toho práce z domova - od šesti týdnů po porodu. A přesto jsem v jeho očích jsem pomoc nepotřebovala.

Tehdy tvrdil, že neodešel od rodiny jen kvůli nejmladší dceři, že ji chce vidět vyrůstat, že by ale nejradši žil tak nějak ve třech atd atd.

Bylo to i tím, že milenka je opravdu zdatná manipulátorka. Já jsem ji znala osobně a v době trvání jejich vztahu jsem ji hodně pomáhala. No byla jsem za Matku Terezu. Ani o tom nechci psát.

Chci tím říct, že když se počká určitý čas - třeba rok jak radí Plzák, většina chlapů přijde na to, že doma je mu líp. Ale je to docela nápor na nervy té podváděné, ale když má motivaci...

Já Ti opravdu můžu jen poradit psychologa, ale chápu, že každý na to není. Tak úplně stejně jsem se ptala já, jak mám vzbudit u manžela ten ochranitelský pocit. A psycholog mi řekl, a prostě se naučím říkát: to nezvládám, to nestíhám, to nedokážu, prosím pomož mi, prosím zařiď. A chválit a chválit a říkat jak se bez něho neobejdu.

A podle mě správná cesta je taková, že se ženská odpoutá od svého muže natolik, že svoje pocity štěstí bude odvíjet sama od sebe a ne od jeho přítomnosti nebo náklonosti.

Když jsem tohle dokázala - mě tedy pomohlo poznání, že vztah s mým mužem je něco tak nejistého, že o něj můžu přijít kdykoliv z hodiny na hodinu - tak jak se to stalo mě, já nepátrala a nevěra se provalila opravdu nečekaně - a to že se rozhodl pro mě a ne pro ni jsem nemohla ovlivnit.

No a když jsem tedy zjistila, že vztah je jedna velká nejistota, tak jsem začala sůj pocit štěstí budovat nezávisle na něm a dělat si malé radosti a hledat nové zájmy a známé kde nefiguruje můj muž - prostě mám svůj svět kam můj muž nepatří. A můj muž je nyní JEN JENOU z příčin toho, že se cítím šastná.

Bylo také dobře, že mi byl ochotný sdělit, co mu dává milenka co nenachází u mě. To třeba manžel Nabuka nebyl ochotný. Jenže jak říkám - vše chce čas a já jejich vztah už trval rok a půl, takže sice už mezi nimi nelítaly endorfiny, zase ale pro mě bylo o hodně t잚í odpustit - přece jen nějaký krátkodobý úlet se odpouští snáz, on byl nevěrný, měl paralelní vztah během mého rizikového těhu, během šestinedělí a v době, kdy mě bylo mizerně a byla jsem hodně závislá na pomoci zvenčí.

Není tady

 

#13 12. 10. 2007 11:23

Nabuko
♥♥♥♥♥--
Registrovaný: 25. 4. 2007
Příspěvky: 712

Re: Jak dál?

lavai napsal(a):

Myslím, že opravdu záleží na rozhodnutí, zda chceš být s mužem nadále nebo ne.

Jo, jenže "chtít" musejí oba dva...Moc ti nepomůže, že ty chceš.. a to strašně moc...a on nechce...On chce mít tuhle etapu co nejdřív za sebou a vrhnout se do další své ETAPY....
Takže každý příbeh je jiný...V žádném není univerzální rada...kapitulation

Ano, to je samozřejmě první věc. Ale na druhou stranu si myslím, že v té fázi zamilování si ten nevěrník není jistý nebo neví zase až tak úplně, co chce. Obvykle. Málokterý jde do jiného vztahu s tím, že rozfláká svoji vlastní rodinu. Ten můj to taky tak nechtěl, nepředpokládal to. Naopak byl hrozně překvapený, že jsem se to dozvěděla a slečnu sprdnul za to, že si nedávali takový pozor, jak on chtěl (řešili to spolu na začátku, a ona mu řekla, že je to v pohodě, že se o ně přeci nikdo nezajímá atd.).

Není tady

 

#14 12. 10. 2007 11:26

Pisatel
♥♥♥♥♥♥♥
Registrovaný: 21. 7. 2007
Příspěvky: 14631

Re: Jak dál?

Vanda napsal(a):

Pisateli,
prosímtě, vím,že to s námi myslíš dobře, snažíš se pomáhat radou, mužským pohledem i odbornou pomocí - ale řekni mi, jaký je rozdíl mezi možností dvě a tři?

Vandi mᚠjistou pravdu, že velkého rozdílu vizuálně tam není, možná jsem se špatně vyjádřil, tedy napsal, za což se zdejší veřejnosti omlouvám. Rozdíl mezi bodem 2 a 3 je v jednom. V bodě 2 jest žena/muž, který chce zachránit něco co už dlouho nefunguje aktivní /něco jako Nabuko promiň nic ve zlém/. V bodě 3 je jen pasivní dohlížitel nad svým vlastním zmařeným životem. Ono i tak moc velký rozdíl v tom není. Časem to dopadne buď u soudu a občas i trestním a nebo v Bohnicích:(


Nejsem Bohem, abych změnil svět, ale jsem božský, abych změnil sám sebe.

Není tady

 

#15 12. 10. 2007 11:33

Nabuko
♥♥♥♥♥--
Registrovaný: 25. 4. 2007
Příspěvky: 712

Re: Jak dál?

Pisatel napsal(a):

Vanda napsal(a):

Pisateli,
prosímtě, vím,že to s námi myslíš dobře, snažíš se pomáhat radou, mužským pohledem i odbornou pomocí - ale řekni mi, jaký je rozdíl mezi možností dvě a tři?

Vandi mᚠjistou pravdu, že velkého rozdílu vizuálně tam není, možná jsem se špatně vyjádřil, tedy napsal, za což se zdejší veřejnosti omlouvám. Rozdíl mezi bodem 2 a 3 je v jednom. V bodě 2 jest žena/muž, který chce zachránit něco co už dlouho nefunguje aktivní /něco jako Nabuko promiň nic ve zlém/. V bodě 3 je jen pasivní dohlížitel nad svým vlastním zmařeným životem. Ono i tak moc velký rozdíl v tom není. Časem to dopadne buď u soudu a občas i trestním a nebo v Bohnicích:(

:-)) Připomnělo mi to, když jsem Šmolkové říkala, že když manžel v den výročí naší svatby šel za svojí milenkou do hodinového hotelu a já na něj řvala, že když odejde, a už se nevrací, že jsem si to pak vyčítala (hlavně tedy proto, že mi řekl, že po tomto odchází, protože JEHO nikdo vyhazovat nebude, a pak tedy opravdu odešel). Tenkrát mi řekla, že moje reakce byla v podstatě podprůměrná nebo neemotivní, jelikož žena slabší nátury by se zhroutila a žena silnější by ho shodila ze schodů. :-))))

Není tady

 

#16 12. 10. 2007 11:56

Vanilka69
♥♥♥♥♥♥-
Registrovaný: 10. 1. 2007
Příspěvky: 2669

Re: Jak dál?

ještě jsem chtěla napsat a pak už pádím pracovat - když jsem zjistila, co mu dávala milenka - u nás to bylo obdiv, nesrážela ho, nebyla nepříjemná, byla bezstarostná, užívali si spolu života - no pro mě bylo docela lehké jí v tomhle konkurovat - přestala jsem řešit, dala jsem manřelovi víc prostoru a uznání. Začali jsme víc využívat agenturu na hlídání dětí a začali jsme s manželem jen ve dvou trávit hodně času. Předtím to bylo většinou jen s dětmi.

No a pak ho trápilo něco v tělesné oblasti - prý jsem byla málo ženská, no tak jsem na sebe začala víc dbát - o hodně víc. Vyhodila jsem vešeré oblečení až na pár - tj asi pět pietních kousků a nakoupila si komplet nový šatník včetně spodního prádla asi za 25 000 kč - padly na to úspory, které jsem měla na pergolu na chalupu smile

A nebylo to jednoduché. Ze začátku mrcha ve mně řekla manželovi, že když chce, abych se chovala víc žensky, tak a se mnou tedy jde taky po nákupech jak chodí většina chlapů a on nikdy předtím nemusel. Tak tam tedy se mnou v těch obchodech byl a já se třeba zeptala - co tuhle podprsenku, líbíse? A on opravdu znuděně a bez zájmu: jo, třeba... Cha cha, dnes se může uslintat. Dobře mu tak.

Nebo při provalení jak řekl, že by chtěl žít ve třech, tak mi taky poradil, a si někoho najdu. Já oči navrh hlavy: a to bys nežárlil? A on - ne, Ty mě vůbec tělesně nepřitahuješ. No a za tyhle slova ho pánbůh taky potrestal. Asi měsíc na to, kdy já nově na podpatcích a v minisukni, a on viděl, jak se po mně chlapi otáčejí, poprvé v životě předvedl v Ikei žárlivou scénu - chtěl se s nějakým chlápkem poprat. Jo, Boží mlýny ...

Taky jsem šla na plastiku - zaplatil mi to miláček ze svých odměn - dobře mu tak.

Zašla jsem za vizážistkou, změnila líčení a účes.

No a tedy když jsem mu tehdy začala poskytovat to co předtím nalézal jen u milenky, tak najednou jsem i dle psychologa měla všechny trumfy v ruce, narozdíl od milenky patřím k jeho dětem, jeho majetku, známým a příbuzným. Tak proč by si vybral v takovém případě milenku, že.

Není tady

 

#17 12. 10. 2007 12:04

Vanilka69
♥♥♥♥♥♥-
Registrovaný: 10. 1. 2007
Příspěvky: 2669

Re: Jak dál?

Nabuko napsal(a):

Pisatel napsal(a):

Vanda napsal(a):

Pisateli,
prosímtě, vím,že to s námi myslíš dobře, snažíš se pomáhat radou, mužským pohledem i odbornou pomocí - ale řekni mi, jaký je rozdíl mezi možností dvě a tři?

Vandi mᚠjistou pravdu, že velkého rozdílu vizuálně tam není, možná jsem se špatně vyjádřil, tedy napsal, za což se zdejší veřejnosti omlouvám. Rozdíl mezi bodem 2 a 3 je v jednom. V bodě 2 jest žena/muž, který chce zachránit něco co už dlouho nefunguje aktivní /něco jako Nabuko promiň nic ve zlém/. V bodě 3 je jen pasivní dohlížitel nad svým vlastním zmařeným životem. Ono i tak moc velký rozdíl v tom není. Časem to dopadne buď u soudu a občas i trestním a nebo v Bohnicích:(

:-)) Připomnělo mi to, když jsem Šmolkové říkala, že když manžel v den výročí naší svatby šel za svojí milenkou do hodinového hotelu a já na něj řvala, že když odejde, a už se nevrací, že jsem si to pak vyčítala (hlavně tedy proto, že mi řekl, že po tomto odchází, protože JEHO nikdo vyhazovat nebude, a pak tedy opravdu odešel). Tenkrát mi řekla, že moje reakce byla v podstatě podprůměrná nebo neemotivní, jelikož žena slabší nátury by se zhroutila a žena silnější by ho shodila ze schodů. :-))))

jo, to je jasný, to je normální reakce každé z nás a nenéí třeba výčitek. Ale nenormální pak je, že pak dál ses chovala tak, že on si mohl dovolit, co si dovolil, jako bys neznala vlastní hodnotu. Kdyby mě tohle manžel provedl a chtěl se pak vrátit, no to by mě to musel hodně vynahrazovat. A pokud ne - tak bych ho zpět nevzala. To není o naschálech, ale o sebeúctě. Podobné je to s těmi vánocemi. Kdyby mě muž řekl, že se po Novém roce stěhuje k jiné a chtěl by se mnou ještě trávit vánoce - tak to by mě musel hodně přemlouvat, abych to udělala.

Promiň - ale trochu mi to Tvoje chování připomíná psa - ten pánečka vítá i když se třeba opozdí s návratem - ba o to víc je pes nadšenější, že už konečně pán je doma.

Každý - i Ty - chce mít za partnera toho, koho si může vážit a ne kus hadru, ke kterému si můžu dovolit téměř vše. Myslím že každý člověk vždy zkouší, kam až může ve svém chování zajít. A každý si dovolí jen to, co je mu dovoleno.

Proč někteří muži ženám neimponují? Protože jsou moč bačkorovití, nechávají si na sobě dříví štípat. A přitom by zrovna tihle muži své ženy na rukou nosili ...

Není tady

 

#18 12. 10. 2007 12:14

Salen
♥♥♥♥♥♥-
Registrovaný: 14. 7. 2006
Příspěvky: 1456

Re: Jak dál?

Vanilko, ty ses kvůli nevěrnému manželovi takhle komplet změnila??? A co on?


Forest Gump:  Život je jako bonboniera, nikdy nevíš co ochutnáš.

Není tady

 

#19 12. 10. 2007 12:20

Salen
♥♥♥♥♥♥-
Registrovaný: 14. 7. 2006
Příspěvky: 1456

Re: Jak dál?

Já jsem se zeptala asi špatně .... spíš jsem chtěla vědět, zda jsi se změnila k horšímu v průběhu manželství a teď to napravovala, abys byla zase taková jakou tě měl rád. A nebo zda ses změnila až v okamžiku té nevěry odhalené.
A řeknu ti .... ta slova, že manžela nijak nepřitahuješ ..... to mu moc přeju, aby si s tvým novým vzhledem té žárlivosti ještě hodně užil :-).


Forest Gump:  Život je jako bonboniera, nikdy nevíš co ochutnáš.

Není tady

 

#20 12. 10. 2007 12:27

Vanilka69
♥♥♥♥♥♥-
Registrovaný: 10. 1. 2007
Příspěvky: 2669

Re: Jak dál?

Salen napsal(a):

Vanilko, ty ses kvůli nevěrnému manželovi takhle komplet změnila??? A co on?

no upřímně - on mi dal jen impuls, co je na mě špatně. Já se měnila hlavně snad kvůli sobě, v té době jsem měla v hlavě, že nám to spolu znova nevyjde, že se ke mně vrátiil svým rozumem a zodpovědností, ale srdce ho časem povolá zpět k ní. Takže pro mě to tehdy byla spíš příprava na nový život bez něj.

A on? On se fakt změnil, jinak bych s ním už nebyla. Mě na něm fyzicky nic nevadilo, spíš jho chování. Už jsem tu psala, že jsem mu dokonce tenkrát na radu psychologa vytvořila seznam, jak na mě. Co mi udělá radost a dodá jistotu, že mu na mě záleží. No a toho seznamu se dodnes drží smile

Už jsem to tu kdysi psala, ale pro mě byl tehdy šok, že jeden a ten samý člověk (můj muž) se ve stejnou dobu choval úplně jinak ke mně (doma byl nezodpovědný, nabručený, pasivní) a úplně jinak k milence (odpovědný, ochranitelský, aktivní, zábavný).

Takže to byla zřejmě i jeho reakce na mě, když já se změnila, možná že tím se i automaticky změnil on.

A taky se změnil můj pohled na něj.

Ale je tedy dost ftipný, jak se změnil jeho pohled na mě. Teď napíšu jen o tom fyzičnu. To každou ženskou namíchne, když jí její muž řekne, že ho fyzicky nepřitahuje jako mi to tenkrát po provalení řekl on. No měla jsem nějaká kila navíc, ale dejme tomu že tak maximálně o osm až pět kil víc než teď. A nyní je z mého těla úplně blázen. Nejen že pořád říká, jaké je úžasné,  ale když dokonce potkáme nějakou úplně štíhlou slečnu, která má postavu podobnou jako se mu vždy líbila a jakou měla ta jeho bývalá milenka, (a o té náhodné štíhlé slečně jsme se začali bavit z úplně jiného důvodu), tak on řekne, že je ošklivě vyhublá.

Nebo se díváme na TV a tam Švandová propaguje nějaký cvičící stroj a říká něco ve smyslu vaše problémové partie. A můj miláček říká: ještě že Ty nemᚠžádné problémové partie ... a to bych chtěla mít tak o tři kila míň - nejmíň - pas se mi někam ztrácí smile

Není tady

 

#21 12. 10. 2007 12:33

Vanilka69
♥♥♥♥♥♥-
Registrovaný: 10. 1. 2007
Příspěvky: 2669

Re: Jak dál?

Salen napsal(a):

Já jsem se zeptala asi špatně .... spíš jsem chtěla vědět, zda jsi se změnila k horšímu v průběhu manželství a teď to napravovala, abys byla zase taková jakou tě měl rád. A nebo zda ses změnila až v okamžiku té nevěry odhalené.
A řeknu ti .... ta slova, že manžela nijak nepřitahuješ ..... to mu moc přeju, aby si s tvým novým vzhledem té žárlivosti ještě hodně užil :-).

tédy, dnes mám v práci malou sobotu - jsem pořád tady..


U nás to bylo asi tak - na začátku našeho vztahu jsem byla jiná, změnila jsem se když přišly děti a on zůstal stejný.

Já pak byla hlavně matkou. A to myslím mluví za vše.

Ale pikantní na tom je, že role matky mi není vlastní, mám pocit že leta jsem nežila sama za sebe. Takové to typické: obětovala jsem se pro děti - a nejhorší pro mě je, že zbytečně - nikdo to po mě nechtěl.

On časem se stal zodpovědnější, ale já ho tak neviděla a nedala mu prostor projevit se zodpovědně i doma a v rodině.

Teď jsem vyskočila z role matky - ne úplně, ale i děti si všimly - ty už nejsi taková hodná máma jako jsi bývala - ale myslím si, že jim to neuškodí.

A jak říkám - jsem teď míň zodpovědná a víc si života užívám, víc peněz, času a energie vrážím do sebe sama.

Není tady

 

#22 12. 10. 2007 12:34

Nabuko
♥♥♥♥♥--
Registrovaný: 25. 4. 2007
Příspěvky: 712

Re: Jak dál?

Vanilka69 napsal(a):

Nabuko napsal(a):

Pisatel napsal(a):


Vandi mᚠjistou pravdu, že velkého rozdílu vizuálně tam není, možná jsem se špatně vyjádřil, tedy napsal, za což se zdejší veřejnosti omlouvám. Rozdíl mezi bodem 2 a 3 je v jednom. V bodě 2 jest žena/muž, který chce zachránit něco co už dlouho nefunguje aktivní /něco jako Nabuko promiň nic ve zlém/. V bodě 3 je jen pasivní dohlížitel nad svým vlastním zmařeným životem. Ono i tak moc velký rozdíl v tom není. Časem to dopadne buď u soudu a občas i trestním a nebo v Bohnicích:(

:-)) Připomnělo mi to, když jsem Šmolkové říkala, že když manžel v den výročí naší svatby šel za svojí milenkou do hodinového hotelu a já na něj řvala, že když odejde, a už se nevrací, že jsem si to pak vyčítala (hlavně tedy proto, že mi řekl, že po tomto odchází, protože JEHO nikdo vyhazovat nebude, a pak tedy opravdu odešel). Tenkrát mi řekla, že moje reakce byla v podstatě podprůměrná nebo neemotivní, jelikož žena slabší nátury by se zhroutila a žena silnější by ho shodila ze schodů. :-))))

jo, to je jasný, to je normální reakce každé z nás a nenéí třeba výčitek. Ale nenormální pak je, že pak dál ses chovala tak, že on si mohl dovolit, co si dovolil, jako bys neznala vlastní hodnotu. Kdyby mě tohle manžel provedl a chtěl se pak vrátit, no to by mě to musel hodně vynahrazovat. A pokud ne - tak bych ho zpět nevzala. To není o naschálech, ale o sebeúctě. Podobné je to s těmi vánocemi. Kdyby mě muž řekl, že se po Novém roce stěhuje k jiné a chtěl by se mnou ještě trávit vánoce - tak to by mě musel hodně přemlouvat, abych to udělala.

Promiň - ale trochu mi to Tvoje chování připomíná psa - ten pánečka vítá i když se třeba opozdí s návratem - ba o to víc je pes nadšenější, že už konečně pán je doma.

Každý - i Ty - chce mít za partnera toho, koho si může vážit a ne kus hadru, ke kterému si můžu dovolit téměř vše. Myslím že každý člověk vždy zkouší, kam až může ve svém chování zajít. A každý si dovolí jen to, co je mu dovoleno.

Proč někteří muži ženám neimponují? Protože jsou moč bačkorovití, nechávají si na sobě dříví štípat. A přitom by zrovna tihle muži své ženy na rukou nosili ...

Vanilko, když já pořád nevím, jak se mám chovat. Chápeš, potřebovala bych návod na konkrétní situace. Prostě nemám v sobě tu sebeúctu nebo sebevědomí nebo nevím co. Dnes se zase cítím o něco silnější, hezčí, chytřejší ... Vím, že neexsituje univerzální návod, ale věty typu - zabývej se sama sebou apod. pro mě nejsou dostatečně srozumitelné.

Není tady

 

#23 12. 10. 2007 12:40

Salen
♥♥♥♥♥♥-
Registrovaný: 14. 7. 2006
Příspěvky: 1456

Re: Jak dál?

Nabuko - ty ses s tím, že chce odejít, pořád nesmířila, viď? Ty chceš ještě pořád bojovat, aspoň do těch vánoc proti ní?


Forest Gump:  Život je jako bonboniera, nikdy nevíš co ochutnáš.

Není tady

 

#24 12. 10. 2007 12:43

Nabuko
♥♥♥♥♥--
Registrovaný: 25. 4. 2007
Příspěvky: 712

Re: Jak dál?

Salen napsal(a):

Nabuko - ty ses s tím, že chce odejít, pořád nesmířila, viď? Ty chceš ještě pořád bojovat, aspoň do těch vánoc proti ní?

Ano, chci bojovat. Nesmířila jsem se s tím a pořád to v srdci nemám a necítím jako konec. Chtěla bych, aby to tak bylo, protože vím, že bojuji jen a jen sama a zřejmě zbytečně, ale prostě to není.

Není tady

 

#25 12. 10. 2007 12:44

Vanilka69
♥♥♥♥♥♥-
Registrovaný: 10. 1. 2007
Příspěvky: 2669

Re: Jak dál?

já vím, mám to asi narozdíl od Tebe lehčí v tom, že jsem hodně sebevědomá až sobecká a spíš musím pracovat na srážení svého ega...  prostě si jen tak nenechám něco líbit.

Ale možná je to blbost, co píšu. Já na něm byla leta závislá, moje máma do mě hustila: Ty taková úspěšná a skvělá holka a hroutíš se z toho, co o Tobě říká on a nespíš, když on nepřijde tehdy, kdy slíbí. A stejně jsem si nemohla pomoct, trápila jsem se jeho chováním.

Takže je to možná o čase. Že časem nějak přeteče v člověku pomyslná nádoba toho, co je ochoten od druhého ještě snášet a pak jde přestat být závislá skoro samo.

Není tady

 
NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

Zápatí

Powered by PunBB 1.2.24c
© Copyright 2002–2008 Rickard Andersson
Content © Copyright 2000–2016 SAMI spol. s r.o.
Ochrana osobních údajů