Oznámení

1.září : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

1.září : Národní klasika: ovocné knedlíky. Jak zvádnout veškeré nástrahy jejich přípravy?

1.září : Dechberoucí krása těchto levitujících skleněných zahrad vás okouzlí. Aerárium: Vytvořte si svůj malý zelený svět

#176 17. 10. 2007 16:03

Selima
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: už Bratislava

Re: Otřesná čeština

Oxi, nemusí reprezentovať, v prípade krásnych žien si myslím, že stačí, keď sa usmievajú - a tie ústa radšej ani neotvoria. Je to rozhodne príjemnejšie pre všetkých. Ale to samozrejme nie je len chyba krásavíc , keď si ľudia všeobecne(vrátane Honzu Krausa) myslia, že keď sú pekné a vedia trebárs nosiť šaty alebo zahlásiť počasie, musia sa nutne vyjadrovať aj ku globálnym problémom a byť vtipné. Ja by som nevyliezla na prehliadkové mólo a keby som vyliezla, tak riskujem oprávnenú kritiku. Prečo teda osoby, ktoré česky zabudli(alebo možno ani nikdy nevedeli) majú pocit, že sa MUSIA nutne vyjadrovať a navyše byť očarujúce a zábavné????

Vesmír vám nie je nič dlžný, ak nie ste spokojný so svojím životom, zmeňte ho. Arpád Soltész, slovenský novinár, čo práve odchádza natrvalo z vlasti, o svojom rozhodnutí.
Brita

Není tady

#177 17. 10. 2007 16:05

Selima
♥♥♥♥♥♥♥

MMch, kamoška Slovenka má syna s českým Slovákom, obaja žijú v ČR a malý je úžasný, lebo keď idú autom, rozprávajú sa po česky, ale akonáhle prekročia hranicu(a preladí sa slovenská stanica), Tomík zahlísi: "Mami. teraz už prosím ťa hovor po slovensky, lebo sme na Slovensku..." big_smile

Vesmír vám nie je nič dlžný, ak nie ste spokojný so svojím životom, zmeňte ho. Arpád Soltész, slovenský novinár, čo práve odchádza natrvalo z vlasti, o svojom rozhodnutí.
Brita

Není tady

#178 17. 10. 2007 16:10

Oxi
♥♥♥♥♥♥♥

Sel, bude to tym, ze ich kazdy okolo nich utvrdzuje v tom, ake su uzasne, dokonale, najlepsie ... a ony tomu uveria, pretoze nemyslia a aj preto, ze je to prijemne big_smile

http://www.kolobok.us/smiles/artists/snoozer/koo-koo.gif ... There is only 10 types of people. Those who understand binary and those who don't.  ... http://www.xko.sk/emoticons/bbq.gif

Není tady

#179 17. 10. 2007 16:11

Oxi
♥♥♥♥♥♥♥

Tomik je super tummenupp Aj pre Emu je dolezita hranica big_smile

http://www.kolobok.us/smiles/artists/snoozer/koo-koo.gif ... There is only 10 types of people. Those who understand binary and those who don't.  ... http://www.xko.sk/emoticons/bbq.gif

Není tady

#180 17. 10. 2007 23:30

elena007
♥♥♥♥♥♥-

Kdyz jsem byla naposledy u rodicu, potkala jsem nahodou svou tridni, ktera mi rekla, jak prijemne je prekvapena, ze na me mluve neni znat, ze uz jsem tolik let v zahranici. Uprimne me to prekvapilo, protoze me nikdy ani nenapadlo, ze bych mela mluvit treba s anglickym akcentem.  Prvni dva - tri dny mam  tendenci zapletat do cestiny anglicke vyrazy, hlavne ty bezne, denne pouzivane, ale vetsinou se vzpamatuji, jeste nez to z pusy vypustim. Docela me ale sokoval muj bratranec, ktery tady zije asi pet let. Zenu si privezl z domova, doma mluvi cesky, aspon predpokladam a prece mluvi s americkym prizvukem.  Jenze anglicky zas mluvi s ceskym, takze to dopracoval do stavu, kdy nemluvi zadnym jazykem bez prizvuku. big_smile IQ ma bezpecne podstane vyssi nez Nemcova nebo Kurkova, zivi se mozkem a ne telem, hudebni sluch ma taky a velice se divil, kdyz jsem ho na to upozornila, pry si toho neni vedom. Nechapu, ze se neslysi. va
I kdyz to neni znat na tom, jak mluvim, stejne citim, ze zapominam. Urcite pouzivam chudsi slovni zasobu, nekdy si nejsem jista v koncovkach u sklonovani... Budu muset znova zacit cist ceske knizky. Uz leta ctu jenom anglicky nebo v tech dalsich dvou jazycich, co umim, ve snaze anglictinu vybrousit a ty dalsi dva nezapomenout. Myslim, ze hrubice, ktere vyfiknu, castecne nevidim i proto, ze jsem uz zapomela, jak to slovo vypada, vizualni kontrola uz nefunguje. Kdysi jsem byla presvedcena, ze rodna rec se zapomenout neda, ted si myslim, ze i to jde pomerne lehce. Ne asi uplne, ale dost na to, aby clovek mluvil blbe.

Upravil(a) elena007 (17. 10. 2007 23:33)

Není tady

#181 18. 10. 2007 1:28

Tercila
♥♥♥♥♥♥♥

Fatimah - k řečové ekonomii  tummenupp...
Jinak milí Slováci, díky za poučení o názvu města Čadca... smile.
Já jsem tehdy nezkoumala, zda je výraz "na autě" spisovný, ale zažili jsme s tím dost zábavy tummenupp, já mám někdy bujnou fantazii (zbytečně) big_smile.

Není tady

#182 18. 10. 2007 1:31

Tercila
♥♥♥♥♥♥♥

A jinak teda Eleno, odpusť mi můj učitelský syndrom, ale já Tě musím pochválit - interpunkce na jedničku!!! tummenupp

Není tady

#183 18. 10. 2007 2:04

elena007
♥♥♥♥♥♥-

Tercila napsal(a):

A jinak teda Eleno, odpusť mi můj učitelský syndrom, ale já Tě musím pochválit - interpunkce na jedničku!!! tummenupp

Dekuji, Tercilo.
Tentokrat jsem si to po sobe precetla, kdyz se jedna o tak pro me aktualni tema. big_smile Zitra budu nejspis zase psat tak, ze ti budou vlasy stat i bez tuzidla. Ale protoze zacinam mit ze sveho psani slusnou depku, rozhodla jsem se, ze si priste z Cech privezu mluvnici a pravidla a zopaknu si gramatiku. Je to potreba. lol Zajimave je, ze ruka si jeste pamatuje, kdyz pisi rucne, chyby nedelam.

Není tady

#184 18. 10. 2007 11:21

lepista
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Praha

Ja byla v zahraničí rok a mluvila jsem pak jak Tatar při návratu  -  aniž bych chtěla. Prostě jsem měla přízvuk. Můj příbuzný, co tam žije dlouho, žádný přízvuk nemá.
Částečné vysvětlení mám v hudebním sluchu, ten já nemám, akorát se přizpůsobím a pak se neslyším, že přízvuk aplikuji jinam. Po návratu domů mi přízvuk zmizel velmi rychle.

Není tady

#185 20. 2. 2008 18:19

Oxi
♥♥♥♥♥♥♥

http://halbot.haluze.sk/images/2008-02/3989_ABCD0001.JPG

Není tady

#186 20. 2. 2008 18:29

Selima
♥♥♥♥♥♥♥

V srbochorvátčine je to tak dodnes. Obľúbené jedlo je smile juha... smile k.o.ko.t.ja juha. smile

Upravil(a) Selima (20. 2. 2008 19:22)

Brita

Není tady

#187 20. 2. 2008 18:34

Tercila
♥♥♥♥♥♥♥

Jo, my jsme se kdysi před léty se sestrou ve Slovinsku (jůůůůva, nebo to bylo v HR?) strašně nasmály na jednom parkovišti slovům: "zaprto", odprto" (zavřeno, otevřeno) - a dodnes ty "termíny" v dobré náladě používáme tummenupp

Není tady

#188 21. 2. 2008 8:04

Klubko
♥♥♥♥♥♥♥

Tercilo malá rada. Až pojedeš do bývalé Jugošky, tak si pořádně nastuduj nynější uspořádání států. Jsou na to hoooodně háklivýkapitulationkapitulation
Neber to jako rýpnutí ale dobré doporučení. Hlavně pokud by tvé cesty směřovaly ještě více na jih Balkánu lollol

Seli ty se učíš srbochorvatsky? To bych taky potřebovala. Jezdím tam často. Zrovna v pondělí jsem dostala nabídku od CK, že konce května bych mohla odjet jako průvodce Albánii a Černou Horu. Což je super! Zase nějaký přivýdělek. Bylo v plánu i Kosovo, ale uvidíme, jak to bude teď vypadat. Kdyžtak jeden den nechám "pacoše" v Montenegru a juknu do Kosova sama s batohem na den.

"Osud zkouší nejvíce ty, které má nejvíce rád, aby z nich něco bylo."

Není tady

#189 21. 2. 2008 13:24

mashanka
Zablokovaný
Místo: Praha

Slavek17 napsal(a):

Už jste někdy slyšeli něco tak strašnou češtinou, že jste v tu chvíli chtěli vraždit?!
.....

Dnes - Rodinná pouta: "Vy jste se snad na mě domluvili za MEJMA zády, nebo co..."
?????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????
dumbom dumbom dumbom dumbom dumbom dumbom dumbom dumbom dumbom dumbom

Já snesu fakt hodně, ale tohle už je i na mě opravdu příliš ?!
To asi muselo těch 7 scénáristek hodně dlouho přemýšlet, než vymyslely takovouto "PERLU" ... ?!?!?!

Žijeme na prahu třetího tisíciletí, snad bychom si zasloužili, aby tomu odpovídala i zvyšující se úroveň všeho...
Úroveň kultury vyjadřování nevyjímaje.

Co vy na to?

No, máš pravdu, ale brát v potaz seriál, který je tak udělaný schválně, aby navozoval neoficiální atmosféru a byl "ze života", není adekvátní. U seriálu je potřeba, aby se divák s postavami ztotožnil, aby mu připadaly jako jeho sousedé. A doma u sporáku někdo těžko hovoří stylem : " Jsem trochu konsternovaná ze zjištění, že kdosi, bez mého vědomí, prodiskutovával záležitosti, týkající se výhradně mé osoby"            - na takový seriál bych se nedívala smile

Kdo chválí, rád by prodal, kdo haní, rád by měl

Není tady

#190 21. 2. 2008 14:12

babijana
♥♥-----

Rozveselily mě tyto výrazy:
"secko, secky, kuli, esi, enom, ftip, dyby, dyz, sicky (to je všichni)" - to je tedy fakt gól.
Je k vidění na jednom vlákně tady.

Není tady

#191 21. 2. 2008 14:19

Nicolas
♥♥♥♥♥♥-
Web

Jestli enom ty nemyslis to flakno Vojtiska.
Jaxem to cet, tak me nebylo ani do smychu.

Přiznám se, že mě to úplně odradilo a čte se mi to velmi obtížně.
V takových chvílích děkuji za texty například Klubka, Fe, Pandorry či Selimy, které jsou česky (tedy i Slovensky).

Není tady

#192 21. 2. 2008 14:35

Majja
♥♥♥♥♥--

tak pokud chtějí zastánci spisovné češtiny vyletět z kůže tak doporučuji najít si na netu jakýkoli profil dětí vyznávajících styl EMO ...  malá ukázka:

Říká o mně: jši můj vžor ve všešiškých věšiškách... i v žešení deplesí na houpaškách..šem věliše ráda že tě žnám...smilesmile Lowískuju tebe i houpašišky...

Říká o mně: jši tak ůšasňouškýý!všdycky je s tebou velikáánská deplese.jak láda blečím na tvém rameni<3obšas se spolu požežeme,ale jen tupou šiletkou,plotoše bych umšela kdyby se ti neco stalo:'(teším še aš spolu zase půjdeme na hšbitov a budeme krvácet na hlobech<3

dumbom

"There are no limits, you are only limited by however far you want to be limited." - Chuck Schuldiner

Není tady

#193 21. 2. 2008 14:38

helena
♥♥♥♥♥♥♥

Týýýýýýýýýýýýý vole........ ještěže takové dítko nemám doma... asi by se na tom hšbitově brzy jeden z nás ocitl...

http://img1.wapster.pl/logosrv.aspx?id=2134840
Láska je to, čemu dovolujeme, aby nám ubližovalo.
chtěl bych jak ponorka lehnout až na dno a přestat vysílat volací znak...

Není tady

#194 21. 2. 2008 14:39

Nicolas
♥♥♥♥♥♥-
Web

Pane Bože...

Co to je ta zkratka EMO?
Echt Mozková Obrna?

Není tady

#195 21. 2. 2008 14:40

Klubko
♥♥♥♥♥♥♥

Kdyby mi Ffly neřekla co je EMO tak jsem totálně mimo. Já myslela donedávna, že je to nějaká nová družice:reta:

Nico, to ti věřím, že na těch mejch chybách a překlepech se vyřádíš varoll

Není tady

#196 21. 2. 2008 14:41

Damila
♥♥♥♥♥♥-

Nicolas napsal(a):

Pane Bože...

Co to je ta zkratka EMO?
Echt Mozková Obrna?

lollollol
Jo, to je přesné!

Není tady

#197 21. 2. 2008 14:41

Klubko
♥♥♥♥♥♥♥

Nicolas napsal(a):

Pane Bože...

Co to je ta zkratka EMO?
Echt Mozková Obrna?

Ne to jsou ti, co nosí vše černé a s lebkama:)))
A starší syn mého bratrance,které jsem hlídala když byli prdi  a mě 18náct, tak je zase SKA. Musí mít jedině kostkatý kalhoty. Přesná skladba barev a gumovou čelenku ve vlasech. Ale jinak Ska hudba je super, ta bere i mě. Trabant, Tleskač atd:)

Není tady

#198 21. 2. 2008 14:49

Majja
♥♥♥♥♥--

Klubko napsal(a):

Nicolas napsal(a):

Pane Bože...

Co to je ta zkratka EMO?
Echt Mozková Obrna?

Ne to jsou ti, co nosí vše černé a s lebkama:)))
A starší syn mého bratrance,které jsem hlídala když byli prdi  a mě 18náct, tak je zase SKA. Musí mít jedině kostkatý kalhoty. Přesná skladba barev a gumovou čelenku ve vlasech. Ale jinak Ska hudba je super, ta bere i mě. Trabant, Tleskač atd:)

ano to je pšešně ono stolt

"There are no limits, you are only limited by however far you want to be limited." - Chuck Schuldiner

Není tady

#199 21. 2. 2008 14:50

Nicolas
♥♥♥♥♥♥-
Web

Vzpomínám si, že jedna dívka mi začala říkat milášek a namísto přijatelných zdrobnělin vyjadřujících něhu a náklonnost začala rovnou šišlat.

Tehdy jsem nevěděl, že to je ta nemoc EMO...

Není tady

#200 21. 2. 2008 14:53

Nicolas
♥♥♥♥♥♥-
Web

PS: černá elegantní barva ve spojení s lebkami mi přijde jako něco ryzího, co jde k podstatě, nezvratnosti smrti a oprošťuje se od balastu barviček.
Vůdci této sekty se asi spletli, když začali mezi sebou šišlat....

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí