Oznámení

29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu

6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog

#51 12. 10. 2007 13:59

Nick3594
Host

Re: Otřesná čeština

Včera jsem byla na koncertě Petra Koláře a předskokana dělala kapela I.M.T. Smile. Neznáte? Profíci to moc nejsou, trochu roztahané, privela citoslovcí, ale jinak to nebylo zas tak špatné. Jen přítel podotkl, že už se nějak s tou slovenčinou nechytá big_smile. Hm, ono v tom rachotu taky moc slyšet nebylo.... big_smile.

#52 12. 10. 2007 14:02

Oxi
♥♥♥♥♥♥♥

IMT Smile ... Taslera nemusim smile

http://www.kolobok.us/smiles/artists/snoozer/koo-koo.gif ... There is only 10 types of people. Those who understand binary and those who don't.  ... http://www.xko.sk/emoticons/bbq.gif

Není tady

#53 12. 10. 2007 14:03

martinF
♥♥♥♥♥--

ADFka2 napsal(a):

mala.popelka napsal(a):

ito, co je nepřirozeného na tom, pokud někdo nepochytil "dlouhé zobáky" a nemluví jako pražáci ??? Mně osobně se daný "dialekt" vážně nelíbí a dělala bych taky všechno pro to, abych se ho moc nechytala, ač vím, že náchylná jsem smile

Hani má pravdu, mojí kamarádce na výšce řekla nějaká profesorka češtiny, že podle nějaké Akademie, nebo kdo ví koho, se v okolí Nového Jičína (to je Severní Morava) mluví nejblíže spisovné češtině smile

Pražáci proti nám od Plzně nemají vůbec dlouhý zobáky! big_smile My už tady snad měníme i to á na é a kvékéme jak žéby big_smile Dost teenagerů se tím baví a schválně to natahujou na max. Taky máme vlastní specialitky, které se liší dle regionů (a mně opravdu "moravština" trhá uši, nic ve zlém, je to prostě velkej nezvyk), například ukazovací zájmena - tůto, tůta (= tohle, tahle) apod. Spousta lidí neumí normálně vyslovit slovo "tam" - u nás se prostě říká tám. Hrůza, když pak někdo od nás promluví v televizi - tam je to strašně slyšet.

No ale mně osobně nejvíc dostal jeden inzerát na vývěsce našeho zimního stadionu:
prodám brusle s modrými nožema. Cenna dohodou. big_smile big_smile big_smile

Nicméně jak tu někdo psal o zrušení -y- a nastolení -i- všude... To prostě nejde. Spousta slov by ztratila význam.

no copa je tůto?,
plzeňačka se zastala pražákůůů, to čumim teda............. smile

Není tady

#54 12. 10. 2007 14:05

Nick3594
Host

Oxi, slyšela jsem je poprvé v životě, takže jako od předskokana jsem od nich nic moc nečekala big_smile. Ale pamatuju si, že v r. 2002 jsem byla s expřítelem na Roxette a předskokan dělal Kryštof. Tenkrát nic moc a o 2 roky později z nich byli hvězdy..... Tak si tak říkám, že člověk nikdy neví..... Ale z Vašich kapel se mi líbí Peha.

#55 12. 10. 2007 14:05

ADFka2
♥♥♥♥♥♥-

MartinF - a proč čumíš? big_smile

So please, don´t slow me down, if I´m going too fast!

Není tady

#56 12. 10. 2007 14:08

ADFka2
♥♥♥♥♥♥-

jak říkal Izer: copa je to tůto? Tůto, to je leguén!

Tak takhle mluvíme my. A víte, co se u nás dělá z těch vašich kobzolí, kterým my říkáme brambory? Vošouchy, haha!!!

So please, don´t slow me down, if I´m going too fast!

Není tady

#57 12. 10. 2007 14:18

majkafa
Host

Oxi napsal(a):

majkafa napsal(a):

Slávku, v Prievidziiiiiiiiiiiiiii. Som z Prievidze. lol A v Pezinku, když už chceš ty názvy psát ve slovenštině. lol Teď jsem ze severních Čech. lol

Si za budla na "Liptovskom Mikuláši" winkbig_smile

Nebola som si úplne istá, či tento Liptovský Mikuláš je po česky alebo po slovensky lol

#58 12. 10. 2007 14:18

Vanda
Host

Počkejte až sem vlítne Lueta s hantecem! Taky bych ráda poznamenala, že Pražáci ani zdaleka všichni nejsou Pražáci odjakživa.

#59 12. 10. 2007 14:20

majkafa
Host

ADFka2 napsal(a):

jak říkal Izer: copa je to tůto? Tůto, to je leguén!

Tak takhle mluvíme my. A víte, co se u nás dělá z těch vašich kobzolí, kterým my říkáme brambory? Vošouchy, haha!!!

Tuto mě vždycky dostane, když jedu do škodovky na služebku nebo když mi volají naši plzeňští zaměstnanci. Vždy jdu do kolen. lollollol

#60 12. 10. 2007 14:25

martinF
♥♥♥♥♥--

ADFka2 napsal(a):

MartinF - a proč čumíš? big_smile

páč sem myslel, henten oné, bo že  pražáky nikdo nemá rád smile

Není tady

#61 12. 10. 2007 14:28

Slavek17
♥♥♥♥♥♥-

Asi by se hodilo tohle vlákno ukončit - nejlépe snad povzdechem:

Copak čeština, tou se nějak domluvíme, ale nejhorší je, když třeba učitel mluví i před žáky ..... SPROSTĚ !!!!!

lol mad roll cool albert dumbom

Pěkný den a krásný víkend přeji VŠEM !!!

Upravil(a) Slavek17 (12. 10. 2007 14:30)

Není tady

#62 12. 10. 2007 14:28

martinF
♥♥♥♥♥--

a víte proč se mluví na ostravsku tak kratce?

bo neni čas pí..p, Banik pí..p

Není tady

#63 12. 10. 2007 14:34

Slavek17
♥♥♥♥♥♥-

A víte, proč se na břeclavsku a hodonínsku mluví tak dlouze? ... to aby ostravakum ukázali, že u nich mají času dost! - A pak v míru pěkně s Pražáky zalezou do sklípku táhle si zazpívat a dát si skleničku dobrééého vínka !

stolt smile wink tongue cool

Upravil(a) Slavek17 (12. 10. 2007 14:36)

Není tady

#64 12. 10. 2007 14:35

majkafa
Host

Slavek17 napsal(a):

Asi by se hodilo tohle vlákno ukončit - nejlépe snad povzdechem:
Copak čeština, tou se nějak domluvíme, ale nejhorší je, když třeba učitel mluví i před žáky ..... SPROSTĚ !!!!!
Pěkný den a krásný víkend přeji VŠEM !!!

I tohle není tak jednoznačné, už jsem napsala v jednom příspěvku výš lol

#65 12. 10. 2007 14:40

Slavek17
♥♥♥♥♥♥-

Jo - a k těm Pražákům - slouží jim ke cti, že už je nějací podvodníci s pančovanými druháky jen tak neošidí?!!! - protože už se naučili rozeznávat dobré víno (od patoků)....
Prostě proto, že dobrého vína už je dneska všude dost a dost!

(= aspoň nějaký přínos toho tržního hospodářství, ne?) big_smile

Tak se mějte!!!! .... hjarta hjarta hjarta

Není tady

#66 12. 10. 2007 14:52

Oxi
♥♥♥♥♥♥♥

lvice napsal(a):

Oxi, slyšela jsem je poprvé v životě, takže jako od předskokana jsem od nich nic moc nečekala big_smile. Ale pamatuju si, že v r. 2002 jsem byla s expřítelem na Roxette a předskokan dělal Kryštof. Tenkrát nic moc a o 2 roky později z nich byli hvězdy..... Tak si tak říkám, že člověk nikdy neví..... Ale z Vašich kapel se mi líbí Peha.

IMT Smile na Slovensku "hviezdy" su smile

http://www.kolobok.us/smiles/artists/snoozer/koo-koo.gif ... There is only 10 types of people. Those who understand binary and those who don't.  ... http://www.xko.sk/emoticons/bbq.gif

Není tady

#67 12. 10. 2007 15:06

Nick3594
Host

Oxi, fakt? Tak to jsem vůbec netušila. Můžeš mi k nim říct něco víc? U nás je vůbec nehrají, tak o nich nic nevím. Jsem v tomto ohledu buran usch

#68 12. 10. 2007 15:56

Oxi
♥♥♥♥♥♥♥

Ja tiez o nich neviem ... nic. Nemusim ich a teda ich ani nesledujem
http://oprisaomna.com/index.php?rain=sk … ts/view/31

Není tady

#69 12. 10. 2007 15:59

Kiara
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: Praha - východ

Já ze slovenských skupin přímo MILUJU Horkýže Slíže smile

"Náhody neexistují - to jen Bůh chce zůstat inkognito ..."

Není tady

#70 12. 10. 2007 16:04

Oxi
♥♥♥♥♥♥♥

Slíže môžem vždy, Horkýže Slíže niekedy big_smile

Upravil(a) Oxi (12. 10. 2007 16:05)

Není tady

#71 12. 10. 2007 16:06

Selima
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: už Bratislava

Oxi napsal(a):

zemiaky, bandurky, grule, zemaky ...

krumple, švábka.

Upravil(a) Selima (12. 10. 2007 16:06)

Vesmír vám nie je nič dlžný, ak nie ste spokojný so svojím životom, zmeňte ho. Arpád Soltész, slovenský novinár, čo práve odchádza natrvalo z vlasti, o svojom rozhodnutí.
Brita

Není tady

#72 12. 10. 2007 16:13

Oxi
♥♥♥♥♥♥♥

tak na krumple som uplne zabudol dumbom

Není tady

#73 12. 10. 2007 17:22

Selima
♥♥♥♥♥♥♥

Oxi napsal(a):

IMT Smile ... Taslera nemusim smile

Ja hej. Hlavne tie také latino-flaknute... A niektoré libretá sú vynikajúce tongue .

Vesmír vám nie je nič dlžný, ak nie ste spokojný so svojím životom, zmeňte ho. Arpád Soltész, slovenský novinár, čo práve odchádza natrvalo z vlasti, o svojom rozhodnutí.
Brita

Není tady

#74 12. 10. 2007 17:27

Selima
♥♥♥♥♥♥♥

lvice napsal(a):

Oxi, fakt? Tak to jsem vůbec netušila. Můžeš mi k nim říct něco víc? U nás je vůbec nehrají, tak o nich nic nevím. Jsem v tomto ohledu buran usch

Ja to nesledujem nejako úzkostlivo, ale v zásade je to kapela dvaja bratia (Ivan a tuším Martin Táslerovci) + ďalší, Ivan Tásler je aj skladateľ a o.i. robil niekoľko piesní pre Janu Kirscher a ďalších. Má široký hudobný záber(mne sa páčia, kao osm už písala, latinom štrajchnuté songy), dobré nápady - ale IT má nie celkom 100% hlas. Majú dobré texty, hudba - ako kedy... A mám temné podozrenie, že až na pár výnimiek najlepšie sú práve veci robené pre iných.

Brita

Není tady

#75 12. 10. 2007 19:00

poletucha
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Praha

Vždy se zastavím a zaposlouchám, když někdo umí hezky používat jazyk. Vůbec mi nevadí a neřeším hovorovou řeč pokud je podána s šarmem, osobitě a vkusně. Sama v mluvení nejsem žádný borec, ale ráda poslouchám, když to někomu jde, je to prostě požitek. Ale nepovažuji to za podstatnou věc. Je to spíš něco jako bonus.

Sama nejsem žádný jazykovědec, ač jsem s češtinou na škole nikdy problém neměla, vzhledem k tomu, že moje korespondence s přáteli probíhá uvolněně ve zkratkách, malými písmeny, bez háčků a čárek, mám sklon neřešit to ani zde. Vždy mi tam polovina čárek chybí, někdy to trochu opravím, někdy ne. Tak nějak aby podstata zůstala zachována. Jsme tu pro zábavu, že ano? smile

..............
Horkýže Slíže, jj, mám doma nalomenou paličku bubeníka. big_smile

Upravil(a) poletucha (12. 10. 2007 19:01)

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí