29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
jsem v 11 týdnu a všechno by se zdálo být v pohodě- až na to, že mám hrozný strach abyh o mimi nepřišla. Tady na netu a všude kolem pořád čtu o potratech, zamlklých těhotenstvích a tak. Je to normální, nebo si to vsugerovávám jen já ? máte někdo podobné obavy ?
Není tady
Ahojky, normální nevím, ale u mě to bylo podobně. Otěhotněla jsem až po KET, a proto jsem měla taky ze začátku strašný strach, že to nevyjde, to čekání na každý ultrazvuk, no hrůza. Teď se sice taky ještě bojím, ale je to o hodně lepší. Prvně jsem se trošku ukliknila po genetickém screeningu v 13 tt na a teď co cítím pohyby jsem na tom taky lépe. Ale nejraději bych chodila na ultrazvuk každý den. Myslím si, že strachu se nezbavíme asi nikdy, teď se bojíme o mimčo v bříšku, ale jak se narodí, budeme se bát už celý život.
Není tady
bbarboro, vůbec to nečti, prostě takové špatné informace nevyhledávej, hned to bude lepší :-). Stále si říkám, že co se má stá se stane ať chceme nebo ne. A být smutná dopředu, je škoda. Já si prostě říkám, že když to nevyjde budu smutná pak, teď jsem šťastná a spokojená :-). Tak buď taky.
Není tady
bbarborko,myslím si,že je to normální,každá z nás se tady o své mimi bojí. Protože,když najdeš na tt // je to krásný,ale najednou máš strach,aby to nebylo mimoděložní,pak máš strach jestli bude srdíčko,pak zase z prvních testů,pak z tripláků......budeš mít strach prostě pořád,až do konce těhu a až se mimčo narodí,tak ten strach bude ještě větší,věř mi. Ale musíš myslet pozitivně a snažit se nepřipouštět si zlé myšlenky,když se stresuješ není to dobré ani pro tebe ani pro mimčo. Takže pokud ti dr. říká,že je vše v pořádku věř mu a raduj se z těhu.
Není tady
bbarborko,
všechno co se tu píše je pravda.....je to přirozené,že máš strach. Vždyť je to človíček,kterého už bezmezně miluješ a nechceš o něj přijít. Já jsem si také tímto strachem prošla a to jsem měla od začátku komplikace,ale i přesto jsem si dokázala užívat každý den. Byla jsem hrdá,když jsem ucítila první pohyby, když mi bříško povyrostlo o pár centimetrů a když mi každý říkal,jak mi těhotenství svědčí. Musíš se zaměřit na tyto maličkosti a uvidíš, jak to s tebe opadne. Jestli ti je mimi souzené,tak překonáte veškeré komplikace, které by mohly nastat. Takže konec černých myšlenek maminko !!!
Není tady
BBarborko, to je normální, že se bojíš. Nečti ta témata, akorát začneš přemýšlet, co by se ti mohlo stát. Já je četla taky a musela jsem s tím přestat, nebo bych se obavami nevyspala... Nakonec jsem přestala číst i porodní slohovky, hlavně ty, kde byly nějak komplikace
Není tady
Barborko,
je to normální, já měla úplně stejný problém. Neustále jsem vyhledávala témata potratu a zamklého potratu a snažila se pomocí kréda "kdo víc ví, je na tom lépe". Myslela jsem si, že tak dokážu těmhle špatným věcem zabránit a neustále jsem si potřebovala dokázat, že mě se to už netýká. Ale myslím, že v tomto případě je lepší vědět méně a nechat věcem volný průběh. Asi si tím každá musí projít, ale časem se od toho dokážeš lépe odpoutat (i když člověk se bojí stále a nemůže se dočkat každého dalšího mezníku, který pro něj znamená konec nebezpečí). Problém je, že ta cesta nikdy nekončí a za každým mezníkem je další, který je stejně důležitý, jako ten předchozí.
Není tady
Barborko naprostý souhlas s tím co tu holky napsaly, pod přízpěvek od Tulipánky bych se mohla podepsat
Není tady
Petrušo,
jinak koukám, že i ty jsi minula svůj další mezník - 12. týden Tak hodně energie k překonání dalších mezníků
Můj je 17. října - od tohoto data mají předčasně narozená miminka zvyšující se šanci na přežití
Není tady
Tuli děkuju. Myslim že ty už jsi v pohodě (a miminko taky). Cítíš pohyby? To je můj další mezník
Není tady
Petrušo,
já už cítím pohyby od začátku 18. týdne, přibližně od 19. týdne jsou to pořádné rány Někdy je to až nepříjemné, když mimi kopne, je to jako křeč v břiše
Vůbec nevím, kdy spí, protože ho cítím v noci, ale i s malými přestávkami skoro celý den. Nejhorší je to ale k večeru tak kolem 21. hodiny. To mi v bříšku řádí snad tisíc čertíků, až se mi bříško ze všech stran klepe
Není tady
Jé tak to je fajn,na to se taky těšim Třeba se ti tam mele i ze spánku....
Není tady
Petrušo,
už jsem o tom také přemýšlela, že ty slabounké pohyby jsou možná pohyby ze spánku
Můžu mít na tebe dotaz? Jaké kalhoty jsou myslíš lepší?
http://www.mimibazar.cz/foto.php?id=7814878
http://www.mimibazar.cz/foto.php?id=7694718
Nejsem si jistá, zda se ty manžestráky dají nosit až do konce těhu. Chtěla jsem si koupit kalhoty v obchodě, ale stojí min. 1000 Kč a mají všechny jen ty s "teplákovým bříškem"
Není tady
Barborka: aj ja sa strasne bojim, som tiez na zaciatku tehu, k tomu vsetkemu este pracujem ako socialna pracovnicka v Domove socialnych sluzieb pre telesne a mentalne postihnute deticky....a keby si vedela aky je moj strach velky...ked vidim vsetky tie postihnutia....ale nesmieme si to pripustat....z tehotenstva sa musime tesit...a nie sa bat...tak hlavu hore...a rozmyslat nad dobrymi vecickami....drzim palce....
Není tady
Holky, díky moc, trochu jste mě uklidnily , že v tom nejsem sama, kdo hledá informace a pak se strachuje před každým vyšetřením a dalším důležitým mezníkem. U mě to začalo strachem, jestli se mi podaří vůbec otěhotnět .-) a jakmile jsem na to přestala tak usilovně myslet přišlo to nečekaně samo ani nevím jak .-)). Naštěstí jsem k doktorce šla až v 7 týdnu a ta mě rovnou udělala ultrazvuk se srdíčkem, takže jsem byla ušetřená tohohle prvního čekání. Říkám si, že teď až budu mít za sebou další vyšetření ve 12 týdnu a dozvím se všechny výsledky tak dám pokoj, ale jak vidím, tak se vždycky najde nějaká další meta .-) a toho se už nezbavíme ani až se to narodí - odpovědnost za děti vlastně ponesem až do konce života, ale tak to má být a budou to snad krásné starosti.
Není tady
Baru, já jsem se taky hrozně bála (pořád se bojím). Ale pomohlo mi přestat chodit na net a číst jobovky.
Zkus prostě selektovat informace které k tobě přichází, čti hezký knížky, přeskakuj porodní historky, důvěřuj svýmu doktorovi a nekontroluj jeho práci na netu a nekonzultuj jeho všechny jeho postupy s babama na netu a budeš v pohodě, věř mi
Není tady
Tulipánka napsal(a):
Petrušo,
už jsem o tom také přemýšlela, že ty slabounké pohyby jsou možná pohyby ze spánku
Můžu mít na tebe dotaz? Jaké kalhoty jsou myslíš lepší?
http://www.mimibazar.cz/foto.php?id=7814878
http://www.mimibazar.cz/foto.php?id=7694718
Nejsem si jistá, zda se ty manžestráky dají nosit až do konce těhu. Chtěla jsem si koupit kalhoty v obchodě, ale stojí min. 1000 Kč a mají všechny jen ty s "teplákovým bříškem"
Tuli mě se osobně líbí víc ty manžestráky, koukam že se dají posunovat podle těch knoflíků (všimla jsem si že je ještě jedna řada vevntiř), takže by teoreticky měly být do konce těhu. Jde o to jak velké bude bříško. Ale myslim že přinejhorším půjdou ty knoflíky ještě popošít.
Není tady
bbarbora napsal(a):
Holky, díky moc, trochu jste mě uklidnily , že v tom nejsem sama, kdo hledá informace a pak se strachuje před každým vyšetřením a dalším důležitým mezníkem. U mě to začalo strachem, jestli se mi podaří vůbec otěhotnět .-) a jakmile jsem na to přestala tak usilovně myslet přišlo to nečekaně samo ani nevím jak .-)). Naštěstí jsem k doktorce šla až v 7 týdnu a ta mě rovnou udělala ultrazvuk se srdíčkem, takže jsem byla ušetřená tohohle prvního čekání. Říkám si, že teď až budu mít za sebou další vyšetření ve 12 týdnu a dozvím se všechny výsledky tak dám pokoj, ale jak vidím, tak se vždycky najde nějaká další meta .-) a toho se už nezbavíme ani až se to narodí - odpovědnost za děti vlastně ponesem až do konce života, ale tak to má být a budou to snad krásné starosti.
Já šla taky k doktorce až v 7tt a srdíčko ještě vidět nebylo a další kontrola mě čekala až za 4týdny. To bylo strachů A přesně jak píšeš " Říkám si, že teď až budu mít za sebou další vyšetření ve 12 týdnu a dozvím se všechny výsledky tak dám pokoj, ale jak vidím, tak se vždycky najde nějaká další meta" - takto je přesný!!!
Tigger má pravdu, je lepší s nikým nic neporovnávat, protože pak zjistíš že jinýžena to má jinak a budeš mít další strach navíc a za to to nestojí. teď ze mě mluví absolutně čerstvá zkušenost - s holkama na jarňátkách jsme se dívaly na fotky ostatních bříšek a já ho mam úplně jinak než ony a když jsem ve 4.30 vstávala k synovi, tak jsem pak nemohla usnout, dostala jsem se myšlenkami na ty bříška do deprese a strachu zda je vše OK. Dsnej pocit, tak jsem to před chvílí hodila z ahlavu a hned se cítím líp
Není tady
to Petruša : píšeš, že nejlepší je se snikým neporovnávat - já vím, ale někdy není na škodu mít kámošku nebo ségru co už byla těhotná nebo je ve stejný čas- všechny moje kamarádky si nějak dávají na čas, takže já jsem ta první vlaštovka a sama se nemůžu poradit s nikým, kromě netu. Mamka je pohodářka, ta mě řekla jen, že " vůbec nevěděla o tom, že mě ani bráchu čeká ", žádný problém, žádná nevolnost, takže očekává to samé ode mě a já si málem připadám méněcenná když po práci ve čtyři zalezu do postele a nejradši bych do dtruhýho dne nevylezla :-(
to Tigger : svojí doktorce myslím věřit můžu, je ale fakt, že člověku to nedá a pátrá na vlastní pěst. Holt dřív bez internetu to bylo v lecčems jednodušší .-)
Není tady
báro máš pravdu, určitě to není na škodu. Ale právě že člověk pátrá hlavně na netu i po tom, po čem by neměl Neboj, jsem stejná
Není tady