Oznámení

1.září : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

1.září : Národní klasika: ovocné knedlíky. Jak zvádnout veškeré nástrahy jejich přípravy?

1.září : Dechberoucí krása těchto levitujících skleněných zahrad vás okouzlí. Aerárium: Vytvořte si svůj malý zelený svět

#1 10. 10. 2007 13:03

Blondie
♥♥-----

Rozchod typu podpasovka

...

Upravil(a) Blondie (10. 10. 2007 16:45)

Není tady

#2 10. 10. 2007 13:20

Andromeda
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Brno
Web

Re: Rozchod typu podpasovka

A jak si představuješ, že by se měl s tebou rozejít líp..? Vždyť s tebou jednal naprosto na rovinu! Řekla bych, že líp už to snad ani nejde. To, že ty sis něco namlouvala není jeho chyba, on to zřejmě viděl jinak. Nemůžeš vědět co se mu honí hlavou a proč se s tebou rozešel. Asi chceš slyšet, že se k tobě vrátí, ale myslím, že buď spíš ráda, že ses dozvěděla celkem brzy, že tvoje vzdušné zámky nebyly vaše vzdušné zámky a nemusíš s ním nadále ztácet čas. Věnuj ho spíš někomu perspektivnějšímu hjarta

Plýžením v plyš! tongue

Není tady

#3 10. 10. 2007 13:26

Martinka1
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: Praha

Blondie. Na chlapa (na žádnýho člověka) nemáš nárok. On s Tebou je, pokud s Tebou chce být. Pokud s Tebou být nechce, tak není.
Chápu že to bolí, ale je to o to jednodušší, že spolu nemusíte řešit rozvod, rozdělení majetku, rozdělení dětí...
Zřejmě jste do vztahu šli příliš rychle, a on se teď zalekl. Píšeš, že je toho na měj moc. Tomu bych věřila. Mohl se zaleknout, nebyl zvyklý na tolik pozornosti, a třeba se bojí, že tu pozornost budeš vyžadovat stále, a on nebude schopen Ti ji dát.
Vsadila bych na to, že se bojí, že by to nezvládl.
Píšeš že jste se snad viděli každý den? Já jsem to měla s přítelem podobně, jsme spolu 1,5 roku, 1 rok spolu bydlíme. Před rokem začal pracovat, přestěhoval se ke mně... A od té doby začal být víc unavený. Chtěl zvládat všechno a k tomu mít čas pro mě. Poslední měsíc se to zhoršilo. Od září jsem bez práce, mám víc času a víc nároků na něj. Když se nám rozbil server (počítač), přítel se psych. zhroutil (naštěstí jen na den). Řešili jsme to na rod. konstelacích - vyšlo najevo, že na něm moc visím. Že potřebuje víc prostoru sám pro sebe. Že nezvládá.
Já jsem to nevěděla. On chtěl se se mnou bavit, bylo mu líto, když musí dělat něco beze mě... přesto to bylo špatně. Já jsem taky chtěla. Oba jsme chtěli. Jenže - takhle by to dlouho nešlo.
Snažím se dát mu víc prostoru... nemám zájem na tom, sice mít chlapa, kterej se mi bude pořád věnovat, ale bude psychicky na dně.

Myslím, že to, co se stalo, ukazuje, že Tě má rád a záleží mu na Tobě, ale - nevěří si, že to zvládne. Pravděpodobně by to stejným tempem nezvládl. A tak radši, aby Ti neublížil tím, že by se Ti míň věnoval, se s Tebou radši rozejde. Logika hadr. Neříkám že to tak bylo, ale mohlo být.
Myslím, že s bývalou přítelkyní to nemá nic společného. Nebo - vlastně má. Ona byla soběstačná jednotka, a on s ní pak vydržel 3 roky. To bude možná ten klíč k úspěchu. Nediv se, že se rozešla ona s ním. On by se s ní nerozešel - protože ho "nedusila", měla svůj život, a k tomu měla jeho. Myslím, že tohle se chlapům líbí, i když budou nahlas navenek říkat něco jinýho.

Konec školy, nová práce - nedivím se, že se bojí, že to nezvládne... Bál by se, i kdyby byl sám... Až bude pracovat, bude mít míň času, než měl, když studoval. Bude mít míň času na Tebe. Nechtěl se rozhodovat mezi Tebou a prací (to ani nejde).

Myslím, že jeho rozhodnutí bylo ze strachu. Že se Ti nebude moct věnovat jako dosud, a že to budeš nést špatně.

Možná ani neví, proč to udělal. Každopádně on není ten "špatný", je to jenom člověk, který má svoje problémy, stejně jako Ty.

To jeho chování není žádná zrada, Ty přítele nevlastníš (jako nějakou věc), je jenom na něm, jestli s Tebou chce být, nebo nechce. Když ne, nic s tím nenaděláš. Na vztah musí být dva.

Spíš zkus přemýšlet, jestli si ho trochu "nezahltila" - i když on se tvářil jako že chce. Nemusel si to ani připustit, že je toho na něj moc, a teď když má vyhlídku na novou práci, zjistil, že na to nemá. Než aby se s Tebou konfrontoval, že na Tebe bude mít míň času... vzdal to.

Nezasloužíš - ale ano. Třeba o tom nemusíš vědět, ale na vztahu a na jeho rozpadu mají vždy svůj díl OBA. Nejen ten "hajzl" chlap. Taky ta "ubohá" ženská.

On Ti neřekne, o co jde, protože to NEVÍ. Ty taky nevíš. Ale i když oba nevíte, a děláte něco, co nefunguje... tak to prostě fungovat nebude. To není nespravedlivý. Je to jenom - nevědomost.

Zkus rodinný konstelace. Mohly by Ti ukázat cestu.

Není tady

#4 10. 10. 2007 14:02

Blondie
♥♥-----

Holky, dekuju za vase odpovedi, urcite o vasich dojmech budu premyslet a snad si z toho vezmu nejaky ponauceni.
Kazdopadne bych na svou obhajobu rada rekla, ze mam svych zajmu dost, nejsem zadny zavislak, ktery by na partnerovi visel. Vzdy jsem byla ve vztazich zdrave svobodna. Ale tak asi v prvni fazi vztahu, kterou jsme my dva prozivali, clovek chce byt s tim druhym casteji. To je, myslim, normalni.
Za zradu nepovazuju to, ze se se mnou rozesel, ale to, ze se celou dobu tvaril jako nejzamilovanejsi kluk a ani nenaznacil, ze by si veci predstavoval jinak. Vy byste si nenemlouvaly, ze je vse v poradku, kdyby vas kluk zahrnoval zdanlivou laskou??
Andromeda -> urcite jsem sem nepsala, proto, abyste mi napsaly, ze se ke mne vrati. Nejsem tak naivni wink
Kazdopadne dik za nazory tummenupp

Upravil(a) Blondie (10. 10. 2007 16:53)

Není tady

#5 10. 10. 2007 14:17

Blondie
♥♥-----

Martinka1  -> vidis, v krizovy situaci vyslo najevo, ze na partnerovi moc visis. Ale jak je videt, snazili jste se to resit a ty ses z toho ponaucila.
A to je to co byvalymu zazlivam. Nic neresil, vsechno bylo fajn a najednou konec, zvonec.

Není tady

#6 10. 10. 2007 14:56

Martinka1
♥♥♥♥♥♥♥

Blondie napsal(a):

Martinka1  -> vidis, v krizovy situaci vyslo najevo, ze na partnerovi moc visis. Ale jak je videt, snazili jste se to resit a ty ses z toho ponaucila.
A to je to co byvalymu zazlivam. Nic neresil, vsechno bylo fajn a najednou konec, zvonec.

Ale Blondie... není to tak jednoduchý.
Krizová situace - já ani on jsme NEVĚDĚLI, že je unavený kvůli mně. A zhroutil se - kvůli tomu, že se rozbil server. Je programátor a bez počítačů nepřežije :-)
Pak jsme šli na rodinné konstelace - s tím, že on chce řešit svoji únavu. Ne proto, že by chtěl řešit mě. Jenže - teprve tam vyšlo najevo - což jsme předtím ani jeden nevěděli ani netušili! - že je to kvůli mně. Ale i kvůli němu. Já na něm visím - a on mě nechá viset.

Kdyby ses mě nebo jeho zeptala, co je špatně, ještě před kurzem - ani jeden bysme to nevěděli. Řekli bysme Ti jak moc se milujeme (to je pravda).

Takže - nic mu nezazlívej, protože ON TO VŮBEC NEMUSEL VĚDĚT, CO SE DĚJE.

Když jsem třeba dřív s někým chodila a pak to ukončila, nevěděla jsem proč, jenom jsem věděla, že už dál nemůžu.
To PROČ zjišťuju až po letech, proč to bylo, teď to vidím, předtím jsem to neviděla.

Myslím, že kdyby to doopravdy věděl, proč to je, že by Ti to řekl.

Není tady

#7 10. 10. 2007 15:12

Blondie
♥♥-----

Martinka1 - aha, tak ted uz tu vasi situaci chapu. To je fajn, ze jste na to prisli.
Mno, tak je dost mozny, ze to tak nejak bylo aniz bychom si to my dva byli schopni uvedomit...

Není tady

#8 10. 10. 2007 15:14

Oxi
♥♥♥♥♥♥♥

Blondie napsal(a):

...Ale tohle jeho chovani pocituju jako naprostou zradu, kterou si ani trochu nezaslouzim. Od zacatku jsem mu rikala, ze jsem byla dlouho sama, protoze nestojim o jen tak nejaky vztah. On mi tvrdil totez. Ani naznakem nedal najevo, ze si treba neni uplne jisty, ze potrebuje cas nebo tak neco. A verte mi, ze kdyby jen naznacil, tak bych byla mnohem opatrnejsi...

Zradu? On ti prisahal ze ... ?
A myslim ze by si bola opatrnejsia a isla na to pomalsie, stalo by sa to iste, ale po dlhsej dobe.
Strach by som do toho nemotal ... ale stalo sa, kazdy ma pravo vycuvat pokial zisti, ze s tym druhym nechce byt.

http://www.kolobok.us/smiles/artists/snoozer/koo-koo.gif ... There is only 10 types of people. Those who understand binary and those who don't.  ... http://www.xko.sk/emoticons/bbq.gif

Není tady

#9 10. 10. 2007 15:15

Oxi
♥♥♥♥♥♥♥

Martinka1 napsal(a):

A zhroutil se - kvůli tomu, že se rozbil server. Je programátor a bez počítačů nepřežije :-)

To je snad len for ... yikesyikesyikes

http://www.kolobok.us/smiles/artists/snoozer/koo-koo.gif ... There is only 10 types of people. Those who understand binary and those who don't.  ... http://www.xko.sk/emoticons/bbq.gif

Není tady

#10 10. 10. 2007 15:33

Martinka1
♥♥♥♥♥♥♥

Oxi napsal(a):

Martinka1 napsal(a):

A zhroutil se - kvůli tomu, že se rozbil server. Je programátor a bez počítačů nepřežije :-)

Fór - ne. Nadsázka - ANO. :-)
Neber všechno hned doslova.

Máme v garsonce server, 2 počítače, 4 monitory... na serveru jsou i int. stránky známých, takže když server nejde... je to blbý. To je pak schopný u toho sedět tak dlouho, než to spraví (i několik dní).

Ale jinak určitě přežije :-) Ale byl by smutnej a to já nechci. Takže radši ať počítače fungujou :-)

Není tady

#11 10. 10. 2007 15:43

Blondie
♥♥-----

Oxi napsal(a):

Jasne, ze mi neprisahal roll. Mozna, ze zrada neni to spravny slovo.
Ano, kazdy ma pravo vycouvat, kdyz s tim druhym nechce byt. Ja to taky akceptuju, i kdyz me to boli a jeho lasku si nevynucuju. Ale ja mam zase pravo to povazovat za zradu, kdyz se chova, jakoby vsechno bylo v nejlepsim poradku a pak to zcistajasna utne. A to je to, co me na tom mrzi nejvic!

Není tady

#12 10. 10. 2007 15:53

Oxi
♥♥♥♥♥♥♥

Martinka1 napsal(a):

Oxi napsal(a):

Martinka1 napsal(a):

Toto ale inak brat neslo smile Tak som sa radsej opytal smile

Není tady

#13 10. 10. 2007 15:55

Oxi
♥♥♥♥♥♥♥

Blondie napsal(a):

Oxi napsal(a):

Jasne, ze mi neprisahal roll. Mozna, ze zrada neni to spravny slovo.
Ano, kazdy ma pravo vycouvat, kdyz s tim druhym nechce byt. Ja to taky akceptuju, i kdyz me to boli a jeho lasku si nevynucuju. Ale ja mam zase pravo to povazovat za zradu, kdyz se chova, jakoby vsechno bylo v nejlepsim poradku a pak to zcistajasna utne. A to je to, co me na tom mrzi nejvic!

Jasne ze to boli, jasne ze to mrzi .... ale bola by si radsej ak by bol s tebou napriek tomu ze nechce a pretvaroval sa a pomaly by to slo do kopru a ty by si riesila co sa deje, ze nevies co s nim je? Boli to, ale pokial citi, ze s tebou nechce byt, je to najlepsie. Inak by to mozno bolelo este ovela viac.

Není tady

#14 10. 10. 2007 16:08

Blondie
♥♥-----

Oxi -> ne, nebyla bych radsi, kdyby se pretvaroval. Mozna, ze to teda vnitrne citil uz driv, ale sam sebe se snazil presvedcit o opaku. Nevim, ted uz to s nim neproberu. Ale jestli to tak bylo, hral to na me vyborne.

Není tady

#15 10. 10. 2007 17:49

Bety
♥♥♥♥♥♥♥

Blondie proč jsi smazala svůj příspěvek? Tvůj přítel s tebou jednal naprosto na rovinu - když viděl, že to není "to pravé ořechové" tak ti řekl, že se chce rozejít - co je na tom za podpásovku?  Spíš bych viděla problém v tom přehnaném raketovém startu - po dvou měsících známosti chození s jeho rodiči na koncerty a podobně... myslím že první měsíce byste se měli spolu spíš seznamovat sami a počkat až se víc poznáte, aby nedošlo k podobnému zklamání jako u tebe - zřejmě jsi získala pocit, že když tě představil rodičům a chodíte spolu s nimi na podobné akce, tak patříš navždy do rodiny a ono se pak ukázalo, že to tak není....
Za dva měsíce opadla prvotní vášeň a začal zřejmě vidět to, co v té největší zamilovanosti vidět nechtěl. To není žádná "zrada kterou si nezasloužíš"....to je normální vývoj vztahu, s některými lidmi to skončíme a s jinými zůstáváme, tak to v životě chodí.
Ovšem to jeho "zhroucení se " "naštěstí jenom jeden den" "bez počítače nepřežije" ... to je minimálně trošku.. teatrální???

Strach je malá smrt...

Není tady

#16 10. 10. 2007 18:18

Selima
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: už Bratislava

va Bety, nezamiešala si do toho náhodou príspevok Martinky1?

Vesmír vám nie je nič dlžný, ak nie ste spokojný so svojím životom, zmeňte ho. Arpád Soltész, slovenský novinár, čo práve odchádza natrvalo z vlasti, o svojom rozhodnutí.
Brita

Není tady

#17 10. 10. 2007 18:49

Oxi
♥♥♥♥♥♥♥

stolt zamiesala smile
A Blondie, fakt, preo si ho zmazala? yikes

Není tady

#18 10. 10. 2007 19:01

Bety
♥♥♥♥♥♥♥

grater grater  grater  nojo zamíchala jsem tam ty počítače... to se moc omlouvám... kapitulation

Strach je malá smrt...

Není tady

#19 11. 10. 2007 9:50

Blondie
♥♥-----

Svuj prispevek jsem smazala, protoze uz nechci, aby tu byl. Nechci aby si mohl kazdy precist muj pribeh. Dala jsem ho sem ve slaby chvilce a ted uz proste nechci, aby tu byl. Omlouvam se.

Upravil(a) Blondie (11. 10. 2007 9:50)

Není tady

#20 11. 10. 2007 11:37

Maya.82
Host

No já nevím, ale když něco napíšu tak to tu nechám at je to co je to. Co si pak maji ti ostatní myslet?? Tak příště než něco napíšeš tak si to bud rozmysli nebo radši nepiš poku do to zas budeš chtít hned smazat. Tohle fakt nemám ráda.

#21 11. 10. 2007 11:52

Blondie
♥♥-----

Kazdy jsme jiny. Ja jsem si proste posleze rekla, ze nechci aby si to precetl nekdo z meho okoli a tak jsem to radsi smazala. Ano unahlila jsem se vytvorenim tohoto tematu, OMLUVILA jsem se a vic uz pro to nemuzu udelat.  Vrazdit se kvuli tomu nebudu va

Upravil(a) Blondie (11. 10. 2007 11:55)

Není tady

#22 11. 10. 2007 14:13

Maya.82
Host

No to je jasné, že ne. Ale v pohodě ty máš k tomu rozumný důvod.

#23 11. 10. 2007 16:23

Zrovna tady
♥♥♥♥---

Martinka1 napsal(a):

Oxi napsal(a):

Martinka1 napsal(a):

Máme v garsonce server, 2 počítače, 4 monitory... na serveru jsou i int. stránky známých, takže když server nejde... je to blbý. To je pak schopný u toho sedět tak dlouho, než to spraví (i několik dní).

Ale jinak určitě přežije :-) Ale byl by smutnej a to já nechci. Takže radši ať počítače fungujou :-)

Martinko,

ty jsi taková hodná dušička.   hjarta

Není tady

#24 11. 10. 2007 17:15

Selima
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: už Bratislava

Blondie napsal(a):

Kazdy jsme jiny. Ja jsem si proste posleze rekla, ze nechci aby si to precetl nekdo z meho okoli a tak jsem to radsi smazala. Ano unahlila jsem se vytvorenim tohoto tematu, OMLUVILA jsem se a vic uz pro to nemuzu udelat.  Vrazdit se kvuli tomu nebudu va

Môžeš ale urobiť niečo pre ostatných - zobrať si svoj príbeh ísť s ním narobiť chaos pre zmenu niekam inam... Kde ťa ešte nepoznajú a budú sa ti snažiť úprimne poradiť a pomôcť.

Vesmír vám nie je nič dlžný, ak nie ste spokojný so svojím životom, zmeňte ho. Arpád Soltész, slovenský novinár, čo práve odchádza natrvalo z vlasti, o svojom rozhodnutí.
Brita

Není tady

#25 11. 10. 2007 20:13

Sad Hippo
♥♥-----

Tak do ni tak nerejte! dumbom
Kdyz je clovek vystresovanej/nervozni/smutnej/zoufalej a janevimco (coz clovek casto je, kdyz si sem jde psat o radu, ze stolt ) tak dela mnohdy dela mnohem hloupejsi a horsi veci nez jen ze napise prispevek a pozdeji (kdyz se ji zas vrati schopnost odstupu a objektivity) ho vymaze! Proste se potrebovala vypovidat a vykecala toho vic nez ji pak ve strizlivem stavu bylo mile...na tom neni nic divneho, to se stava a nechapu proc by to nemohla vzit zpet. Vzdyt Vy co jste ten prispevek cetli jste ji poradili a proc by tu to tema melo dal viset, kdyz ji to je neprijemne? Ze si ho uz nikdo zpetne neprecte? No a co? Dulezite bylo ji pomoct a poradit, kvuli tomu jste ji do jejiho tematu prispivali, ne?

No já nevím, ale když něco napíšu tak to tu nechám at je to co je to. Co si pak maji ti ostatní myslet?? Tak příště než něco napíšeš tak si to bud rozmysli nebo radši nepiš poku do to zas budeš chtít hned smazat. Tohle fakt nemám ráda.

Vzdyt ona to neudelala se zlym umyslem...a vubec se nedivim ze kdyz se s ni rozesel ten koho milovala nebyla schopna racionalniho uvazovani, ja bych se tez nechovala naprosto logicky a rozumne hmm ... Ty jo, Mayo?

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí