6. prosince : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 6. prosince : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, kdy vás tlačí čas i finance! 6. prosince : Je vám čtyřicet a u řeíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Milé maminky,
mám 4 týdeního kluka a jeliko jsem přila o mat.mléko tak jsme začali s umělou výivou (najeli jsme na ni před 3 dny). Dávám mu nutrilon premium. Nastalo to,e se má problém se vykakat. Má hysterické záchvaty a křeče do bříka. Prdíky nám jdou dobře (na to jsme dostali kapičky Sab simplex) ale to kakání..... Někde jsem četla o Lactulose sirupu, take bych chtěla znát vá názor, zda to tak malému dítěti můu dát. Chci mu nějak pomoci, u se nemůu na to koukat jak se trápí
Jo, nepomáhá ani teploměr a ani rektální rourka jeliko máme dilataci (strkáme elezo do zadečku,aby se zvětil otvor).
Předem vám vem děkuji za názor.
zoufalá mamina
Není tady
Ahoky já četla v kníce e nemusí kakat a 10 dní ale pokud píe e má křeče do bříka a přitom prdí tak to nevím. Skus v lékárně se optat na ty kapičky. A nemůe to být nco jiného ne kakání?
Není tady
já myslím,e to, e nemusí kakat tak dlouho je jen u plně kojených dětí. Určitě to bude kakání, protoe naposledy něco vyplodil včera a bylo hodně tuhé a to měl fakt práci to vytlačit......
Není tady
Ten sirupek to je Duphalac ne? Pod tímto názvem je napsáno lactolucum.... Tak my ho máme, ale dostali jsme ho v pozdějím věku. Je to sirupek na olejové bázi, který promastí střívka a jde to lépe. Ale jak píe Manasek, tak doktorka říkala, e působí tak za 4dny uívání. Zrovna jsem četla na návodu, e ho mohou uívat i kojenci, ale být tebou, tak se radi poradím s dětskou doktorkou....
Není tady
Tak dítě krmené umělou výivou mívá stoličky minimálně jednou za 4 dny. Takhle je to napsané v kníce mám to před sebou. Nechci být nějak chytrá a chápu tě.
Není tady
Dexpre, ani děti na UV nemusí kadit denně. Mě Lenička ve 2 měsících kakala tak po 5ti dnech ( v době kdy byla čistě na UV).
Přechodem z MM na UV se někdy stane e má mimčo zácpu. Pokud dobře papá a není hubeňour, zkus mezi krmením nabízet pití ( nejlépe převařenou kojeneckou vodu).
Není tady
take myslíte,e bych tedy jetě měla s tím sirupem počkat? Moje sestra mi poradila a dávám slabý odvar z heřmánku, e prý má malý účinnek jako projímadlo. A spunte, také měla těch pár dnů, ne se vykakala bolesti?
Není tady
Asi bych s tím sirupem počkala. Taky prodávají dětský čajíky tak se optej a dej mu napít aby tu stoličku neměl tak tuhou.
Není tady
Bolesti neměla, jen úplně celá zrudla a bylo vidět e usilovně tlačí . Někdy se zadařilo na dvě tři zatlačení, někdy se chudák snaila víckrát. Ale vyloeně bolestí u toho neplakala, moná se někdy zavztekala e to nejde....
Zatím bych kapičky nedávala, protoe jde pravděpodobně o tu změnu z MM na UV, střeva si s tím za chvilku poradí. Max. zkouej to pití, vodu nebo feniklový čajík, nebo něco co můou takováto prata. Také se dají pouít glycernové čípky, ale to není dobré pouívat častěji. A jestli se to stalo zatím jednou tak se vůbec nestresuj. Vím e je to těké, kdy vidí jak se kroutí, ale nejlepí je kdy dá chvilku prostor aby si s tím zkusil organismus poradit sám.
Není tady
My to taky měli z přechodu na Umku, dávala jsem do kadého mlíčka Sabsimplex, hodně pila feniklovej čajík, a kdy to dlouho nelo dala jsem maličko oliv oleje a to jí promázlo a lo to samo , bude to chvilku trvat ne si tělíčko zvykne na Umku, ale pak u bude hej uvidí
Není tady
Ale těch několik dní mezi kakáním bolesti neměla. Kdy nekakala víc jak 7 dnů tak jsem jí troku "aourala" teploměrem hodně namazaným rybilkou v pr... a pomohla ten nejtuí kraj bobku dostat ven, pak se jí to zadařilo dovytlačit co potřebovala.
A bolí ho bříko od toho e se nemůe vykadit, nebo to jsou také prdíky? Jakou lahví krmí? Dítě by nemělo dopít ten zbytek mléka co je pěna, nebo je dobré dát pár kapiček sab simplexu přímo do lahve, pak se pěna neudělá.
Není tady
asi máte pravdu, neměla bych hned tak stresovat. Moc vem děkuji za rady. Zkusíme tedy dávat hodně čajíčku,aby mu to zředilo a zůstaneme u těch kapiček simplex. Prdíky nám jdou dobře, zatlačí a prdne si,ale nevyjde kakání. Co se týká brečení tak u ani nemám přehled kdy je to bolestí a kdy se vzteká, dokáe prokřičet i 3 hodiny.
Pokusím se tedy počkat jetě pár dnů,ale bude to těké vidět,jak pláče.....zase si říkám,e jetě zaijeme horí chvilky ne jsou tyto,e
Není tady
Deprex a co potom zkusit Nutrilon Comfort,ten je k bříku miminek o něco etrnějí my taky hrozně trpěli s bříkem a kdy bylo nejhůř tak pomáhalo skákání na balonu tak at vás to u přestane trápit
Není tady
skákání na balonu? to si nedovedu představit,jak bych to měla provádět ale ten comfort zkusím
Není tady
Dexpre myleno velký gym balon cos pouívala v těhu na cvičení a na ten si sedne s mimčem a hopsá,ono to¨to bříko prostě uvolní je to takový pohupování a navíc to miminka velmi uklidnuje
Není tady
Měli jsme velké problémy s prdíky a kakáním...Od doby co máme Nutrilon Comfort, jr to o moc lepí... Ted se dívám, e to zní jak reklama
Není tady
Dexpre, pokud problémy budou přetrvávat delí dobu, je na zváení změnit mléko, ale teď je to tou změnou z MM na UV. Pokud se rozhodne pro změnu mléka protoe si bude myslet e je to tím( ne vak dříve ne za dva týdny, to pak nezjistí jestli je to tou konkrétní značkou...) tak drím palce a najde brzy to co malému bude vyhovovat. Kadému miminku vyhovuje nejvíce jiné ( viděla jsem to i na dcerách). Několikrát tu byla i diskuze o tom které mléko je to nej..... v podstatě jsou vechna dobrá.... jen najít to své
Není tady
Nám pomohl heřmánkový čaj. Musela jsem přejít na umku před třemi týdny a taky měla problémy
Není tady
jsme teprve na UV 2 dny,ale je mi divné, proč tak straně pláče. To mám fakt čekat pár dnů ne se střeva umoudří a nechat ho trápit? To je právě to, co nevím jestli vydrím.....Zuzi a to je nějakej dětskej a nebo jsi udělala slabý odvar normálního? Jo a kolik čaje vlastně můe denně vypít?
Já vím,e je to spousta otázek,ale to jsem celá já
Není tady
Dcerka natěstí na zácpu netrpěla, ale při bolení bříka jí hodně pomáhal teplý zábal na bříko nebo teplá koupel a masá ve směru hodinových ručiček. Zkus to, pokud to jsou křeče, tak by to mělo povolit, kolikrát si do té vody i kákla....
Není tady
dexpre, uplně tě chápu..Taky jsme brzy přeli na UV a bylo to strané... Ten čajík je dětský heřmánkový, nebo jsme jetě měli fenyklový..Taky je obyč. porcovaný - je na takové tyto problémy s bříkem..Chce to vyzkouet.Snad tě nevystraím, ale my jsme tu správnou UV, která nám sedí nali a kolem třetího měsíce..Vyzkoeli jsme snad vechny, co jsou na trhu
Jinak jetě, kdy nám nelo kakat, tak pomáhala teploměr - denně
A s tím čajem, kolik má vypít, kadé mimi jinak..Nám ted malá pije 120-150ml.. Take ten tvůj prcek moná tak 60ml??? Pozná podle počůraných plín..Vude píou, e pokud je est plím počuraných denně, tak je to dobrý...Ale ber mě s rezervou.Ráda bych ti poradila
Upravil(a) Eweli (11. 10. 2007 8:46)
Není tady
tak jsem dnes koupila nové hamání - Nutrium Comfort a heřmánkový čaj. Tak snad mu to pomůe, drte mi pěstičky
jinak malej mi vypije tak 75 ml,tak snad to je v pořádku a není to moc.
vem děkuji za vae rady, je super se na někoho obrátit
Není tady
mám dotaz, malej trosku zacal kakat (s pomocí),ale kakání má barvu hrákově zelenou......není to patně?
Není tady
Dexpre neboj,to je u UV normální,obzvlát u Nutrilonu,e je stolice dozelena
Není tady