|
1.září : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 1.září : Národní klasika: ovocné knedlíky. Jak zvádnout veškeré nástrahy jejich přípravy? 1.září : Dechberoucí krása těchto levitujících skleněných zahrad vás okouzlí. Aerárium: Vytvořte si svůj malý zelený svět |
|
|
AHOJKY KUCHAŘINKY A KUCHAŘÍČCI,
MOJE RODINKA MILUJE DÝŇOVÉ ZELÍ.
VŽDYCKY DÝNI DÁVÁM NASTROUHANOU DO MRAZÁKU, ALE NENÍ TO ONO.
NĚKDE JSEM ČETLA, ŽE SE DÁ ZAVAŘIT ...DOKONCE I BEZ VODY....MŮŽETE MI PORADIT?
Není tady

Tak holčiny... já bych také potřebovala poradit, jak naložit s dýní. Vzhledem k tomu, že se mi na zahradě urodila sedmikilová beruška a já marně tápu v paměti nad tím, jak s ní naložit, budu Vám všem dopředu vděčna za Vaše rady, postřehy a nápady 
Není tady
Když jsem chodila na jazykovku, tak mi naše lektorka (američanka) dala recept na "výborný" dýňový koláč. Ještě dnes mi při slově dýně naskakuje husí kůže...
Není tady
Kiaro, u nás doma byl dýňový kompot oblíbený.Oloupanou dýni rozkrájet vroubkovým nožem na kostky. Do 4 l vody přidáme 2 ČL kyseliny citronové, dáme vařit a přidáme nakrájenou dýni. Povaříme až zesklovatí. Scedíme, naplníme do sklenic na jejichž dno dáme plátek citronu, hřebíček, skořici, 10 kapek ananasové esence. V 1 l vody rozpustíme 400 g cukru a tímto nálevem zalijeme dýni. Sterilujeme 30 min při 80 st.C.
Není tady
Našla jsem ještě lepší recept (myslím, že vařením v kyselé vodě by to bylo moc ostré).
2 kg dýně, 2 l vody, 1/2 l octa, 2 kg krystalu, citron, hřebíček, velká plechovka ananas.kompotu nebo džusu, příp. anan.esence. Nakrájenou dýni něchat v octové vodě 24 h, slít a povařit v cukerném roztoku až zesklovatí, dát do sklenic s kořením a citronem a steril. 20 min při 85 st.C.
Není tady
Sterilované dýňové zelí: dýně, cibule, ocet, kmín, olej, pepř, sůl.
Nastouhat na hrubém struhadle, smíchat s přísadami, napěchovat sklenice a sterilovat.
Není tady

Jé, holky, no to si dám... dýňové zelíčko, mňamky... 
Holky, a co takhle míchaný ovocný kompot s dýní - myslíte, že stojí za to ho vyzkoušet???
(plechovka ananasového kompotu, mango, jablka, hrozny a dýně)
Ještě bych se chtěla pozeptat - jak dlouho vydrží utržená dýně při pokojové teplotě, než ji stačím zpracovat??? Zítra mám v baráku řemeslníky na topení, takže v kuchyni nefunguju...
Není tady
Pokud je to klasická dýně (žlutá, oranžová), tak dost dlouho. Je tuhá a nekazí se tak rychle jako cukety. Máma je mívala za oknem a zavařovala, až měla čas.
Není tady

No, tak to mě uklidnilo - mám klasickou žlutou sedmikilovou dýni 
Není tady