|
9.dubna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 9.dubna : Vaření na chatě či chalupě bez stresu: Tipy na vaření z jedné pánve nebo hrnce. 1.dubna : Jak vznikla záhada ďáblova trojúhelníku: Odhalil ji už Kolumbus? |
|
|
Od kolika let je ,,normální"že školák se ráno sám budí a vypravuje do školy?Dnes nikdo matkám neumožní prac,dobu dle její potřeby ,syn má 8let zatím to zvládá ale vím že nerad se podřídil.Vím že je to individuální ale jsem samoživitelka kluk je soběstačný jinak to nejde musíme oba dva se na sebe spoléhat...
Není tady
taky mě to čeká jem taky samoživitelka...a myslím že od třetí třídy tak od října to vypukne...syn je ted v první....u nás je družka jen do třetí třídy...tak pak bude muset chodti a hlavně vstávat sám!!! 

a ono to uteče skara rychle kdy to budeme řešit:-))
Není tady
Nevím zda-li máš jistou práci ale jestliže nemáš kontakty a neseženeš práci administrativy na ranní směny nebo do 5hodin tak ti nezbyde než jít makat do fabriky na směny a tím že otravuješ celou rodinu s hlídáním atd a hlavně žádná firma v tomto státě se nepřizpůsobí matkám aby jim umožnila práci třeba od 7h do 15h to na ministerstvu nikoho nenapadlo ABY STÁT TUTO FIRMU ZVÝHODNIL A NO A JESTLI NEMÁŠ NIKOHO NA HLÍDÁNÍ PAK TI ZBÝVÁ BÝT TA SOCKA nebot ty pracovat i když chceš nemůžeš a bereš dávky a sedíš doma vlastně to z tebe udělal stát.Stát chce at ženy rodí zkracují jim rodičák ale kolik žen má tak dobrou práci že se hrne po roce do práce ...Ale najednou je děcku 4roky a co ted?
Není tady
holky, tak toto řeším také ač nejsem samky...ale je to oříšek..jak mám vypustit dítko samotné do ulic 
děsí mě jen ta představa..budu ráda za příspěvky mamin, co už to mají jako samozřejmost každého dne..
Upravil(a) Lenďák (9. 10. 2007 19:25)
Není tady
já sice na děti nejsem sama, ale manžel je pořád mimo město a tak to také řešíme.
Do letošního roku jsem pracovala od 7 do půl čtvrté. První a druhou třídu holka chodila ráno do družiny, kluk na půl sedmou do školky,býval tam první, stepoval před školkou než otevřou, nestíhali jsem, hrůza... bylo to psycho, nyní jsem na MD se třetím a stejně to řeším, nejde s sebou pořád tahat miminko..ale nespěcháme na sedm, holka jede sama busem, já ji ale aspoň vypravím....kluka do MŠ zavedu...
Ještě horší mi připadne problém odpoledne - holka jezdila sama domů busem a čekala, než vyzvednu kluka a dojedu a to musím říct, že jsem o ni měla dost strach. A to jí jede školní autobus a domů to pak má cca 5 minut... Družina i školka totiž končily stejně a každé máme jinde a já to oboje nestíhala...
Přemýšlela jsem, že jí pořídím mobil, ale zatím jsme odolali...přišlo mi to pro prvňáka brzy...ale asi ho dostane nyní , ve třetí třídě, protože jezdí sama domů denně, abych nemusela pro ni tahat mimino přes celé město..
jsme na to už zvyklí, ale mám o ni strach... aby si na ni někdo nepočkal...atd. atd.
Není tady
Tiina napsal(a):
Dámy to, že máte dítě je váš problém, jak si to domluvíte nebo nedomluvíte se zaměstnavatelem je taky váš problém. Fakt nechápu, proč by do toho měl jakýmkoliv způsobem vstupovat stát.
Tiino, proč ta jízlivost ? Pokud do toho nějakým způsobem nebude vstupovat stát, bude to tady velmi tvrdé a děti se prostě přestanou rodit. Chvíli to setrvačností bude dojíždět, ale za pár desítek let nás bude živit kdo ? Přistěhovalci, rómové .. ?
Děti byly, jsou a budou pro národ potřební a k tomu, aby se rodily a mámy je mohly vychovávat, je přímo povinnost státu vytvořit patřičné podmínky.
Upravil(a) Ela.. (11. 10. 2007 12:57)
Není tady
Tiina napsal(a):
Dámy to, že máte dítě je váš problém, jak si to domluvíte nebo nedomluvíte se zaměstnavatelem je taky váš problém. Fakt nechápu, proč by do toho měl jakýmkoliv způsobem vstupovat stát.
Ahoj Tiino, souhasím s Elou, proč tak trvdá odpověd..a stát vstupuje nám všem do životů mnoha způsoby a nebýt nás všech, tak tento celek vlastně ani není, tak proč by stát nemohl pomoci lidem, kteří to potřebují, lidem kteří jsou nemocní či staří, nebo matkám nebo vlastně komukoli, pokud je to v silách státu...a nebo vlastně kohokoli, i nás, co jsme tu na babinetu, myslím, že právě proto jsou takové diskuze, stačí někdy jen poradit nebo naznačit vlastní zkušenosti a nebo jen vyslechnout..tak já "fakt nechápu" proč píšes, co píšeš..
Není tady
Tiina napsal(a):
Souhlasím s Tebou. Každý si musí své problémy řešit sám.
Není tady
Já nechápu, proč by měl stát něco řešit... a už vůbec nechápu ten jízlivý tón....
Já jen konstatovala, že doba je taková, že se děcka holt musí přizpůsobit a být samostanější, než by matky mnohdy chtěly. Holt se o svoje děti bojíme, holt řešíme dilema, zda práce či děti, prostě to tak je... To si nemůžeme nikde "vylít srdce" bez toho, aby se tu někdo navážel...
Mám pocit, první příspěvek nebyl o tom, že by chtěl někdo podporu státu,a le o něčem jiném - o tom, že mamka má mnohdy obavu, jak to dítě samo zvládne tráno, zda ho někdo nepřepadne, když jde odmů samo apod. ...
Není tady
Víte proč ten jízlivý tón ? Protože já jsem maximálně alergická na to, když někdo místo, aby se svoje soukromé problémy pokusil řešit, začně vyprávět cosi o tom, jak by to za něj měl udělat stát. Stát za vás opravdu nemůže řešit, kam dáte svoje dítě na odpoledne, nebo jak se ráno vypraví do školy. To fakt nechápete, že to je váš problém ???? Co by to jako mělo vyřešit ? Státem placená chůva ????
A další věc - tohle je veřejná diskuse víme ? A tam se vám může stát i to, že se objeví někdo s odlišným názorem, to už tak v diskusi chodí.
Není tady
Tiino, mám pocit, že vůbec nevíš, o čem jde řeč... Tipuju, že nemáš děti a ani netušíš, co je to chodit do práce a stíhat u toho rodinu... je to samozřejmě každého věc, jak se zařídí, ale neraď, když nevíš, jak je mnohdy náročné tyto dvě věci skloubit dohromady.
Mě když bylo tak sedmnáct, tak jsem měla podobné názory, ale postupem času zjistíš, že ono je to všechno trochu jinak....
Jelikož jsem měla možnost žít a pracovat nějakou dobu v zahraničí (VB, Finsko), tak vím, že zde nejsou úplně vychytané podmínky pro pracující matky a ačkoliv máme jednu z nejdelších mateřských, tak po návratu do práce zde jsou tragické možnosti. Díky komunistické pauze se tu ještě dostatečně neetabloval institut chůvy či aupair, díky současnému baby-boomu nejsou místa v jeslích,v družinách, ve školkách...nejsou "podnikové" či dokonce univerzitní školky..., není zvykem zaměstnávat ženy na zkrácený úvazek atp.... toto všechno "venku" je...
Takže nám zde neudílej rady, pokud sama nemáš děti a do práce nechodíš, protože si nemůžeš ani při nejlepší vůli představit, jaké každodenní problémy a stresy musíš řešit....
A pokud se mýlím a děti máš a do práce chodíš, tak sem s radou, jak to všechno stíháš a jak se se zaměstnavatelem domlouváš!!!! Moc by mě to zajímalo!!! Mám velmi dobrou práci, vstřícného zaměstnavatele a přesto všechno zde zmíněné problémy řeším..
Odlišného názoru si cením, pakliže mne může nějak obohatit. I tehdy, je-li podán jízlivým tónem...Pokud ale někdo poučuje a vlastně neví, o čem mluví, tak je to smutné...
Není tady
Tiino - tak jak to u tebe je?
Ali - vystihla si situaci žen fakt přesně.
Není tady
No asi tak za mě..také na mě děláš dojem, že asi nevíš o čem je řeč na vlastní kůži..nemyslím si, že někdo by chtěl, aby za něj stát řešil vlastní problém, ale bral zřetel..já mám na mysl třeba umožnit zaměstnavatelům, aby se jim vyplatilo zaměstnávat občany zkrácený pracovní úvazek, uvolnit kapacitu jesliček a školek..a řešení chůvy, když to Alenka zmíňila, chůva u nás stojí skoro stejně jako průměrný plat ženy, tak co to má za smysl..podotýkám, že nemám moc problém ani s jedním, ale prostě není to pro všechny tak střašně jednoduché a myslela jsem si, že by jsi s píš mohla být přínosem a né "alergicky odsuzovat"..ano, můžeš si tu říkat, co chceš, ale není lepší poradit místo mentorovat..
a k mému příspěvku..já chtěla poradit, že cítím, že je čas, aby se dítko osamostatnilo a mám strach ze všech nástrah..takže hledám milé, příjemné dušičky, co mají srdce, aby psaly své zkušenosti a pokud budu moci oplatím stejnou mincí...
Není tady

Myslím, že od 1. třídy. Já jsem to tak zvládala, když máma s tátou chodili do práce na 6. Budil mě budík, snídani jsem měla nachystanou na stole a normálně jsem chodila ve městě sama do školy vzdálené asi 1,5 km pěšky a po škole jsem ještě jezdila sama autobusem do hudebky a do sokola. Doufám, že moje dítě bude také samostatné.
Jsem taky samoživitelka, i když už s přítelem. Dítěti budou 3 roky, chodím už pár měs. do práce, mám paní na hlídání a pracovní dobu mám takovou, jakou chci (tzv. klouzavou). Takže jde to... ale chce to mít podchycené dobrou práci už před mateřskou, protože s dítětem se hledá dobrá práce hodně těžko.
Pracovní doba školek je tedy dost strašná, s tím by měl stát něco dělat.
Upravil(a) eva4444 (23. 10. 2007 0:27)
Není tady
Moje snacha má druháka z 1. manž. Bydlí v domku a kluk dojíždí do vedlejší vesnice do školy. Když mají se synem oba ranní, vstává na budík, snacha kontroluje mobilem a sousedka se jde přesvědčit, že zamkl barák. Docela tvrdé, ale jinak to nejde.
Není tady