Oznámení

1.září : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

1.září : Národní klasika: ovocné knedlíky. Jak zvádnout veškeré nástrahy jejich přípravy?

1.září : Dechberoucí krása těchto levitujících skleněných zahrad vás okouzlí. Aerárium: Vytvořte si svůj malý zelený svět

#101 16. 10. 2007 16:03

pecule
♥♥♥♥♥♥-

Re: Co s nevlastním synem??!!!

Ellischka napsal(a):

Eva36 napsal(a):

Já bych se tedy zkusila s přítelem dohodnout, abychom nebyli pořád u jeho maminky. No a kdyby nechtěl, tak bych pak zůstávala některé víkendy doma sama se svým programem.... On by možná mohl začít mít o tebe i větší zájem. Takhle se mi zdá, že to hlavně chceš ty trávit víkendy s ním, on se sebere a jede za maminkou a za synem a tebe vezme s sebou. Ne že by nechtěl být s tebou, ale má zaběhaný styl a proč by ho měnil, že? Člověk je tvor lenivý smile Možná by stálo za to změnit to sama, abys mu chyběla. Ale to už je na jiné povídání....Jaký on má názor na trávení víkendu? ... a jsme u toho - vlastně problém asi vážně není ten syn, ale třeba to, jaké máte názory na trávení volného času a jak si umíte vyjít vstříc....ten kluk, to je takový zástupný problém, se mi tak teď zdá...

Tak to není,myslím,že nebýt jeho ,tak si víkendy užíváme.Skoro celé prázdniny měl Kryštof různé tábory atd.,moc s námi nebyl a my prožívali úžasná období!Přítel mi tvrdí,že nás chce mít o víkendu všechny pohromadě,ale je to tak jak říkáš,že mě prostě bere sebou,ale hodlám to změnit a dám na vás,pokud se nebude chtít přizpůsobit,tak si sem tam udělám víkend podle svého a uvidím,třeba se probudígloria

já bych Ellischko něco pravdy v tom co píše Eva viděla, protože vy jste měli hezké chvíle, když syn byl pryč, tudíž přítel nemohl jinak a byl jen s tebou. Nebýt jeho tak si víkendy užíváte.. Ale nebýt přítele, tak je můžete někdy trávit i sami a to on asi nechce.. on je spokojený, že je tráví s vámi oběma a třeba i proto, že je zvyklý je takhle trávit už řadu let a tak nemá chuť ani odvahu to měnit. Co se stane, pokud bys přišla za přítelem, ať si pro tebe rezervuje víkend (třeba až za měsíc) a že máš překvapení, kup nějaký víkendový pobyt a uvidíš co se stane. Přece pokud bude jak otec tak syn vědět s předstihem, že za měsíc jedete pryč, tak se tomu musí umět přizpůsobit, teda pokud bude přítel chtít. Pokud nebude chtít, tak ti opravdu nezbyde než si začít dělat i svlj program, což taky nemusí být špatné smile

Není tady

#102 16. 10. 2007 16:08

Ellischka
♥♥♥----

No to by zřejmě neodmítnul,ale na to,abych každý měsíc nakupovala výlety pro dva bych musela pracovat na jiné pozici:kapitulation:

Není tady

#103 16. 10. 2007 16:19

pecule
♥♥♥♥♥♥-

to asi jo, ale zkus to jednou a třeba i on zjistí, že to je fajn. škoda, že už je tohle počasí, my jsme jezdili třeba jen tak pod stan, takže to pak ani moc do peněženky neleze.. a ty jsi s přítelem na rovinu mluvila, že sice chápeš, že on chce být maximum času se synem, ale že ty to cítíš trochu jinak? co ti na to řekl? je ochotný to aspoň zkusit?

Není tady

#104 16. 10. 2007 16:27

Ellischka
♥♥♥----

pecule napsal(a):

to asi jo, ale zkus to jednou a třeba i on zjistí, že to je fajn. škoda, že už je tohle počasí, my jsme jezdili třeba jen tak pod stan, takže to pak ani moc do peněženky neleze.. a ty jsi s přítelem na rovinu mluvila, že sice chápeš, že on chce být maximum času se synem, ale že ty to cítíš trochu jinak? co ti na to řekl? je ochotný to aspoň zkusit?

Mluvila,připadá mi,že si myslí,že je chci odtrhávat,ach jo:(

Není tady

#105 16. 10. 2007 16:36

pecule
♥♥♥♥♥♥-

hmm, tak to je pitomý.. a vy to takhle máte už od začátku co jste spolu?

Není tady

#106 16. 10. 2007 16:43

Selima
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: už Bratislava

Ellischka napsal(a):

No to by zřejmě neodmítnul,ale na to,abych každý měsíc nakupovala výlety pro dva bych musela pracovat na jiné pozici:kapitulation:

Skús dohodnúť trebárs požičanie chaty, alebo nejaký šikovný penziónik "pánubohu za chrbtom" - skrátka len bay ste boli sami, líbánky...

Vesmír vám nie je nič dlžný, ak nie ste spokojný so svojím životom, zmeňte ho. Arpád Soltész, slovenský novinár, čo práve odchádza natrvalo z vlasti, o svojom rozhodnutí.
Brita

Není tady

#107 17. 10. 2007 6:50

Káča
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Morava

U nás to bylo naopak, manžel dcery přivezl a ony seděly od pátku do neděla v obýváku na sedačce a čučely na nás-nemluvily, tvářily se děsně znuděně. Když jsem jim řekla, ať jdou ven, tak to nee. S manželem skoro za víkend nepromluvily. Když jsem říkala manželovi, jestli si nemají co říct, odpověď byla, že si vše řekli už v auťě, když je sem vezl!!!!!!! Když se narodila naše malá, tak jeho starší bylo 14 let-myslíte, že šla aspoň jednou s kočárkem?
Některé už víte, jaké jsem měla s jeho dětmi problémy a že to skončilo tím (muselo), že tu jezdí jen ta mladší. A ta zase sedne k PC a chatuje a chatuje.dumbom

Není tady

#108 17. 10. 2007 9:07

Ellischka
♥♥♥----

pecule napsal(a):

Víš že ani nevím?Fakt si to neuvědomuju,ale dnes ráno jsem dala na vaše rady a promluvila si s ním a prezentovala mu věty,které jsem tu pochytila od vás a mělo to úspěch.Přiznal,že víc bere než dává a dohodli jsme se,že si o tom všem po práci promluvíme,tak mi držte palečky,ať to má nějaký výsledek.
Moc díky za pomoc,myslím,že to pomohlo tummenupp

Není tady

#109 17. 10. 2007 9:26

pecule
♥♥♥♥♥♥-

Káča: a co dcery dělají když jsou u matky, taky jsou akorát na počítači, to musí být docela nepříjemný kvůli nim strávit víkend doma, ne? co by se dělo kdyby jste jí vytáhli na výlet?
já mám taky problém s dcerou přítele, ale zase jiný - můžu na některém vláknu kouknout co jsi měla za problémy ty, třeba se přiučím..
děkuju pecule

Není tady

#110 17. 10. 2007 9:27

pecule
♥♥♥♥♥♥-

Ellischka napsal(a):

pecule napsal(a):

Víš že ani nevím?Fakt si to neuvědomuju,ale dnes ráno jsem dala na vaše rady a promluvila si s ním a prezentovala mu věty,které jsem tu pochytila od vás a mělo to úspěch.Přiznal,že víc bere než dává a dohodli jsme se,že si o tom všem po práci promluvíme,tak mi držte palečky,ať to má nějaký výsledek.
Moc díky za pomoc,myslím,že to pomohlo tummenupp

tak to je super, teď ještě aby to vydrželo tummenupp

Není tady

#111 17. 10. 2007 9:29

Décima
♥♥♥♥♥--

Vrátila jsem se na začátek vlákna a utvrdila jsem se , že takhkle 3 (přítel, syn a Ty) trávíte KAŽDÝ víkend... Když si tedy dnes s přítelem promluvíte, skuste to udělat tak půl na půl... Nějak mi začalo být líto synka, je zrovna ve věku, kdy se z chlapce začíná stávat chlapáčisko, hledá svůj mužský vzor atd... Bůhví jestli si se svým otčímem, novým mužem matky, rozumí a k tátovi neutíká, jak se to dá.. Taky po rozvodu se mu tak nějak zbortil celý jeho svět, tak ho hledá, kde se dá, u táty, babičky.... Moc se přimlouvám o rozumnou dohodu ....

Není tady

#112 17. 10. 2007 9:35

Ellischka
♥♥♥----

Décima napsal(a):

Vrátila jsem se na začátek vlákna a utvrdila jsem se , že takhkle 3 (přítel, syn a Ty) trávíte KAŽDÝ víkend... Když si tedy dnes s přítelem promluvíte, skuste to udělat tak půl na půl... Nějak mi začalo být líto synka, je zrovna ve věku, kdy se z chlapce začíná stávat chlapáčisko, hledá svůj mužský vzor atd... Bůhví jestli si se svým otčímem, novým mužem matky, rozumí a k tátovi neutíká, jak se to dá.. Taky po rozvodu se mu tak nějak zbortil celý jeho svět, tak ho hledá, kde se dá, u táty, babičky.... Moc se přimlouvám o rozumnou dohodu ....

Neboj,neodtrhávám je smile ,synek je malinko rozmazlený,má všechno,po čem zatouží.Nepřipadá mi,že by strádal.Děti miluju a kdyby to tak bylo,tak bych si ani nedovolila to takhle řešit,kdykoliv potřebuje,tak mu pomůžu.Učím se s ním,pomáhám mu s úkoly,hraju s ním fotbal,......ale nechci mít za pár let pocit,že jsem si se svým přítelem na úkor jeho syna,který už na něj bude prdět,nic neužila!Jeho otčím je bezvadný,je prý na něj moc hodný!Navíc má doma i mladšího bráchu,takže ani není sám....

Není tady

#113 17. 10. 2007 14:18

amba
♥♥♥♥♥--

Ellischka:
Píšeš, že jim vaříš, s chlapcem děláš úkoly, učíš se s ním, hraješ fotbal ... a co dělá v té době tatínek? Vždyť je u vás chlapec hlavně kvůli tatínkovi, ne?
Já žádné zkušenosti v tomto směru nemám, ale výše uvedené rady od zkušenějších babinetek mi přijdou na místě. Mám na mysli ty, které radí, aby sis udělala vlastní program a kompletní péči o synka přenechala tatínkovi. Já bych několikrát zkušebně po celou dobu, co bude mít synka, vypadla z domova za vlastním programem (i kdybych pomáhala kamarádce s úklidem po malování). Tatínek jistě rád uvaří, poklidí, udělá s ním úkoly a dohlédne na učení,zahraje  fotbal...Teprve potom si bude toho, co pro ně děláš, vážit. Mám trošku dojem, že tě tvůj přítel pěkně využívá, aby před synkem vypadal hezky a nedotklo se to jeho pohodlí.
Jednoduše - chceš být se svým synem, tak buď, dám ti k tomu všechen prostor se vším všudy, abys neměl pocit, že vás chci odtrhnout. Je to i pro tebe důležitá zkouška, jak tatínek obstojí, když se bude muset starat sám.
Také mám pocit, že tatínek je pěkný lenoch. Než aby vymyslel nějakou aktivitu, je pro něj pohodlnější vymluvit se na přítomnost syna. Ale to už je moje spekulace.

Není tady

#114 18. 10. 2007 8:08

Káča
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Morava

Ellischka: aspoň Tě můžu trošku uklidnit-kluci jsou prý lepší(v tomto), než holky. Kluci si to prý odžívají tak nějak vnitřně a nejsou moc schopni podrazú a různých ,,manévrú" vůči ,,nepříteli"(Tobě). Můžu potvrdit!

Není tady

#115 18. 10. 2007 10:47

Ellischka
♥♥♥----

amba: máš pravdu,také začínám mít ten pocit.Navíc už se tam ani necítím dobře.Nedávno jsem vyslechla,jak mě přítelova máma pomlouvá,přítel na mě vyjede,když řeknu cokoliv na syna a to neříkám nic špatného.Už tam nechci s nimi jezdit,vždycky mě tam přepadají pochmurné nálady.Nechci ale trávit víkendy bez přítele,v týdnu na sebe příliš času nemáme,co mám dělat?

Není tady

#116 18. 10. 2007 10:51

Ellischka
♥♥♥----

Tam,kam jezdíme bohužel ani není kam jít,není tam ani nějaké sportovní vyžití a navíc tam ani nikoho neznám,nemám jak poznat.Celý den jsem v baráku,na zahradě nebo na kole v lese.

Není tady

#117 18. 10. 2007 11:19

Natálie
♥♥♥♥♥--
Místo: Severní Čechy

Ellischka napsal(a):

amba: máš pravdu,také začínám mít ten pocit.Navíc už se tam ani necítím dobře.Nedávno jsem vyslechla,jak mě přítelova máma pomlouvá,přítel na mě vyjede,když řeknu cokoliv na syna a to neříkám nic špatného.Už tam nechci s nimi jezdit,vždycky mě tam přepadají pochmurné nálady.Nechci ale trávit víkendy bez přítele,v týdnu na sebe příliš času nemáme,co mám dělat?

Ellischko,
zkoušela si s ním mluvit?

Změna přichází pomalu.
Paul McCartney

Není tady

#118 18. 10. 2007 11:41

helena
♥♥♥♥♥♥♥

Ellischko - vaříš, staráš se o kluka, skrotchýně tě pomlouvá, přítel tě slovně napadá... a ty pořád ještě nechceš trávit víkendy bez něj a jeho syna? Máte na sebe vůbec o tom víkendu čas, nebo jsi tam jenom jako neplacená pomocná síla???

http://img1.wapster.pl/logosrv.aspx?id=2134840
Láska je to, čemu dovolujeme, aby nám ubližovalo.
chtěl bych jak ponorka lehnout až na dno a přestat vysílat volací znak...

Není tady

#119 18. 10. 2007 12:16

Ellischka
♥♥♥----

Natálko zkoušela,včera,ale bohužel to nemělo smysl,začal mi vyčítat nějaké nepochopitelné a banální věci.Bylo to zbytečné.Říkal ,že život je moc krátký na to,abychom se neustále mračili a o něčem dohadovali.Má pravdu ,jenomže si myslím,že když vidím mezi námi nějaký problém,že bychom si o tom prostě měli promluvit a ne to v sobě dusit,aby už takový problém nenastal a byla pohoda a klid,po ničem jiném už totiž netoužím....kapitulation

Není tady

#120 18. 10. 2007 12:19

Ellischka
♥♥♥----

helena napsal(a):

Ellischko - vaříš, staráš se o kluka, skrotchýně tě pomlouvá, přítel tě slovně napadá... a ty pořád ještě nechceš trávit víkendy bez něj a jeho syna? Máte na sebe vůbec o tom víkendu čas, nebo jsi tam jenom jako neplacená pomocná síla???

No jdem spolu třeba na hodinu na kolo a večer na pivo,jenomže je teď období fotbalů,hokejů a rugby a on je velký fanda,takže jediné,kde ho najdu je u televize.Kolikrát to bývá až do noci,takže usínám sama.sovasad

Není tady

#121 18. 10. 2007 12:50

helena
♥♥♥♥♥♥♥

A nenašli byste tu hodinu i v týdnu? Vždyť ty jezdíš někam,kam nechceš s někým, kdo o tebe zas tak moc nejeví zájem a vymlouvá se na syna. Myslíš, že kdybyste byli o víkendu spolu doma sami bez kluka, že by ti dal před tím sportem přednsot, nebo bys zas musela čekat?

http://img1.wapster.pl/logosrv.aspx?id=2134840
Láska je to, čemu dovolujeme, aby nám ubližovalo.
chtěl bych jak ponorka lehnout až na dno a přestat vysílat volací znak...

Není tady

#122 18. 10. 2007 13:06

Ellischka
♥♥♥----

helena napsal(a):

A nenašli byste tu hodinu i v týdnu? Vždyť ty jezdíš někam,kam nechceš s někým, kdo o tebe zas tak moc nejeví zájem a vymlouvá se na syna. Myslíš, že kdybyste byli o víkendu spolu doma sami bez kluka, že by ti dal před tím sportem přednsot, nebo bys zas musela čekat?

No o prázdninách jsme tam byly vesměs pořád sami a věnovali jsme se jen sami sobě a bylo to super tummenupp ,on ten zájem jeví,myslím,že mě má moc rád. V týdnu jsme v Praze,takže na kolo nechodíme,stýkáme se doma k večeru,takže není ani moc šance na sport.

Není tady

#123 19. 10. 2007 9:39

Eva36
♥♥♥♥♥♥-

Ellischka napsal(a):

Natálko zkoušela,včera,ale bohužel to nemělo smysl,začal mi vyčítat nějaké nepochopitelné a banální věci.Bylo to zbytečné.Říkal ,že život je moc krátký na to,abychom se neustále mračili a o něčem dohadovali.Má pravdu ,jenomže si myslím,že když vidím mezi námi nějaký problém,že bychom si o tom prostě měli promluvit a ne to v sobě dusit,aby už takový problém nenastal a byla pohoda a klid,po ničem jiném už totiž netoužím....kapitulation

Aj aj aj hmm .... tak to znamená, že on nic řešit nechce....hmmm (ale co? Vždyť to je tak typicky chlapské...jen chlap se umí naštvat, když mu kámoš něco ráno provede a večer si zajdou klidně na pivko, aniž by si věci vysvětlovali a vyřešili. Oni zapomenou, ano, vždyť život je tak krátký, nač se na sebe mračit....ale ženskou to hlodá, ta potřebuje řešit...) ....Ellischko, z něčeho člověk může slevit, z něčeho jiného už ne. Bude na tobě, jak se k tomu postavíš. Osobně mě by taková situace vadila a opravdu bych si nějaký ten víkend udělala po svém. Třeba se přítel změní, třeba to tobě začne takhle vyhovovat...uvidíš...

Není tady

#124 19. 10. 2007 9:41

Ellischka
♥♥♥----

Holky navrhla jsem příteli trávit víkendy odděleně a on souhlasil:( , že prý jsme se poslední dobou stejně jen hádali.Ale pokaždé to bylo kvůli jeho synovi,mám pocit,že mi až moc dává najevo,jak na něm visí,byla bych raději,kdyby mezi námi nebyl,ten vztah je pak úplně jiný.Teď už nechci přítele opouštět,mám ho moc ráda,ale obávám se,že dá vždy přednost synovi.....sad
Nevím,nějak si to nedovedu představit každý víkend bez něj,neměla bych to řešit jinak?

Není tady

#125 19. 10. 2007 9:42

Eva36
♥♥♥♥♥♥-

A ještě něco - to, že tě má rád, to neznamená, že ustoupí ze svýho pohodlí. (Znala jsem takovýho jednoho. Člověk by mu dal korunu, jak byl milej a v pohodě...po letech jsem si uvědomila, že byl milej hlavně proto, že většinou bylo po jeho. Když jsem začala projevovat svoji nespokojenost, nejen že mi nevyšel vstříc, ale ještě se spíš zlobil.)

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí