29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Ahoj.. taky bych to určitě neřešila rozhovorem se synem a vysvětlováním.. kluk by opravdu mohl získat dojem, že je nějak "nemilovaný".. Navíc Eliischka psala, že vlastní máma mu moc času nevěnuje (třeba to máma zdůvodňuje tím, že má teď nového přítele, kterého má ráda a chce být s ním). No já sice chápu Elischky chtění "mít přítele někdy je pro sebe", fakt, ale nechala bych to ve stádiu chtění - protože neumím vidět žádný klad ani pro přítele, ani pro kluka - ale možná jen špatně koukám. Elischka by byla asi spokojenější, ale třeba by si to taky vyčítala..
Není tady
Vando, jenže oni nejsou normální rodina. Oni jsou Ellischka, přítel a jeho syn a taky bývalá manželka. Pokud bývalka jako matka dítěte o syna nejeví přílišný zájem, tak se otci nedivím, že si ho stále bere k sobě. Nemyslím, že syn je problém. Myslím, že problém (malinko) je, aby se tři dospělé osoby dohodly, jak budou o dítě pečovat. Neumím si představit, že dítě mi řekne:"Můžu k tobě na víkend?" a já mu odpovím:"Až co na to Ellischka." .... ani to nemusí to dítě říkat, stačí že je to zaběhanej zvyk a najednou to nejde, protože záleží na Ellischce (nebo Yvettě nebo Janě..to je fuk, myslím to obecně). (Vynechávám variantu, že by otec odpověděl:"Až co maminka", protože maminka evidentně není proti, aby syn byl víkend co víkend u otce. Proč by najednou měla nesouhlasit, že?)
Ellischko, nevíš, jestli je s mámou kluka rozumná řeč? ... bohužel jestli není a kluk jí je víceméně ukradenej, hlavně aby ona měla klid, tak ti nezbyde než se smířit s tím, že ty - bezdětná máš najednou už poněkud větší dítě a "musíš" ho brát za vlastní (jasně že nemusíš, záleží zas na tobě). A mít dítě, to znamená třeba i to, že nemůžeš s partnerem trávit čas jen ty sama, protože nemáte nikoho, kdo by vám hlídal. Vám, rozumíš? Ne tvému příteli. Nejsi ty a přítel. Jste vy, vy dva a máte dítě (mluvím pořád o případu, že máma dítěte na něj kašle). Jestli to nezvládneš (a netvrdím, že to musíš zvládnout, záleží na tvých prioritách), bude líp se rozejít a najít si někoho, kdo děti ještě nemá nebo má péči o děti z bývalého vztahu s jejich matkou lépe vyřešenou. Přeju ti, abyste to vyřešili ke spokojenosti všech čtyř zúčastněných stran. (Ovšem jestli se někdo šprajcuje, tak je pak každá rada drahá.) Držím ti palce
Upravil(a) Eva36 (11. 10. 2007 12:22)
Není tady
Décima napsal(a):
Ellischko,nečetla jsem vše a už to tady někde padlo, za 2-3 roky začnou chlapce zajímat slečny a táta bude na vedlejší koleji.. takový je život. Buď ráda, že přítel je dobrý táta. Jestli Ti tolik vadí, že chlapec je s Vámi každý víkend, promluv si o tom s přítelem, že bys chtěla nějaký strávit jenom s ním o samotě, ale asi to budeš muset vydržet, přítel může pak na něho myslet a Váš společný víkend se nemusí tak vydařit. Já bych moc netlačila, popřípadě si našla někdy sama svůj program. Holt musíš počítat s tím, že dítě i závazky, vzájemné city jsou a budou tu už napořád...
A nemusel dotyčný člověk taky náhodou počítat, že když si narazí ženskou na vztah, tak ji občas bude muset obětovat nějakou tu intimní chvilku a trošku se starat, aby nevyprchala z jejich vztahu romantika příliš rychle. Nemluvě vůbec o tokacím rituálu. Myslím, že Ellischka už slevila dost, teď je na řadě ten druhý. I blb chápe, že je nechce od sebe oddělit, ale občas by chtěla to, na co má nárok. Mezi námi, kdybych měla vlastní děti, tak bych je taky nechtěla mít immerwere za zadkem, ale občas si s manžel "užívat".
Není tady
Tak si užívej přítele přes týden co nejvíc to jde, a na víkend si zařiď svůj program, ať přítel může jet sám za synem, když Tě to nebaví... :-)
Zřejmě to budeš muset přijmout jako fakt, že tráví víkendy se synem, třeba jednou za měsíc jeď s ním, a třikrát ne. Aspoň budeš mít čas sama pro sebe.
Není tady
Káča napsal(a):
Je to tak strašně jednoduché! Pokud někoho miluji, tak s ním chci trávit určité chvíle sama-co je na tom divného a sobeckého? Je to podle mně úplně normální pud. Nedokážete si představit, když pracujete celý týden(po-pá) od rána do večera, přijdete večer a děláte večeři, pak nějaké domácí práce a jste ráda, když se dovlečete do postele. Těšíte se na víkend, že si konečně užijete se svým miláčkem volno, intimnosti a ono to nejde, protože si na každý víkend přiveze své děti už v pátek a v neděli večer, nebo i v pondělí ráno je vrací. Děti vás sledují na každém kroku, chtějí , aby táta spal s něma(protože žárlí) a program se samozřejmně odvíjí od toho, co chtějí ony. Nemusím říkat, že jste totálně znechucená a láska kamsi prchá....
A co to je za hloupost (to slyším často), že však ona věděla, že si bere, nebo bude žít s chlapem, který má děti. Ale jistě, jenže musí být, jako ve všem určitá rovnováha.
...no nenapslal bych to líp, jeden víkend v měsíci by mohl tatík venovat jen přítelkyni. I on by měl být tolerantní...
Není tady
Eva36 napsal(a):
Vando, jenže oni nejsou normální rodina. Oni jsou Ellischka, přítel a jeho syn a taky bývalá manželka. Pokud bývalka jako matka dítěte o syna nejeví přílišný zájem, tak se otci nedivím, že si ho stále bere k sobě. Nemyslím, že syn je problém. Myslím, že problém (malinko) je, aby se tři dospělé osoby dohodly, jak budou o dítě pečovat. Neumím si představit, že dítě mi řekne:"Můžu k tobě na víkend?" a já mu odpovím:"Až co na to Ellischka." .... ani to nemusí to dítě říkat, stačí že je to zaběhanej zvyk a najednou to nejde, protože záleží na Ellischce (nebo Yvettě nebo Janě..to je fuk, myslím to obecně). (Vynechávám variantu, že by otec odpověděl:"Až co maminka", protože maminka evidentně není proti, aby syn byl víkend co víkend u otce. Proč by najednou měla nesouhlasit, že?)
Ellischko, nevíš, jestli je s mámou kluka rozumná řeč? ... bohužel jestli není a kluk jí je víceméně ukradenej, hlavně aby ona měla klid, tak ti nezbyde než se smířit s tím, že ty - bezdětná máš najednou už poněkud větší dítě a "musíš" ho brát za vlastní (jasně že nemusíš, záleží zas na tobě). A mít dítě, to znamená třeba i to, že nemůžeš s partnerem trávit čas jen ty sama, protože nemáte nikoho, kdo by vám hlídal. Vám, rozumíš? Ne tvému příteli. Nejsi ty a přítel. Jste vy, vy dva a máte dítě (mluvím pořád o případu, že máma dítěte na něj kašle). Jestli to nezvládneš (a netvrdím, že to musíš zvládnout, záleží na tvých prioritách), bude líp se rozejít a najít si někoho, kdo děti ještě nemá nebo má péči o děti z bývalého vztahu s jejich matkou lépe vyřešenou. Přeju ti, abyste to vyřešili ke spokojenosti všech čtyř zúčastněných stran. (Ovšem jestli se někdo šprajcuje, tak je pak každá rada drahá.) Držím ti palce
Já nevím, co tady furt řešíte. Tady nejde o každý víkend, ale o to, že by chtěla jednou za čas s přítelem někam vypadnout sama. Na to má plné právo. Ona musí počítat, když si narazila chlapa s dítětem, že se bude muset občas věnovat i klukovi. On když si narazil svobodnou ženskou bez závazků musel počítat s tím, že ji občas bude muset věnovat svůj čas. Přirozeně pokud ji nebere jako náhradní matku pro svého synátora.
Není tady
Káča, xxxx: Rovnováha být musí, v tom souhlasím, ale nevíme přeci, co za mámu ten kluk má. Třeba jí je kluk fakt šumafuk, jako jsou často otcům našich dětí naše děti, že? A pak si holky představte, že byste ještě svýmu děcku, na který táta kašle, řekly, že teď máte nového přítele a dítě ať zůstane pro změnu taky jednou u tatínka, že i vy máte nárok na vlastní intimní život... to by vám toho dítěte nebylo líto? Bylo by lepší, aby se Ellischky přítel domluvil s matkou syna a dítě samotné do toho netahal ... Třeba to tak není, matka může být výborná, dítěti nebrání vídat otce a jelikož otec je pohodář a dovolí všechno, tak se na něj syn těší a chce k němu kdykoli a třeba je ten chlap Ellischky jen srab a nebo jede v zajetých kolejích a neví, jak by přehodil výhybku, nechce se domlouvat s bývalou...no, ostatně jako každý chlap, podle mě - nechce si zadělávat na problémy a chce mít hlavně KLID. Hlavně KLID, to je jejich. Ženská aby na ně pak šla od lesa
Tak, Ellischko, napiš, co za maminku je ta od toho "tvého" syna. Mimochodem - jak dlouho tyhle návštěvy syna u otce už fungují? Jestli to je roky zavedený systém, bude těžké ho chtít za půl roku, za rok, změnit...Ale neříkám, že to je nemožné.
Není tady
abadon napsal(a):
Décima napsal(a):
Ellischko,nečetla jsem vše a už to tady někde padlo, za 2-3 roky začnou chlapce zajímat slečny a táta bude na vedlejší koleji.. takový je život. Buď ráda, že přítel je dobrý táta. Jestli Ti tolik vadí, že chlapec je s Vámi každý víkend, promluv si o tom s přítelem, že bys chtěla nějaký strávit jenom s ním o samotě, ale asi to budeš muset vydržet, přítel může pak na něho myslet a Váš společný víkend se nemusí tak vydařit. Já bych moc netlačila, popřípadě si našla někdy sama svůj program. Holt musíš počítat s tím, že dítě i závazky, vzájemné city jsou a budou tu už napořád...
A nemusel dotyčný člověk taky náhodou počítat, že když si narazí ženskou na vztah, tak ji občas bude muset obětovat nějakou tu intimní chvilku a trošku se starat, aby nevyprchala z jejich vztahu romantika příliš rychle. Nemluvě vůbec o tokacím rituálu. Myslím, že Ellischka už slevila dost, teď je na řadě ten druhý. I blb chápe, že je nechce od sebe oddělit, ale občas by chtěla to, na co má nárok. Mezi námi, kdybych měla vlastní děti, tak bych je taky nechtěla mít immerwere za zadkem, ale občas si s manžel "užívat".
A nemusel dotyčný člověk taky náhodou počítat, že když si narazí muže s dítětem.............................
Není tady
abadon: Tohle je, myslím, všem jasný. Jenže se nezdá, že Ellischky přítel by tohle právě chápal. Já si taky myslím to samé co ty. Ale když partner si to nemyslí, je problém. A Ellischka nevypadá, že by se ho kvůli tomu chtěla vzdát. Tak se tu snažíme hledat řešení. Když se něčeho/někoho nechceš vzdát, ale trápíš se přitom něčím, co nedokážeš při nejlepší vůli změnit, musíš změnit svůj přístup. Jedině svůj přístup, nic jinýho ti nepomůže. Proto píšu, že by ona měla chápat, snažit se to brát z jiných úhlů atd. Nejjednoduší řešení je vybodnout se na to nebo chlapa postavit před rozhodnutí buď kluk nebo já (a on nepochopí, že ti jde jen o jeden víkend v měsíci, on pochopí natuty, že ho tlačíš buď kluk-nebo já...to jsou chlapi, takhle fungujou, řekla bych ze zkušenosti). No ani jedno není to pravý vořechový.
Není tady
mashanka napsal(a):
abadon napsal(a):
Décima napsal(a):
A nemusel dotyčný člověk taky náhodou počítat, že když si narazí muže s dítětem.............................
Ale to už jsem přeci psala, ne ... "musí počítat, že se o jeho syna bude muset někdy postarat", ale ne mu dělat náhradní matku. Prostě nevidím nic špatného na tom, když 1x za dva měsíce (třeba i za 3) budou mít víkend jen pro sebe. On musí slevit, ona taky musí slevit. Ústupky musí dělat oba, zatím mi přijde, že je dělá jen Ellischka. Nechápu, co je tak pobuřujícího na konsensu např. 3x do měsíce nechť má synátora na krku jen otec (Ellischka ať si udělá vlastní program pokud bude chtít), 1x do měsíce společně všichni tři a 1x za 3 měsíce Ellischka a její přítel sami dva.
Upravil(a) abadon (11. 10. 2007 12:55)
Není tady
Ellischka:
Mám otázku: chceš přítele i s tím, že je to tak jak to je (tj. tráví všechny víkendy se synem), nebo ne? Bez výhrad...
Myslím, že když budeš mít "požadavky", že se mu to líbit nebude. "Budu Tě mít ráda jenom když se mi budeš víc věnovat a synovi míň"... no nic. Zřejmě to nemá lehký, když má syna který s ním nebydlí, může ho vidět jenom o víkendu a chtěl by ho vidět třeba každý den, a od Tebe očekává podporu. Je s Tebou 5 dní v týdnu, tak nevím, jestli se mu bude líbit, když mu budeš vyčítat, že je se synem 2 dny v týdnu...
Já neříkám, že nemáš "právo" chtít víc, ale nemáš právo to dostat. (Můžeme chtít všechno co chceme, ale nemusíme to dostat).
S přítelem o tom můžeš zamozřejmě promluvit.
Přijde mi, že na jeho syna žárlíš. Že bys chtěla pozornost, kterou od svého otce dostává on...
Je samozřejmě v pořádku, že se Ti to nelíbí... před pár lety jsem chodila s chlapem, který měl 2 děti - ve střídavé péči (byli jsme spolu jenom pár měsíců). To víš že jsem bojovala s jeho dětma o jeho pozornost. Nakonec jsme se stejně rozešli (nebylo to kvůli dětem), vídali jsme se taky jenom o víkendu, bydlel jinde. Tenkrát jsem na to nebyla připravená. Teď už bych to možná brala jinak.
"Máš právo na normální vztah" - (co je to normální vztah) - ve vztahu bych se neoháněla nějakým právem... všechno je to o dobrovolnosti.
Tak přeju hodně štěstí... zkus si přítele víc užívat v týdnu, když je s Tebou... využít každou chvilku po práci, kdy můžete být spolu a věnovat se sobě... vemte si třeba v týdnu i pár dní dovolený a buďte JENOM spolu... a o víkendu ho nech... ber to jako když je vztah "na dálku" když se dva vidí jenom o víkendu. Akorát to máš obráceně :-)
Není tady
Eva36 napsal(a):
abadon: Tohle je, myslím, všem jasný. Jenže se nezdá, že Ellischky přítel by tohle právě chápal. Já si taky myslím to samé co ty. Ale když partner si to nemyslí, je problém. A Ellischka nevypadá, že by se ho kvůli tomu chtěla vzdát. Tak se tu snažíme hledat řešení. Když se něčeho/někoho nechceš vzdát, ale trápíš se přitom něčím, co nedokážeš při nejlepší vůli změnit, musíš změnit svůj přístup. Jedině svůj přístup, nic jinýho ti nepomůže. Proto píšu, že by ona měla chápat, snažit se to brát z jiných úhlů atd. Nejjednoduší řešení je vybodnout se na to nebo chlapa postavit před rozhodnutí buď kluk nebo já (a on nepochopí, že ti jde jen o jeden víkend v měsíci, on pochopí natuty, že ho tlačíš buď kluk-nebo já...to jsou chlapi, takhle fungujou, řekla bych ze zkušenosti). No ani jedno není to pravý vořechový.
Ale nedělejme přece z chlapů blbečky nesvéprávné, kteří nepochopí jasně řečenou myšlenku - pokud je ovšem ta myšlenka zajímá. Mně to spíš přijde, že on o tom ani diskutovat nechce (má potom takový vztah, kdy jeden pohrdá názorem druhého vůbec cenu?, když by vztah měl být o toleranci a úctě). Jemu to takhle asi vyhovuje. Je to Ellschkin boj, jestli jí to za to stojí. Buď mít vedle sebe jedince, který není ochoten mi jednou za čas vyjít vstříc nebo to řešit anebo se začít omezovat. Nevím jaká je Elliska typ a co jí vyhovuje. Jen píšu obecně jak by to mělo chodit mezi slušně vychovanými lidmi.
Není tady
abadon: Nedělám z chlapů blbečky, jen píšu ze zkušenosti. Záleží na tom, jak to žena podá a jestli to Ellischka podá pro toho jejího nevhodně... Jinak souhlasím s Martinkou - vztah je o dobrovolnosti, nemám na nic nějak automaticky právo a ten druhý taky ne. Jde o to, jak si vzájemně dokážeme sdělovat svoje přání, jak umíme ustupovat, tolerovat, chápat se atd. Je otázka, co jsou slušně vychovaní lidé. Btw. taky jsem několikrát koukala, co u chlapa třeba zrovna ty toleruješ (ty máš toho vojáka, viď? Jestli se nepletu)...a tobě to přijde určitě normální a nemyslíš si, že ten tvůj není slušně vychovaný. Mně to, co dělal, přišlo jako nevychovanost a jako to, že ti absolutně není ochoten vyjít vstříc. To je tak na okraj, pro lepší pochopení. Jj, nakonec si vlastně všechno musí člověk vyřešit sám, tak, aby byl on spokojenej. Co vyhovuje mně, je pro druhého nepochopitelné a naopak. A tak, Ellischko, dělej tak, abys byla spokojená. A buď přitom chytrá
Není tady
Eva36 napsal(a):
abadon: Nedělám z chlapů blbečky, jen píšu ze zkušenosti. Záleží na tom, jak to žena podá a jestli to Ellischka podá pro toho jejího nevhodně... Jinak souhlasím s Martinkou - vztah je o dobrovolnosti, nemám na nic nějak automaticky právo a ten druhý taky ne. Jde o to, jak si vzájemně dokážeme sdělovat svoje přání, jak umíme ustupovat, tolerovat, chápat se atd. Je otázka, co jsou slušně vychovaní lidé. Btw. taky jsem několikrát koukala, co u chlapa třeba zrovna ty toleruješ (ty máš toho vojáka, viď? Jestli se nepletu)...a tobě to přijde určitě normální a nemyslíš si, že ten tvůj není slušně vychovaný. Mně to, co dělal, přišlo jako nevychovanost a jako to, že ti absolutně není ochoten vyjít vstříc. To je tak na okraj, pro lepší pochopení. Jj, nakonec si vlastně všechno musí člověk vyřešit sám, tak, aby byl on spokojenej. Co vyhovuje mně, je pro druhého nepochopitelné a naopak. A tak, Ellischko, dělej tak, abys byla spokojená. A buď přitom chytrá
Už jsem pozapomněla kvůli čemu jsem si to na toho svého pacholka vlastně "stěžovala". Ale dlouho jsme spolu mluvili, až jsme si to vysvětlili. On pochopil mě, v něčem ustoupil, já pochopila jeho, v některých věcech jsem slevila já. Vysvětlili jsme si v klidu rozdílnost svých pohledů na věc a některá nedorozumnění. Momentálně je všechno v pořádku, jsme 3 týdny po svatbě a brzy začneme "pracovat" na - tím chci jen vysvětlit, že tady nedělám hrdinku a doma přitom byla nějaká uťápnutá chudinka. Navíc je to názorný příklad toho, že otevřenou komunikací a jasnými argumenty lze dosáhnout mnoha věcí - pokud oba chtějí a to je důležité. Pokud chce jen jeden, tak je to předem prohraný boj a ten druhý nemá právo ho násilím do něčeho nutit (může se buď jenom smířit nebo se rozejít).
Upravil(a) abadon (11. 10. 2007 13:48)
Není tady
Souhlsím s tím,že je to všechno o toleranci obou partnerů....mám tohle za sebou,můj manžel také hodně prosazoval své dítě z prvního manželství...také jsem si budovala svou cestičku...jedno tvrdím dosud.....v takovémto případě poznáte,že tento typ chlapa má opravdu rád děti a pro děti dělá hodně....i ten můj....už dávno máme i své dvě děti a musím říci,že i ony jsou pro něho vším,ale na druhou stranu veškerá jejich výchova leží na mých bedrech...on je pro tu legraci a nevyžaduje po nich většinou žádná pravidla a plnění svých povinností,protože ani u svého prvního dítěte nikdy nic takového nepožadoval,aby se to nedej bože neobrátilo proti němu....vždycky se bál něco říci, aby za ním chodilo...takže to je zase má zkušenost a myslím,že Ellischka právo na jeden ten víkend určitě má,protože je mi úplně jasné,že v týdnu se toho zas tak moc stihnout nedá a i ona ho potřebuje stále poznávat...jestli je to partner vhodný pro život
Není tady
Holky, to je vám pak ale ty všechny víkendy, kdy není přítel s váma tak smutno-já si tenkrát připadala tak ,,odhozená" a sama.
Není tady
PPavlaa napsal(a):
eremuruss napsal(a):
PPavlaa napsal(a):
věř mi, že vůbec nevíš o čem mluvíšsama jsi to nikdy nezažila, nesuď ostatní
já byla taky takhle "chytrá" a hned s každou takovou hotová, dokud jsem se nedostala do stejné situace...
nemám tyhle řeči ráda, nezažila jsi to, jsi mimo...Tak tuhle vetu si dobre pamatuj,az budes odpovidat na neco co si sama nezazila.
víš, on je rozdíl jestli takovou větu řeknu holce, která chce soudit něco takového - a každý se můžeme rozhonout, jestli půjdem do vztahu, kde jsou děti a nebo ho nechci
a něco jiného je když mluvím o vztahu s ženáčem u kterého vím, že bych do něj prostě nešlatam se teda taky můžu rozhodnout a já prostě nechci
To je tvoj názor... Takisto ako Pírko má svoj názor. Síce nepodložený, ale to je aj ten tvoj... Jediný rozdiel je, že ty si ty a Pírko je Pírko, iný rozdiel nevidím.
Není tady
Káči, to Ti věřím...
Můj první přítel byl rozvedený a z manželství měl tříletého syna. Fungovalo to tak, že synka měl 1x za 14 dnů v péči po celý víkend. Mně bylo tenkrát 18 a o klučíka jsem se v rámci možností starala - no, starala já byla tenkrát ještě sama dítě, takže jsem si spíš s klučíkem hrála jako jeho starší sestřička
Ale už tenkrát jsem věděla, že mám přítele s povinnostmi k dítěti a vůbec mě nenapadlo uvažovat nad tím, že bych se o partnerovo dítě nechtěla či neuměla postarat. Sice bylo o veselé historky postaráno - to když mě chtěla poznat BM-matka dítěte s odůvodněním, že si přeje poznat osobu, se kterou její syn tráví volný čas a já z toho byla dost vyplesklá ale nakonec se to zvádlo.
Není tady
Ja som rovno žila s "detným" mužom... Slobodná, 21-ročná, sym - 5 rokov... a nemala som nejaký veľký problém. Ale tam to bolo jasné, mama skrátka nefungovala, a on mi sám začal hovoriť mama... A našťastie(alebo nanešťastie?) bývalý bol súdny a vytvorili sme celkom dobrý "rodičovský" pár.
Není tady
Sel, můj příběh neměl dobrý konec ... matka klučíka byla těžce nemocná a zemřela, když bylo malému 5 roků. Naštěstí klučík v době jejího skonu pobýval u dědečka a babičky - zaplať Bůh za to. Chudinka ležela ve svém bytě několik dnů, než se po ní začala rodina shánět a následně byla už bez života nalezena. Z toho titulu vztah s přítelem vzal za své - jednak jsem jeho bývalou osobně znala, za druhé se z nás staly postupem času ne-li kamarádky, tak dvě ženské, které spolu docela dobře vycházely. Já jsem a-priori odmítla byť jen nohou vkročit do bytu, kde BM zemřela, takže přítel si holt našel novou přítelkyni, která podobnými skrupulemi dozajista netrpěla. Navíc - a to strašně nerada říkám - ve svých dvaceti bych se bývala byla měla začít kompletně starat o pětileté dítě, nač jsem tenkrát skutečně nebyla připravena. On je jako rozdíl mezi tím, jednou za 14 dnů si s dítětem pohrát jako starší sestřička a rozdíl mezi tím, ze dne na den mu komplexně nahradit zemřelou matku se vším všudy a na to jsem tenkrát skutečně neměla. Proto následoval nevyhnutelný rozchod, kdy přítelík nehledal ani tak novou lásku, ale vhodnější náhradní matku pro své dítě Tenkrát jsem to obrečela - pochopila jsem to až ve chvíli, kdy jsem přivedla na svět svoje vlastní děti
Není tady
Holky, tyhle poslední příspěvky jsou ale něco úplně jiného. Jistě-kdo by odolal, když vidíte, že to dítě strádá, že není milováno a pečováno svou vl.matkou(nedej bože, když o matku přijde). A něco jiného je, když přítelova BM navádí dítě proti vám a ,,dítě" vám to dává celý víkend ,,sežrat"-to se ty víkendy pak těžko přežívají.
Není tady
Káči, já Tvůj příběh znám U mě padla kosa na kámen u mého současného manžela, kdy mě jeho dospělé děti od provopočátku upřímně nenáviděly. Nemusela jsem si to brát nijak osobně - dětičky nenáviděly VŠECHNY tatínkovy přítelkyně, v čemž je jejich maminka vehementně povzbuzovala. Moje neskutečné provinění spočívalo v tom, že si jejich otec se mnou dovolil zplodit nejprve první a posléze i druhé dítě. Represálie, které tatínkovi dělala bývalá rodinka neměly chybu - strašně nerada to tady říkám, ale jeho BM, na kterou manžel nechal napsat barák a platil veškeré náklady s barákem spojené se mu neštítila vybírat náprsní kapsy, kdykoliv se stavil doma. Madam se nechtělo pracovat, panč alkohol u ní taky udělal svoje, visela mému manželovi na krku jako pytel kamení ve stylu: "Jen ať každej vidí, k čemu mě můj muž rozvodem dohnal" a k následnému negativnímu pohledu na otce svých dětí vedla i svoje potomky. Výsledkem je soužití rozstřílené naprosto na mraky, protože na rovinu přiznávám, že k dětem svého muže žádný vztah nemám a po malérech z minulosti bych byla jedině ráda, kdyby se i s jejich tatínkem společně odpařili z povrchu zemského
Není tady
Eva36 napsal(a):
Tak být otcem, tak si rozhodně se synem nepovídám tónem, že mám novou přítelkyni a že chci být někdy jen s ní. To by tý přítelkyni mohl u syna hezky zavařit (nehledě na to, že by zavařil synovi, který by si mohl začít klást otázky, je-li dost dobrý pro svého otce, začal by se bát, že teď láska otce končí a směřuje k přítelkyni atd.). Radši bych se dohodla s matkou syna na spravedlivějším střídání... Ono když se matka o syna třeba nechce nebo nemůže o syna starat (směnuje nebo má "jiné" zájmy, to už je jedno), tak co má táta dělat? Má kluka odkopnout a nechat ho doma samotnýho? Zkusila bych to řešit s babičkami, pokud jsou čilé, ochotné a rády by se vnukovi třeba občas o víkendu věnovaly. Horší, jestli máte babičky tzv. "na baterky". A taky si, Ellischko, uvědom, že spousta žen zase po rozvodu zůstanou samy s dítětem, aniž by se těmto dětem jejich otcové věnovali. Celá ta péče leží na ženách. A ty ženy si taky najdou partnery a ti partneři to zkrátka berou jako fakt, že denodenně mají ty děti "na krku". Taky třeba jednou můžeš být v situaci, jako je tvůj přítel. Budeš mít dítě u sebe každý víkend a jeho druhý rodič o něj zájem jevit nebude, babičky mít nebudeš...tak co uděláš? Řekneš synovi nebo dceři: "Já mám teď nového přítele a chci s ním být chvíli sama, tak ty budeš teď doma sám a my jedeme s jeho matkou a otcem na výlet. Tebe necháváme doma."?
Mám pocit, že nevíš, o čem mluvíš, promiň.... on je velkej rozdíl v tom, najde-li si chlap ženu, která má ve vlastní péči dítě (děti). Tam už jde do toho vztahu s tím, že ty děti tam budou 24 hodin denně...
A je rozdíl, najdeš-li si chlapa, jehož děti žijí a vyrůstají u matky a které si bere na víkendy, dovču atd.
Nezaměňuj nezaměnitelný ....
Není tady
abadon napsal(a):
Décima napsal(a):
Není tady
Martinka1 napsal(a):
Tak si užívej přítele přes týden co nejvíc to jde, a na víkend si zařiď svůj program, ať přítel může jet sám za synem, když Tě to nebaví... :-)
Zřejmě to budeš muset přijmout jako fakt, že tráví víkendy se synem, třeba jednou za měsíc jeď s ním, a třikrát ne. Aspoň budeš mít čas sama pro sebe.
Martinko, chodíš do práce? Máš domácnost? Jestli ano, určitě chápeš fakt, že v týdnu na sebe toho času mají minimálně A víkendy má podle tebe trávit sama ? To nemůžeš myslet vážně
Není tady