29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Káča napsal(a):
pírko: v takovém případě (pokud je fér si brát děti na každý víkend), není fér si začínat vážný vztah! Připadá mi, že jsi opravdu takovou situaci nezažila-tak by jsi neplácala(pardon).
Ale ve vztahu jsou přece oba dobrovolně a on se s tím netají, že chce být o víkendu se svým dítětem. Ten druhý (ona) to buď může akceptovat nebbo si najít někoho, kdo jí bude vyhovovat. Vzah přece není povinný
Není tady
Promiňte můj OFF TOPIC příspěvek.
Vando, dávalas tu jako návrh programu "tropický aquapark v Německu" - můžeš napsat něco bližšího? Přemýšlím o nějaké akci s dětmi o podzimních prázdninách, tohle zní lákavě. Díky.
Není tady
PPavlaa napsal(a):
pírko napsal(a):
no já nevím, ale asi by si měla mít bezdětného chlapa. Příjde mi to od něj fér a zodpovědný že si bere dítě každý víkend. Vem si že by šlo o tvé dítě, které by milovalo svého otce, ale nemohli by spolu žít a mají spolu jen ty víkendy a nějaká nová paní mu ty víkendy chce brát.
věř mi, že vůbec nevíš o čem mluvíš
sama jsi to nikdy nezažila, nesuď ostatní
já byla taky takhle "chytrá" a hned s každou takovou hotová, dokud jsem se nedostala do stejné situace...
nemám tyhle řeči ráda, nezažila jsi to, jsi mimo...
Děkuju PPavlo,naprosto s tebou souhlasím!!
Není tady
Vanda napsal(a):
Ahoj Ellischko,
proč ti "nezbývá, než zůstat v Praze"? Chápu to tak, že tvůj přítel je zvyklý jezdit na víkend domů, kde má také poblíž syna. Chápu taky, že mu vyhovuje, když jezdíš s ním. Co kdybys zkusila vymyslet některý víkend program jen pro vás dva - třeba romantický penzion, nebo tropický akvapark v Německu, nebo maďarské termálky, co já vím...protože pro přítele je možná víkend v domku samozřejmost. Takhle by vypadl ze zaběhaných zvyklostí, přišel by na to, že víkend lze trávit i jinak. Navíc tam přece nemusíš, když se ti to nelíbí...příteli můžeš přece říct, že nejedeš, že může víkend strávit s tebou po tvém, nebo si uděláš vlastní program..ale ne jako výhrůžku, prostě protože ty to tak chceš. Mám pocit, že se jen přizpůsobuješ
Vando moc děkuju,výborný nápad,určitě to zkusím!Máš pravdu,přizpůsobuju se,ale o tom vztah není.Je strašně příjemné,když zjistím,že mi někdo porozuměl.........I PPavla mi moc pomáhá
Není tady
mashanka napsal(a):
Na to je jen jediná rada - najít si bezdětného přítele. S partnerem s dítětem může být šťastný jen ten, kdo je natolik zralý, že umí to dítě přijmout.
A mohla bys mi prosím poradit,jak se to dělá?Mám se každého chlapa na potkání ptát,jestli je bezdětný?Není to o zralosti,s jeho dítětem vycházím a mám ho ráda.Od začátku jsme si padly do oka s přítelem a na toto jsem nekoukala,prostě jsem si to neuvědomovala.Myslím,že svou zralost mu dokazuju už tím,že mu nedělám problém(ani když to má být v týdnu),když se chce se svým synem vidět.
Není tady
ahoj Eliško,
tvůj přítel je vzácný případ muže, který je rád i otcem. Myslím, že sis pro své budoucí děti vybrala toho správného muže. Budete-li mít vlastní, můžeš očekávat stejnou pozornost k vašim dětem, jako má nyní ke svému synovi. Zároveň rozumím tomu, že jeho syn je pro tebe cizí dítě a nemáš k němu žádné citové pouto.
Stejně jako ty budeš chtít trávit svůj volný čas se svými dětmi, chce se on věnovat svému dítěti. Budeš-li navrhovat tropický akvapark v Německu, nebo maďarské termálky, bude chtít vzít také svého syna, aby mu ukázal a sdílel i s ním chvíle v těchto místech. Stejně jako ty by ses radovala z jejich přítomnosti a nadšení. Je to naprosto přirozené. Je ale také přirozené to, že ty chceš být s ním i bez jeho syna.
To, co ti vadí je v podstatě paradox - je to láska otce k dítěti. Ovšem pro tebe cizího, ale zase ne tolik. Je to dítě tvého přítele, kterého miluješ. Nebude trvat dlouho, rok či dva, kdy i on bude chtít trávit svůj volný čas spíše s kamarády a slečnami.
Je to o tvé výdrži a toleranci a o vaší vzájemné dohodě. Slovo vzájemné je důležité. Není dobré přizpůsobuješ-li se pouze ty sama. Nestůj proti synovi, ale s laskavým pochopením jeho lásky k němu se pokus promluvit i o svých představách a snech. Věřím tomu, že vás má rád oba a měl by vyjít vstříc oběma.
Držím palce!
Upravil(a) Ra (9. 10. 2007 9:55)
Není tady
Ra napsal(a):
ahoj Eliško,
tvůj přítel je vzácný případ muže, který je rád i otcem. Myslím, že sis pro své budoucí děti vybrala toho správného muže. Budete-li mít vlastní, můžeš očekávat stejnou pozornost k vašim dětem, jako má nyní ke svému synovi. Zároveň rozumím tomu, že jeho syn je pro tebe cizí dítě a nemáš k němu žádné citové pouto.
Stejně jako ty budeš chtít trávit svůj volný čas se svými dětmi, chce se on věnovat svému dítěti. Budeš-li navrhovat tropický akvapark v Německu, nebo maďarské termálky, bude chtít vzít také svého syna, aby mu ukázal a sdílel i s ním chvíle v těchto místech. Stejně jako ty by ses radovala z jejich přítomnosti a nadšení. Je to naprosto přirozené. Je ale také přirozené to, že ty chceš být s ním i bez jeho syna.
To, co ti vadí je v podstatě paradox - je to láska otce k dítěti. Ovšem pro tebe cizího, ale zase ne tolik. Je to dítě tvého přítele, kterého miluješ. Nebude trvat dlouho, rok či dva, kdy i on bude chtít trávit svůj volný čas spíše s kamarády a slečnami.
Je to o tvé výdrži a toleranci a o vaší vzájemné dohodě. Slovo vzájemné je důležité. Není dobré přizpůsobuješ-li se pouze ty sama. Nestůj proti synovi, ale s laskavým pochopením jeho lásky k němu se pokus promluvit i o svých představách a snech. Věřím tomu, že vás má rád oba a měl by vyjít vstříc oběma.
Držím palce!
Moc děkuju!!!! Nad tímto budu opravdu přemýšlet!!
Není tady
Všem:
Nesuď,abys sám nebyl souzený.....
Ježiš, všichni jsme v podvědomí usposobeni k tomu,že chceme slyšet chválu a mít pocit, že o nás milovaná osoby stojí. Všichni jsme svým způsobem "sobci". To je normální a chápu Ellischku, že tento problém reší. Taky stojíte být milováni svým dítětem, a pokud v období jeho puberty to tak není, tak to vede ke konfliktům, odcizení s manželem z nedostatku pozornosti se řeší rozvodem. Vždyť je to tady na každém vlákně.... I zvířecí mláďata potřebují "podržet" od bráchy, matky nebo "partnera". Tak je to dáno v živočisné říši a u nás u člověka taky.
Myslím, že to má dobře srovnané. Je super, že vychází dobře se synem, nepadlo tady o žádném šeredném slovu.
Jestli každý víkend jej má na krku s přítelem, tak asi matka taky dělá něco špatně,ne? A má právo jako přítelkyně rovedeného muže s dítětem na jeden víkend v měsící o samotě!!! Howgh!!!!!
Není tady
Jsem ráda,že jste pochopili,že je nechci oddělovat! Sama jsem z rozvedené rodiny a dokážu se vžít do kůže jeho syna.Dokonce se mu i věnuji,pokud přítel nemá čas. Jen nechci platit daň za to,že jsem si našla muže,který už má dítě.Také chci si chci občas užít volný víkend jen s ním,než budeme mít to vlastní.
Není tady
Ellischko,nečetla jsem vše a už to tady někde padlo, za 2-3 roky začnou chlapce zajímat slečny a táta bude na vedlejší koleji.. takový je život. Buď ráda, že přítel je dobrý táta. Jestli Ti tolik vadí, že chlapec je s Vámi každý víkend, promluv si o tom s přítelem, že bys chtěla nějaký strávit jenom s ním o samotě, ale asi to budeš muset vydržet, přítel může pak na něho myslet a Váš společný víkend se nemusí tak vydařit. Já bych moc netlačila, popřípadě si našla někdy sama svůj program. Holt musíš počítat s tím, že dítě i závazky, vzájemné city jsou a budou tu už napořád...
Upravil(a) Décima (9. 10. 2007 11:00)
Není tady
Ahoj. Jen mě napadlo, že třeba taťka se synkem mají opravdu hezký vztah... a je možný to, co tu holky píšou - za pár měsíců /let - bude mít kluk jiné zájmy a budeš mít přítele víc pro sebe. Napadla mě ještě varianta, že by mohl syn říct taťkovi - hele, mě je s váma (Tebou a jeho tátou) fajn, máma by nebyla proti, kdybych se k Vám nastěhoval.. a do toho Ty budeš těhotná. Co bys dělala - hypoteticky, samozřejmě..? Nebo se tohle nemůže stát?
Není tady
Ra - měla jsem v úmyslu napsat něco v tomto smyslu. Ovšem podala jsi to vyčerpávajícím způsobem. Není co dodat. Moc pěkné.
Ještě moje osobní zkušenost - procházela jsem tím léta a ještě procházím. Časem jsem pochopila, že vše co jsem kdy mohla na JEHO dětech vidět negativního(zaplaťpambu bylo toho minimum) byla jen moje malost, moje ego, můj nedospělý přístup převlečený za názory jako Např. "nevychovaností těch dětí", jejich "špatný přístup k nám", "nabourávání našeho programu", atd,atd.
Není tady
qwassa napsal(a):
Ahoj. Jen mě napadlo, že třeba taťka se synkem mají opravdu hezký vztah... a je možný to, co tu holky píšou - za pár měsíců /let - bude mít kluk jiné zájmy a budeš mít přítele víc pro sebe. Napadla mě ještě varianta, že by mohl syn říct taťkovi - hele, mě je s váma (Tebou a jeho tátou) fajn, máma by nebyla proti, kdybych se k Vám nastěhoval.. a do toho Ty budeš těhotná. Co bys dělala - hypoteticky, samozřejmě..? Nebo se tohle nemůže stát?
No nestraš , samozřejmě,že se to stát může,jeho máma mu moc času nevěnuje.Z lásky k příteli bych na to po vzájemné domluvě a předem stanovených pravidlech zřejmě přistoupila.Jak už jsem psala mám ho ráda,necítím žádnou afektivnost,spíš jde o to,že ho(trošku sobecky)chci mít v našem volnu jen a jen pro sebe.Jelikož i veškeré dovolené trávíme pohromadě.Nedělá mi problém udělat si vlastní program,ale raději bych,aby ten program byl s ním.
Není tady
Wiki napsal(a):
Ra - měla jsem v úmyslu napsat něco v tomto smyslu. Ovšem podala jsi to vyčerpávajícím způsobem. Není co dodat. Moc pěkné.
Ještě moje osobní zkušenost - procházela jsem tím léta a ještě procházím. Časem jsem pochopila, že vše co jsem kdy mohla na JEHO dětech vidět negativního(zaplaťpambu bylo toho minimum) byla jen moje malost, moje ego, můj nedospělý přístup převlečený za názory jako Např. "nevychovaností těch dětí", jejich "špatný přístup k nám", "nabourávání našeho programu", atd,atd.
To není můj případ,ačkoliv není příliš vychovaný.Nedělá mi problém být v jeho přítomnosti.Spíš bych nechtěla být na přítelově žebříčku hodnot až na nějakém zadním místě.Nemůžu se těch pocitů zbavit a syna potom spíš vidím jako soka.Je to hloupé,ale když ho máme pořád,je to někdy na hlavu.
Není tady
Myslím, že se po svatbě a narození vašeho společného dítěte nic nezmění. Jednou máš chlapa s dítětem, tak to tak musíš brát. Vem si z toho to pozitivní. Kdybyste se rozvedli vy, taky by se k vašemu dítěti choval víc než vstřícně. Ženský, jejichž bývalí na děti kašlou, by ti mohly závidět. Navíc píšeš, že spolu jezdíte k moři, na hory...takže ten tvůj muž dělí svůj čas tak nějak spravedlivě, zdá se mi. A jestli se ti nechce úplně každý víkend být s jeho synem, můžeš zůstat opravdu v Praze a najít si jinou zábavu. To by ti nikdo nemohl mít za zlé. Přijde mi od tebe sobecké, když chceš, aby partner vzal na víkend tentokrát jen tebe a TVOU rodinu...když tebe a tvou rodinu, tak proč by neměl mít i svého syna? ... Třeba nechápe, co pro tebe znamená ten společný víkend jen ve dvou a možná by se dalo mu vysvětlit, že, dejme tomu, jednou za měsíc bys ráda byla sama, jen s ním. ... Jde o to najít rozumný kompromis. Jestli to nejde, nechce ustoupit ani jeden z vás, a to ani o kousíček, nezůstávej v tom. Štvalo by tě to do smrti.
Není tady
Eva36 absolutne uzasne vystizne perfektne
Upravil(a) Oxi (9. 10. 2007 15:38)
Není tady
Káča napsal(a):
Nečetla jsem to teda vše, ale i s přítelem, který má děti z BM se dá žít-pokud chtějí oba a hlavně on. On by měl totiž pochopit, že i když přítelkyně s jeho dětmi počítá, tak přeci jen to jsou jeho děti s BM a teď má nový vztah-to znamená, že ten vztah taky portřebuje určité soukromí, intimno, společné výlety jen těch dvou. Nevidím problém v tom, aby si rozumně uvažující (a milující!) partner zařídil vždy ten víkend jen se svou přítelkyní. Jinak vztah opravdu nemůže fungovat. Já měla něco podobného a nakonec to začla řešit taky ujížděním (útěkem) na víkend, kdy měl děti pryč. Tohle ale přece fakt není řešení-to ten vztah nemá cenu!
souhlas
Není tady
Káča napsal(a):
pírko: v takovém případě (pokud je fér si brát děti na každý víkend), není fér si začínat vážný vztah! Připadá mi, že jsi opravdu takovou situaci nezažila-tak by jsi neplácala(pardon).
Není tady
mashanka napsal(a):
Na to je jen jediná rada - najít si bezdětného přítele. S partnerem s dítětem může být šťastný jen ten, kdo je natolik zralý, že umí to dítě přijmout.
Ten chlap nemůže sedět jedním zadkem na dvou židlích
Tak jak ona musí respektovat, že její přítel ma dítě, tak i on musí brát, že už není "sám" je tady ona a pokud má vztah fungovat, tak musí mít i svůj vlastní život, nemůže jet podle zajetého, jako když byl sám... už není !!!!!!!!!
Má syna, ale i přitelkyni
Není tady
Ra napsal(a):
ahoj Eliško,
Držím palce!
jj a přirozené taky je, že i v úplných a fungujících rodinách si rodiče občas vyrazí někam bez dětí.... a klidně i někdy na tu dovču .... proč z toho dělat drama, dobře, jsou rozvedení, kdo dneska není.... ať ho klidně berou na výlety, někam ho vytáhnou, ať má kluk hezký zážitky a vzpomínky.... ale klučina má i mámu, nebo ne? Oni dva mají nárok si vyjet do termálek nebo kamkoliv jinam i bez něj... svět se nezboří... i synek musí pochopit, že ho otec miluje, ale že má i svůj soukromý život ... a to přece neznamená, že ho nemiluje a že tady pro něj nebude vždy, když ho bude syn potřebovat.... Připadá mi to trochu padlé na hlavu, když si po rozvodu najde přítele matka, je to o.k., ona má právo na další život...ale co ten chlap, ten už ne ? On už má jen ty děti a jen povinnosti k nim (i když příjemný) ???
Upravil(a) PPavlaa (9. 10. 2007 19:47)
Není tady
Je to tak strašně jednoduché! Pokud někoho miluji, tak s ním chci trávit určité chvíle sama-co je na tom divného a sobeckého? Je to podle mně úplně normální pud. Nedokážete si představit, když pracujete celý týden(po-pá) od rána do večera, přijdete večer a děláte večeři, pak nějaké domácí práce a jste ráda, když se dovlečete do postele. Těšíte se na víkend, že si konečně užijete se svým miláčkem volno, intimnosti a ono to nejde, protože si na každý víkend přiveze své děti už v pátek a v neděli večer, nebo i v pondělí ráno je vrací. Děti vás sledují na každém kroku, chtějí , aby táta spal s něma(protože žárlí) a program se samozřejmně odvíjí od toho, co chtějí ony. Nemusím říkat, že jste totálně znechucená a láska kamsi prchá....
A co to je za hloupost (to slyším často), že však ona věděla, že si bere, nebo bude žít s chlapem, který má děti. Ale jistě, jenže musí být, jako ve všem určitá rovnováha.
Není tady
Ellischka napsal(a):
mashanka napsal(a):
A mohla bys mi prosím poradit,jak se to dělá?Mám se každého chlapa na potkání ptát,jestli je bezdětný?Není to o zralosti,s jeho dítětem vycházím a mám ho ráda.Od začátku jsme si padly do oka s přítelem a na toto jsem nekoukala,prostě jsem si to neuvědomovala.Myslím,že svou zralost mu dokazuju už tím,že mu nedělám problém(ani když to má být v týdnu),když se chce se svým synem vidět.
Když myslíš - já ti nic nevnucuji, ale můj názor je, že zralost není to, milostivě mu nedělat problémy - spíš by to chtělo brát tak, že to dítě k vám patří - k vám oběma. je to přece potomek muže, kterého miluješ
Není tady
Souhlasím s Káčou. Přece,když máte "svoje" děti,tak také nechcete,aby Vám byly neustále za zadkem, vyrazíte si s manželem jen tak společně...a ty děti to chápou nebo prostě musí chápat....vím,že tohle je složitější,ale podle mě je všechno jen a jen o domluvě.....že třeba i ten otec,by si měl rozumně popovídat se synem,že teď má novou přítelkyni,kterou má rád a chce být někdy jen s ní, a že až jednou bude velký,tak to také pozná...a pak,podle mě není dobře vždy tomu dítěti vyjít vstříc,pokud např. dělá žárlivé scény....pak i z hlediska výchovného,dítě nemůže mít vždy za každé situace všechno,i když to má v životě třeba těžší.....pokud je přítel rozumný,měl by tohle všechno pochopit a skloubit,aby byla spokojenost na všech stranách
Není tady
Tak být otcem, tak si rozhodně se synem nepovídám tónem, že mám novou přítelkyni a že chci být někdy jen s ní. To by tý přítelkyni mohl u syna hezky zavařit (nehledě na to, že by zavařil synovi, který by si mohl začít klást otázky, je-li dost dobrý pro svého otce, začal by se bát, že teď láska otce končí a směřuje k přítelkyni atd.). Radši bych se dohodla s matkou syna na spravedlivějším střídání... Ono když se matka o syna třeba nechce nebo nemůže o syna starat (směnuje nebo má "jiné" zájmy, to už je jedno), tak co má táta dělat? Má kluka odkopnout a nechat ho doma samotnýho? Zkusila bych to řešit s babičkami, pokud jsou čilé, ochotné a rády by se vnukovi třeba občas o víkendu věnovaly. Horší, jestli máte babičky tzv. "na baterky". A taky si, Ellischko, uvědom, že spousta žen zase po rozvodu zůstanou samy s dítětem, aniž by se těmto dětem jejich otcové věnovali. Celá ta péče leží na ženách. A ty ženy si taky najdou partnery a ti partneři to zkrátka berou jako fakt, že denodenně mají ty děti "na krku". Taky třeba jednou můžeš být v situaci, jako je tvůj přítel. Budeš mít dítě u sebe každý víkend a jeho druhý rodič o něj zájem jevit nebude, babičky mít nebudeš...tak co uděláš? Řekneš synovi nebo dceři: "Já mám teď nového přítele a chci s ním být chvíli sama, tak ty budeš teď doma sám a my jedeme s jeho matkou a otcem na výlet. Tebe necháváme doma."?
Upravil(a) Eva36 (11. 10. 2007 10:22)
Není tady
Evo36, přece i v normální fungující rodině se dohodnou matka s otcem, a pak seznámí děti s programem. Když dítě někam chce, otec zareaguje až co řekne maminka, domluví se s ní...přece. Ne aby se dohodl de synem, a matku postavil před hotovou věc, to teda promiň. A co teprv nová partnerka, měl by se dohodnout především s ní, a Ellischka nevypadá nepřístupná dohodě. Ale na mě to dělá dojem, že pán jezdí do místa kde má domek, matku, vedle syna, prostě domů, a Ellischku jen do toho spolku přibral. Syn má třeba maminku, která se o něj pečlivě stará, ale to na věci nic nemění. Pán není ochotný nic měnit, přizpůsobit se má Ellischka...syn není myslím hlavní problém.