Oznámení

29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu

6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog

#1 8. 10. 2007 14:18

Ellischka
♥♥♥----

Co s nevlastním synem??!!!

Ahoj,už tři a půl roku chodím s mužem,který má 13,5 letého syna.Mám s ním dobrý vztah.Vycházíme spolu v pohodě,ale problém je v tom,že spolu trávíme každý víkend.S přítelem bydlíme společně v Praze a na víkendy jezdíme na vesnici,kde má přítel domek a zároveň i syna(v jiném domku,kde žije s mámou a jejím mužem).Přítel chce každý víkend trávit se synem,ale pro mě je to vcelku náročné,také bych občas chtěla srávit jen víkend ve dvou,ale on mi říká,že nás chce mít všechny pohromadě,poslední dobou už se na ty víkendy ani moc netěším.Pokud nechci trávit víkend s jeho synem,tak mi nezbývá,než zůstat v Praze.Jak takovou situaci řešit,přeci mám také právo na normální vztah,kamarádkym,které mají také "nevlastního syna"s ním prý tráví tak 1 víkend v měsíci.My spolu jezdíme k moři,na hory,na výlety,...plánujem vlastního potomka,tak myslíte,že se to změní?Nebo to bude ještě horší?Nevím si rady,nechci být sobecká a bránit mu,ale takhle mi to prostě nevyhovuje.Prosím poraďte!

Není tady

#2 8. 10. 2007 15:17

PPavlaa
♥♥♥♥♥♥♥

Re: Co s nevlastním synem??!!!

Já to měla podobný, ve 23 jsem měla najednou na krku 2 už velké dcery mého manži va taky s námi trávily každý víkend, s tím rozdílem, že ty s tím tvým jsi sama aspoň přes týden, ten můj přes týden na tiru a veškeré víkendy s jeho dcerama, takže jsme v podstatě žili jako rodina.
Vycházeli jsme spolu dobře, ale je fakt, že časem jsem toho začala mít taky plný zuby, to když jsme se chystali na ples, přijeli známí co jsme je pozvali, všichni už tam nachystaní, já tam v načesaná v plesových šatech, už jen vyrazit a dcerunky si vzpomněly, že chtějí tatínka doma, že se s ním chtějí dívat na televizi dumbom a začaly dělat scény, že už k němu chodit nebudou, jestli na ten ples půjde va
Tenkrát to byla poslední kapka, protože on s nimi vážně zůstal doma a já šla s nimi sama, chtělo se mi brečet, byla jsem z toho hotová a docela se tenkrát namázla roll
Pak jsem mu dala nůž na krk, že děti ano, ale každý druhý víkend, jeden víkend bude prostě jen náš a hotovo.... a jestli se ti to nelíbí, já tady být nemusím... no kopal kolem sebe, zkoušeli to všelijak obejít, třeba tak, že sice se domluvili, že tento víkend ne, ale holky stejně přijely jen tak na kafe a samo tam zkejsly celej den a náš předem naplánovaný program šel do háje... usch

Upravil(a) PPavlaa (8. 10. 2007 15:18)

Umění žít není umění hrát s dobrou kartou, ale umění sehrát se špatnou kartou dobrou hru.

Není tady

#3 8. 10. 2007 15:37

Ellischka
♥♥♥----

No a jak to u vás vypadá dnes PPavlo?To jsi to tedy měla opravdu o dost horšístyrka

Není tady

#4 8. 10. 2007 15:42

Oxi
♥♥♥♥♥♥♥

Ellischko chapem, ze chces byt s nim aj sama - skus mu to vysvetlit "polopatisticky" aby pochopil a nemyslel si ze sa ho snazis odtrhnut od syna len pre seba. Evidentne mu velmi na synovi zalezi a ver, ze do jeho dospelosti asi nikdy nepride chvila, ze by s nim travil len 1 vikend v mesiaci (teda ak ho ma fakt tak rad). Niektorym otcom totiz na ich detoch zalezi a znamenaju pre nich viac ako 1 blby vikend do mesiaca ... Skus si predstavit, ze by si mala dceru, ktoru by mal "v peci" otec a ty by si sa s nou mohla vidiet len cez vikend ... ako by si asi reagovala ak by tvoj priatel chcel aby si za nou nesla?

Upravil(a) Oxi (8. 10. 2007 15:43)

http://www.kolobok.us/smiles/artists/snoozer/koo-koo.gif ... There is only 10 types of people. Those who understand binary and those who don't.  ... http://www.xko.sk/emoticons/bbq.gif

Není tady

#5 8. 10. 2007 15:44

martinF
♥♥♥♥♥--

Ellischka napsal(a):

Ahoj,už tři a půl roku chodím s mužem,který má 13,5 letého syna.Mám s ním dobrý vztah.Vycházíme spolu v pohodě,ale problém je v tom,že spolu trávíme každý víkend.S přítelem bydlíme společně v Praze a na víkendy jezdíme na vesnici,kde má přítel domek a zároveň i syna(v jiném domku,kde žije s mámou a jejím mužem).Přítel chce každý víkend trávit se synem,ale pro mě je to vcelku náročné,také bych občas chtěla srávit jen víkend ve dvou,ale on mi říká,že nás chce mít všechny pohromadě,poslední dobou už se na ty víkendy ani moc netěším.Pokud nechci trávit víkend s jeho synem,tak mi nezbývá,než zůstat v Praze.Jak takovou situaci řešit,přeci mám také právo na normální vztah,kamarádkym,které mají také "nevlastního syna"s ním prý tráví tak 1 víkend v měsíci.My spolu jezdíme k moři,na hory,na výlety,...plánujem vlastního potomka,tak myslíte,že se to změní?Nebo to bude ještě horší?Nevím si rady,nechci být sobecká a bránit mu,ale takhle mi to prostě nevyhovuje.Prosím poraďte!

no jestli mu táhne na 14, tak za chvilku bude běhat s kamarádama za holkama a asi nebude u táty každý víkend, tak já bych řekl, že se to změní a horší pro tebe to asi nebude
zase je super, že mají s tátou hezký vztah a vidí se často, co by za to některý rozvedený táta dal, kdyby mohl vidět dítě každý víkend.........

Upravil(a) martinF (8. 10. 2007 15:46)

Není tady

#6 8. 10. 2007 15:52

PPavlaa
♥♥♥♥♥♥♥

Ellischko, časem se to srovnalo, prostě když za ním dcery přišly o víkendu, kdy s námi být neměly, tak jsem je s úsměvem přivítala, nachystala jim vše od jídla, pití, buchty, pohárů atd, ale pak jsem se rozloučila, že už něco mám a šla si za svým...prostě jsem si našla svůj program, já jsem samostatná jednotka, klidně si jdu za svými kamarády, prostě se nenudím... on byl ten, kdo se začal nudit, když zjistil, že dcery už nemají zajem být mu pořád za zadkem a jdou si sednout k PC nebo už šly domů a já nikde... on byl ten, kdo začal ztrácet nervy, že je tam sám, já byla milá a příjemná na něj i na ně... jen už jsem prostě nechtěla sedět a čekat, kdy bude mít chvilku i na mě... tak jsem si trávila čas po svým a řešit to nakonec začal on, protože se mu stýskalo a najednou jsem mu začala chybět yikes
a víš co? najednou to šlo, najednou to fungovalo.... víkend, kdy jsme byli jen spolu a víkend kdy byly s námi ...

Upravil(a) PPavlaa (8. 10. 2007 15:56)

Umění žít není umění hrát s dobrou kartou, ale umění sehrát se špatnou kartou dobrou hru.

Není tady

#7 8. 10. 2007 15:54

Ellischka
♥♥♥----

No jasně,nikdy bych mu nebránila ve vídání se se synem.Teď jedem na 1 den do aquaparku s mojí rodinou a přítelem,ale on tam chce opět vzít syna.Když já dokážu trávit každý víkend s jeho synem a mámou(!!),proč by on nemohl strávit 1 den za rok s tou mojí?!Když jsem mu řekla,že bych byla raději,kdybychom jeli jen my dva s mou rodinou,tak se urazil.Na jednu stranu vidím,že by se o naše společné dítě staral,ale na stranu druhou mám přeci také právo být s mužem,kterého miluji,na chvíli o samotě.Co si o tom myslíte.

Není tady

#8 8. 10. 2007 15:57

Ellischka
♥♥♥----

PPavlaa napsal(a):

Ellischko, časem se to srovnalo, prostě když za ním dcery přišly o víkendu, kdy s námi být neměly, tak jsem je s úsměvem přivítala, nachystala jim vše od jídla, pití, buchty, pohárů atd, ale pak jsem se rozloučila, že už něco mám a šla si za svým...prostě jsem si našla svůj program, já jsem samostatná jednotka, klidně si jdu za svými kamarády, prostě se nenudím... on byl ten, kdo se začal nudit, když zjistil, že dcery už nemají zajem být mu pořád za zadkem a jdou si sednout k PC nebo už šly domů a já nikde... on byl ten, kdo začal ztrácet nervy, že je tam sám, já byla milá a příjemná na něj i na ně... jen už jsem prostě nechtěla sedět a čekat, kdy bude mít chvilku i na mě... tak jsem si trávila čas po svým a řešit to nakonec začal on, protože se mu stýskalo a najednou jsem mu začala chybět yikes
a víš co? najednou to šlo, najednou to fungovalo.... víkend, kdy jsme byli jen spolu a víkend kdy byly s námi ...

No jo,ale nevím,jestli by to právě jemu došlo.Navíc,jak dlouho mám čekat na to,až mu budu chybět?Nicméně máš zřejmě pravdu,budu trávit víkendy po svém.Navíc já s ním jezdím na jeho milované místo,za jeho rodinou,nemám tam žádné zázemígrater

Není tady

#9 8. 10. 2007 16:03

Ellischka
♥♥♥----

Máte spolu děti PPavloo??

Není tady

#10 8. 10. 2007 16:05

Oxi
♥♥♥♥♥♥♥

Ellischko je jasne, ze by si s nim chcela travit aj chvile, ked budete len vy dvaja ... je to tazke ... ak budes naliehat moze to nespravne pochopit ... lenze ty zasa nechapes jeho a jeho city k synovi ... vies, on si mozno hovori ze su to posledne chvile ked s nim moze skutocne byt, za chvilu bude pubos a on sa bude len prizerat ako mu rastie a uteka za slecnami a podobne ... uz ho velmi potrebovat nebude.

http://www.kolobok.us/smiles/artists/snoozer/koo-koo.gif ... There is only 10 types of people. Those who understand binary and those who don't.  ... http://www.xko.sk/emoticons/bbq.gif

Není tady

#11 8. 10. 2007 16:09

Ellischka
♥♥♥----

Máš pravdu Oxi a věř,že tomu rozumím,ale díky synovi šidí mě.Mám pocit,že mu dává najevo větší náklonnost než mě.Kdyby se mi to alespoň snažil nějak vynahradit v týdnu.

Není tady

#12 8. 10. 2007 16:13

Oxi
♥♥♥♥♥♥♥

Ellischka napsal(a):

Mám pocit,že mu dává najevo větší náklonnost než mě.Kdyby se mi to alespoň snažil nějak vynahradit v týdnu.

Toto je ten problem. Tak ho skus nejako zensky upozornit, ze sa ti malo venuje, mozno si to ani neuvedomuje - my muzi sme v tomto papeci. Samemu mu to dojde az za veeelmi dlho a vy to viete podat tak, ze si myslime ze sme na to prisli sami wink
Neries vztah k synovi, to nezmenis, ries to aby sa ti viac venoval v dobe, ked nieje so synom.

Upravil(a) Oxi (8. 10. 2007 16:14)

Není tady

#13 8. 10. 2007 16:29

Damila
♥♥♥♥♥♥-

Elischko,
mám dojem, že toto je věc, se kterou musí žena počítat, když si začne s mužem, který má už děti.

Na jednu stranu je fajn, že se mu věnuje, tudíž máš velkou pravděpodobnost, že i vašim společným dětem jednou bude tak prima tátou.
Na druhou stranu úplně chápu, že ho chceš mít pro sebe.
Jeho dítě bude vždycky jeho dítě a vždycky se o něho budeš s tím dítětem dělit. Bohužel.

Moc se mi líbil přístup PPavly. Nevím, jestli bych to dokázala, ale je to supr, výborný postup. Nevím, jestli by to všude fungovalo, ale tam zřejmě ano. smile

Není tady

#14 8. 10. 2007 16:33

Oxi
♥♥♥♥♥♥♥

Damila napsal(a):

Elischko,
mám dojem, že toto je věc, se kterou musí žena počítat, když si začne s mužem, který má už děti.
Na druhou stranu úplně chápu, že ho chceš mít pro sebe.
Jeho dítě bude vždycky jeho dítě a vždycky se o něho budeš s tím dítětem dělit. Bohužel.

jj stolt tummenupp

Není tady

#15 8. 10. 2007 16:39

PPavlaa
♥♥♥♥♥♥♥

Ellischka napsal(a):

Máte spolu děti PPavloo??

ne

Není tady

#16 8. 10. 2007 17:01

Sára6
♥♥♥♥---

PPavlaa napsal(a):

Já to měla podobný, ve 23 jsem měla najednou na krku 2 už velké dcery mého manži va taky s námi trávily každý víkend, s tím rozdílem, že ty s tím tvým jsi sama aspoň přes týden, ten můj přes týden na tiru a veškeré víkendy s jeho dcerama, takže jsme v podstatě žili jako rodina.
Vycházeli jsme spolu dobře, ale je fakt, že časem jsem toho začala mít taky plný zuby, to když jsme se chystali na ples, přijeli známí co jsme je pozvali, všichni už tam nachystaní, já tam v načesaná v plesových šatech, už jen vyrazit a dcerunky si vzpomněly, že chtějí tatínka doma, že se s ním chtějí dívat na televizi dumbom a začaly dělat scény, že už k němu chodit nebudou, jestli na ten ples půjde va
Tenkrát to byla poslední kapka, protože on s nimi vážně zůstal doma a já šla s nimi sama, chtělo se mi brečet, byla jsem z toho hotová a docela se tenkrát namázla roll
Pak jsem mu dala nůž na krk, že děti ano, ale každý druhý víkend, jeden víkend bude prostě jen náš a hotovo.... a jestli se ti to nelíbí, já tady být nemusím... no kopal kolem sebe, zkoušeli to všelijak obejít, třeba tak, že sice se domluvili, že tento víkend ne, ale holky stejně přijely jen tak na kafe a samo tam zkejsly celej den a náš předem naplánovaný program šel do háje... usch

Ahoj Pavli!!

Fakt klobouk dolů, když ve svých 23 letech jsi zvládla 2 cizí děti. Promiň za ten výraz, ale trošku je to tak.Jen se ptám, jestli tě netrápila myšlenka, že by jses měla starat o své vlastní (tedy které třeba jednou budou). Docela mě překvapuje, že jejich matku neštvalo,že jsou děti pořád u vás. Je to asi pohodlné (nemusí vařit a mám klid). Jeden můj známý, který je taky rozvedený, tak měl svou dceru skoro každý víkend, byl sice rád, ale té své BM říkal, ať se chová jako matko. Pořád totiž něco o víkendu měla. Bohužel vždy to odnese matka, je s nimi více, je to přece jejich matka!! To je bohužel naše mínus, mě to třeba vůbec nevadí a nesnesla bych, kdyby mé dítě bylo každý víkend u tatínka.
O vlastním nepřemýšlíš??

Není tady

#17 8. 10. 2007 17:34

PPavlaa
♥♥♥♥♥♥♥

Ale já už jedno svý měla... jen mu byly 4 roky a manžovým dětem 14 a 12 smile. Nebrala jsem je jako cizí, sice občas jsem byla hotová z puberty, co na ně lezla, občas mě něčím naštvaly, ale v podstatě jsme spolu vycházely dobře, braly mě spíš jako kamarádku, možná i proto, že ten věkový rozdíl nebyl zas tak velkej.
Jejich matku to opravdu neštvalo, aspoň mohla sedět v hospodě se svým přítelem, kvůli kterému se rozvedla a nemusela se starat, jestli mají co jíst a jestli jsou v pořádku.
Mně by taky vadilo, kdyby byl syn každý víkend pryč, ale je fakt, že občas si prostě potřebuju odpočinout, vypnout a není to o tom, že bych ho neměla ráda.

Není tady

#18 8. 10. 2007 20:13

pírko
♥♥♥----

no já nevím, ale asi by si měla mít bezdětného chlapa. Příjde mi to od něj fér a zodpovědný že si bere dítě každý víkend. Vem si že by šlo o tvé dítě, které by milovalo svého otce, ale nemohli by spolu žít a mají spolu jen ty víkendy a nějaká nová paní mu ty víkendy chce brát.

http://www.mytickerz.com/tickers/ypz5apoievjo441n.png

Není tady

#19 8. 10. 2007 20:31

PPavlaa
♥♥♥♥♥♥♥

pírko napsal(a):

no já nevím, ale asi by si měla mít bezdětného chlapa. Příjde mi to od něj fér a zodpovědný že si bere dítě každý víkend. Vem si že by šlo o tvé dítě, které by milovalo svého otce, ale nemohli by spolu žít a mají spolu jen ty víkendy a nějaká nová paní mu ty víkendy chce brát.

věř mi, že vůbec nevíš o čem mluvíš wink sama jsi to nikdy nezažila, nesuď ostatní hmm
já byla taky takhle "chytrá" a hned s každou takovou hotová, dokud jsem se nedostala do stejné situace...
nemám tyhle řeči ráda, nezažila jsi to, jsi mimo... usch

Není tady

#20 8. 10. 2007 20:39

Vanda
Host

Ahoj Ellischko,
proč ti "nezbývá, než zůstat v Praze"? Chápu to tak, že tvůj přítel je zvyklý jezdit na víkend domů, kde má také poblíž syna. Chápu taky, že mu vyhovuje, když jezdíš s ním. Co kdybys zkusila vymyslet některý víkend program jen pro vás dva - třeba romantický penzion, nebo tropický akvapark v Německu, nebo maďarské termálky, co já vím...protože pro přítele je možná víkend v domku samozřejmost. Takhle by vypadl ze zaběhaných zvyklostí, přišel by na to, že víkend lze trávit i jinak. Navíc tam přece nemusíš, když se ti to nelíbí...příteli můžeš přece říct, že nejedeš, že může víkend strávit s tebou po tvém, nebo si uděláš vlastní program..ale ne jako výhrůžku, prostě protože ty to tak chceš. Mám pocit, že se jen přizpůsobuješ

#21 8. 10. 2007 21:32

eremuruss
♥♥♥♥♥♥♥

PPavlaa napsal(a):

pírko napsal(a):

věř mi, že vůbec nevíš o čem mluvíš wink sama jsi to nikdy nezažila, nesuď ostatní hmm
já byla taky takhle "chytrá" a hned s každou takovou hotová, dokud jsem se nedostala do stejné situace...

Tak tuhle vetu si dobre pamatuj,az budes odpovidat na neco co si sama nezazila.stolt

Za jednu minutu člověk pozná, zda se mu někdo líbí, za hodinu pozná, zda by jej dokázal mít rád či milovat, za jeden den zjistí, jestli by s tou osobou dokázal strávit celý život...ale poté trvá celý život než na tu osobu zapomene.

Není tady

#22 8. 10. 2007 22:08

PPavlaa
♥♥♥♥♥♥♥

eremuruss napsal(a):

PPavlaa napsal(a):

pírko napsal(a):

Tak tuhle vetu si dobre pamatuj,az budes odpovidat na neco co si sama nezazila.stolt

víš, on je rozdíl jestli takovou větu řeknu holce, která chce soudit něco takového - a každý se můžeme rozhonout, jestli půjdem do vztahu, kde jsou děti a nebo ho nechci wink
a něco jiného je když mluvím o vztahu s ženáčem u kterého vím, že bych do něj prostě nešla wink tam se teda taky můžu rozhodnout a já prostě nechci tongue

Upravil(a) PPavlaa (8. 10. 2007 22:11)

Není tady

#23 8. 10. 2007 23:08

mashanka
Zablokovaný
Místo: Praha

Na to je jen jediná rada - najít si bezdětného přítele. S partnerem s dítětem může být šťastný jen ten, kdo je natolik zralý, že umí to dítě přijmout.

Upravil(a) mashanka (9. 10. 2007 7:53)

Kdo chválí, rád by prodal, kdo haní, rád by měl

Není tady

#24 9. 10. 2007 8:38

Káča
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Morava

Nečetla jsem to teda vše, ale i s přítelem, který má děti z BM se dá žít-pokud chtějí oba a hlavně on. On by měl totiž pochopit, že i když přítelkyně s jeho dětmi počítá, tak přeci jen to jsou jeho děti s BM a teď má nový vztah-to znamená, že ten vztah taky portřebuje určité soukromí, intimno, společné výlety jen těch dvou. Nevidím problém v tom, aby si rozumně uvažující (a milující!) partner zařídil vždy ten víkend jen se svou přítelkyní. Jinak vztah opravdu nemůže fungovat. Já měla něco podobného a nakonec to začla řešit taky ujížděním (útěkem) na víkend, kdy měl děti pryč. Tohle ale přece fakt není řešení-to ten vztah nemá cenu!

Není tady

#25 9. 10. 2007 8:41

Káča
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Morava

pírko: v takovém případě (pokud je fér si brát děti na každý víkend), není fér si začínat vážný vztah! Připadá mi, že jsi opravdu takovou situaci nezažila-tak by jsi neplácala(pardon).

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí