|
1.září : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 1.září : Národní klasika: ovocné knedlíky. Jak zvádnout veškeré nástrahy jejich přípravy? 1.září : Dechberoucí krása těchto levitujících skleněných zahrad vás okouzlí. Aerárium: Vytvořte si svůj malý zelený svět |
|
|
Byli jsme spolu sest let, ja mozna udelala chybu (?), kdyz jsem odjela na pet mesicu do zahranici.. verila jsem ze tady na me bude cekat a az se vratim bude vsechno jako driv.... Mezitim mi pres internet napsal, ze si takhle uvedomil, ze uz me nemiluje ... a kdyz jsem se vratila uz mel jinou
Je to uz tri mesice, ale ja na nej porad myslim.... Cim dele to je, rikam si, ze jsem vic v pohode, ale ve skutecnosti mam problem se s nekym seznamit, protoze porad myslim na nej
I kdyz vim, ze se ke me nezachoval hezky (po tolika letech mi to nebyl schopny rict do oci!!!!), porad bych ho chtela 
Jak mam zapomenout? Vim, ze spousta z vas dokazala prekonat ztratu partnera po tolika letech, jak jste to udelali?
Upravil(a) menina (7. 10. 2007 0:38)
Není tady
Řeknu Ti to asi takhle: buď ráda, že k tomu došlo. Jednou by to stejně přišlo a takhle už to máš za sebou. Co to je, pět měsíců? Vzal to jako záminku. Zasloužíš si něco lepšího. Měl by být pyšný, žes něco dokázala. A zatím se toho chytil jako první příležitosti. Vezmi to pozitivně. Potkáš něco hezčího a za čas budeš ráda, že ten minulý vztah skončil. Jak se to dokáže, vyrovnat se se ztrátou po x letech? Těžko. Ale Ty to zvládneš. Jen se nesmíš obviňovat, jako dosud. Víc si věř a nebuď pořád v té své ulitě. Svět je plný zjímavých lidí. Domů za Tebou nepřijdou. Musíš Ty za nimi. Kamkoli ven. Víme?
Není tady
menin, nevim, jaky jste meli vvztah nez jsi odjela, ale to nic nemeni na tom, ze to je zbabelec. Mailem se ferovej clovek nerozchazi, ani kdybyste spolu byli mesic! A to, ze jsi odjela pro nej byla jen zaminka, zadna tvoje chyba!
Radu, jak se s tim vyrovnat, bohuzel nemam. Kazdy se s tim vyrovnavame jinak. Ale pravdou je, ze cas, je mocny lek. Kdyz Ti bude smutno, klidne se vyplakej nebo se vykecej kamaradkam, na webu apod. ale snaz se v tom neutapet.. Uvidis, ze za cas veci uvidis jinak a i jiny kluci te casem zacnou zajimat. ..
Není tady
Kdybys onemocněla nebo umřel někdo blízký nebo jsi přišla o obživu, bylo by hůře, chlapi jsou lehce nahraditelní, těch všude je, nepřemýšlej nad tím tak přízemně, zachovávej si nadhled.
Není tady
Irenka21 napsal(a):
jsou lehce nahraditelní, těch všude je, nepřemýšlej nad tím tak přízemně, zachovávej si nadhled.
Tak sorry, ale ja se musim slecny menin zastat. Prizemni je spis rict, ze chlapu je dost a jsou lehce nahraditelni. To je dobra rada leda tak od nekoho a pro nekoho, komu je jedno s kym je, ale hlavne, ze je s nekym 
Není tady
Blondie napsal(a):
Irenka21 napsal(a):
jsou lehce nahraditelní, těch všude je, nepřemýšlej nad tím tak přízemně, zachovávej si nadhled.
Tak sorry, ale ja se musim slecny menin zastat. Prizemni je spis rict, ze chlapu je dost a jsou lehce nahraditelni. To je dobra rada leda tak od nekoho a pro nekoho, komu je jedno s kym je, ale hlavne, ze je s nekym
a co ji měla v této chvíli, kdy je ze všeho v pr...i asi na to říct
že ho už nikdy nikdo nemůže nahradit
ten pocit máme po rozchodu asi každej, ale tím, že to budu předhazovat někomu, kdo je zrovna v té fázi, že má nervy ze všeho v háji a stýská se mu, mu asi moc nepomůžu 
až to přebolí, přebere si to sama, jak to bylo myšleno a hlavně už to bude všechno vidět jinak 

Upravil(a) PPavlaa (7. 10. 2007 16:37)
Není tady
Blondie: Tak sorry, ale ja se musim slecny menin zastat. Prizemni je spis rict, ze chlapu je dost a jsou lehce nahraditelni. To je dobra rada leda tak od nekoho a pro nekoho, komu je jedno s kym je, ale hlavne, ze je s nekym 
Ahojky B., myslím, že jsi Irenku nepochopila úplně správně. Ona to samozřejmě myslela pro zakladatelku vlákna "konejšivě". Předpokládám, že ji chtěla povzbudit. Vždyť ona Menin vlastně žila s "hlavně s někým", když byl schopen ji opustit v nepřítomnosti.
Když někomu řekneš v dobrém: "bude líp", taky se pasuješ do role jasnovidce a možná i lháře, protože v žádném případě nemůžeš vědět, že to tak pro toho člověka bude. Ale v té chvíli mu to může pomoct.
Irenko, na ta data se mrknu v týdnu, jo? Více v SZ.
Není tady
Pavli, shoda! 
Není tady

Není tady
Tak ok, asi jsem tedy nepochopila, jak dobre to Irenka myslela. Ja myslim, ze mnohem lepsi radou je rict, ze to chce cas nez toto. A za tim si stojim
Taky nektery vztahy vidim s odstupem jinak nez cerstve po rozchodu, ale proste rict, ze porozchodova bolest je prizemni a ze je chlapu vsude dost, mi teda neprijde 2x citlivy... jinak nic ve zlym 
Není tady
no ono taky každému pomůže něco jiného, víš... někdy je fajn prostě toho druhýho jen tak "nakopnout" aby se v tom neplácal 
a nebuď nepříjemná 
Upravil(a) PPavlaa (7. 10. 2007 18:08)
Není tady
to menina:
Když máme někoho rádi, tak pro něho chceme to nejlepší.
A když on (ona) zjistí, že pro něj ten nejlepší nejsem já - tak asi došel k názoru, že pro něho (ni) bude nejlepší někdo jiný...
Proto bychom to měli přijmout spíše s pochopením, než s lítostí, se sebelítostí...
Každý z nás chce nejen milovat, ale i být milován, opravdu milován. Máme na to právo - zasloužíme si to!
Zasloužíme si to nejlepší - a ruku na srdce, je pro nás nejlepší ten, kdo nás nemá rád, protože má rád někoho jiného?
Nebo snad ne? 
Abychom si mohli dělat nárok na lásku jiných, naučme se mít nejprve rádi my sami sebe.
Važme si sami sebe, svého života, všech předmětů a lidí kolem nás. Každého rána, každého setkání, každého úsměvu, který nás potká...
Je to v prvé řadě o sebeúctě. - Sebeúcta není samozřejmost, je to dar, který v sobě nejprve musíme objevit, a pak si ho také pro zbytek života musíme umět hýčkat.
Proč musíme? - Protože opakem sebeúcty je sebepohrdání. - Tak proto.
Upravil(a) Slavek17 (7. 10. 2007 20:35)
Není tady
Dekuju moc za vsechny prispevky, je fajn videt, ze lide dokazout podporit i nekoho koho vubec neznaji:)
Zephyrovi: Vim, ze cas je nutny, ale teda trosku si me vydesil.. tri roky to zni desne! ... ja teda musim zapomenout rychlejc, takova doba by me asi zabila!
Blondie: Ja jsem si vzdycky myslela, ze vztah mame moc hezky (ted teda vlastne zjistuju, ze nevim, co si kdy myslel on), samozrejme sem tam problemy byly, ale to je snad normalni, ne? ... On jako problem videl to, ze jsme spolu byli moc dlouho a v podstate ani jeden z nas zadny jiny vazny vztah nemel, a tak mel strach zustat se mnou naporad. Me to jako velky duvod neprijde, protoze proc by na sebe lidi, kteri se k sobe hodi nemohli narazit hned napoprve?.... Ale o to ani tak nejde, i kdyz se smirim s tim, ze me z tohoto duvodu nechtel, neexistuje omluva pro to, jakym zpusobem se ke me zachoval.... Opravdu jsem mu vzdycky stoprocentne verila a nikdy bych neverila, ze dokazet jednat tak nefér.
Kalupince: Jasne, ze ven chodím, doma bych se zblaznila
Ale spis jsem tak nejak celkove plna takovy deziluze o vsem a do niceho se mi moc nechce....
Irence: No tak ted k tomu nejkontroverznejsimu .. Ja chapu, ze to nemyslis spatne, vim, ze kazdej jde nahradit, bylo by smutny, kdyby se ztratou jednoho cloveka koncilo vse... tak doufam, ze jsem to pochopila spravne:) Na druhou stranu to opravdu necitim tak, ze jeden odesel, tak ted si vyberu z tech tisicu jinyho.... ale ja verim, ze takhle si to nemyslela....
Mas pravdu, ze vzdycky muze byt hur.... to je teda sice taky nic moc utecha:( Ale je pravda ze lide maji vetsi problemy, to si taky snazim uvedomit.
Není tady
to Menina: nevěš hlavu!!§ poku d jsi zjistila že od něho bylo hnusné,že se s tebou rozešel takovým způsobem,tak jsi na dobré cestě přijít na víc věcí,že to opravdu není ten pravý... se mnou se přítel taky rozešel,a už sem to tady psala mockrát,,protože jsem toho pořád plná,a pěti letech, a taky sem si myslela ze máme hezký vztah.měli,ale taky pro to,že já jsem dost trpěla,a hodně tomu obětovala. takže si zkus uvážit v hlavě,jestli byl opravdu tak hezký..s postupem casu zjisit ze s nim byt uz nechces,a ze nevratis. poku d osud chce,tak spolubudete.treba za pet let,nebo tak a ver, ono si to najde cestu samo.pokud to tak být nemá,tak určitě budeš mít chlapa, který stojí za to..a bude si tě vážit
Není tady
to flower: Jo, ja vim, ze se ke me nezachoval hezky a ze si zaslouzim lepsiho atd.... Ale nemuzu si pomoct, porad jsem moc smutna a porad na to musim myslet a nedokazu hodit sestilety vztah jen tak za hlavu. On ma zatim jinou, sam mi rekl, ze je ted stastny. Ja proste nevim, jak muze bejt vsechno tak nespravedlivy.... on se chova hnusne a je stastny a ja nic osklivyho neudelala a tak se trapim.... No jak pisu takova nejaka deziluze:(
Není tady
PPavlaa napsal(a):
a nebuď nepříjemná
Napodobne, pavli 
Není tady
Blondie napsal(a):
PPavlaa napsal(a):
a nebuď nepříjemná
Napodobne, pavli
já nejsem nepříjemná
až budu, 100% to poznáš
to ty jsi trochu rozladěná z toho, že má někdo jiný názor a dokonce ti ho napíše 

Není tady
PPavlaa napsal(a):
já nejsem nepříjemná
až budu, 100% to poznáš
to ty jsi trochu rozladěná z toho, že má někdo jiný názor a dokonce ti ho napíše
Pavli, zjevne si my dve nerozumime. Taky nejsem neprijemna a kdybych chtela byt, umim to dat najevo jinak
Kazda mame jiny nazor a kazda si za tim svym nazorem stojime. Neznamena ale, ze mas pravdu ty a neznamena ani, ze mam pravdu ja. Je to otazka subjektivniho pohledu. Takze peace a dal uz bych to nerozebirala... 
Není tady
Menin, naprosto chapu tvoje pocity. Prozivas si ted tezky obdobi. Samozrejme, ze jsou i horsi situace jako je nemoc nebo smrt nekoho blizkyho. To ale neznamena, ze ted to mas lehky. Prijdes si zrazena a to, ze on ma jinou a je stastnej, urcite optimismu nepridava. Bohuzel, tohle obdobi si proste musis prozit. Tak to proste je, je to hrozny, ale utect se tomu neda. Nemyslim si, ze je dobry to potlacovat nekam hluboko v sobe, naopak to potrebuje ven, potrebujes se vyplakat, vypovidat... Ale je taky dobre, ze se snazis porad neco delat, i kdyz uvnitr se citis nestastna. Ale uvidis, ze za par mesicu to skutecne bude lepsi a i vas vztah budes treba videt s odstupem trochu jinak. Taky po case zjistis, ze te zajimaji i jini kluci.. Ted se ti to asi nezda, ale ono to tak opravdu funguje, pokud ma clovek nejakou svoji hrdost a pud sebezachovy.. Cas je proste na tyhle veci nejlepsi lekar..
Není tady
Blondie napsal(a):
PPavlaa napsal(a):
já nejsem nepříjemná
až budu, 100% to poznáš
Pavli, zjevne si my dve nerozumime. Taky nejsem neprijemna a kdybych chtela byt, umim to dat najevo jinak
Kazda mame jiny nazor a kazda si za tim svym nazorem stojime. Neznamena ale, ze mas pravdu ty a neznamena ani, ze mam pravdu ja. Je to otazka subjektivniho pohledu. Takze peace a dal uz bych to nerozebirala...

Není tady
3 měsíce je pohoda
Já četla pár dobrých rad.
Vypovídat se z toho u někoho, kdo tím taky prošel. Procítit doopravdy všechno co cítíš, hněv, na to, že tě takhle opustil, pak smutek, že jsi zůstala sama, strach, co bude dál a jak postavíš svůj nový život. Nebát se vzpomínat na tu lásku mezi vámi a truchlit nad koncem vztahu a nad ztrátou. Až nakonec v tobě zbyde jen vzpomínka na tu lásku a ta ti v srdci zůstane 
A pak, jak tu napsal Slávek. Není ten pravý partner, pokud tě nemiluje, ale přiblížill tě k tomu, co doopravdy hledáš a s kým šťastná budeš. Takže žádný, kdybych bývala neodjela. To je hloupost.
Pokud se budeš urputně snažit zapomenout, tak to se ti asi nepovede. To, co chceme zapomenout, na to samozřejmě automaticky musíme pořád myslet. 

Není tady

No, já jsem během 2 měsíců po rozchodu podruhý
Ale protože ty předešlý dva měsíce od toho prvního rozchodu to stejně stálo za starou bačkoru, tak se snažím - když už na něj teda musím myslet - myslet na něco špatnýho, co mě nutilo, abych ho opustila. Nesnáším tyhle stavy - srdce miluje, ale realita je tvrdá a žít se s Ním už nedá. Občas si v tom masochisticky libuju, občas bulím, někdy jsem tak naštvaná, že bych zabíjela na potkání... nechápu, proč se do sebe zamilovávají lidi, kteří se k sobě absolutně nehodí 
Asi to tak příroda zařídila - aby si člověk taky někdy uvědomil, že nic není zadarmo, láska že může i bolet a ten pravej je jen jeden...
Teď si pořád jen opakuju - nejsem tady proto, abych brečela a smutnila. Zní to naprosto trapně, ale mně to pomáhá...
Není tady
Já si myslím, že je dobře,že se to stalo (uvědomuji si jak ti to teď paradoxně zní). Mělo se to stát. Je to přínos pro všechny. bylo by mnohem horší, kdyby se toto stalo, až byste měli x let rodinu a děti. I tyto příběhy jsou časté....Vím, že jsi ještě citově zaangažovaná, tak ti to zní hloupě, ale je to tak. Souhlasím také s některými názory již napsanými. A absolutně nepovažuji za chybu, že jsi odjela, naopak...
Není tady
ADFka2, mluvíš mi z duše.Taky si poslední dobou připadám jako naprosto rozpolcená osobnost. Už delší dobu se rozhoupávám k rozchodu, na počkání vyjmenuju asi 100 různých důvodů proč to udělat, ale už teď vím, že až to rozseknu definitivně a nebudu ho mít na očích, svým způsobem mi chybět bude. Takže si to prožívám nanečisto. Věčně jsem nenaladěná až naštvaná, ke smutnění jsem se zatím nepropracovala, občas cítím, že ze mě padá obrovskej balvan a začínám cítit úlevu, za pět minut je všechno jinak. A pak má člověk dělat zásadní rozhodnutí..Stejně - dle dosavadních zkušeností si ta moje palice stejně vždycky jede podle vlastního scénáře a jakékoliv smysluplné zdůvodnění v ní po určitou dobu není schopné padnout na úrodnou půdu. Prostě asi člověk musí chvilku vydržet než jím odcloumají veškeré emoce a jdou o dům dál.
Upravil(a) Anda (10. 10. 2007 15:20)
Není tady