|
9.dubna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 9.dubna : Vaření na chatě či chalupě bez stresu: Tipy na vaření z jedné pánve nebo hrnce. 1.dubna : Jak vznikla záhada ďáblova trojúhelníku: Odhalil ji už Kolumbus? |
|
|
Lehký to nebylo, já v tom hledala "jinou" logiku...
Kleplo mě až když ... (Tak např. č. 11 by bylo: /-\----)
...to by pak č. 12 bylo /-\//-\\ , tudíž 12= 3x2x2 ... prvočísla 3 (1x) a 2 ((2x)), s tou nápovědou nul (0)((0)) ...a protože mezi prvočíslama 3, 2, žádný další prvočíslo nejni, nebude tam žádná "plonková" nula, jako třeba u č. 10 /-\-/-\ čili 10=5x2 (0)0(0), kde jsme přeskočili prvočíslo 3...
Tééééda, to je "maglajz"!
...ale je to tak...

Není tady

No, Hani je to v podstatě jednoduché:
třeba takové číslo 15 napíšeš v prvočíslech
5 x 3 x 1
(0)(0)0 (vynecháváš prvočíslo 2, přičemž za každé vynechané prvočíslo je 0 bez závorek) - no a ztoho ti vyplývá:
/-\/-\-
Není tady
...vedle, jako jedle...
15=5x3 Tudíž 5 (1x) 3 (1x) ...a dvojku jsi přeskočila..., čili (0)(0)0 /-\/-\- 
Musíš si napřed seřadit ty prvočísla sestupně...pak dávají ty samotný nuly smysl... 
Upravil(a) Hellga (8. 11. 2007 12:39)
Není tady

Máte dvoje přesýpací hodiny. Jedny jsou sedmiminutové a druhé čtyřminutové.
Jak pomocí nich dokážete změřit přesně časový úsek 9 minut?
Jsem si to musela namalovat 
Není tady

Hellga napsal(a):
...vedle, jako jedle...
![]()
15=5x3 Tudíž 5 (1x) 3 (1x) ...a dvojku jsi přeskočila..., čili (0)(0)0 /-\/-\-Musíš si napřed seřadit ty prvočísla sestupně...pak dávají ty samotný nuly smysl...
No však to tak mám 
Není tady
Pardón, já nečet, já neveděl... 
Hele, spustím oboje hodiny najednou, když se mě 4minutový dosypou, rychle je znovu otočím...v těch větších mi zbydou 3min. Když se větší dosypou, začnu měřit...v těch malých mám minutu... po minutě ještě dvakrát ty malý otočím a mám devět minut...
Není tady
Míša Kulička napsal(a):
Máte dvoje přesýpací hodiny. Jedny jsou sedmiminutové a druhé čtyřminutové.
Jak pomocí nich dokážete změřit přesně časový úsek 9 minut?
ccc.... se nenechám svazovat nějakým časem, ne?

Není tady

Hellguše 
Není tady

Hele, todlenc je dobrý: Co bylo první - kuře nebo vejce?
Není tady

No fajn, a kde se asi tak vzalo?
Není tady
ono se tak nějak udělalo...jakože zhmotnilo ze vzduchu, ještě chvíli se to vlnilo a usazovalo, bylo slyšet kokrhání a kdákání, pak se mlha rozestoupila a hle... vejce!!! Jenže pak přišel chlap, uvařil si ho v popelu a svět měl zasejc prd. 
Není tady
No, kde by...? Vejce bylo skoro od "jaktěživa" ... i dinosauři snášeli vejce a kde bylo v tý době kuře?
Vejce bylo dřív!
...však jsi neříkala, jaký "ausgerechnet" vejce by to mělo být, jen vejce... 
Není tady

Hani 

Bábi .... nojó, je to ták
....

Není tady

Zločinec byl odsouzen k trestu smrti. Smí vyslovit jeden výrok. Pokud bude pravdivý, kat jej utopí, když bude nepravdivý, kat ho pověsí. Jaký výrok by měl vyslovit, aby vyvázl živý?
Není tady
(Genetici tvrdí, že jelikož genetická výbava se mění (téměř vždy) pouze při rozmnožování, muselo nejprve něco, co nebylo geneticky slepice, zplodit něco, co už bylo kuře – a to se muselo vylíhnout z vejce, proto vejce muselo být první.)
Ten zlotřilec, bude chtít pověsit? a jestli neumřeli, handrkujou se tam dodnes... 
Není tady

no, to byl trošku složitější evoluční vývoj, ale je fakt, že vejcorodé ještěrky tu byly dávno před kuřaty 

Není tady

1.
Všechno žere, všechno se v něm ztrácí,
stromy, květy, zvířata i ptáci;
hryže kov i pláty z ocele,
tvrdý kámen na prach semele;
města rozvalí a krále skolí,
vysokánské hory svrhne do údolí.
2.
Bez klíče a víka schránka pokladní
a přece je zlatý poklad v ní.
3.
Nemá plíce, přece dýchá,
studená a věčně tichá,
věčně pije na své zdraví
v brnění, co nerezaví.
4.
Kořeny má skryté v zemi,
vypíná se nad jedlemi,
stoupá pořád výš a výš,
ale růst ji nevidíš.
Není tady
1. Čas
2. Vejce
...a zbytek nechám pro opozdilce, aby neřekli, že všechno "vyberu"... 
Za to sem přidám jiný hádání...
Není tady

Hellgo - 1. i 2. 

A to tvoje by mohl být mejdan o ozónové ďouře 
Není tady
Kulíšku -
Sluníčko rozdělí molekulu kyslíku O2 na dva atomy kyslíku O, ty pak brečí a běhaj sem tam a každej z nich hledá novou molekulu O2, protože ani atom nechce bejt sám...
No a když ji najde, tak se s ní dá do party a jsou tři atomy a dál "žijou ve třech"...
...jako O3 a to je ozón...
(O + O2 ------> O3)
Není tady

JJ, vlastně je to taková malá kyslíková swingers párty 
Není tady
No Kulíšku, vidíš ten nevděk? Tak víš, co? Já jim to za trest uhádnu... (znám to a to se to hádá...
)
3. Ryba
4. Hora
Není tady
...ale heleďte, jakou "perlu" jsem objevila!
Na rodinné oslavě se sešli: otec, matka, syn, dcera, bratr, sestra, bratranec, sestřenice, synovec, neteř, strýc a teta. Jaký je možný nejmenší počet přítomných?
Pidinápověda: žádný příbuzenský sňatek a partneři zúčastněných, nemuseli být přítomni...
Není tady