|
9.dubna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 9.dubna : Vaření na chatě či chalupě bez stresu: Tipy na vaření z jedné pánve nebo hrnce. 1.dubna : Jak vznikla záhada ďáblova trojúhelníku: Odhalil ji už Kolumbus? |
|
|

Nápověda: Během jednoho vážení můžeš minci přemístit mezi miskami nebo ji sundat. Můžeš vážit i mince, u kterých jsi už vyloučila, že se liší. 
Není tady
Hm, tak zvážím čtyři a čtyři...když se váha nehne, tak je ta lehčí mezi těmi zbylými pěti... Sundám zvážené a vezmu tři z těch nezvážených a dodám tři zvážené... když se váha nehne je to jedna z těch dvou nezvážených, tak je dám na váhu, jednu a jednu a váha se ukáže tu lehčí... A je to na tři vážení.... No a když se váha bude od začátku pajtlovat, tak je, ta lehká, na váhách a zvážím dvě a dvě z těch lehčích a pak jednu a jednu...Teda aspoň myslím, že by to šlo
...a je to taky na třikrát... 
Není tady

Hellgo a co když je ta nepravá mince těžší, než ostatní?
Není tady
... to je fuk, lehčí, nebo těžší...stejně mě to takhle ukáže tu "jinou"! 
Není tady

ale jak poznáš, jestli je správná ta těžší nebo ta lehčí?
Není tady
No, když bude ta "jiná" na váze, tak z těch osmi dvě sundám a tři přehodím ze strany na stranu, pak, protože vím, že ty zbylý na stole, musejí být stejné, dorovnám s nimi počet, aby jich bylo stejně na obou stranách...Když se váha zhoupne, tak je to jedna ze tří, co jsem přendala a když se nezhoupne, je to jedna z těch dvou, co jsem sundala...a když váha zůstane, jak byla, tak je to jedna z těch tří, na který jsem nesahala.... Jééééžiš, na mě to začíná bejt nějaký složitý! 
Není tady
Jak zjistím lehkou, nebo těžkou uvidím až zejtra, teď už musím mazat do práce a nééééé, že mě to tu vyluštíte!

Není tady
Tak jsem si to probrala ještě jednou a je to tak, jak jsem napsala a jestli je ta "jiná" težší, nebo lehčí, poznám při 1. nebo 2. vážení, podle toho, jak se váha zhoupne, nebo nezhoupne... nebo při 3., když hledám která ta "jiná" z těch zbylých je a to zas tak, jestli se zhoupne...Minimálně jednou se zhoupnout musí a protože je to váha a váží, tak poznám těžší, či lehčí....Tak a jestli se v tom někdo vyzná...???
Jestli on na to nebude nějaký vzoreček? Se mě zdá, že by to mohlo mít něco společnýho s indukcí?
Jenže na to jsem za školy už dlóóóóóóóóóóóóóóóuho....

Není tady

Indukce? Nené, jsi na dobré cestě - ještě ti zbývaj popsat ty další varianty, tj. když se váha hne hned na začátku a ty nevíš, co je dobře a co špatně
Není tady
No, dejme tomu, že levá strana se mě zhoupla a je tudíž, při 4 a 4 težší...(ty na stole, co mě zbyly, musí být stejné). Sundám z váhy dvě a z jedný strany váhy, přendám 1 na druhou stranu (jedno z který kam), dodám 1 z těch "košér", co mě zbyly "od prve" na stole a mám zas 4 a 4...
Váha se nehne - je to jedna z těch dvou sundaných...(zvážím potom)
Váha se překlopí - je to ta jedna přendaná...(a je těžší)
Váha zůstane, jak byla - je to ta jedna, co jsem nechala na misce...(a je těžší)
Když je to jedna z těch sundaných, dám je na váhu a ta těžší je ta darebná...
No a podle toho, jak se váha vrtí, vím, jestli je ten rozdíl ve váze +, nebo -, protože minimálně jednou, se váha hnout musí... a když to vezmu z tý "lehčí" strany, je to totéž "v bleděmodrém"... Ještě, že těch možností nejni víc, než lehčí, či těžší, to bych se z toho "picla"... 
Zase záleží na "kejdě"! Třeba vezmu 6 a 6 a když se váha nehne, je to ta třináctá a nepotřebuju vážiti více, než tu 13tou a 1 z těch zvážených...
Já to neumím napsat srozumitelně, proto mě lákal ten vzoreček, ale úúúúplně mě to běží, před duševním zrakem! 
Není tady

už tě nebudu trápit
Není tady

Vězeň čeká na popravu. Král ohlásí lidu (aby jeho popularita vzrostla), že mu dá poslední šanci se zachránit. Přichystá prý pytlík s jednou černou a jednou bílou kuličkou. Pokud vězeň vytáhne bílou, je osvobozen. Pokud vytáhne černou, bude popraven. (Tohle všechno veřejnost ví.)
Kat, který má popravu provést, se ale dozví, že král podvádí a dá do pytlíku dvě černé kuličky (ať se vězeň snaží jak chce, vytáhne vždy černou – smrt). Tohle vězni potají řekne.
Dalšího rána se koná celá „poprava“ za účasti veřejnosti. Co musí vězeň udělat, aby se zachránil?
Předpoklady: Opravdu je to možné, řešení existuje. Král musí před veřejností dodržet slib, ať se mu to líbí nebo ne. Veřejnost je přítomna a bude chtít vidět důkaz o popravě nebo o osvobození. Vězeň musí vytáhnout právě jednu kuličku (nesmí obě dvě a nesmí vytáhnout prázdnou ruku).
Není tady

Vězeň losuje před králem a jak vytáhne tu kuličku, tak ji nikomu neukáže a sežere ji. Pak dá kolovat pytlík, aby každý viděl, která tam zůstala.... 
Není tady

Šoféruješ auto a udržuješ konstantní rychlost. Po tvý pravý straně je sráz, nalevo od tebe je obrovské hasičské auto a udržuje stejnou rychlost jako ty.
Před tebou cválá kůň, který je evidentně větší než tvoje auto, s kovbojem na zádech a tak ho nemůžeš předjet. Za tebou tě pronásleduje vrtulník letící na úrovni terénu. Kůň a vrtulník mají přesně tvoji rychlost.
Co uděláš,aby ses bezpečně dostal z této situace? Dobře si to promysli!
Není tady

Macex 
Slezu z teho kolotoče, né?
Není tady

Zlý černokněžník nemá rád trpaslíky. Proto si čtyři z nich vybere a zakope je po hlavu do země. Trpaslíci se tak nemůžou vůbec pohybovat a vidí jen před sebe.
Trpaslíci jsou zakopáni v řadě, jeden z nich je oddělen zdí. Všichni se dívají stejným směrem: poslední trpaslík vidí dva kamarády před sebou a zeď. Předposlední vidí jen druhého. Druhý trpaslík v řadě kouká do zdi a ten úplně první je osamocen, za zády má zeď a dívá se do dálky, kde se ale neděje nic zajímavého.
Černokněžník vysvětlí trpaslíkům jaká je situace, a řekne jim, že jim dal na hlavy čepičky - dvě modré a dvě čevené. Jeden trpaslík má promluvit a říci, jakou barvu čepičky má na své hlavě. Pokud řekne správnou barvu, tak je černokněžník hned vykope. Pokud řekne cokoli jiného, tak tam všichni čtyři zůstanou až do konce..
Jak trpaslíci tento drobný problém vyřeší?
Není tady

Přesně tak Mišo 
Sesedneš z kolotoče a půjdeš dělat něco užitečnějšího!!!
Není tady
Ten poslední vidí, co mají na hlavě ti dva před ním, když čepice stejné barvy, ví, že má na hlavě jinou barvu... No a když mlčí, mají ti uprostřed každej jinou barvu čepice a ten předposlední řekne druhou barvu, než tu, co má trpajzlík před ním...Teda si... 
Není tady

Hellguše, ty jsi fakt bedna 

To je tak jednoduchý a blbý, že to prý malý děcka napadne hnedlenc a dospělí si s tím lámou hlavu celé dny 
Upravil(a) Míša Kulička (6. 11. 2007 12:38)
Není tady
To je právě ten problém "dospěláků", ve všem vidět složitosti...

Není tady

Dokážete rozstříhat a poskládat čtverec tak, aby vznikl znak červeného kříže o stejném obsahu?
(Kříž se skládá z pěti stejných čtverců) 
Není tady
Jak je něco namalovaný, tak s tím většinou problém nemám, jsem původně konstruktérka.
Spíš mám problém, jak to popsat, když to nemůžu nakreslit. Prostě se ten kříž ve čtverci vystřihne poněkud našikmo a vzniklé odpadnuvší trojúhelníčky se dolepí ke kříži tak, aby měl kříž rovné konce. Rozumíte tomu někdo? 
Upravil(a) Hani (6. 11. 2007 13:04)
Není tady