29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Hani
Není tady
Když vyrazí jeden Čech na kole z bodu A do bodu B rychlostí 20 km/hod a druhý Čech pěšky z bodu B do bodu A rychlostí 6 km/hod., kde se potkají?
Není tady
Není tady
jak je možné, že v dolním obrázku přebývá volné políčko?
Upravil(a) Míša Kulička (30. 9. 2009 8:20)
Není tady
Protože se "natáhla" ty dvě políčka, co dělaj obdélník...jináč by celej tvar "šmajdal"...
Není tady
Ó, pardón...
The partitions are exactly the same, as those used above...
Není tady
They should be ...
Není tady
No, já na to nemám vzoreček, ale je to Curry´s paradox... Něco, jako když se ze dvou sirek udělá desítka... Určitě se to nějak "vypodobnit" dá, ale nevím jak...
Hele, na rozcvičení (a nevážně), kdo uhádne, co je k večeři, vyhrává toaster...
Není tady
Nené, je to naprosto logický geometrický problémek. jen se musíš pořádně dívat, případně si to vystřihnout ze čtverečkovaného papíru a složit
A desítka ze dvou sirek je velmi prostá. To zvládne každé školou dotčené dítě znající římské číslice
Černobílá variace na cibulce? ..... a v tej konvici vaří voda na kafe
Není tady
Kulíšku, vedle, jako jedle! Ryba! Ryba byla k večeři a to je událost...! Koneckonců, nejstarší má sedmé narozeniny, tak byla dvojitá dávka...
...a s tím hlavolamem mě nezlob! Nejni na to jednotná definice, leda ten Curruho paradox a volné políčko, tím pádem, přebývat nemůže! ...a ty švindluješ, protože to není hádanka, ale filosofickej problém! Se mě zdá, žes "vypečená"!
Není tady
Nené, je to obyčejný geometrický problémek a ty jsi líná vzít čtverečkovanej papír, narýsovat si to, vystřihnout a najít, kde nechal tesař díru
Náš má zítra 4 - je to takový dušičkový pejsánek
Není tady
Mišpulínku, ty mě zlobíš! Žádná geometrie v tom není! Prostě jsou jen ty útvary přehozený a proto je to ten Curry´s paradox, kterej to vysvětluje... Vezmeš cosi, dáš to někam a ono to má, při stejným objemu, úúúúúplně jiný tvar... No a to je přesně "vončo"!
Není tady
Hele, včera večer jsem to testla na Kačeně, a jí to bylo jasný do půl hoďky . Ikdyž je fakt, že ona je na matiku dost dobrá, proto taky zahazuje svůj technický talent na výtvarce, že...
Tak malá nápovědka. Proč myslíš, že jsem ti jasně neodpověděla, že jednotlivé prvky jsou stejné, ale pouze - "měly by být..."?
Není tady
Ne, ne, jsem se dobře podívala a průsečíky čvtverečkovaného pozadí se neprotínají ve stejných místech s přeponou. Takže se nejedná o trojúhelníky, ale o šišoidy, jeden má "přeponu" prohnutou nahoru a druhej dolů. Su fakt dobrá.
Není tady
Jasně, v prvním obrázku půl čtverečku chybí a v tom druhém přebejvá... takže ty "trojúhelníky", jsou vlastně čtyřúhelníky... a to prázdný políčko, co jako chybí, je "rozcrcaný", na tom druhým obrázku v tý vypouklině, co přečuhuje "přeponu"... To jsem ale "trubka" slepá...
Není tady
Je autobus a v nem 7 detí.
Kazdé díte má 7 batuzku.
V kazdém batuzku je 7 velkých kocek.
Kazdá velká kocka má 7 kotat.
Kazdá z kocek má 4 nohy.
OTÁZKA: Kolik nohou se nachází v autobusu?
Není tady
...jestli se k tomu nepočítá i šofér... ...a jak - mejlem? To máš nějakou službu na výpočty?
Není tady
No jo, dyť voni to maj blbě, šofér jim chybí!
Mailem mi přišla hádanka a když chtěl člověk otevřít přílohu, tak musel zadat místo hesla počet nohou. Na výpočty mi jinak bohužel slouží akorát má hlava notně děravá.
Ale ti tví kóci teda jsou! Jsem si hned vzpomněla na pohádky... oči jim svítily jak dva smaragdy..!
Není tady
Hani napsal(a):
Ne, ne, jsem se dobře podívala a průsečíky čvtverečkovaného pozadí se neprotínají ve stejných místech s přeponou. Takže se nejedná o trojúhelníky, ale o šišoidy, jeden má "přeponu" prohnutou nahoru a druhej dolů. Su fakt dobrá.
Hani
Není tady
Hellga
Když jsem to ráno poslala manžovi, tak zcela propadnul, protože ani na potřetí neposlal správný výsledek a když jsem u pak dokázala, že zapomněl počítat nohy kočkám (což tu stejnou chybu udělal i můj kolega), tak se čertil, že je to stejně všechno špatně, že tam musí být ještě dvě nohy šoféra.... Jsem mu napsala, že šofér, je asi zrovna na záchodě, tudíž se nepočítá....
Není tady
...já taky čekala nějakou "kulišárnu"!
Není tady
Tak něco jednoduššího:
Máte 13 na pohled nerozeznatelných mincí. Jedna z nich se malinko liší v hmotnosti - nevíte, zda je lehčí či těžší. Dokážete na rovnoramenných vahách na tři vážení určit, která to je?
Není tady