29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Ahoj holky chtěla bych se Vás zeptat včera jsem byla u dr. a ta mi řekla že hlavička se tlačí hodně ven a že jsem se i více otevřela na CS4,a prý ženské na CS6 jsou připravené k porodu minulí týden jsem měla cs2-3 a ted mám CS4 není to nějaké rychlé??Jde mi o to jestli nemužu rodit dříve dík moc Káta
Není tady
našla jsem tohle:
CERVIX - SCORE (CS) - v dolní části dvoustrany je tabulka (zeleně) zaznamenávající stav děložního čípku, tzv. uzávěrového aparátu dělohy. Normální čípek je tuhý, uzavřený v celé své délce 2-4 cm, směřuje dozadu = CS 0. Čím blíž je porod, tím více se čípek posunuje do středu, zkracuje se, měkne, otevírá se, tlak plodu na uzávěrový aparát sílí. Stav čípku se hodnotí bodově: malá změna je hodnocena 1, výraznější 2. CS je jejich součtem. Počítá se při každém gynekologickém vyšetření, výsledek se zapisuje do sloupku označeného příslušným týdnem těhotenství. Dole je vyznačena kritická hranice v jednotlivých týdnech. Její překročení znamená varování, že hrozí předčasný porod či potrat. U donošeného těhotenství informuje CS o připravenosti porodních cest. Pokud je hodnota CS vyšší než 7 bodů, lze uvažovat o indukci porodu = umělém vyvolání porodní činnosti.
Není tady
Ahoj,
Pokud je hodnota CS vyšší než 7 bodů, lze uvažovat o indukci porodu = umělém vyvolání porodní činnosti. ( s touto větou Innko nemohu souhlasit)
Indukce = vyvolání porodu.
CS vyšší než 6 znamená tzv. biologickou připravenost k porodu a může spontánní porod může přijít.
Hezký podzim Magdalena Mikulandová soukromá porodní asistentka www.studioprozeny.cz
Není tady
Podle mě CS není podstatné, já už mám 14 dní CS8, otevřená na 3-4cm a přenáším. V pondělí jdu na indukci.
Není tady
Co se týče CS, tak jsem si teď užila stresu.. V 17tt CS 2 a v 20tt CS 3.. Gynekolog hrozil nemocnicí a dnes na utz zjištěno, že čípek je skoro v normě.. Takže tak..
Není tady