6. prosince : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 6. prosince : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, kdy vás tlačí čas i finance! 6. prosince : Je vám čtyřicet a u řeíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Nepíe, na jaký, předpokládám, e suený. Na den (nebo do rána) namočit, pak uvařit do měkka. Pouití: do polévky, do beamelu - hrachová kae.
Není tady
Hrachová polévka
1/4 kg hrachu , 1 cibule, slanina, máslo, hladká mouka, bobkový list, česnek, sůl, majoránka
Několik hodin namočený hrách uvařím s bobkovým listem doměkka.Osmahnu cibuli se slaninou na másle, zapráím moukou a přidám k uvařenému hrachu. Pak rozmixuji, přidám česnek, sůl, majoránku a podávám s osmaeným pečivem.
Není tady
ahojky...úplně jednoduchá polívka: rozvařit hrách (pouívám předvařený), pak rozmixovat a vrátit zpátky do hrnce..přidat masox, prolisovaný česnek a jetě povařit..dochutit solí a pepřem...a je hotovo..dělám k ní na kostičky usmaené topinky...lahůdka a rychle hotová.. :-)
Není tady
Hrách namáčím přes noc
Není tady
janísek napsal(a):
ahojky...úplně jednoduchá polívka: rozvařit hrách (pouívám předvařený), pak rozmixovat a vrátit zpátky do hrnce..přidat masox, prolisovaný česnek a jetě povařit..dochutit solí a pepřem...a je hotovo..dělám k ní na kostičky usmaené topinky...lahůdka a rychle hotová.. :-)
Dělám podobně, kdy jsem na chatě a nemám takovou monost vyvářet, tu hrachovku dělám z velké konzervy sterilovanho hráku. 3/4 konzervy rozmixuju a dám povařit, do toho přidám zbývající hráek, máslo, troku vegety, česnek, majoránku, pepř...Kdy je to moc hustý přidám troku vody . Je to hned hotový.
Není tady
Zdravim chtela bych sr zeptat jak mam uvarit polivku z hrachove kase?Dekuji
Není tady
normálně...dolít vodu, přisolit, já dávám kousek masoxu..1/2 kostičky a přidat česnek a majoránku.
záleí na tom, jak moc má tu kai ochucenou..
Není tady
Hotovou hrachovou kai zředím vodou a dochutím, stejně, jak píou holky. Kdy vařím hrách, tak ho uvařím víc a s polévkou u počítám.
Stejně tak kdy mi zbyde rajská omáčka, zředím na polévku a zavařím kapání nebo rýi, oboje máme rádi.
Pouíváte někdo Hraku? Já s ní u několik let zahuuji (mimo svíčkové a koprové) vechno - místo jíky.
Upravil(a) aminel (13. 2. 2013 13:31)
Není tady
Podobně vařím polévku i z bramborový kae, kdy jí nezbyde dost na zapečení.
Přidávám drobně nakrájenou unku nebo uzený (kdy mám z uzenýho vývar, ředím vývarem), hráek nebo aspoň petrelku a něco křupavýho navrch - osmaenej chleba, smaený kapání.
Není tady
Heleno,
skvělý nápad, z brkae jsem ji jetě nedělala, určitě vyzkouím.
Já dělám podobně polévku z čočky, fazolí, někdy z cizrny, prostě z toho, co mi zbyde a vechny jsou dobré.
Není tady