Oznámení

9.dubna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

9.dubna : Vaření na chatě či chalupě bez stresu: Tipy na vaření z jedné pánve nebo hrnce.

1.dubna : Jak vznikla záhada ďáblova trojúhelníku: Odhalil ji už Kolumbus?

#26 9. 10. 2007 12:37

x.caro
♥♥♥♥♥--
Místo: Praha
Web

Re: Pandořina škola 1 p o p á t é

Rezignuji, všechny kostlivce, pandořiny skříňky a podobné věci pečetím nadobro do nedobytného trezoru.

Hmmmm, všeho dočasu...

Duševní zdraví mého děcka je pro mě důležitější než vlastní prospěch. Tak už to u matek bývá, že upřednostňují děti...

Také jsem to tak dělala...nakonec to dopadlo tak, že všechno to podle mně zapečetěné v nedobytném trezoru vybouchlo jako atomovka. A odstřelilo mne to 250 km od mého dítěte...a já jen čuměla co se to děje....A o duševním zdraví vlastního dítěte jsem si mohla leda tak nechat zdát, terorizovala ji cizí čarodějnice, dodnes z ní má holka trauma a černé sny...jenže já v tu dobu měla sama se sebou problémy, abych neskončila na Hlaváku nebo v Šervůdu jako bezdomovec....
Jo, přesně takto fungují ty nedobytné trezory...i to upřednostňování duševního zdraví dítěte, před námi samotnými.

Vždyť to Taisho znáš z mých stránek...z mých mailů...
Ale asi to tak má být...škoda...

Upravil(a) x.caro (9. 10. 2007 12:41)

Víra s následnými činy předchází zázrakům...

Není tady

#27 9. 10. 2007 12:47

Somaia
Host

Přemýšlela jsem nad tím , jestli  a jak bych mohla v tvé situaci pomoct. Žádný jinotaj v tom nehledej.
Jenže objektivní vzdálenost mezi našimi bydlišti a Pandořino upřesnění mě vrátilo nohama na zem.

Upravil(a) Somaia (9. 10. 2007 12:47)

#28 9. 10. 2007 12:48

Taisha
♥♥♥♥♥--
Místo: střední Morava

Caro, já nejsem splachovací a mám své názory a touhy. Však víš. Škoda, že nemůžu jet, moc je to škoda, ale sakra já za to nemůžu. Když mi jeden týden potvrdí, že můžu zmizet, a pak, když to jen tak mezi řečí kvůli jeho skleróze vytáhnu, se najednou dozvím, že už dva měsíce má domluvenou Litomyšl,....a že jsem tam stejně jako každý rok taky chtěla, tak to zamluvil,....co mám jako dělat? Ano, jezdíme tam každý podzim a v různé termíny, je to jedna z věcí, kterou jsem u nás prosadila já a ujala se. Ale teď se to sešlo všechno naráz. A hlavně já se konečně těšila na jedničku a opouštění těch mých krásných plánů je smutné...

Pan, já naprosto souhlasím, že TAM dětí nepatří.

Však si to tam všechny a všichni užijete a pak si budu moct (možná se slzami lítosti) dočítat, jak to bylo fajn.
Pa

Poznání je jedno, ale hloupost se násobí.

Není tady

#29 9. 10. 2007 12:51

majkafa
Host

Tai, duševní a z toho plynoucí tělesné zdraví matky je pro její dítě snad nejdůležitější.
Chápu tě. Samotné mi trvalo víc než rok, než do školy jdu. Doteď jsem měla pocit, že není ta správná chvíle, teď cítím, že chvíle nastala.
Každý z nás děláme to, co "musíme". pussa

#30 9. 10. 2007 14:07

Mikulenka
♥♥♥♥♥--

Tai,
škoda-Ústí je od Litomyšle, coby kamenem dohodil...když už budeš na tomto našem konci....

Není tady

#31 9. 10. 2007 16:44

Zrovna tady
♥♥♥♥---

offtopic

Pandorraa napsal(a):

Další školy budou až příští rok.
Vzít si dítě na školu není možné, zvlášť tak malé dítě. Nejde o to, že bych nebyla schopná zajistit "družinu", jde o to, že mým záměrem je, aby se každá z žen konečně plně soustředila sama na sebe, tedy aby byla naprosto uvolněná a bez starostí. Je mi jasné, že i kdybych zajistila diplomovanou sestru s nejlepšími doporučeními - chůvu v akci - stejně to žádná z matek s dítkem nedokáže. Když k tomu připočtu to, co s námi dělá otevření Pandořiny skřínky, byla bych naprostý sebevrah, kdybych připustila, aby se něco z toho, co na škole zpracováváme, dostalo k vašim dětem. Takže definitivně: děti na škole NE.

Pokud sis vybrala život s alfasamcem, tak asi víš proč. Můj osobní názor je, že tihle pánové mají obyčejně dost velký problém sami se sebeou. A pokud se ještě k tomu neumějí postarat o vlastní rodinu, tak to je všechno na druhou.... Možná že spíš než "chlap" je to jen velkej sobeckej kluk... Ale třeba se mýlím.
A ty se netrap, asi to tak má být a jak to bude dál, to není na něm, ale na tobě. Až na to příjdeš, bude dobře smile

OK. To byl můj nápad s tou družinou.kapitulation

TAISHA
Ještě mě napadlo, že bych chlapečka pohlídala já.
Jenže ... sama nemám ráda plané řečičky, když je nemohu dodržet.

Není tady

#32 9. 10. 2007 20:26

Taisha
♥♥♥♥♥--

Ahoj Zrovna tady,
já mám holčičku, kterou bych snad mohla upíchnout poprvé někde u příbuzných, jenže ona se nenechá hlídat nikým. Akorát tak mými kamarádkami, co mají stejně staré děti....No a ty samozřejmě dalšího čerta na víkend nepotřebují.
Jojo, budu na vás myslet a posílat vzdušné pozdravy, když to je jen kousek smile...

Stejně uvažuji o tom, že já to mám v životě odjakživa zařízené tak, že si všechno musím vyřešit (vyžrat smile ) vždycky sama. Tak jakápak změna smile. Ale vy ostatní hezky makejte kolektivně, nemíním nabourávat pracovní nadšení smile. Naopak! A jsem děsně zvědavá na komentáře všech lidiček, co Pandořinu školičku 1 přežijí smile smile smile
T.

Upravil(a) Taisha (9. 10. 2007 20:27)

Není tady

#33 9. 10. 2007 20:45

majkafa
Host

Tai, možná tě zklamu, ale veřejně se "nekomentuje", každý si to odnese sám pro sebe. Dyk jsi byla v Černošicích, víš svý. wink Myslím, že je to něco jako "skupinová terapie". Chodím na ni každé pondělí. Taky o tom, co se tam děje, s nikým mimo nemluvíme. Je to dokonce paní psycholožkou zakázáno.

Upravil(a) majkafa (9. 10. 2007 20:47)

#34 9. 10. 2007 21:00

Pag
♥♥♥♥---

Tak já se taky hlásím! Trochu se bojím, ale je čas udělat krok dopředu.

Není tady

#35 10. 10. 2007 7:55

Zrovna tady
♥♥♥♥---

Taisha

asi ti osud znovu posílá úkol.
Zda ten, kdo má být oporou, je oporou.

No vidíš, moje opora klidně pohlídá, ale vzhledem k mým mateřským
pudům jsem stejně s mimí moc ráda celé dny a noci.dudlik

Holčička je hodná a k mamince shovívavá.
Takže to je pak hodně věcí snadnějších.

Příroda to ale tak nastavila, že bez malé zatím dlouho nevydržím.stolt

Upravil(a) Zrovna tady (10. 10. 2007 7:56)

Není tady

#36 10. 10. 2007 7:57

Andromeda
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Brno
Web

Proč mám podobný pocit jako ZT? va

lol

Plýžením v plyš! tongue

Není tady

#37 10. 10. 2007 7:59

Zrovna tady
♥♥♥♥---

Taisha

ona Pan. škola zřejmě není kulturní zážitek, jako když jde člověk třeba do divadla,
pak o tom vypravuje kamarádům a ještě může napsat recenzi.vissla

Asi až tam pak pojedeš, tak se dozvíš, co máš.

Není tady

#38 10. 10. 2007 8:00

Zrovna tady
♥♥♥♥---

Andromeda napsal(a):

Proč mám podobný pocit jako ZT? va

lol

Dle numerologie máme téměř stejnou mřížku.
Pošli mi ten mailík.

pa

Upravil(a) Zrovna tady (10. 10. 2007 8:36)

Není tady

#39 10. 10. 2007 8:47

Doubravka
♥♥♥♥♥--

Taisha napsal(a):

Stejně uvažuji o tom, že já to mám v životě odjakživa zařízené tak, že si všechno musím vyřešit (vyžrat smile ) vždycky sama.

To je skvělý na chvíli, aby si člověk uvědomil, že si vždycky poradí, když půjde do tuhýho a že se na sebe může vždycky spolehnout. Vyzkoušet si to, prožít a pak třeba udělat další krok tím, že sice můžu ale nemusím, že bych to sice zvládla sama, ale nechci. Vlastně to chce mimo jiné i odvahu přenechat druhým jejich díl. A na to je potřeba jim důvěřovat...

Není tady

#40 10. 10. 2007 8:51

x256987
Host

Ale jděte. Stačí nalistovat stránky starších škol a uvidíte, že o sdělování zážitků nebyla nikdy nouze. Pravda, většinou v podobě, které nezasvěcený neměl šanci porozumět big_smile

#41 10. 10. 2007 10:05

majkafa
Host

Judita napsal(a):

Ale jděte. Stačí nalistovat stránky starších škol a uvidíte, že o sdělování zážitků nebyla nikdy nouze. Pravda, většinou v podobě, které nezasvěcený neměl šanci porozumět big_smile

Tak jsem to myslela, Judit. smile Jedině Regi se vypsala, trošku pak byla "pokárána" Pan, jestli si dobře vzpomínám. Za sebe mě trošku mrzí, že jsem to četla, ale to je má chyba, jsem baba zvědavá. Příště už to dělat nebudu a počkám si na školičku svou. big_smile
Na skupinové terapii je skutečně přísný zákaz. Teoreticky se ani nesmíme stýkat mimo skupinu a když už, nesmíme se bavit o věcech, určených na skupinu. A neměli bychom znát svá příjmení. Když tak přemýšlím, znám vlastně za ten rok jen jedno z 12-ti. Tuhle někdo zákaz porušil v neprospěch druhého, ten druhý s tím měl trošku problém,  a byl vyloučen z terapie. smile

Upravil(a) majkafa (10. 10. 2007 10:09)

#42 10. 10. 2007 10:07

Zrovna tady
♥♥♥♥---

Doubravko
tummenupp

Není tady

#43 10. 10. 2007 10:31

Pandorraa
♥♥♥♥♥♥♥
Web

Taisha napsal(a):

Stejně uvažuji o tom, že já to mám v životě odjakživa zařízené tak, že si všechno musím vyřešit (vyžrat smile ) vždycky sama. Tak jakápak změna smile
T.

Nojo.... Jen se hezky polituj..a znova a znova a ono to přesně tak BUDE, i když by jistě nemuselo....

Co je dovoleno bohovi, není dovoleno volovi.

Pomluvy vymýšlejí závistivci, šíří je blbci a věří jim jen idioti.

Není tady

#44 10. 10. 2007 11:21

Taisha
♥♥♥♥♥--

Pan, já se nelituji, haha,...to ani náhodou. Hele, fakta nezměním a věk lítosti mám cca 10 let už za sebou. Asi jsem se neobratně vyjádřila.
Holky, prosím vás pěkně, už to tady se mnou a o mně nerozebírejte.
Za a) s tím nikdo nic nezvládne udělat.
Za b) je ztráta času pitvat to.

A dovolím si nesouhlasit s Majkou a tuším i ZT. Stačí nalistovat XY stránek zpět a člověku vyskočí tolik informací, sdělených přímo účastníky škol, že si stačí jen všímat a dát to do kupy...
Hezký den, u nás konečně zas svítí sluníčko na plné pecky, tak hurá do přírody smile

Není tady

#45 10. 10. 2007 11:42

Pandorraa
♥♥♥♥♥♥♥
Web

Taisha napsal(a):

Pan, já se nelituji, haha,...to ani náhodou. Hele, fakta nezměním a věk lítosti mám cca 10 let už za sebou. Asi jsem se neobratně vyjádřila.

A dovolím si nesouhlasit s Majkou a tuším i ZT. Stačí nalistovat XY stránek zpět a člověku vyskočí tolik informací, sdělených přímo účastníky škol, že si stačí jen všímat a dát to do kupy...
Hezký den, u nás konečně zas svítí sluníčko na plné pecky, tak hurá do přírody smile

Nebudu se s tebou přít, obě víme svý smile
Litomyšl je od Koliby pár kilometrů, přijeď nám dítko a sebe ukázat smile
A pokud jde o termíny...když pominu, že bych si docela ráda vyslechla přednášku toho tvého alfa, tak na ten víkend mám taky školení, které je životně důležité pro mou práci - šef bude ječet jak siréna každou první středu v měsíci -  dvě zajímavé výstavy a jednu oslavu... Nicméně já už si vybrala, ostatní se už nějak pořeší smile
Je jediná věta, která mne stále přiměje vidět rudě: To nejde..... Uáááááááááááááááááááá!
Ale to je můj problém roll

Co je dovoleno bohovi, není dovoleno volovi.

Pomluvy vymýšlejí závistivci, šíří je blbci a věří jim jen idioti.

Není tady

#46 10. 10. 2007 11:48

majkafa
Host

Tai, přímo cítím v sobě, jak se s tím vším pereš a mermomocí se snažíš křik svého vnitřního já přehlušit hranou suverenitou, egouškem. Kdykoliv budeš potřebovat, až to přijde, jsem tu, holčí, mám k tobě takový svůj vnitřní "závazek". pussa Vždyť víš. Nevzdáme to. smile Mám v sobě, cos sdělovala v Černošicích, trošku slovy a hodně vnitřním vyzařováním. Neboj. Půjde to. Kolem je spousta andělů.

Upravil(a) majkafa (10. 10. 2007 11:51)

#47 10. 10. 2007 11:52

Zrovna tady
♥♥♥♥---

A sakra, toto jsem spískala já dumbom

Holky neblázněte.
Přece táhneme za jeden provaz. tummenupp

Není tady

#48 10. 10. 2007 12:11

majkafa
Host

ZT nic se neděje. Kladívko není zapotřebí. smile
Nebůůj, Tai pozná, kdy má co udělat. Teď cítí, že musí dělat právě to, co dělá. Až bude připravena, udělá. Cokoliv.
A ne vždy je "táhnout za jeden provaz" to pravé ořechové. wink

#49 10. 10. 2007 12:13

Zrovna tady
♥♥♥♥---

Za jeden provaz tím myslím,
že táhneme nás všechny směrem vzhůru. tummenupp

Jaké jsi znamení?

Není tady

#50 10. 10. 2007 12:20

Pisatel
♥♥♥♥♥♥♥

Pandorraa napsal(a):

Taisha napsal(a):

Nebudu se s tebou přít, obě víme svý smile
Litomyšl je od Koliby pár kilometrů, přijeď nám dítko a sebe ukázat smile
A pokud jde o termíny...když pominu, že bych si docela ráda vyslechla přednášku toho tvého alfa, tak na ten víkend mám taky školení, které je životně důležité pro mou práci - šef bude ječet jak siréna každou první středu v měsíci -  dvě zajímavé výstavy a jednu oslavu... Nicméně já už si vybrala, ostatní se už nějak pořeší smile
Je jediná věta, která mne stále přiměje vidět rudě: To nejde..... Uáááááááááááááááááááá!
Ale to je můj problém roll

Pan mohu ti říci, že to nejde nikde! Dneska jsem viděl rudě asi tak 2 hodiny. Dokonce jsem rozesmál jednu paní doktorku (práva obojího, potažmo soudkyni). jedna nejmenovaná soudkyně  (oba se nemáme rádi) si na mě vyšlápla. Myslela si, že ze mně udělá blbce. POslal otázky abych něco upřesnil. Po druhé otázce, kterou musí znát jsem požádal o nahlédnutí do spisu, vytáhl poslední rozsudek a na zbylých 8 otázek jsem ocitoval odůvodnění pravomocného rozsudku. Holka asi neumí číst. Takže nic nejde, když musíš bojovat s debilitou moci soudní, úřední, s pitomcema kde všude takže doma už jen tak padneš na nos a ...

Nejsem Bohem, abych změnil svět, ale jsem božský, abych změnil sám sebe.

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí