18. září : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 18. září : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, kdy vás tlačí čas i finance! 18. září : Je vám čtyřicet a u řeíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Emma napsal(a):
Mňa by zaujímalo, ako astrológ zistí v akom čase sa človek narodil, keď nemá ako zisti čas svojho narodenia?
Správně... nezjistí... v podstatě není monost, jak tento údaj zjistit.
Existuje nepřeberně rektifikačních metod a sám jsem měl monost se s nimi seznámit. Ovem se vemi z nich je problém.
Nazval bych to "pouitím naprosto přesných metod pro dosaení jenom velmi přibliných výsledků".
Ale v praxi ovem někdy, podotýkám, někdy je mono čas narození upřesnit velmi výrazně, pouitím těchto metod. ale pokud bys chtěla vypočítat narození ani bys věděla alepoň přibliný čas, pak myslím e téměř ve sto procentech dojde ke zcestnému výsledku.
Sám pouívám jenom jednoduchou a rychlou metodu upřesnění podle sabiánského symbolu ascendentu se zohledněním fyziologických, psychických případně charakterových vlastností člověka. Nechám se u toho vést intuicí. Upřesnění je vhodné tehdy, kdy víme, v jakém znamení je ascendent, tedy rozmezí 0,5 hodiny pro Berana a asi 2 hodin pro Váhy.(Ostatní znamení adekvátně tomu).
Nerad investuji čas do takových výpočtů, o kterých vím, e stejně nemusí přinést správný výsledek. Pokud čas narození není, raději se výkladu nechytám, je to lepí, ne pracovat a pak zjistit, e je to vechno patně.
Dle mých zkueností je mono čas narození u lidí rozených v porodnici, zjistit na příjmovém oddělení, ve zdravotní dokumentaci u obvodního lékaře anebo v krajním případě v krajském matričním archivu.
Tyto údaje, i kdy nejsou vdy přesné, jsou mi přijatelnějí, ne jakákoliv rektifikace. Přinejmením vím, e se údaj pohybuje kolem této hodnoty.
Pro mé účely - stanovení duevního plánu - je jiný způsob zjitění času narození nevhodný.
Není tady
Ahojda, zajímalo by mě, jestli bude mít na nás, na Zemičku vliv přiblíení Marsu 27. srpna 2008 a jaký. Pocítíme to?
Není tady
Lúthien napsal(a):
Ahojda, zajímalo by mě, jestli bude mít na nás, na Zemičku vliv přiblíení Marsu 27. srpna 2008 a jaký. Pocítíme to?
To je hoax, to přiblíení problěhlo v r. 2003, ty maily, které teď takto kolují, vymazaly rok (vimni si).
Take letos se nic s Mersem dít nebude.
Nicméně ani v tom roce 2003 to nebyla a taková senzace, protoe "Mars velký jako Měsíc", to byly skutečně přehnané předpovědi.
Jestli jsem Tě zklamala, tak je mi to líto...
Není tady
Damila napsal(a):
Lúthien napsal(a):
To je hoax, to přiblíení problěhlo v r. 2003, ty maily, které teď takto kolují, vymazaly rok (vimni si).
Nicméně ani v tom roce 2003 to nebyla a taková senzace, protoe "Mars velký jako Měsíc", to byly skutečně přehnané předpovědi.
Vůbec jsi mě nezklamala. Měla jsem pochybnosti, tak jsem se zeptala a proto taky ten praporek Jsem ráda, e vím jistě, e nemám čučet hodiny na oblohu
Není tady
Damila napsal(a):
Lúthien napsal(a):
mě teda jo, těila jsem se, jak budu čučet
Není tady
Nejvíc mne bavilo to, e Mars bude prý "velký jako Měsíc" a jak je to unikátní záleitost...
ach jo, kdyby ty lidi trochu přemýleli jinou částí těla ne svou zadnicí...
a to, e bylo datum předělané - no to hraničí s drzostí. Někdo si libuje v senzacích a sebedůleitosti...
Není tady
Damila napsal(a):
Chá, čekáte konec světa, co?
Ale jo, bylo by to hezké datum.
Slunce vstupuje do znamení Kozoroha, je na nejvyím bodě (na MC), vládce Slunce - Saturn je ve tíru (transformace) v 7. domě (vztahy, souití, smlouvy, dohody), v hezkém sextilu na vládce tototo tíra - Pluta v kozorohu. Jsou ve vzájemné recepci, utvořili smyčku, doplňují se. Pěkný, moc pěkný.
ASC je v Beranu (nový začátek, vstup), Uran přímo na ASC - zlom, zvrat, náraz, úraz, přelom, převrat. Ale také něco nového, zajímavého. Náhlá změna, změna k vyímu. Uran je zvlátní, nikdy neví, co od něj můe čekat.
Luna v 1. domě, v dobrých aspektech-zjemnění, změkčení. Ale je v Beranu, průrazná síla, prudké silné city.
Konečný důsledek výborný. Být to horoskop nějakého dítěte, bude velmi nadějné. Obrovská síla, velká vnitřní potence, schopnost uskutečnit takřka cokoliv. Vyrovnané, krásné. Ale tohle slovo je v této situaci hooodně relativní.
Pokud byste čekali konec světa (nic takového není, vdy tu "něco" bude), tak moné je vechno. Horoskop hovoří o náhlých zlomech, avak, vrámci Vesmíru můe být takové "náhle" i během tisíců let.
Osy v kardinálních znameních. Ukázkové rozmístění.
Pokud chcete katastrofy, tak:
ASC v Beranu-oheň. Spálíme ve patné, a to rychle.
IC v Raku-voda. Zalijeme vodou, to co bylo souí a spálenitěm. Pozvolna.
DESC ve Vahách- vzduch. Vítr smete ve, co tu bylo, doslova zamete povrch, aby bylo čisto. Odfoukne pínu.
MC v Kozorohu - země. Pevná skála, vyroste nová země.
Ve to ale pravděpodobně proběhne v symbolické rovině. Dokonce tak, e během jednoho ivota to ani nerozpoznáme....si myslím.
Berte to, prosím, jen jako hru. Ráda si takto hraji s daty. nechci nikoho strait.
Tak jsem vyhrabala tohle starý vlákno kvůli něčemu jinýmu a hele, co jsem nala!
Nedalo mi to a musela jsem to vytáhnout, nebo blika se íí, ejo
Není tady
Damila napsal(a):
poletucha napsal(a):
Dami, Díky.
Je zajímavé, e některé věci jsem tam vůbec nezkoumala
Co říká na Neptuna? U něj Chiron....
Co opozice Venue a Jupitera?
... No ten Uran je tam ukázkovejChirona nemám zaznačeného. A neumím ho vyloit.
Neptun výborný, právě vstoupí do svého znamení, je v přesném sextilu na to Slunce...bezva!
Opozice Venue-Jupiter? Dobrodějové si nemůou ublíit. Spí bych tam brala v úvahu ty opoziční domy. 2. a 8.
Otázka hodnot, vlastnictví, hmoty, ale znovu ten tírovský 8. dům-opoutění pro něco nového, transformace.
Smrt starého, pro vznik nového.
Bazalko, tak pro začátek je to úplně super. začínám se na to těit.
Ikdy to můe docela bolet...uvidíme.
A jetě dodatek.......
Není tady
Ahoj holky , měla jsem potřebu nakouknout a pozdravit vás. A tu nikdo. To vás najdu snad jinde.
Není tady
Musím si změnit ikonku. Tahle je děsná. Zítra. Snad.
Není tady
Ahoj, E.T... Tu debata občas síce ete vzplanie, ale skôr u sporadicky... a cez sviatky by som to ani neskúala.
Není tady
Damila napsal(a):
Musím si změnit ikonku. Tahle je děsná. Zítra. Snad.
Konečně to vidí. Vechno chce čas...
Nic proti obrázku jako takovému. Jen kdy se na něj podívám, napadnou mě ti, kdo proli chemoterapií. Máme jednu takovou holčinu v blízké rodině. U je dobře. A vlásky u jí rostou.
Upravil(a) Eva. (2. 1. 2014 22:09)
Není tady
no to je dost, e sis na nás vzpomněla
Není tady
Ahoj, Dam!
Není tady
Nue, po roce znova:
Ahoj, Dam!
Tak jsem to vyhrabala. Teď jsme řeily radix plus tranzity a partnera jedné holčiny a dost tam lo o povolání/zaměstnání. Já jsem si uvědomila, e jsem to vlastně nikdy pořádně nezkoumala, k čemu jako se to nejvíce váe. Z mé vlastní zkuenosti mám dojem, e na Asc, jetě tak dva - tři případy by mi seděly taky, ale moc o tom nevím.
Má o tom nějakou podrobnějí povědomost, Dam?
Není tady
lupina montana napsal(a):
Nue, po roce znova:
Ahoj, Dam!
Tak jsem to vyhrabala. Teď jsme řeily radix plus tranzity a partnera jedné holčiny a dost tam lo o povolání/zaměstnání. Já jsem si uvědomila, e jsem to vlastně nikdy pořádně nezkoumala, k čemu jako se to nejvíce váe. Z mé vlastní zkuenosti mám dojem, e na Asc, jetě tak dva - tři případy by mi seděly taky, ale moc o tom nevím.
Má o tom nějakou podrobnějí povědomost, Dam?
Jako k čemu se váe povolání?
¨Já to spojuji s desátým domem, a MC. Kde leí hrot, kdo je vládce, jak je v horoskopu umístěný, jaké svírá aspekty s čím.
Není tady
To jsem si právě taky myslela, jene na mně to nesedí ani troku a na tu kočenu taky ne.
Tam to přilo tak, jako by povolání "uspokojovalo" energii Ascendentu.
Kupříkladu já ho mám na Panně - a byla jsem dokumentátorka. Piplavá prácička, ovem mně nejvíc a hluboce uspokojila ve chvíli, kdy jsem dělala kresebné rekonstrukce - kdy se ta věc vyloupla a byla celistvá (teda na obrázku) a byla jakoby znovu-zrozena.
Panna, jak vyitá....a jetě to muselo být superpintlich
No a ta druhá holčina je farmaceutka a Asc má na tíru - i kdy ta má pravděpodobně 10. dům na Panně, co by taky sedělo. Moná souběh....jene já mám 10. dům na Blíencích! A vládce domicilní.....
Není tady
Ahoj, Dami!
Úplně náhodně jsem nala kdesi diskusi o Kozorozích a tam tohle:
Damila napsal(a):
K tomu uzlu:
Obecně se o Lunárním uzlu hovoří jako o signifikátoru míst a situací (daných jeho postavením a aspekatcí), kde bude docházet k SETKÁVÁNÍ.
Karmičtí astrologové přisuzují Lunárnímu uzlu význam jakoto nositele informace z posledního vtělení...no nevím. Ve skutečnosti ádný astrolog přesně NEVÍ co přesně Lunární uzel symbolizuje, ač Ti to nikdy nepřiznaj. Já ho nepouívám, pouze pokud má nějaké výsadní postavení v radixu, jsem nucena se tím zabývat.
S čím souhlasím - nicméně, nala jsem dost zajímavou představu, co by to mohlo být - koukej.
Začla jsem se pídit, protoe jsem si dělala přehled o cestě Pluase Kozorohem.......soudím u dlouho, e "největí tma" (doufejme, e před svítáním) bude rok 2019. A teď jsem zjistila, e zhruba do/v půli toho roku tam máme moc výivnou konjunkci Saturn/Pluto/Uzel.
Ne e bych byla o moc moudřejí, co tam ten uzel můe provádět - ale vrtá mi to. Nenapadá tě nic?
Není tady
lupina montana napsal(a):
Ahoj, Dami!
Úplně náhodně jsem nala kdesi diskusi o Kozorozích a tam tohle:Damila napsal(a):
K tomu uzlu:
Obecně se o Lunárním uzlu hovoří jako o signifikátoru míst a situací (daných jeho postavením a aspekatcí), kde bude docházet k SETKÁVÁNÍ.
Karmičtí astrologové přisuzují Lunárnímu uzlu význam jakoto nositele informace z posledního vtělení...no nevím. Ve skutečnosti ádný astrolog přesně NEVÍ co přesně Lunární uzel symbolizuje, ač Ti to nikdy nepřiznaj. Já ho nepouívám, pouze pokud má nějaké výsadní postavení v radixu, jsem nucena se tím zabývat.S čím souhlasím - nicméně, nala jsem dost zajímavou představu, co by to mohlo být - koukej.
Začla jsem se pídit, protoe jsem si dělala přehled o cestě Pluase Kozorohem.......soudím u dlouho, e "největí tma" (doufejme, e před svítáním) bude rok 2019. A teď jsem zjistila, e zhruba do/v půli toho roku tam máme moc výivnou konjunkci Saturn/Pluto/Uzel.
Ne e bych byla o moc moudřejí, co tam ten uzel můe provádět - ale vrtá mi to. Nenapadá tě nic?
Ahoj,no ja koukám,co jsme tahdy řeily!:-)
Hele,vypadla jsem z toho,jsem dost jinde,nedala bych ti adekvátní odpověď.Omlouvám se.
Jsem teď roky trochu jinde.
Ale je to dva týdny,co jsem byla u znameho,co dělá grafologicky i astrologicky rozbor současně,plus kresba stromu,a ostatni p..ovinky. je to psycholog,líbilo se mi to. Chtěla jsem vyuít toho,e jsem v Praze...a nelituji.
Na ten tvůj odkaz kouknu. Treba teď budu mít více prostoru..diky.
Není tady
Jé, gragologii, psychologii, ten strom, i postavu mame v osnovach. Ja se taky tesim moc na studium (vseho), ucej nas zakladatele ceske grafologicke komory a po uspesnem ukonceni se staneme jejimi platnymi cleny.
Není tady
Není tady
Dorka napsal(a):
Jé, gragologii, psychologii, ten strom, i postavu mame v osnovach. Ja se taky tesim moc na studium (vseho), ucej nas zakladatele ceske grafologicke komory a po uspesnem ukonceni se staneme jejimi platnymi cleny.
Jak pokračuje, Dorko?
Není tady