Oznámení

6. prosince : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

6. prosince : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, když vás tlačí čas i finance!

6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog

#651 11. 8. 2008 7:28

Damila
♥♥♥♥♥♥-

Re: Astrologie

Taisho,
no tohle bych fakt nevymyslela, ale to asi proto, že takovou konstelaci v horoskopu sama nemám. Jsem spíše "racionální vstřebavač", než "intuitivní vykladač". lol

IC jako hlubina nebe, jak se nazývá, lze samozřejmě interpretovat i jako hluboké nevědomí. To co máme v sobě nejhlouběji zapuštěno. V rovině životní a materiální se to projevuje jako rané dětství, případně rodič (který, o to se astrologové dosud přou), domov, kořeny, to, z čeho vycházíme.

Jinak - domy kolem IC obsazeny planetami? Jak daleko od IC? Brala bych v úvahu orbis do dvou stupňů, ale raději i méně , pokud jde o konjunkci s osou. Jinak 3. a 4. dům má svůj vlastní význam a s IC přímo bych to nespojovala.

Sev. uzel a duch. úkol? No, je to jedna z možných interpretací, ikdyž podle mě trošku násilná.
Spíš celkově směřování úkoly a setkávání v životě. Jak daleko je ten uzel od IC?

Není tady

#652 11. 8. 2008 16:25

Emma
♥♥♥♥♥--
Místo: Bratislava

Mňa by zaujímalo, ako astrológ zistí v akom čase sa človek narodil, keď nemá ako zistiť čas svojho narodenia?

Ak chceš nájsť poklad, musíš na tenký ľad. rodna

Není tady

#653 11. 8. 2008 16:30

Somaia
Host

Nezjistí, buď ho musíš znát sama  a pak je možné  sestavit horoskpo nebo máš smůlu....
Šikovní astrologové mohou podle určitých indicií  po pohovoru s dotyčným klientem jen odhadnout přibližný čas, ale  to zase představuje jisté znalosti a dávku upřímnosti   a reálné sebeanalýzy od klienta.

#654 11. 8. 2008 17:50

Damila
♥♥♥♥♥♥-

Ano, jak píše Somaia, když znáš aspoň přibližně čas (v rozmezí řekněme dvou tří hodin), dá se rektifikovat docela přesně a dobře.
Jinak když nevíš vůbec, můžeš se pokusit o metodu kineziologickou, apod. vše ale bez záruky.
Lepší je v tomto případě svěřit se numerologům, chiromantům, kartářům...

Upravil(a) Damila (11. 8. 2008 17:50)

Není tady

#655 11. 8. 2008 17:52

Tercila
♥♥♥♥♥♥♥

Ahoj, jak to tady tak letem světem pročítám, všichni jste dost dobří v astrošce, máte můj obdiv.
Nechtěli byste, prosím, vypsat aspoň část své nejoblíbenější literatury, ze které vycházíte a která se vám osvědčila?
Nebudu mít na tuto svoji zálibu kvůli práci bohužel ještě asi půl rok času, ale jednou se do toho zase zavrtám... (tak díky předem) smile

Není tady

#656 11. 8. 2008 18:18

Damila
♥♥♥♥♥♥-

Za sebe můžu říct, že knihy jako základ dobrý. Ale je to moc málo. Hlavní je živá práce s radixem, porovnávání, diskuse s ostatními, výměna zkušeností, zkoušení především sám na sobě co jak funguje.
Jinak, já jsem zastáncem klasické astrologie. Takže Kefer: Praktická astrologie, ač mám doma z astrologických knih snad vše co vyšlo. Většina se jen dobře čte a  to je tak vše. Mnozí autoři jsou spíše spisovatelé, než astrologové, a nemají páru jak to funguje v praxi. Daleko cennější jsou pak v tomto směru kursy. Výběr je i u nás docela obstojný. Ale musíš zvolit někoho, kdo Ti sedne. obvykle první náslechovou hodinu Ti dají zdarma, ať si můžeš vybrat.

Není tady

#657 11. 8. 2008 18:22

Tercila
♥♥♥♥♥♥♥

Díky, Dami. Měla jsem výborného učitele - asi před 17 lety...
Od té doby patřím mezi "postižené", kteří se lidí při pokecu zeptají: "a kdy že jste se narodil/a?" big_smile a pak si kreslím a porovnávám. Nejtěžší je pro mě samotný výklad. Jsem pořád začátečník.
Teď jsem několik let v pracovním poklusu, tak je astrologie na vedlejší koleji. Už dlouho jsem neobešla v knihkupectvích regály s astro-knížkami. Ale jednou..... smile

Upravil(a) Tercila (11. 8. 2008 18:24)

Není tady

#658 11. 8. 2008 18:28

Damila
♥♥♥♥♥♥-

Tak kontaktuj znova svého učitele. Jestli to ještě dělá. To je vždycky lepší.

Není tady

#659 11. 8. 2008 18:31

Tercila
♥♥♥♥♥♥♥

Damila: "Tak kontaktuj znova svého učitele. Jestli to ještě dělá. To je vždycky lepší."

Už není. Už tehdy mu bylo asi 80..... Sháněl za totáče knížky ještě ze Švýcarska a Anglie...

Není tady

#660 11. 8. 2008 18:32

Damila
♥♥♥♥♥♥-

Tercila napsal(a):

Damila: "Tak kontaktuj znova svého učitele. Jestli to ještě dělá. To je vždycky lepší."

Už není. Už tehdy mu bylo asi 80..... Sháněl za totáče knížky ještě ze Švýcarska a Anglie...

Tý jo, a kdo je zdědil?

Není tady

#661 11. 8. 2008 20:21

Tercila
♥♥♥♥♥♥♥

"Už není. Už tehdy mu bylo asi 80..... Sháněl za totáče knížky ještě ze Švýcarska a Anglie..."

"Tý jo, a kdo je zdědil?"

To fakt nevím, žil sám v Brně, jeho rodinu neznám. sad

Není tady

#662 12. 8. 2008 9:36

bublinka
♥♥♥♥♥♥-

Emma napsal(a):

Mňa by zaujímalo, ako astrológ zistí v akom čase sa človek narodil, keď nemá ako zistiť čas svojho narodenia?

Spousta lidí si nechá zjistit přesný čas v archivu porodnice, kde se narodili.
Chtěla jsem si taky do své porodnice napsat, ale už je zrušená.
Tak jsem dostala tip, že si mám hodinu vykývat kyvadlem. wink
Nedávno jsem to zkusila a vyšlo mi 10:01. Máma mi říkala, že jsem se narodila v deset.
Takže to vypadá, že by to tak opravdu mohlo být.
A jedna kamarádka říkala, že se podívala na svůj čas narození v regresi smile

Vesmír je báječné místo pro život

Není tady

#663 12. 8. 2008 9:39

bublinka
♥♥♥♥♥♥-

Damilo, ten Kefer se dá ještě někde sehnat?

Není tady

#664 12. 8. 2008 9:40

Damila
♥♥♥♥♥♥-

Bubli, nedá. sad
Ale na netu je ke stáhnutí podobná kniha, ze stejné doby. dám odkaz.

Není tady

#665 12. 8. 2008 9:42

Damila
♥♥♥♥♥♥-

Tohle:
http://www.astroweb.cz/index.php?page=3&cat=28
Posuň níže a najdeš:
Je to ROUČKA, 3 díly, přepisováno ještě starým strojem...kouzelné. V době, kdy neexistovaly kopírky. smile
Jinak je tam spousta dalších odkazů, jak si všimneš.

Upravil(a) Damila (12. 8. 2008 9:43)

Není tady

#666 12. 8. 2008 10:16

bublinka
♥♥♥♥♥♥-

Díky, už stahuju. Teď jen ještě najít čas na studování....

Není tady

#667 12. 8. 2008 10:41

Emma
♥♥♥♥♥--
Místo: Bratislava

Ja som sa nenarodila v pôrodnici, sanitka síce vyštartovala pre mamu, ale akosi kvôli kalamite, veľa snehu nedošla. Tak to mama musela zvládnuť na gauči s tatom sama, pri asistencii mojej 1 ročnej sestry, ktorá stála v postieľke. A tak mi mama povedala, že bola streda okolo 21,30h. Takže približný údaj mám, len viem, že nie presný...

Ak chceš nájsť poklad, musíš na tenký ľad. rodna

Není tady

#668 12. 8. 2008 10:42

Damila
♥♥♥♥♥♥-

Bubli,
Čas nemá nikdo. Musí stačit chuť. smile
Když si to vytiskneš, zjistíš, jak snadné je to s sebou všude tahat, vytasit na zastávce, v čekárně u lékaře, o  pauze v práci...

Upravil(a) Damila (12. 8. 2008 12:57)

Není tady

#669 12. 8. 2008 12:31

Taisha
♥♥♥♥♥--
Místo: střední Morava

Emmo, aspoň že víš tenhle údaj,..dělat výklad horoskopu bez přesného času nemá význam... A dobrý astrolog ti ho ani neudělá...

Poznání je jedno, ale hloupost se násobí.

Není tady

#670 12. 8. 2008 13:06

Taisha
♥♥♥♥♥--

Damilo, Severní uzel mám 4 stupně od IC a Ceres je v konjunkci, víceméně přímo na IC.. Ovšem Cereru nepovažuji zatím za směrodatnou pro výklad - taková mrňavá planetka,..nicméně je tam lol Jinak domy neobsazeny...

Není tady

#671 12. 8. 2008 13:14

Damila
♥♥♥♥♥♥-

4 stupně je na konjunkci s IC moc. Záleží jak přesně máš čas narození...
Co si slibuješ od Ceres? smile
Může být, proč ne. Zajímá mě, jak ji cítíš Ty.

Není tady

#672 12. 8. 2008 13:37

Taisha
♥♥♥♥♥--

Právě že Ceres mi nic neříká,..jak bys ji aspoň interpretovala ty? smile

Není tady

#673 12. 8. 2008 13:42

Damila
♥♥♥♥♥♥-

Ceres se interpretuje obvykle jako planetka náležející znamení Panny.
Tady kopíruji z webu:
   Ceres se podobá Merkuru. Bohyně přípravy úrody. Musí vytřídit plevel a plíseň. Esence Panny - probírá zemi a čistí ji od koukole. V horoskopu tam, kde je třeba rozlišovat blíženecké vlastnosti. Bývá v horoskopech mentálně postižených dětí (potíže v počítání).
    Její název je odvozen od antické bohyně Ceres (Demeter). V horoskopu zastupuje Velkou Matku a element Země. Je symbolem ničím nepodmíněné lásky, vztahu mezi rodiči a dětmi a výchovy sebe i druhých. Při dobrém postavení v horoskopu dává dobrou výživu, výchovu a plodnost, při špatném postavení však hrozí donucování, ztráty, dohled zvnějšku a strádání.

Je to hezké, no. smile Ale skutečný význam v horoskopu? To by bylo trochu vykonstruované.

Upravil(a) Damila (12. 8. 2008 13:43)

Není tady

#674 12. 8. 2008 14:08

Taisha
♥♥♥♥♥--

Děkuji Damilo,..je to moc pěkné...
Tak kdybych k tomu měla něco říct,... Znamení Panny je mým nejméně oblíbeným, nějak mi prostě nesedí.. Co se týče výchovy sebe i druhých, k tomu bych se přiklonila, taktéž k té plodnosti atd. lol
Vzhledem k tomu, že ta Ceres je v Raku ve třetím domě... No, jak tady tak nad tím přemýšlím, ta Velká Matka je takové komplexní vyjádření.. Tudíž - to je má konstrukce,..dalo by se o tom přemítat dlouho....

Ale jo, sedí to... big_smile

Není tady

#675 12. 8. 2008 16:43

bublinka
♥♥♥♥♥♥-

Damila napsal(a):

Bubli,
Čas nemá nikdo. Musí stačit chuť. smile
Když si to vytiskneš, zjistíš, jak snadné je to s sebou všude tahat, vytasit na zastávce, v čekárně u lékaře, o  pauze v práci...

A šak já vím. smile Člověk si vždycky najde čas na to, na čem mu opravdu záleží.
Jenže já chci stíhat tolik věcí a ono to nějak všechno nejde. Tak si asi budu muset utřídit priority cool

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí