Oznámení

6. prosince : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

6. prosince : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, když vás tlačí čas i finance!

6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog

#626 8. 8. 2008 15:24

Salvator
♥♥♥♥♥♥-

Re: Astrologie

Damila napsal(a):

Myslíš, že aspekty jsou tak silné, jak silně jsme si je schopni uvědomit?

Proč bychom tedy měli v horoskopu Yod, když bychom ho nebyli schopni vnímat?

Ano i ne. Je to něco takového, jako když někdo slyší ultrazvuk a jiný ho neslyší. I ten, kdo ho neslyší, může být poškozen jeho účinky na organismus. Většina lidí na kvinkunxy nereaguje, ale přesto je v životě potkávají a mají na ně vliv, aniž o tom vědí. Zatímco na trinus nebo kvadraturu reaguje každý poměrně dobře.

Jod v horoskopu můžeme mít, ale vnímat ho nemusíme. Ovšem to neznamená, že ten jod nefunguje. Zpětně, když rozeberu horoskop, objevím zpravidla, že jod má vliv, ale třebas člověk si ten vliv nějak vytěsnil, takže ho nevnímá. O to více ho ten jod ovlivňuje.

Kdo máš uši proto, abys slyšel, slyš...!

Není tady

#627 8. 8. 2008 15:33

Damila
♥♥♥♥♥♥-

Salvator napsal(a):

Damila napsal(a):

Myslíš, že aspekty jsou tak silné, jak silně jsme si je schopni uvědomit?

Proč bychom tedy měli v horoskopu Yod, když bychom ho nebyli schopni vnímat?

Ano i ne. Je to něco takového, jako když někdo slyší ultrazvuk a jiný ho neslyší. I ten, kdo ho neslyší, může být poškozen jeho účinky na organismus. Většina lidí na kvinkunxy nereaguje, ale přesto je v životě potkávají a mají na ně vliv, aniž o tom vědí. Zatímco na trinus nebo kvadraturu reaguje každý poměrně dobře.

Jod v horoskopu můžeme mít, ale vnímat ho nemusíme. Ovšem to neznamená, že ten jod nefunguje. Zpětně, když rozeberu horoskop, objevím zpravidla, že jod má vliv, ale třebas člověk si ten vliv nějak vytěsnil, takže ho nevnímá. O to více ho ten jod ovlivňuje.

No to máš pravdu. S tím ultrazvukem.

Na druhou stranu já mám zkušenost, že to, jestli člověk vnímá aspekt souvisí s jeho "příznivostí". Nikoliv s tím, jestli je základní, nebo vedlejší. Člověk si spíš uvědomuje, co mu vadí. Takže palčivěji bude pociťovat T-kvadraturu, než Velký trigon. To, že mu půjde něco hladce, a život bude plný příležitostí, bude považovat za samozřejmé, protože je to  příjemné. Nebude to tedy nijak extra pociťovat.
Tak jako ruku si uvědomíme až začne bolet. Do té doby ani nevíme, kolikrát denně ji potřebujeme.

Není tady

#628 8. 8. 2008 15:48

Salvator
♥♥♥♥♥♥-

Damila napsal(a):

Na druhou stranu já mám zkušenost, že to, jestli člověk vnímá aspekt souvisí s jeho "příznivostí". Nikoliv s tím, jestli je základní, nebo vedlejší. Člověk si spíš uvědomuje, co mu vadí. Takže palčivěji bude pociťovat T-kvadraturu, než Velký trigon. To, že mu půjde něco hladce, a život bude plný příležitostí, bude považovat za samozřejmé, protože je to  příjemné. Nebude to tedy nijak extra pociťovat.
Tak jako ruku si uvědomíme až začne bolet. Do té doby ani nevíme, kolikrát denně ji potřebujeme.

Hm, přemýšlím nad tím... můj horoskop je plný kvadratur a dokonce mám silnou T-kvadraturu, ovšem její "palčivost" jsem snad cítil někdy v dětství, a vůbec, celé dětství jsem měl takové, které by se dalo nazvat jako "ne moc šťastné". Nedostatek lásky a tak...
Jakmile jsem si svůj život začal řídit sám, asi kolem 21 let, všechny problémy postupně ustávají. V současnosti žiju životem, který je naprosto úžasný, nikdy jsem si nemyslel, že to tak může být. A tuším, že to bude ještě lepší, v budoucnu.
takže, nevím, nevím, ta tvoje teorie má trhliny...
Naopak, znám osobu, která má dva velké zemské trigony v horoskopu... její život se těžko dá přirovnat ke štěstí - možná že ona to tak nějak vnímá, ale lidi zvenčí teda určitě ne. A že by měla příležitosti? tak to už vůbec. Celý život svých 40 let žije s postiženými muži a stará se o ně. Ne proto, že by je milovala, ale proto, že jí to tak vyhovuje. A hlavně - nemá žádné větší ambice, prostě od života zřejmě nic nechce, jenom se vézt a přežívat. Kromě toho, že myje kvadroplegiky vlastně nedělá nic jiného. Perspektiva teda nic moc...

Není tady

#629 8. 8. 2008 16:00

Damila
♥♥♥♥♥♥-

Nic se nedá zevšeobecňovat.
Samozřejmě že každý, kdo má Velký trigon v horoskopu nebude procházet životem bez jediného škrábnutí.

Já mám kvadratur 9, vč. těch na hlavní osy. Taky mám T-kvadrát. Ale jeho působení cítím velmi silně. nevím, jak v dětství, spíš více až teď. třeba to souvisí s nějakým dlouhodobým tranzitem, nesledovala jsem to.
Možná má člověk vyvinutou citlivost na ty věci, které má právě řešit.

Není tady

#630 8. 8. 2008 16:08

hirondel
♥♥♥♥♥♥♥

No Ahoj Salvatore,vitej zpet.   smile

Si Vas tady tak ctu a Ty Damilo vis jak jsem na tom s astrologii,ale zapada me to opet dohromady s tim jak to vnimam ja. A tak bych k tomu neco rekla,jestli neva.
Jde o to ze clovek vnimavy{viz.> Priklad ultrazvuk} si uvedomuje svoji ruku a nejen ruku nejen az kdyz zacne bolet.
Nebo si uvedomi prichazejici symptom bolesti ruky driv nez se bolest staci plne rozvinout.
Nevim jestli me chapes.

Upravil(a) hirondel (8. 8. 2008 16:11)

Zapomenout na svou pravou podstatu,je pricinou vseho utrpeni.
Uvedomit si ji ,prinasi svobodu.

Není tady

#631 9. 8. 2008 8:16

Salvator
♥♥♥♥♥♥-

Damila napsal(a):

Nic se nedá zevšeobecňovat.
Samozřejmě že každý, kdo má Velký trigon v horoskopu nebude procházet životem bez jediného škrábnutí.

Já mám kvadratur 9, vč. těch na hlavní osy. Taky mám T-kvadrát. Ale jeho působení cítím velmi silně. nevím, jak v dětství, spíš více až teď. třeba to souvisí s nějakým dlouhodobým tranzitem, nesledovala jsem to.
Možná má člověk vyvinutou citlivost na ty věci, které má právě řešit.

Ano, dlouhodobé tranzity zejména přes cíl T-kvadratury mají dost silný vliv. Ale obecně se spíš přikláním k názoru, že kdo má v horoskopu kvadráty a opozice, je na tom lépe než ten kdo má trigony a sextily. Proč? Proto, že během života se v direkcích kvadratury a opozice rozvinou do trinů, zatímco triny a sextily se rozvinou za třicet let do opozic a kvadratur.
ti první mají spíše horší dětství a lepší dospělost a ti druzí opačně. Ale to asi víš...

Není tady

#632 9. 8. 2008 8:17

Salvator
♥♥♥♥♥♥-

No Ahoj Salvatore,vitej zpet.   smile

Ahoj Hirondel, taky tě rád vidím...

Není tady

#633 9. 8. 2008 8:37

Damila
♥♥♥♥♥♥-

Salvatore, nad tím (jak se mění aspekty během života) jsem nikdy nepřemýšlela, ale když to tak čtu, máš pravdu. smile
Jsem taky moc ráda, že ses vrátil. Ikdyž my dva  jsme se naživo na Babinetu nesetkali, hodně jsem četla Tvé dřívější příspěvky.

Není tady

#634 9. 8. 2008 17:29

Salvator
♥♥♥♥♥♥-

Damila napsal(a):

Salvatore, nad tím (jak se mění aspekty během života) jsem nikdy nepřemýšlela, ale když to tak čtu, máš pravdu. smile
Jsem taky moc ráda, že ses vrátil. Ikdyž my dva  jsme se naživo na Babinetu nesetkali, hodně jsem četla Tvé dřívější příspěvky.

Taky jsem rád, že jsem zde a mohu tě poznat alespoň takto. Chodila jsi na kursy astrologie k někomu, nebo jsi samouk?

Není tady

#635 9. 8. 2008 17:40

Damila
♥♥♥♥♥♥-

Mám kursy Baudyšů.
Základní kurs, partnerský minikurs, tranzity.
Nejvíc mi dalo ale stejně samostudium, a neustálé setkávání s horoskopy. To žádný kurs nahradit nemůže.

Není tady

#636 9. 8. 2008 18:34

Salvator
♥♥♥♥♥♥-

Damila napsal(a):

Mám kursy Baudyšů.
Základní kurs, partnerský minikurs, tranzity.
Nejvíc mi dalo ale stejně samostudium, a neustálé setkávání s horoskopy. To žádný kurs nahradit nemůže.

Jo, jasně, bez nosu hodinama vraženého do kolečka astrolog nikdy nebude... ak se ti líbilo na Baudyších? Kdo z nich ti připadl lepší?

Není tady

#637 9. 8. 2008 22:29

Damila
♥♥♥♥♥♥-

Lepší?
Každý je jiný. Mladý je více intuitivní, jeho podání je méně plynulé, ale velmi lidsky sympatické.

Starší mi jako učitel více vyhovuje svou schopností srozumitelně látku předat (Panna). Umí vysvětlit i složité věci tak, že to pochopím dokonce i já smile ikdyž něco až na několikerý poslech. Nezapomenu na jeho vysvětlení polohy Černé Luny. Díky jemu jsem tomu porozuměla.
Oba se doplňují a mnohdy v názorech rozcházejí, a to mě baví nejvíce. Ale stejně to dělám trochu jinak, než jeden nebo druhý.smile

Jak Ty, jak ses dostal k astrologii?

Není tady

#638 9. 8. 2008 22:42

lupina montana
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: Polabí

Ahoj - zde Velký trigon - hlásím se! lol A hlásím, že já ho naopak velmi dlouho cítím dost intenzivně. Možná vzhledem k neuvěřitelně pokunďabenému dětství a vzhledem k tomu, jak dlouho a pracně jsem se z toho hrabala (a dozvuky řeším dodnes) jsem svůj velký trigon (Luna, Venuše a Pluto v ohních) cítila jako jakousi jistotu, oporu, kostru....kostru psýché, můžu-li to tak říct smile

Hou, hou, vlci jdou, už jsou tady, už tu jsou......

Není tady

#639 10. 8. 2008 7:16

Damila
♥♥♥♥♥♥-

Lupí, ohnivý trigon z citových planet jako opora? No, a nemáš tam něco jiného, stabilnějšího, na co by se ta opora dala svést? smile

Není tady

#640 10. 8. 2008 7:29

Salvator
♥♥♥♥♥♥-

lupina montana napsal(a):

Ahoj - zde Velký trigon - hlásím se! lol A hlásím, že já ho naopak velmi dlouho cítím dost intenzivně. Možná vzhledem k neuvěřitelně pokunďabenému dětství a vzhledem k tomu, jak dlouho a pracně jsem se z toho hrabala (a dozvuky řeším dodnes) jsem svůj velký trigon (Luna, Venuše a Pluto v ohních) cítila jako jakousi jistotu, oporu, kostru....kostru psýché, můžu-li to tak říct smile

No, kdybys ten velký trigon použila jako předváděcí molo své vnitřní bohyně... pak by to snad šlo... ale jinak jako opora..? Nevím... nevím... big_smile

Není tady

#641 10. 8. 2008 13:23

lupina montana
♥♥♥♥♥♥♥

Předváděcí molo yikes jejda....o tom ničehož nic nevím (což neznamená, že to nedělám gloria )
Nikdy jsem o tom takhle neuvažovala - je to pro mě prostě stabilní a velmi výrazná konfigurace smile  Dynamická....opora..?? Třeba?  va Jenže já krom toho drahého Asc neoplývám zemí, takže možná nevím, co to opora ve skutečnosti je lol
Kruci, vy jste mi dali - teď mi to bude vrtat hlavou!

Není tady

#642 10. 8. 2008 14:54

Salvator
♥♥♥♥♥♥-

Předváděcí molo yikes jejda....o tom ničehož nic nevím (což neznamená, že to nedělám gloria )
Nikdy jsem o tom takhle neuvažovala - je to pro mě prostě stabilní a velmi výrazná konfigurace smile  Dynamická....opora..?? Třeba?  va Jenže já krom toho drahého Asc neoplývám zemí, takže možná nevím, co to opora ve skutečnosti je lol
Kruci, vy jste mi dali - teď mi to bude vrtat hlavou!

... abys hlavu neměla jak ementál... Chi!

Není tady

#643 10. 8. 2008 14:59

lupina montana
♥♥♥♥♥♥♥

A mám to smile
V dobách, kdy se mi předůrazně předkládalo, co bych měla být, jsem měla naprostý zmatek v tom, co jsem ve skutečnosti - ono se později ukázalo, že to bylo téměř protikladné smile Ale i tehdy jsem velice intenzivně tušila, že je ve mně něco, co je jinak, než jak "bych měla být" a co se prostě nedá změnit, ani kdybych si dala nohu za ucho - což jsem mnohem později identifikovala jako právě tuhle konstelaci. Proto jsem mluvila o opoře smile Bylo to prostě něco, z čeho se dalo později vyjít - bylo to stejně nekompromisně moje, jako nekompromisně mi doma vysvětlovali, že je to "špatně" roll  Holt ten trigon naštěstí vyhrál glorialol
A Salvatore, s tím předváděcím molem bude nejspíš malinko potíž: on to sice je trigon, ale tvoří mimo jiné křídla a ocas Draka a ten se teda jako molo moc netváří smile Ikdyž - jak tak nad tím uvažuju - jo.... byly okamžiky, kdy ve mně převládla...furiantka, bo jak to říct....va Ovšem bohyně....to nevím cool

Není tady

#644 10. 8. 2008 15:00

lupina montana
♥♥♥♥♥♥♥

Jj....ementál zdraví! lol

Není tady

#645 10. 8. 2008 15:52

Salvator
♥♥♥♥♥♥-

A mám to smile

A Salvatore, s tím předváděcím molem bude nejspíš malinko potíž: on to sice je trigon, ale tvoří mimo jiné křídla a ocas Draka a ten se teda jako molo moc netváří smile Ikdyž - jak tak nad tím uvažuju - jo.... byly okamžiky, kdy ve mně převládla...furiantka, bo jak to říct....va Ovšem bohyně....to nevím cool

Furiatská bohyně... aha, to by mohlo být... big_smilebig_smilebig_smile

Není tady

#646 10. 8. 2008 16:04

Taisha
♥♥♥♥♥--
Místo: střední Morava

Salve,..Lupina je báječná Bohyně s velkým B. Jedna z pěti, které kolem mě krouží... (jako planety lol )
Lupi, díky moc za všechno a hlavně za to, že jsi. Mám krásné vzpomínky... smile

Poznání je jedno, ale hloupost se násobí.

Není tady

#647 10. 8. 2008 16:37

lupina montana
♥♥♥♥♥♥♥

Pomóóóc! gratergrater Taišenko, já tě úpěnlivě prosím - sundej mě z toho piedestalu! grater
Já na piedestal neechciiiiiiiiiiiii! grater
Ale jsem ráda, že ti krásné vzpomínky nezlikvidovala ani Málinka lol Vidělas to, jo? Stačí hrst piškotek a zkrotíš i Černého Vlka lol

A furianská bohyně zní výtečně, Salvatore, akorát, že na to nemám figuru gloria

Upravil(a) lupina montana (10. 8. 2008 16:39)

Není tady

#648 10. 8. 2008 16:43

Taisha
♥♥♥♥♥--

Lupi, neboooj, nejsi na piedestalu. Ale nikdy nevíš, co bude zítra, tak ti hezká slova říkám radši už dnes lol hjarta

A Málinka je supr - příště si na návštěvu k tobě přibalím piškoty do batohu ještě dřív, než spodní prádlo a kartáček na zuby lol lol lol

Upravil(a) Taisha (10. 8. 2008 16:43)

Není tady

#649 10. 8. 2008 16:56

Salvator
♥♥♥♥♥♥-

Taisha napsal(a):

Salve,..Lupina je báječná Bohyně s velkým B.

O tom vůbec, ale vůbec nepochybuji, že jste všechny báječné Bohyně... hjarta

Není tady

#650 10. 8. 2008 17:21

Taisha
♥♥♥♥♥--

Teeeda, nemáte taky pocit, že ta láska a uznání tu dnes lítá zleva - zprava? lol

Hele, vy dva chytří astrologové - právě uvažuji nad svým IC. A jak jsem se dočetla v jedné parádní knížce, pokud mám domy kolem IC obsazeny planetami, tak bych neměla mít problém s podvědomými záležitostmi a jinými věcmi atd.... Tudíž ovšem, když tam mám přímo i severní uzel - znamená to, vezmu-li v úvahu, že ten symbolizuje můj duchovní úkol - dharmu, měla bych se věnovat vyloženě věcem odkrývání podvědomých záležitostí a naplňování úkolu duše?
No,...jestli to syntetizuji nadměrně, zadržte měěěěě lol To víte, nadšenec, co má fůru energie vymýšlet (horo)skopičiny lol

Upravil(a) Taisha (10. 8. 2008 17:21)

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí