19. dubna : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 19. dubna : Obyčejný citrón a jeho netradiční vyuití beze zbytku. V kuchyni i v domácnosti je skvělý pomocník! 19. dubna : Rodičovství podle zvěrokruhu: tíři jsou přísní, Panny umí ustoupit. |
|
|
Chtěla bych se začít oblékat jinak ne dosud. U mě nebaví nosit celoročně trika a díny. Ani do práce se nemusím oblékat elegantně. Připadám si jako přerostlý teenager. Chtěla bych začít nosit občas sukně, nebo prostě něco víc enského a elegantního, ale pohodlného.
Ale vůbec nevím, jak na to. Neumím věci kombinovat. Nevím, co by mi sluelo. Nevím, co se k čemu hodí, nějak pro to nemám cit. Z obchodů s oblečením mám hrůzu. A na to, abych začala různě experimentovat a nakupovat - tak na to si dost váím peněz, co si sama vydělám. U mám ve skříni pár kousků, které se mi k ničemu nehodí a já ani nevím, co k nim koupit, aby z toho byl nějaký ucelený model.
ádná z mých kamarádek se v módě nevyívá, take mi moc neporadí. Přemýlela jsem nad slubama "módního stylisty". Nejdřív s klientem pohovoří a pak s ním cca půl dne nakupují. Není to zrovna levná sranda, ale přemýlím, e bych do toho la. Nezkouela jste to některá?
Upravil(a) yellow108 (30. 9. 2007 18:46)
Půl dne nakupovat? Pomoc, to bych nepřeila!!!!
Není tady
Já bych to přeila,ale ne s někým cizím.
A co si vzít kamarádku,a vybírat s ní.Třeba celý den.:usch:Ale mohla by ti poradit v tom,jak ti to sluí.A ty sama pozná v čem je ti dobře,ne?
Kadopádně drím .
Není tady
Ladie napsal(a):
Půl dne nakupovat? Pomoc, to bych nepřeila!!!!
Ale to jetě neví, e ty půjde s námi Abych měla nezávislýho pozorovatele, jestli se mi nesnaí vnutit blbosti
han napsal(a):
Já bych to přeila,ale ne s někým cizím.
A co si vzít kamarádku,a vybírat s ní.Třeba celý den.:usch:Ale mohla by ti poradit v tom,jak ti to sluí.A ty sama pozná v čem je ti dobře,ne?
Kadopádně drím.
Han, moje kamarádky mají k módě stejně rezervovaný vztah jako já. Buď tomu nerozumí nebo nakupování hadrů bytostně nesnáí. Neznám takovou holku, která by se obětovala a půldne by se mnou chodila po obchodech a jetě mi dokázala poradit.
no tak tady asi není pomoci:co:
pravda je,e já snad takovou enskou,ani neznám,aby nela na nákupy:D
Není tady
Taky nemám ráda nakupování...
Nikdy jsem u ádného stylisty nebyla, ale jednou mě přemluvili a la jsem na barevnou typologii. No a teď řeím dilema. Líbí se mi černé boty, ale černá mi prý nesluí. Co s tím? A kdy u, tak nechci černou kabelku, ale tmavě hnědou. No ale k černým botám hnědou kabelku? Ale kdy ty černý boty jsou fakt pěkný a čekají tam v obchodě určitě na mě...
Není tady
Alixo, nejsem tedy odborník, ale domnívám se, e pokud ti čená nesluí, pak je to myleno tak, aby nenosila černé topy nebo černé kalhoty, jde o to, e pokud nám nějaká barva nesluí, tak se bije s naí barvou pleti/vlasů.. domnívám se, e čené boty můe nosit úplně klidně, stejně jako černou kabelku, pokud barvy oblečení zvolí dle svého typu.
Jinak já taky vdy chci mít sladěnou barvu kabelky a bot, ale někdo mi tvrdil, e je to pasé, e na to u se nehraje.. no nevím ;o)
Není tady
Fatimo, dík, právě jsem si koupila ty černé boty. Opravdu tam čekal poslední pár na mě...
A jsou super Černou mám docela ráda, ale jen od pasu dolů. Ke ksichtíku si ji moc nepřibliuju...A dneska jsem tak koukala, e málokterá enská měla stejnou barvu bot a kabelky... Take a ije rozmanitost
Není tady
yellow108 napsal(a):
Ale to jetě neví, e ty půjde s námi
Abych měla nezávislýho pozorovatele, jestli se mi nesnaí vnutit blbosti
Ok, ale jedině do obchodu typu "Pretty woman". Já si sednu na pohovku, prodavačka mi udělá kafíčko a ty bude se stylistou běhat od zkuební kabinky ke mě a já ti něco pěkného schválím
Není tady
Ladie napsal(a):
yellow108 napsal(a):
Ale to jetě neví, e ty půjde s námi
Abych měla nezávislýho pozorovatele, jestli se mi nesnaí vnutit blbosti
Ok, ale jedině do obchodu typu "Pretty woman". Já si sednu na pohovku, prodavačka mi udělá kafíčko a ty bude se stylistou běhat od zkuební kabinky ke mě a já ti něco pěkného schválím
![]()
Klidně, kdy mi koupí letenku do Milána...
Pro tebe vechno
Není tady
Ladie napsal(a):
Pro tebe vechno
Tysi taková hodná.....
To je koda, e se tu nedozvím ádnou konkrétní radu.. Dneska jsem prola asi 6 obchodů, nejen, e se mi nic nelíbilo (e by mě to donutilo si něco vyzkouet), ale hlavně vůbec netuím, jak bych to měla kombinovat. Potřebovala bych, aby mi někdo řekl: kup si to a to - a k tomu jetě tohle....
Na zítřek plánuji návtěvu 1 - slovy JEDNOHO - obchodu. Potřebuji nové díny a nějaký tenký svetřík. Snad tam něco bude, protoe jestli ne, tak budu bez hadříků.
Není tady
Ladie napsal(a):
Na zítřek plánuji návtěvu 1 - slovy JEDNOHO - obchodu. Potřebuji nové díny a nějaký tenký svetřík. Snad tam něco bude, protoe jestli ne, tak budu bez hadříků.
No, ví - mně těch 6 obchodů trvalo asi 15 minut.... Já se jdu kouknout na net na ty stylisty. Třeba od toho pak zase cuknu.. :-)) Ale u mě fakt neba střídat dvoje díny a 6 triček. A začíná mi to vadit i kvůli práci.
Upravil(a) yellow108 (2. 10. 2007 20:19)
Tak by me zajimalo,jak si yellow pokrocila. Jsem na to stejne jako ty.Pro inspiraci brouzdam po internete a ani nemam zdani co se nosi a jak to mam na sebe zkombinovat. Premyslim o kalhotovem kostymu. Problem jsou i boty,nenosim podpatky.
Není tady
No asi mam stejny problem Ja zas vidim, co bych chtela zkombinovat a nosit, ale nejsou ty finance, takze jen koukam a chodim porad tak nejak stejne... Ja bych potrebovala spis sponzora, nez modniho poradce
Není tady
Ahoj holky,
pro začátek je, myslím, nejideálnějí vzít si 1 určitý hadřík s sebou do obchodu - třeba kalhoty - a u rifle nebo černý "společenský" a k tomu vyzkouet co nejvíc "triček" - osvědčilo se mi, e tričko, které na raminku vypadá při nejmením nic moc, oblečené je super. I kdy je to pro mnohé otrava, nebojte se co nejvíc věcí vyzkouet, na něco 100% narazíte.
Měla jsem něco podobného. Do práce jsem la přímo ze koly, take jsem musela v podstatě překopat celý atník - tenisky, rifle a trička s obrázky musely stranou (rvalo mi to srdce :-) ) a na scénu - lodičky, sukničky, halenky apod (práce si to vyaduje) Taky to nebyla ádná sranda. Oblečení jsem si kupovala obvykle na trnicích a zásadně ve slevách(na těch lpím pořád :-), ale jestli můu poradit, berte v úvahu základní pravidla: Oblečení slaďte do maximálně +/- 2 barev, k barevné sukni zásadně jednobarevnou halenku jednoduchého střihu, na které se opakuje některá barva ze sukně. K "nudným" černým kalhotám klidně zase strakatý tričko - tím se nedá nic zkazit. Ale nejdůleitějí - pouze 1 jedinou výraznou věc - a u náhrdelník, boty, sukni, tričko ... cokoli - hlavně jen jednu... doufám, e to smolím aspoň trochu srozumitelně :-) Nejsem zrovna vysvětlovací typ(abych se do veho nezamotala )
Nezapomínejte na doplňky, ty umí vechno parádně podtrhnout. Jde jen o začátek, pak je to hračka :-)
Není tady
Ahoj, holky,
chodím normálně na psychologickou aj., ale dneska jsem zabrousila sem. Otázku co na sebe řeíme kadá. Bývala jsem vycky ta, co jí bylo celkem jedno, co má na sobě. Jako mladá jsem to neřeila. A protoe jsem měla příbuznou, co na mě odkládala své ji nenositelné a tchyni, co mi často něco kupovala, nahá jsem nechodila. Nebyly to patné věci, ale svůj styl jsem v nich neměla. Jednou mi mu řekl...já se ti divím, ty má plnou skříň a koukej, jak vypadá. Hluboce jsem se zamyslela. Měl pravdu. Moc dobře jsem věděla, e nejsem schopná si koupit sama pomalu ani prádlo a hezky dlouho se v tom plácala. Třídila věci ve skříni, srovnávala, přemýlela. Trvalo hodně dlouho, ne jsem dokázala změnit hlavně svůj náhled, jít po obchodech cíleně za jednou věcí a být trpělivá, ne ji seenu. Můj atník se obrátil: nyní mám 95 % věcí, které jsem si koupila za svoje a sama, ani by mě v kabině někdo viděl. Mrknu na věc a hned vím, to je ono. Některé hadříky ale vypadají na ramínku líp, ne na nás. Jindy je to naopak. Oblečení má člověka pozvednout a vylepit. Jakmile to tak není, je zbytečné investovat peníze do věci, která jiné bude evidentně sluet líp. Kdosi tu řekl, e chodit po nákupech je hrozné. Bez toho, abyste chodily do obchodů, se ale neobejdete. Na obrázku je sice pohodlné vybírat, ale není nad vyzkouení. Časem si kadá oblíbíte své obchody. Dneska se dá koupit v pravou chvíli za zlomek ceny. Často se mi takový kauf povede a pak slyím, kde jsi to zase sehnala, ty nás u fakt tve. Jedu třba s kámokou do sousedního města, rozdělíme se v nákupním centru a kdy jíukáu taku, řekne, ty má fakt kliku. No, snad si to trochu zaslouím po těch letech. Skutečnou satisfakcí mi je, kdy slyím...vypadá daleko mladí, ne kdykoli předtím. Je to hadříky a samozřejmě ivotním optimismem, který z nás musí být znát, chceme-li to někam dotáhnout na vech frontách.
P.S. Vechno značkové,co mám, mám za polovic i méně. Nemůu říct, e bych měla na rozhazování či mou jedinou zálibou bylo vymetání obchodů. To zdaleka ne. Ale mám-li si vybrat kvalitní značkovou věc, vyberu si ji. Levňoučké zboí v jistých obchodech, které nosí čtvrtina národa, mě nechává chladnou. Mám totiza skoro stejnou cenu originál kvalitu...
Není tady
A jetě dodatek: moc často se vmi v počátcích stávalo, e mi prodavačka řekla...sedne to. A já...ale to já nemůu nosit, jsem na to ...tlustá, stará...doplňte samy. Váhala jsem, zdálo se mi to odváné. Se zpětnou platností se musím prodavačkám omluvit. I díky jim jsem tam, kde jsem. Okolí nemůete ohromit věcmi, z linie nevybočujícími. Musíte být originální a odváné. Vzpomínám, jak jsem za hluboké totality potkala v Praze holku, která byla časově značně napřed. Její krásné aty byly do jisté míry výstřední. Něco mezi batikou a patchworkem. Otáčela se po ní celáulice, já na ní mohla oči nechat. A co se mi líbilo nejvíc: sladěné doplňky a perky, botky a kabelka a samozřejmě to, e ta holka měla mrnc, chovala se nenuceně, ani ne povýeně, ani ne ustraeně, byla prostě svá a cítila se v tom jak ryba ve vodě. Ona to prostě UMĚLA nosit!
Není tady
Nechce skúsi "premenu" v niektorom časopise? Ponúkajú to tam zadara... Len neviem, aká je čakacia lehota. Mňa by tie lákalo necha si poradi od profíka, hoci v obliekaní nemám nejaké pochybnosti či neistoty, skôr v líčení. Lene sa bojím, e by ma chceli striha a to ja ee.
Není tady
AlixaZS napsal(a):
Taky nemám ráda nakupování...
Nikdy jsem u ádného stylisty nebyla, ale jednou mě přemluvili a la jsem na barevnou typologii. No a teď řeím dilema. Líbí se mi černé boty, ale černá mi prý nesluí. Co s tím? A kdy u, tak nechci černou kabelku, ale tmavě hnědou. No ale k černým botám hnědou kabelku? Ale kdy ty černý boty jsou fakt pěkný a čekají tam v obchodě určitě na mě...![]()
Mne raz jedna vizáistka tie pvoedala, e mi čierna nesluí, ale na moju zdesenú poznámku, e iné ako čierne nohavice či sukne(kvôli impozantnému pozadiu) s výnimkou riflí ani nemám, podotkla, e mala na mysli hlavne ČIERNU K TVÁRI. A keby som u neodolala čiernej blúzke, mám si da aspoň farebnú atku či biutériu... Topánky môe ma podža mňa aj oranovo-ruové, to je úplne fuck.
Není tady
Ahojky,moda je zapeklitá věc.Často se mi stává,e v obchodě se mi daný kousek líbí,ale pak nemám odvahu v něm vyjít,tak se mi ve skříni hromadí oblečení s cedulkama.(i kdy dneska se dá ve spoustě obchodů natěstí nenoené věci vrátit).Jinak sázím na černou,tou se nedá nic zkazit (i kdy poslední dobou se mě doma ptají - a dneska ti umřel kdo?).Na ulici koukám po enách a některý umí tak krásně sladit zdánlivě neladící kousky,e jim závidim.Jsem prostě stará "konzerva" a změny se bojím.Máte to někdo podobně?
Není tady
Amysterya napsal(a):
Ahojky,moda je zapeklitá věc.Často se mi stává,e v obchodě se mi daný kousek líbí,ale pak nemám odvahu v něm vyjít,tak se mi ve skříni hromadí oblečení s cedulkama.(i kdy dneska se dá ve spoustě obchodů natěstí nenoené věci vrátit).Jinak sázím na černou,tou se nedá nic zkazit (i kdy poslední dobou se mě doma ptají - a dneska ti umřel kdo?).Na ulici koukám po enách a některý umí tak krásně sladit zdánlivě neladící kousky,e jim závidim.Jsem prostě stará "konzerva" a změny se bojím.Máte to někdo podobně?
Mám to zrovna tak...kór jak mám blbou náladu,v jiné ne v černé nevylezu.
Aspoň se snaím to doladit výraznou barevnou větí kabelkou,biuterií,nápaditými náunicemi a tak.
Není tady