29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Chtěla bych se začít oblékat jinak než dosud. Už mě nebaví nosit celoročně trika a džíny. Ani do práce se nemusím oblékat elegantně. Připadám si jako přerostlý teenager. Chtěla bych začít nosit občas sukně, nebo prostě něco víc ženského a elegantního, ale pohodlného.
Ale vůbec nevím, jak na to. Neumím věci kombinovat. Nevím, co by mi slušelo. Nevím, co se k čemu hodí, nějak pro to nemám cit. Z obchodů s oblečením mám hrůzu. A na to, abych začala různě experimentovat a nakupovat - tak na to si dost vážím peněz, co si sama vydělám. Už mám ve skříni pár kousků, které se mi k ničemu nehodí a já ani nevím, co k nim koupit, aby z toho byl nějaký ucelený model.
Žádná z mých kamarádek se v módě nevyžívá, takže mi moc neporadí. Přemýšlela jsem nad službama "módního stylisty". Nejdřív s klientem pohovoří a pak s ním cca půl dne nakupují. Není to zrovna levná sranda, ale přemýšlím, že bych do toho šla. Nezkoušela jste to některá?
Upravil(a) yellow108 (30. 9. 2007 18:46)
Půl dne nakupovat? Pomoc, to bych nepřežila!!!!
Není tady
Já bych to přežila,ale ne s někým cizím.
A co si vzít kamarádku,a vybírat s ní.Třeba celý den.:usch:Ale mohla by ti poradit v tom,jak ti to sluší.A ty sama poznáš v čem je ti dobře,ne?
Každopádně držím .
Není tady
Ladie napsal(a):
Půl dne nakupovat? Pomoc, to bych nepřežila!!!!
Ale to ještě nevíš, že ty půjdeš s námi Abych měla nezávislýho pozorovatele, jestli se mi nesnaží vnutit blbosti
han napsal(a):
Já bych to přežila,ale ne s někým cizím.
A co si vzít kamarádku,a vybírat s ní.Třeba celý den.:usch:Ale mohla by ti poradit v tom,jak ti to sluší.A ty sama poznáš v čem je ti dobře,ne?
Každopádně držím.
Han, moje kamarádky mají k módě stejně rezervovaný vztah jako já. Buď tomu nerozumí nebo nakupování hadrů bytostně nesnáší. Neznám takovou holku, která by se obětovala a půldne by se mnou chodila po obchodech a ještě mi dokázala poradit.
no tak tady asi není pomoci:co:
pravda je,že já snad takovou ženskou,ani neznám,aby nešla na nákupy:D
Není tady
Taky nemám ráda nakupování...
Nikdy jsem u žádného stylisty nebyla, ale jednou mě přemluvili a šla jsem na barevnou typologii. No a teď řeším dilema. Líbí se mi černé boty, ale černá mi prý nesluší. Co s tím? A když už, tak nechci černou kabelku, ale tmavě hnědou. No ale k černým botám hnědou kabelku? Ale když ty černý boty jsou fakt pěkný a čekají tam v obchodě určitě na mě...
Není tady
Alixo, nejsem tedy odborník, ale domnívám se, že pokud ti čená nesluší, pak je to myšleno tak, aby nenosila černé topy nebo černé kalhoty, jde o to, že pokud nám nějaká barva nesluší, tak se bije s naší barvou pleti/vlasů.. domnívám se, že čené boty můžeš nosit úplně klidně, stejně jako černou kabelku, pokud barvy oblečení zvolíš dle svého typu.
Jinak já taky vždy chci mít sladěnou barvu kabelky a bot, ale někdo mi tvrdil, že je to pasé, že na to už se nehraje.. no nevím ;o)
Není tady
Fatimo, dík, právě jsem si koupila ty černé boty. Opravdu tam čekal poslední pár na mě...
A jsou super Černou mám docela ráda, ale jen od pasu dolů. Ke ksichtíku si ji moc nepřibližuju...A dneska jsem tak koukala, že málokterá ženská měla stejnou barvu bot a kabelky... Takže ať žije rozmanitost
Není tady
yellow108 napsal(a):
Ale to ještě nevíš, že ty půjdeš s námi
Abych měla nezávislýho pozorovatele, jestli se mi nesnaží vnutit blbosti
Ok, ale jedině do obchodu typu "Pretty woman". Já si sednu na pohovku, prodavačka mi udělá kafíčko a ty budeš se stylistou běhat od zkušební kabinky ke mě a já ti něco pěkného schválím
Není tady
Ladie napsal(a):
yellow108 napsal(a):
Ale to ještě nevíš, že ty půjdeš s námi
Abych měla nezávislýho pozorovatele, jestli se mi nesnaží vnutit blbosti
Ok, ale jedině do obchodu typu "Pretty woman". Já si sednu na pohovku, prodavačka mi udělá kafíčko a ty budeš se stylistou běhat od zkušební kabinky ke mě a já ti něco pěkného schválím
![]()
Klidně, když mi koupíš letenku do Milána...
Pro tebe všechno
Není tady
Ladie napsal(a):
Pro tebe všechno
Tysi taková hodná.....
To je škoda, že se tu nedozvím žádnou konkrétní radu.. Dneska jsem prošla asi 6 obchodů, nejen, že se mi nic nelíbilo (že by mě to donutilo si něco vyzkoušet), ale hlavně vůbec netuším, jak bych to měla kombinovat. Potřebovala bych, aby mi někdo řekl: kup si to a to - a k tomu ještě tohle....
Na zítřek plánuji návštěvu 1 - slovy JEDNOHO - obchodu. Potřebuji nové džíny a nějaký tenký svetřík. Snad tam něco bude, protože jestli ne, tak budu bez hadříků.
Není tady
Ladie napsal(a):
Na zítřek plánuji návštěvu 1 - slovy JEDNOHO - obchodu. Potřebuji nové džíny a nějaký tenký svetřík. Snad tam něco bude, protože jestli ne, tak budu bez hadříků.
No, víš - mně těch 6 obchodů trvalo asi 15 minut.... Já se jdu kouknout na net na ty stylisty. Třeba od toho pak zase cuknu.. :-)) Ale už mě fakt neba střídat dvoje džíny a 6 triček. A začíná mi to vadit i kvůli práci.
Upravil(a) yellow108 (2. 10. 2007 20:19)
Tak by me zajimalo,jak si yellow pokrocila. Jsem na to stejne jako ty.Pro inspiraci brouzdam po internete a ani nemam zdani co se nosi a jak to mam na sebe zkombinovat. Premyslim o kalhotovem kostymu. Problem jsou i boty,nenosim podpatky.
Není tady
No asi mam stejny problem Ja zas vidim, co bych chtela zkombinovat a nosit, ale nejsou ty finance, takze jen koukam a chodim porad tak nejak stejne... Ja bych potrebovala spis sponzora, nez modniho poradce
Není tady
Ahoj holky,
pro začátek je, myslím, nejideálnější vzít si 1 určitý hadřík s sebou do obchodu - třeba kalhoty - ať už rifle nebo černý "společenský" a k tomu vyzkoušet co nejvíc "triček" - osvědčilo se mi, že tričko, které na raminku vypadá při nejmenším nic moc, oblečené je super. I když je to pro mnohé otrava, nebojte se co nejvíc věcí vyzkoušet, na něco 100% narazíte.
Měla jsem něco podobného. Do práce jsem šla přímo ze školy, takže jsem musela v podstatě překopat celý šatník - tenisky, rifle a trička s obrázky musely stranou (rvalo mi to srdce :-) ) a na scénu - lodičky, sukničky, halenky apod (práce si to vyžaduje) Taky to nebyla žádná sranda. Oblečení jsem si kupovala obvykle na tržnicích a zásadně ve slevách(na těch lpím pořád :-), ale jestli můžu poradit, berte v úvahu základní pravidla: Oblečení slaďte do maximálně +/- 2 barev, k barevné sukni zásadně jednobarevnou halenku jednoduchého střihu, na které se opakuje některá barva ze sukně. K "nudným" černým kalhotám klidně zase strakatý tričko - tím se nedá nic zkazit. Ale nejdůležitější - pouze 1 jedinou výraznou věc - ať už náhrdelník, boty, sukni, tričko ... cokoli - hlavně jen jednu... doufám, že to smolím aspoň trochu srozumitelně :-) Nejsem zrovna vysvětlovací typ(abych se do všeho nezamotala )
Nezapomínejte na doplňky, ty umí všechno parádně podtrhnout. Jde jen o začátek, pak je to hračka :-)
Není tady
Ahoj, holky,
chodím normálně na psychologickou aj., ale dneska jsem zabrousila sem. Otázku co na sebe řešíme každá. Bývala jsem vžycky ta, co jí bylo celkem jedno, co má na sobě. Jako mladá jsem to neřešila. A protože jsem měla příbuznou, co na mě odkládala své již nenositelné a tchyni, co mi často něco kupovala, nahá jsem nechodila. Nebyly to špatné věci, ale svůj styl jsem v nich neměla. Jednou mi muž řekl...já se ti divím, ty máš plnou skříň a koukej, jak vypadáš. Hluboce jsem se zamyslela. Měl pravdu. Moc dobře jsem věděla, že nejsem schopná si koupit sama pomalu ani prádlo a hezky dlouho se v tom plácala. Třídila věci ve skříni, srovnávala, přemýšlela. Trvalo hodně dlouho, než jsem dokázala změnit hlavně svůj náhled, jít po obchodech cíleně za jednou věcí a být trpělivá, než ji seženu. Můj šatník se obrátil: nyní mám 95 % věcí, které jsem si koupila za svoje a sama, aniž by mě v kabině někdo viděl. Mrknu na věc a hned vím, to je ono. Některé hadříky ale vypadají na ramínku líp, než na nás. Jindy je to naopak. Oblečení má člověka pozvednout a vylepšit. Jakmile to tak není, je zbytečné investovat peníze do věci, která jiné bude evidentně slušet líp. Kdosi tu řekl, že chodit po nákupech je hrozné. Bez toho, abyste chodily do obchodů, se ale neobejdete. Na obrázku je sice pohodlné vybírat, ale není nad vyzkoušení. Časem si každá oblíbíte své obchody. Dneska se dá koupit v pravou chvíli za zlomek ceny. Často se mi takový kauf povede a pak slyším, kde jsi to zase sehnala, ty nás už fakt štveš. Jedu třba s kámoškou do sousedního města, rozdělíme se v nákupním centru a když jíukážu tašku, řekne, ty máš fakt kliku. No, snad si to trochu zasloužím po těch letech. Skutečnou satisfakcí mi je, když slyším...vypadáš daleko mladší, než kdykoli předtím. Je to hadříky a samozřejmě životním optimismem, který z nás musí být znát, chceme-li to někam dotáhnout na všech frontách.
P.S. Všechno značkové,co mám, mám za polovic i méně. Nemůžu říct, že bych měla na rozhazování či mou jedinou zálibou bylo vymetání obchodů. To zdaleka ne. Ale mám-li si vybrat kvalitní značkovou věc, vyberu si ji. Levňoučké zboží v jistých obchodech, které nosí čtvrtina národa, mě nechává chladnou. Mám totižza skoro stejnou cenu originál kvalitu...
Není tady
A ještě dodatek: moc často se vmi v počátcích stávalo, že mi prodavačka řekla...sedne to. A já...ale to já nemůžu nosit, jsem na to ...tlustá, stará...doplňte samy. Váhala jsem, zdálo se mi to odvážné. Se zpětnou platností se musím prodavačkám omluvit. I díky jim jsem tam, kde jsem. Okolí nemůžete ohromit věcmi, z linie nevybočujícími. Musíte být originální a odvážné. Vzpomínám, jak jsem za hluboké totality potkala v Praze holku, která byla časově značně napřed. Její krásné šaty byly do jisté míry výstřední. Něco mezi batikou a patchworkem. Otáčela se po ní celáulice, já na ní mohla oči nechat. A co se mi líbilo nejvíc: sladěné doplňky a šperky, botky a kabelka a samozřejmě to, že ta holka měla šmrnc, chovala se nenuceně, ani ne povýšeně, ani ne ustrašeně, byla prostě svá a cítila se v tom jak ryba ve vodě. Ona to prostě UMĚLA nosit!
Není tady
Nechceš skúsiť "premenu" v niektorom časopise? Ponúkajú to tam zadara... Len neviem, aká je čakacia lehota. Mňa by tiež lákalo nechať si poradiť od profíka, hoci v obliekaní nemám nejaké pochybnosti či neistoty, skôr v líčení. Lenže sa bojím, že by ma chceli strihať a to ja ee.
Není tady
AlixaZS napsal(a):
Taky nemám ráda nakupování...
Nikdy jsem u žádného stylisty nebyla, ale jednou mě přemluvili a šla jsem na barevnou typologii. No a teď řeším dilema. Líbí se mi černé boty, ale černá mi prý nesluší. Co s tím? A když už, tak nechci černou kabelku, ale tmavě hnědou. No ale k černým botám hnědou kabelku? Ale když ty černý boty jsou fakt pěkný a čekají tam v obchodě určitě na mě...![]()
Mne raz jedna vizážistka tiež pvoedala, že mi čierna nesluší, ale na moju zdesenú poznámku, že iné ako čierne nohavice či sukne(kvôli impozantnému pozadiu) s výnimkou riflí ani nemám, podotkla, že mala na mysli hlavne ČIERNU K TVÁRI. A keby som už neodolala čiernej blúzke, mám si dať aspoň farebnú šatku či bižutériu... Topánky môžeš mať podľa mňa aj oranžovo-ružové, to je úplne fuck.
Není tady
Ahojky,moda je zapeklitá věc.Často se mi stává,že v obchodě se mi daný kousek líbí,ale pak nemám odvahu v něm vyjít,tak se mi ve skříni hromadí oblečení s cedulkama.(i když dneska se dá ve spoustě obchodů naštěstí nenošené věci vrátit).Jinak sázím na černou,tou se nedá nic zkazit (i když poslední dobou se mě doma ptají - a dneska ti umřel kdo?).Na ulici koukám po ženách a některý umí tak krásně sladit zdánlivě neladící kousky,že jim závidim.Jsem prostě stará "konzerva" a změny se bojím.Máte to někdo podobně?
Není tady
Amysterya napsal(a):
Ahojky,moda je zapeklitá věc.Často se mi stává,že v obchodě se mi daný kousek líbí,ale pak nemám odvahu v něm vyjít,tak se mi ve skříni hromadí oblečení s cedulkama.(i když dneska se dá ve spoustě obchodů naštěstí nenošené věci vrátit).Jinak sázím na černou,tou se nedá nic zkazit (i když poslední dobou se mě doma ptají - a dneska ti umřel kdo?).Na ulici koukám po ženách a některý umí tak krásně sladit zdánlivě neladící kousky,že jim závidim.Jsem prostě stará "konzerva" a změny se bojím.Máte to někdo podobně?
Mám to zrovna tak...kór jak mám blbou náladu,v jiné než v černé nevylezu.
Aspoň se snažím to doladit výraznou barevnou větší kabelkou,bižuterií,nápaditými náušnicemi a tak.
Není tady