Oznámení

29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu

6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog

#1 27. 9. 2007 21:25

Eszter
♥♥♥----

na kolik návštěv syna bude mít otec nárok?

Jsem rozvedená a starám se sama o sedmiletýho syna.Můj exmanžel byl několikkrát léčenej na psychiatrii a teď je s ním vedeno soudní řízení,protože měl motocyklovou nehodu,byl pod vlivem alkoholu a umřel u toho spolujezdec.Nemůžeme se domluvit jak často mu mám dávat syna a popravde bych mu ho nejraděj nedávala vůbec,protože je agresivní a chová se nepřiměřeně i k synovi.Navrhla jsem mu,že nejlepší bude když náš spor vyřeší soud a exmanžel souhlasil.
Zajímalo by mě jestli existuje nějaká naděje,že styk otce se synem bude omezen alespoň na jeden víkend v měsíci.Taky mám obavy že bývalý manžel bude chtít syna do vlastní péče, ale pevně doufám,že tahle možnost je nemožná,vzhledem k jeho minulosti a vlastně i přítomnosti.
Předem děkuju za radu

Život je boj a ten se bojuje až do konce...

Není tady

#2 28. 9. 2007 2:00

Stanislav Svoboda
♥------
Místo: Praha
Web

Re: na kolik návštěv syna bude mít otec nárok?

Vážená Eszter,

doporučuji přečíst si úvahu Kláry Veselé Samkové "Visíš mi půl mega, máti" na jejím blogu na Aktualne.cz:

http://blog.aktualne.centrum.cz/blogy/k … temid=1489

Jak se projevuje agresivita Vašeho bývalého muže a co pokládáte za nepřiměřené v jeho chování k synovi?

Zkuste si to představit v obráceném gardu. Řídíte auto? Vždyť zavinit nehodu se nám může stát každým okamžikem. Kdyby to byl důvod k odebrání dítěte z rodičovské péče, asi by naše dětské domovy byly přeplněné ještě hrozivěji, než tomu je dnes. A jeden víkend v měsíci není žádná péče o dítě.

Sám mám ve vlastní péči syna a jeho vztah s matkou podporuji, protože je pro něj cenné mít oba rodiče. Po rozvodu asi málokdo z nás jásá nadšením nad bývalým partnerem. Pokud ho ale znehodnocujeme před svými dětmi, sdělujeme mu, že polovina jeho genů je nehodnotná. Myslím, že s tímto pocitem je těžké žít.

Navíc se Váš syn (jako každý kluk) potřebuje identifikovat s mužským vzorem. Pokud výrazně omezíte jejich kontakt, s kým se bude identifikovat? Podle čeho se bude formovat jeho maskulinita?

Doporučuji dobrého mediátora, který Vám pomůže najít vhodný kompromis pro všechny tři. I když taky něco stojí, rozhodně vyjde nejméně o jeden řád levněji než honoráře advokátů a náklady na znalecké posudky.

S pozdravem

Stanislav Svoboda

Není tady

#3 28. 9. 2007 8:04

Irenka21
♥♥♥♥♥♥-

No ten tatínek není podle popisu ideální mužský vzor, možná bych se o syna bála, když jezdí opilý, může tak jet i s ním , kdyby se jednalo o zdravého otce asi bych mu ho dávala dle domluvy kdykoli, ale tady nevím, aby se dítěti něco nestalo, on ps.nemocný člověk může být někdy divný, radu fakt nevím, ale zajímalo by mne, jak se k tomu postaví soud, styk s dítětem se určuje soudně, tam kde není možná domluva.

Naděje je vždy, ale ve stresu ji někdy nevidíme.

Není tady

#4 28. 9. 2007 8:20

marica
♥♥♥♥♥--

Ahoj Eszter měla jsem podobný problém muj BM byl registrovaným narkomanem.
Navíc jeho matinka se chovala dost blbě.
Dohodla jsem se s ním, že muže se stýkat se synem jak chce, pod podmínkou že pujdem spolu všichni někam případně že se bude stýkat s chlapcem u mně v bytě.
Po chvíli ho to přestalo bavit a dal pokoj. Chlapec byl rád když BM přišel a byly jsme na procházce, já je nechávala samých ale na dohled. Třeba v zooo jsem se zdejchla na 15 minut aby byli samy. Nebo když chtěli do kina koupila jsem jim lístky a vyzvedla je po skončení filmu.
Ale je to věc dohovoru.
Pokud s ním není řeč - ani fakt že by byl snad trestaný, právo na styk s dítětem má pokud jej vyloženě nebije ani nijak neohrozuje. Ani v tom případě nestrácí právo styku pouze se omezí na přitomnost někoho. Podle mého názoru nemáš dost argumentu k tomu abys navrhla soudu zákaz styku. A ani by to nebylo pro dítě dobré. Dítě potřebuje oba rodiče bez ohledu na to jací jsou.
Takový uražený chlap chce prosadit svoje právo a když jej má, tak je to přestane bavit alespoň v mém případě to tak bylo. Kdybych svému BM cokoli zakazovala a nechovala se vstřícně tak by na to doplatilo dítě.
Já vím že se o dítě bojíš ale zbav se toho strachu a to pouze tím že mu dáš najavo že uznáváš jeho práva.
Soud otce práv nezbaví. Je velmi málo případu kdy tak učinil. Chlapec by musel projít torturou všech psychologických vyšetření a to je velice nebezpečné. Vím to protože muj syn tím prošel. Ale to už je jiná historie.

Není tady

#5 28. 9. 2007 8:48

Stanislav Svoboda
♥------
Místo: Praha
Web

Milá Irenko,

Psal jsem níže o mužském vzoru, ne o ideálním mužském vzoru. Ideální muž přece neexistuje, proto ho nazýváme ideálním. Pokud byste trvala na ideálním muži, pak by žádné děti neměly otce. A to by byla, myslím, docela škoda. Už jen z toho pragmatického důvodu, že matky si také potřebují někdy odpočinout. Proč tedy nevyužít vlastního otce dítěte raději než cizí chůvu?

Lepší nějaký vzor, než žádný vzor. A ještě hrozivější je syndrom zavrženého rodiče.

Psychologové uvádí termín "good enough mother". "Dosti dobrá matka" je lepší než dokonalá matka, neboť nesvazuje dítě svou vlastní povinnou dokonalostí a kontrolou (pod záminku bezpečnosti se vejde jakákoliv forma kontroly). Dosti dobrá matka je také lepší než žádná matka. Myslím, že to lze stejně dobře vztáhnout i na otce.

Všichni se o své děti bojíme. Ale to, že jeden rodič je lepší řidič než druhý, mu ještě nedává dostatečné oprávnění bránit v kontaktu s dítětem tomu druhému.

Stanislav Svoboda

Není tady

#6 28. 9. 2007 9:22

Eszter
♥♥♥----

Stanislave,

myslím že jste opoměl skutečnost,že ten člověk řídil v silně podnapilém stavu.A věřte mi že to nebyla výjimečná situace.A promiňte ale mít za vzor psychicky nemocného člověka....Začínám s váma čím dál méně souhlasit.Souhlasím jen s tím,že díťě by nemělo stratit kontakt s otcem ale měl by být jistým způsobem omezen,třeba jako psala Marica-s přítomností třetí osoby.

Upravil(a) Eszter (28. 9. 2007 9:33)

Není tady

#7 28. 9. 2007 9:32

Eszter
♥♥♥----

Tak teď nevím jestli jste moje odpovědi dostali,protože tu vidím jenom moji druhou odpověď pro Stanislava:-) Jsem tu nová a jěště jsem nepřišla na všechny taje Babinetu.Každopádně vám všem za odpovědi děkuju

Není tady

#8 28. 9. 2007 13:59

Ivča K.
♥♥♥♥♥♥-

Stanislave Svobodo,prosím,popište mi ideálního muže.Schválně,jestli o něm máme stejné představy.

Není tady

#9 28. 9. 2007 14:57

Martina Palková
♥------

Eszter: Muzu se zeptat, s cim byl Vas manzel lecen na psychiatrii? To je velmi dulezita informace.
Jinak podle meho by mel byt kontakt ditete s jednim z rodicu omezen jen v tech nejkrajnejsich pripadech, setkavani s otcem za pritomnosti matky je take omezeni kontaktu.
O idealnim muzi: musim se priznat, ze bych si dokazala predstavit napr. idealni kruh,ale idealniho chlapa ne. Nastesti. A popsat idealni zenu, ha ha. Narozdil od idealniho kruhu je vymezeni idealniho chlapa a zeny velmi subjektivni, relativni, ... nevymezitelne:) a jeste jednou dodam: nastesti

Není tady

#10 28. 9. 2007 15:14

Eszter
♥♥♥----

Martino kvůli schizofrenii.Začalo to toxickou psychozou.A ano,vím že omezení kontaktu není nejšťastnejší ale nemůžu se zbavit pocitu,že syn není v bezpečí s takovým člověkem,nemluvě o tom,že syn sám nechce k otci chodit.Taky už pozoruje zvláštní chování svého otce,i když netuší,co je tomu příčina.

Aaa ideální chlap,stejně jako ideální žena,neexistuje.Na tom se snad shodneme všichni:-)

Upravil(a) Eszter (28. 9. 2007 15:20)

Není tady

#11 28. 9. 2007 15:58

barunka01
♥♥♥----

Eszter napsal(a):

Martino kvůli schizofrenii.Začalo to toxickou psychozou.A ano,vím že omezení kontaktu není nejšťastnejší ale nemůžu se zbavit pocitu,že syn není v bezpečí s takovým člověkem,nemluvě o tom,že syn sám nechce k otci chodit.Taky už pozoruje zvláštní chování svého otce,i když netuší,co je tomu příčina.

Aaa ideální chlap,stejně jako ideální žena,neexistuje.Na tom se snad shodneme všichni:-)

hm, ja myslim, ze v tomhle pripade byste navstevy ve vasi pritomnosti prosadit mohla, i kdyz uplne omezeni kontaktu asi ne. byl otec nekdy k synovi agresivni? zkuste kontaktovat OSPOD, protoze jeho nazor bude soud stejne vyzadovat.

Není tady

#12 29. 9. 2007 8:32

marica
♥♥♥♥♥--

Eszter já bych učinila vše pro dohodu s BM bez nátlaku soudu. Co soud učiní je nabíledni - vyžádá si znalecký posudek a nechá vyšetřit obadva. To je pro dítě strašně zatěžující. Navíc nemusí skončit u jednoho posudku. Ten kolotoč je dlouhý jako Amerika. Zažila jsem to před 15 lety a je to dosud noční mura. Chlapec měl tehdy 13 let už věděl o co kráčí a jen tak by se nenechal rozhodit. Radši jsem uplácela BM kde jsem mohla. Platila společné večeře, vstupy do kin a ZOO nechala jej třeba 3 dni bydlet v dětském pokoji a živila jej jen aby ho nenapadlo něco samého podniknout. Až do doby když jsem jej nalezla předrogovaného v ložnici a tošičku povydírala. Pak se všech práv vzdal sám bez bolesti.
Věř mi soud neomezí práva otce bez vážného duvodu ani organická poducha mozku nez znaleckého posudku nemuže být argumentem.

Není tady

#13 29. 9. 2007 9:16

Eszter
♥♥♥----

marica napsal(a):

Eszter já bych učinila vše pro dohodu s BM bez nátlaku soudu. Co soud učiní je nabíledni - vyžádá si znalecký posudek a nechá vyšetřit obadva. To je pro dítě strašně zatěžující. Navíc nemusí skončit u jednoho posudku. Ten kolotoč je dlouhý jako Amerika. Zažila jsem to před 15 lety a je to dosud noční mura. Chlapec měl tehdy 13 let už věděl o co kráčí a jen tak by se nenechal rozhodit. Radši jsem uplácela BM kde jsem mohla. Platila společné večeře, vstupy do kin a ZOO nechala jej třeba 3 dni bydlet v dětském pokoji a živila jej jen aby ho nenapadlo něco samého podniknout. Až do doby když jsem jej nalezla předrogovaného v ložnici a tošičku povydírala. Pak se všech práv vzdal sám bez bolesti.
Věř mi soud neomezí práva otce bez vážného duvodu ani organická poducha mozku nez znaleckého posudku nemuže být argumentem.

Rozumím,taky se toho všeho bojím ale s BM je jakákoliv domluva nemožná.Buď přistoupím na to co chce on,nebo nic.Neuznává vůbec žádnou autoritu.  Syn je už teď z toho nešťastnej,nechce k tátovi,protože-sice podnikaj výlety-ale shazuje jeho sebevědomí při všem,co syn udělá.Jenom křičí a uráží.Nerespektuje ani to,že je syn alergickej na psy,klidně ho nechá u něj spát.Tak přemýšlím,co by bylo lepší,jestli trápit syna nechtěnými návštěvami otce,nebo soudní tahanice.
No,každopádně ať se rozhodnu jakkoliv,je to vlastně jedno,protože BM udělá stejně vše podle svého.

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí