14. února : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 14. února : Kyjevské smaené fazole. I bez masa se dá připravit skvělý oběd! 14. února : Menopauza mění vzhled eny. Na co vechno má vliv kolísající hladina hormonů |
|
|
Ahoj pekařinky, potřebuji se vás zeptat... ráda bych letos pekla "na keft" mám dost času a pečení mě baví, tak proč toho nevyuít... jen nevím jak to dát vědět do světa, kolik si za to vzít a kdy začít??? Aby to nebylo moc brzo (já bych klidně začala u teď...) Pokud teda někdo pečete, nebo si péct necháváte, napite prosím...
A taky si pro sebe nenechávejte vmi oblíbené recepty...sem s nima
Není tady
Ahoj Markéto,
já peču cukroví jen pro nás
U nás je cukrářský učňák, tam se dá objednat cukroví. Je o to obrovský zájem a koncem října u odmítají objednávky. Já se Ti tam zkusím kouknout za kolik prodávají kilo ( namíchaného). Podle toho se můe troku řídit.
Také jsem uvaovala, e kdy si někdo postěuje e mu učňák nevzal objednávku e se nabídnu. Uvidíme. I kdy tady se dá koupit tácek s cukrovím v kadé sámoce .
Pár základních receptů mám tady
http://www.spunt.webgarden.cz/vanocni-cukrovi
jetě to tam musím doplnit. Je jich tam jen 10.
Tak a se Ti daří.
Není tady
A kdy ačít? Perníčky klidně v půlce listopadu, kokosky chtějí také svůj čas.Ostatní větinou dělám začátkem prosince, nepečené tak týden před Vánoci.
Jak dát vědět? Zkusit se domluvit v nějakém obchodu, jestli si tam můe dát cedulku, nebo ve větích sámokách mají inzertní tabule.
Není tady
Spuntíku díky, jo, dá se to koupit vude, ale mě to koupený nechutná To je dobrej nápad s tou sámokou, zase nechci moc lidí,m abych toho pak neměla nad hlavu a v tý malý sámoce to bude akorát
Není tady
Myslím, e pečení na keft obnáí spoustu náleitostí, které je třeba splnit, do domu musí přijít i hygiena zkontrolovat, musí mít zvlát lednici pro suroviny, zvlátní místnost a pod, které bys moná nesplnovala, pozor na to !!! Pokud zjistí finančák, e něco prodává/třeba do samoky/ bez ivnostáku, můe z toho mít bohatou pokutu !!! Proto se peče na černo ,ale stačí jedna závistlivá babka na dědině a jsi v háji ! Protoe bys tam měla mít vizitku,výrobce, výrobnu, IČO a pod!
Není tady
Aneri, já se tim nehodlam ivit, ani to prodávat do sámoky Holky který pěčou dorty vem v okolí skoro v závodním tempu pochybuji, e by tohle vechno "potřebné" měly...
A u mam dva keftky... ale bohuel babička a teta take to je spí prodělečnej obchod...
Není tady
Tak to já bych taky měla jako zájemce mojí mamku i tchýni, ale je mi blbý jim říct i o kostku másla, take dostanou symbolickou pidi krabičku. BOhuel mé sponzorství skončilo.
Já bych mohla i tu samostatnou ledničku splnit , ale to je tak vechno. Vizitku si můu udělat, ale IČO leda vymyslet.
BOhuel lidé jsou závistiví a moc, také bych se bála e první co bude okolí zajímat je kolik si na tom vydělám a pro příbuzné nebo dobré známe se těko peče za peníze.
Není tady
markéta napsal(a):
Ahoj pekařinky, potřebuji se vás zeptat... ráda bych letos pekla "na keft" mám dost času a pečení mě baví, tak proč toho nevyuít... jen nevím jak to dát vědět do světa, kolik si za to vzít a kdy začít??? Aby to nebylo moc brzo (já bych klidně začala u teď...) Pokud teda někdo pečete, nebo si péct necháváte, napite prosím...
A taky si pro sebe nenechávejte vmi oblíbené recepty...sem s nima
V Infoservisu je vdycky takový kupon na inzerát zdarma. tak do inzertních novin a taky tam kde máte ve městě vývěsku s inzeráty (u nás je to třeba v květinářství a ve výrobně klíčů, dají ti tam inzerát na určitou dobu za 10,-Kč) no a pak natisknout "vizitky" pečení domácího cukroví a telefon nebo mail a naházet lidem do schránek.
Není tady
Markéto, nedávno jsem četla inzerát na pečení, za 1 kg si paní bere 285 Kč. Zatím jsem nepočítala, jestli jak dalece to pokryje náklady. Já peču taky pro rodinu a to tak, e mi dodají suroviny nebo penízky na ty suroviny. Ale mě to baví a rozhodně na tom nevydělám
Není tady
Spunti, cukroví ze sámoek je hrozné. Tady se dá objednat v jednom soukromém obchodě, pečou jim z několika meních měst. Minizákusky kolem 7.- Kč za kus, dorty 250,- Kč za kilo. Objednávala jsem mamince k narozeninám a litovala jsem, e jsem nepekla sama, upekla bych lepí. Navíc mi dali vybrat z barevného katalogu a dodali takové obyč., nic moc, úplně jiné.
Není tady
Celá léta jsem chystala krabičky pro příbuzenstvo, pekla jsem 20 druhů a vichni to brali jako samozřejmost. Bez pečení nejsou Vánoce. Letos se chystám poprve stávkovat, péct se nebude.
Není tady
Ito, naprosto s Tebou souhlasím. Léta jsem pekl plněné ořechy, které byly vyhláené (to není samochvála, fakt byly dobré). A pak jedna "stálá odběratelka", ve bylo grátis, nikdo nepřidal ani hrst mouky, řekla, e jsou cítit kouřem (jsem kuřák, ale nikdy jsem u pečení nekouřil)...Konec, dnes u jen na ně vzpomínají, přestal jsem je péct. A taky to jde.
Není tady
No právě, já místo předvánoční nálady měla doma binec s cukrovím, kadý si vymyslel svůj oblíbený druh, stálo to plno práce, času, financí a pak ani nepoděkovali. Jen babička tvrdila, e moje cukroví je nejlepí, ale to asi říkala kadému, aby něco dostala. Mu má cukrovku, já přebytečná kila, tak si udělám klidné Vánoce.
Není tady
Ito, já jsem právě také začala péct dorty, protoe jsem Jítě objednala k 2. narozeninám pejska potaeného mléčnou hmotou. Konečná cena byla jiná ne dohodnutá. Stál skoro 500,- a nebyl ani tak hezký ( asi 3 roky předtím jsem ho kupovala mamce, byl za polovic a hezčí). Cukrářce se asi nechtělo péct korpus a tak obrovskou část nahradila krémem. Co nebylo moc dobré a hlavně dort byl díky tomu těí a draí.
Mě pečení baví. ALe ty ceny za suroviny jsou ílené. Letos to omezím na nejoblíbenějí a dám jen symbolicky mamce. Tchýně kdysi dostala narvanou krabici od dortu a za 2 týdny přijela na návtěvu se slovy jestli nemám jetě nějaké, e u vechno snědli (nekoupila mi za to ani čokoládu.... ). Take budu péct z nejmeního moného mnoství a rozdávat nebudu. Za uetřené korunky koupím raději něco holkám.
Ořechy dělala moje mamka (tedy dělaly jsme je spolu) a byly také úo. Recept má ona. Uvidíme jestli na ně dojde.....
Oto, pro dobrotu na ebrotu. Já sice cítím kouř i tam kde spousta lidí ne, mám na to opravdu citlivý nos, ale z cukroví jsem to jetě necítila ( tchýně 2 kouří....). A hlavně kdy jsi je rozdával, tak to věřím e pak nas...
Není tady
Spunti, předsevzetí sice mám, ale bez pečení nejsou Vánoce. Něco symbolicky upeču, místo 2-4 dávek budu dělat poloviční, manovi dia, u mám kuchařku dia moučníků. Ořechy dělám, napíi Ti na SZ seznam, kdyby se Ti něco líbilo.
Není tady
Jé to bude moc hodná.
A vyzkouí to dia a něco bude opravdu dobré, tak poprosím i o to. Co jsem kdysi dia zkouela nebylo dobré. Kupované dia bylo lepí.
Já jsem také původně říkala e loni s dvouma dětma nebudu péct.A samo jsem pekla. Jen málo, ale pekla. Stejné to bude letos. Zvlátě kdy Jitce cukroví chutná víc a víc.
Není tady
ahoj...za kolik prodáváte kilo cukroví? tady u nás nabízejí v cukrárně za 285kč ...to se mi zdá docela dost ...co myslíte?
Není tady
No, to je otázka. Záleí na pouitých surovinách,celkové kvalitě a také na lokalitě. Zkuste si spočítat suroviny, reijní
náklady a čas. Pokud budete pouívat výhradně kvaliní suroviny jako je máslo,mandle,vanilka, pravé čokolády, pravý nugát, není problém vyplhat se na částky mezi 350 - 450 korunami. Moc cukráren tyto suroviny nepouívá, to je pravda. Ale skutečně hraje velkou roli i lokalita.
Není tady
Já myslím e by se dalo péct i takové lepí "luxusnějí" a draí cukroví pro určitý okruh lidí, kteří si potrpí na kvalitu surovin, poku by si takový okruh zákazníků dokázala sehnat, někdo si rád za kvalitu připlatí. Případně jak luxusní cukroví, tak "obyčejnějí" , právě podle toho kolik a jakých se jí povede sehnat zákazníků. (nedávno jsem dostala 2 kousky cukroví "z narozenin" - nic hnusnějího jsem v ivotě nejedla - krém chutnal doslova jak umělá hmota...na pohled vypadaly moc pěkně, ale ta chu!!!)
Vechno ale záleí na odbytu...
Jinak je potřeba udělat si kalkulaci - sepsat suroviny, upéct (naporcovat cukroví), vypočítat cenu za kus či za kilo, to se nedá odhadnou jen tak. Na kadý druh cukrové bych si udělala kalkulaci, abych věděla kolik se toho z dávky upeče a kolik ty kousky (nebo na váhu) stály.
Není tady