Oznámení

9.dubna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

9.dubna : Vaření na chatě či chalupě bez stresu: Tipy na vaření z jedné pánve nebo hrnce.

1.dubna : Jak vznikla záhada ďáblova trojúhelníku: Odhalil ji už Kolumbus?

#1 25. 9. 2007 13:16

kokarda
♥♥-----

je možné odvést dítě do zahraničí?

Prosím o radu. známý se rozvádí, resp. je v rozvodovém řízení.Mají 2 leté dítě.Jeho ještě manželka mu vyhrožuje, že se po rozvodu odstěhuje(za prací) i s dítětem do zahraničí. Otec se samozřejmě o dítě bojí a také se bojí, aby mu nebylo zabráněno tímto ve styku s dítětem.Je nějaká možnost prevence či obrany? Případně nejaká dohoda rodičů atp...Anebo má šanci dítě dostat otec do péče? Podotýkám, že jeho manželka je na MD, vlastní příjem nemá, byt mají společný,zatížený hypotékou a budou ho kvůli vypořádání SJM zřejmě muset prodat.Otec bude asi bydlet u svých rodičů, matka jeho dítěte ještě nemá jasno.Prý.

Nehovoří slova, ale činy.

Není tady

#2 25. 9. 2007 13:20

Modroočka
♥♥♥♥♥♥♥

Re: je možné odvést dítě do zahraničí?

No, nevím to jistě, ať se obrátí na právníka. Ale myslím, že bez jeho souhlasu nemůže dítě nikam odvézt. Mohlo by se to posuzovat jako únos. Pokud se nedohodnou, pak asi rozhodne soud. Ale jak říkám, nejsem si tím jistá, chce to radu právníka.

Dokud dýchám, žiju....aspoň to tak zatím vypadá

Není tady

#3 25. 9. 2007 13:25

kokarda
♥♥-----

Ona je otázka, kdy je to únos. pokud budou ještě nerozvedeni, tak to únos není.. Ale myslím, že dítě je nyní do rozvodu nějak v "péči a pod ochranou" sociálky, takže taky hrozí, kdyby se o dítě nějak tahali, že jim dítě stát dočasně zabaví...??

Nehovoří slova, ale činy.

Není tady

#4 25. 9. 2007 15:50

PetrHl
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Praha

řeším něco podobného, jen s tím rozdílem že mojí dceři je už 10 let. A opatrovnice dcery mi říkala že dokud nejsme rozvedeni a není určen styk mne s dítětem, tak si jí může odvézt kam chce. A pokud by jí dostala svěřenou do péče po rozvodu, tak si jí může také vzít kam chce, nejde zakázat nikomu odstěhovat se

Není tady

#5 1. 10. 2007 12:22

nkristian
♥♥-----

PetrHl napsal(a):

řeším něco podobného, jen s tím rozdílem že mojí dceři je už 10 let. A opatrovnice dcery mi říkala že dokud nejsme rozvedeni a není určen styk mne s dítětem, tak si jí může odvézt kam chce. A pokud by jí dostala svěřenou do péče po rozvodu, tak si jí může také vzít kam chce, nejde zakázat nikomu odstěhovat se

Ty sa máš hmm
nech sa dari. Určite si ma pamatáš z diskuzie z nedávna. Mám to všetko za sebou. Akurát k dieťaťu nemám veľmi prístup, keďže žijem v ČR. Keby tvoja "ex" vyhrala a odišla, neprajem ti tie následky. Ja som sa liečil zo žaludočných vredov cca pol rok. Všetko mám za sebou a možem si tak akurát visslagrater
V tej dobe som si myslel, že som mrtvy. Prekonal som únik pred alkoholizmom, zatemneným mozgom a totálnou nekompetentnosťou v práci. Exka ešte šermuje, ale už som na nohách. S dcérou, keď som doma, uteká. Podávam prihlášku na právo a začnem bojovať iným sposobom.
Nič proti ľuďom, ale naša spoločnosť je "prehnilá". Na druhú stranu, tvoja "ex" ma svoje práva. Z rozvráteného vzťahu nevychádza ani jedna osoba ako víťaz. Ako porazený však z neho vychádzajú DETI. Tie si to odnesú. Bolo nám legálne povolené vlastné rodiny rozvracať a toto sú následky.
Prajem veľa štastia.

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí