Oznámení

14. února : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

14. února : Kyjevské smažené fazole. I bez masa se dá připravit skvělý oběd!

14. února : Menopauza mění vzhled ženy. Na co všechno má vliv kolísající hladina hormonů

#1 25. 9. 2007 12:38

Judyna
♥♥♥♥♥♥♥
Registrovaný: 13. 5. 2006
Příspěvky: 19170

Pohanka

Syšela jsem tolik chvály na pohanku, že bych ji ráda zařadila do svého jídelníčku, ale nevím nic o její přípravě. Prosím o nějaký recept a zkušenosti. Dík. Dokonce jsem viděla i těstoviny z pohanky, tak je zkusím.


Jakmile si uvědomíš svoji pravou hodnotu, bude se okolo tebe točit celý svět.
Rozhodnutí osvobozuje.

Není tady

 

#2 25. 9. 2007 14:13

ivca
♥♥♥♥♥♥-
Registrovaný: 16. 3. 2006
Příspěvky: 1059

Re: Pohanka

Pohanku přebereme, spaříme vařící vodou, scedíme, necháme dobře okapat a osmahneme na oleji. Podlijeme vývarem a dusíme. Další vodu přidáváme podle potřeby. To je záklaldní recept, já do ní přidávám třeba podušené houby na cibulce, nebo ji jen ochutím vegetou a zasypu sýrem, dá se smíchat i s dušeným kuřecím masem, zeleninou, zapéct, prostě možností je moc....

Není tady

 

#3 25. 9. 2007 14:17

Ota
Moderátor(ka)
Místo: Praha
Registrovaný: 9. 1. 2006
Příspěvky: 5411

Re: Pohanka

A dá se taky jíst s máslem, cukrem a kakaem, jako krupicová kaše.


Ota
------------------------------------------------------
Nechceš-li si hubu spálit, musíš mlčet, nebo chválit.
K. H. Borovský.

Není tady

 

#4 26. 9. 2007 8:30

vEruska
♥♥-----
Registrovaný: 25. 5. 2006
Příspěvky: 91

Re: Pohanka

Ota má pravdu. Výborná je taky v kombinaci s kukuřičnou kaší tj. pohankovo-kukuřičná kaše - jenom se rozmíchá v horkém mléce a ochutí dle libosti - zrovna včera jsem ji měla, mňam tongue

jinak pár receptů  mám na FoodLife.cz:

na sladko:
Švestkové pohankové bio čtyřhránky http://www.foodlife.cz/index.php?option … Itemid=115
Pohankový štrúdlík http://www.foodlife.cz/index.php?option … ;Itemid=70
na slano:

Pohankové karbanátky http://www.foodlife.cz/index.php?option … ;Itemid=70
Zapečená pohanka se sýrem http://www.foodlife.cz/index.php?option … ;Itemid=70

Není tady

 

#5 26. 9. 2007 22:28

Gia
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Praha
Registrovaný: 30. 1. 2006
Příspěvky: 4267

Re: Pohanka

Pohankou občas zahušuju zeleninovou polívku.
NEbo ji uvařím podle návodu ve vodě a sním ji jen tak big_smile
Z pohankové mouky dělávám palačinky. Míchám to 1:2  (pohanka:obyč.mouka)
Ještě mám ráda pohankový čaj, ale to kupuju pytlíkový v Delvitě.


http://tickers.cafemom.com/t/eNortjK1UjI3NjY1VrIGXDASuAKh96.png  http://tickers.cafemom.com/t/eNortjK1UjI3NjY1U7IGXDASwQKk57.png

Není tady

 

#6 27. 9. 2007 11:03

Judyna
♥♥♥♥♥♥♥
Registrovaný: 13. 5. 2006
Příspěvky: 19170

Re: Pohanka

Děkuju moc za příspěvky. Nakoupila jsem dnes pohanku - kroupy, krupici i tu instantní kaši s rýží a vše vyzkouším. Taky jsem si koupila pohankový čaj se šípkem - ten je moc dobrý a s pomerančem - ten jsem ještě neokusila. Ty těstoviny teda nic moc, jsem zvyklá na klasiku. Když jsem na ně dala hodně máku tak to nebylo tak zlé, ale syn to vůbec nechtěl, zmlsanec.


Jakmile si uvědomíš svoji pravou hodnotu, bude se okolo tebe točit celý svět.
Rozhodnutí osvobozuje.

Není tady

 

#7 7. 10. 2007 15:39

Ladie
♥♥♥♥♥♥-
Registrovaný: 18. 1. 2007
Příspěvky: 2242

Re: Pohanka

Pohankové karbanátky s houbami

(Dělám od oka, takže množství surovin pouze orientační)

200 g uvařené pohanky
1 hrst hub
1 malá cibule
1 vejce
mléko, hladká mouka, koření (sůl, pepř, česnek, majoránka)
strouhanka

Houby osmažíme na cibulce. V míse smícháme všechny suroviny kromě strouhanky a dochutíme. Tvoříme karbanátky, které obalíme ve struhance a smažíme dozlatova.

Není tady

 

#8 25. 10. 2007 21:56

beduška
♥♥-----
Místo: Vsetín
Registrovaný: 28. 9. 2007
Příspěvky: 43

Re: Pohanka

pohanka je opravdu vyborna vec, taky jí zahuštuju polévku.
dělám i pohankovou kasi s bramborem: na kosticky nakrajet brambory, pridat jednu nebo dve hrste pohanky, zalit vodou - aby to bylo akorat ponorene. pridat sul a varit na mirnem ohni, kdyz je to skoro uvarene, pridat prolisovany cesnek a majoranku a dovarit. Voda se ma vyvarit, ma to byt proste kase.
V poradu Pod poklickou mluvili o pohance a upozornovali, ze neni vhodne ji casto davat detem, zahriva a deti samy o sobe maji rychlejsi obeh a vyssi teplotu nebo tak nejak.

Není tady

 

#9 25. 10. 2007 22:30

křepelka
♥♥♥♥---
Registrovaný: 12. 9. 2006
Příspěvky: 266

Re: Pohanka

Já pohanku používám místo rýže ke španělskému ptáčku a moc mi to chutná, možná víc než ta rýže. Osobně mi pomáhá se zažíváním, se zácpou. Fakt dobrá věc:-))

Není tady

 

#10 5. 5. 2008 14:01

Zaba4
♥♥♥----
Místo: Pardubická kraj
Registrovaný: 11. 6. 2006
Příspěvky: 182

Re: Pohanka

V navodu pisou ze s pohankou se nema michat, aby nestratila rutin a apod. ale kdyz s ni nebudu michat tak mi udela ze spoda hrnce peknej binec.) Jak varite vy? Ted mluvim o pohance -lamance, diky

Není tady

 

#11 5. 5. 2008 15:33

Judyna
♥♥♥♥♥♥♥
Registrovaný: 13. 5. 2006
Příspěvky: 19170

Re: Pohanka

Já vařím kroupy - na jeden díl krup tak 1.5 díl vody. Nechám pár minut přejít varem. Pak odstavím a ono to dojde. Nemíchám. S lámankou nemám zkušenosti.


Jakmile si uvědomíš svoji pravou hodnotu, bude se okolo tebe točit celý svět.
Rozhodnutí osvobozuje.

Není tady

 
NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

Zápatí

Powered by PunBB 1.2.24c
© Copyright 2002–2008 Rickard Andersson
Content © Copyright 2000–2016 SAMI spol. s r.o.
Ochrana osobních údajů