Oznámení

29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu

6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog

#51 25. 9. 2007 11:33

Selima
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: už Bratislava

Re: Proč se zamilováváme do těch "nepravých" a ty hodné nechceme???

venuše napsal(a):

Martinka1 napsal(a):

hm... to není "učení se" jako někde něco přečtu a našprtám... to je škola života, prostě ty situace zvládneš tak jak to po Tobě "vesmír" (dosaď: Bůh, energie, svět, atd.) chce... nebo znovu.

Hm, tobe se to radi, kdyz uz toho "praveho" mas. Vem si treba, ze uz budu jaksi pripravena... ale toho praveho nepotkam.... proste se nase cesty nezkrizi.... jak ho pak mam najit?

Keď bdueš pripravená(a aj on, mmch), stretnete sa...

Vesmír vám nie je nič dlžný, ak nie ste spokojný so svojím životom, zmeňte ho. Arpád Soltész, slovenský novinár, čo práve odchádza natrvalo z vlasti, o svojom rozhodnutí.
Brita

Není tady

#52 25. 9. 2007 11:47

Račice dračice
♥♥♥♥♥♥-

No já myslím, že mít v chlapovi JISTOTU  rovná se DŮVĚRA. Moci se na něho spolehnout, víš, že Ti pomůže v těžkých chvílích, bude oporou atd....
Mít někoho jistého ve vztahu, ve smyslu toho, co bych nechtěla, je člověk, který se nesnaží a ten vztah nějakým způsobem jen využívá , resp. spíš zneužívá, a přesto víš, že mu to takhle vyhovuje, jen tak odejít nechce, nemá proč a snaží se jen jedna strana a ta druhá se jen veze....To je pro mě ta špatná "jistota",kdy cítíš, že se není proč snažit, "jistota" v ustrnutí na mrtvém bodě. Snad to je možné pochopit.

Upravil(a) Račice dračice (25. 9. 2007 11:49)

18.12.2009 přišel na svět náš Ondrášek dudlik hjarta

"Chcete-li být šťastny s mužem, musíte mít pro něho spoustu pochopení a trošku lásky,
  chcete-li být šťastni s ženou, musíte ji zahrnout spoustou lásky a vůbec se nesnažit
  o pochopení"   MAUROIS

Není tady

#53 25. 9. 2007 11:58

Feuria
♥♥♥♥♥♥♥

Račice - opravdu to máme dost podobné - dokonce věk a délka trvání vztahu sedí smile

Život je boj, tak se tady klidně pozabíjejte a já bych zdovolením prošla....

Není tady

#54 25. 9. 2007 12:09

Račice dračice
♥♥♥♥♥♥-

Feuria napsal(a):

Račice - opravdu to máme dost podobné - dokonce věk a délka trvání vztahu sedí smile

No už jsem se taky chtěla na tohle kdysi zeptat, myslím tím věk a jak jsi dlouho s přítelem...tak teď už to vím a něco jsem četla o hodech, takže ani zeměpisně nebudeme žít od sebe až tak daleko:D ( a jak si četla už dříve, po pugetu od ženáče na svátek,přišlo zas po delší době pozvání...) jsem ráda, že i to odmítání máme stejně.....tummenupp
(jen ten rozvod, odlišně ode mě, jsem Ti fakt nezáviděla....)Ale soudím, že máš už taky klid v dušičce a jasno v hlavičce...tak Ti to moc přeji, pokud to tak je....par

"Chcete-li být šťastny s mužem, musíte mít pro něho spoustu pochopení a trošku lásky,
  chcete-li být šťastni s ženou, musíte ji zahrnout spoustou lásky a vůbec se nesnažit
  o pochopení"   MAUROIS

Není tady

#55 25. 9. 2007 12:32

Feuria
♥♥♥♥♥♥♥

Není tady

#56 25. 9. 2007 12:32

Blackie
Host

Hmm, mne jak to tu procitam porad neda jedna vec - kdo muze o druhem rict, ze ho ma jisteho ? Jak to pozna ? Ex si to myslela o mne, a docela dlouho, dokonce se tim chlubila kamaradkam a jak se pak nestacila divit.....
Myslim si, ze ve vyrovnanem vztahu by se clovek naopak mel snazit, aby mu nikdy na mysl tahle vec neprisla, protoze to je podle mne zacatek konce. Nekde jsem cetl zajimavou vetu - kdyz si jeden nebo druhy ve vztahu uvedomi, ze zacinaji byt dominantnejsi, meli by hodne pribrzdit, aby ten vztah zustal v rovnovaze.

Upravil(a) Blackie (25. 9. 2007 12:38)

#57 25. 9. 2007 12:39

Feuria
♥♥♥♥♥♥♥

Jo - to si taky myslím - že jistá je jen smrt. Na víc..... já to beru spíš tak, že si přestaneme vážit na nás závislého partnera - tedy alespoň tak nějak to mám já ! Byla bych ráda měla jistotu v příteli ... né, že né.

Není tady

#58 25. 9. 2007 12:51

Selima
♥♥♥♥♥♥♥

Oxi napsal(a):

zuzzik22 ... hodny, starostlivy, chce v zivote to, co by si chcela aj ty ... ale nieco ti tam chyba, ze? Mas ho rada, ale niesi zamilovana ...
Tak si zober, ze prave koli tomu, ze je hodny a blablabla s nim zostanes (lenze laska nieje Coperfield, nepricarujes si ju tam kde nieje) ... a o par rokov stretnes niekoho, do koho sa zamilujes a kto bude tiez hodny, starostlivy, blablabla. Co potom? Vykasles sa na toho prveho? ktory ta miluje a robil pre teba vsetko? Alebo sa vzdas toho noveho a mozno praveho vztahu len koli tomu ze si zostala s niekym koli tomu, ze je hodny?
Nikdy by som nemohol mat vztah s niekym, kto je sice super, ale niesom do neho zamilovany. Ako citam tu na babinete vela z vas ide do vztahu hlavou a nie srdcom. A potom ze preco je malo lasky ...

Oxi, ja celý život do toho hcodím LEN srdocm(a na 100% dumbom grater ), a som momentálne sama - a musím dodať, že šťastne sama. Už ani neviem, či nejaký "normálny"vzťah chcem. Niekedy možno nezaškodí trochu "hlavy".

Vesmír vám nie je nič dlžný, ak nie ste spokojný so svojím životom, zmeňte ho. Arpád Soltész, slovenský novinár, čo práve odchádza natrvalo z vlasti, o svojom rozhodnutí.
Brita

Není tady

#59 25. 9. 2007 12:56

Modroočka
♥♥♥♥♥♥♥

Tak, tak, vždycky jsem do toho šla srdcem a jak to dopadlo? Dostala jsem "na hubu", pokaždé.

Dokud dýchám, žiju....aspoň to tak zatím vypadá

Není tady

#60 25. 9. 2007 12:59

Natynka
♥♥♥♥♥♥-

Podle názvu tématu znamená hodní jsou ti praví ....  a my je nechcem....
A co takhle popřemýšlet, jakýže by ten pravý měl být .... srovnat si v hlavě priority a tak ... a pak se sama sebe zeptat, jestli by takový muž vlastně chtěl ženu jako jsem já? proč nás chtějí stále a pořád ti "nepraví" a ti praví míjejí ? a co změnit sama na sobě tak, abych potkala toho pravého ....abych si ho přitáhla tak, že už nebude pro něho žádná jiná.....
některé vlastnosti vidí u druhého jen ten, kdo je sám má ....

Popřej mi pane, abych v boji, který jde životem, měla odvahu riskovat a udeřit.
A mám - li zvítězit, dej, ať je to po právu.
A mám - li prohrát, dej, abych dovedla stát u cesty a pozdravit vítěze, až půjde kolem.

Není tady

#61 25. 9. 2007 13:12

Račice dračice
♥♥♥♥♥♥-

Blackie napsal(a):

Hmm, mne jak to tu procitam porad neda jedna vec - kdo muze o druhem rict, ze ho ma jisteho ? Jak to pozna ? Ex si to myslela o mne, a docela dlouho, dokonce se tim chlubila kamaradkam a jak se pak nestacila divit.....
Myslim si, ze ve vyrovnanem vztahu by se clovek naopak mel snazit, aby mu nikdy na mysl tahle vec neprisla, protoze to je podle mne zacatek konce. Nekde jsem cetl zajimavou vetu - kdyz si jeden nebo druhy ve vztahu uvedomi, ze zacinaji byt dominantnejsi, meli by hodne pribrzdit, aby ten vztah zustal v rovnovaze.

No já třeba psala o té "špatné jistotě" z pohledu ve vztahu právě té jisté, za jakýchkoliv okolností (přítel byl holkař, gambler). Záchvěvy jsem cítila už od začátku, ale byla jsem v dost nevyzrálých letech, partner byl o pár roků starší. No nesnažil se, a já dělala naopak co mohla. Pro vztah, pro něj, ne pro sebe. Nevím, co by se muselo stát, aby začal cítit ve mě nějakou nejistotu, aby se snažil, měl chuť něco měnit, když jsem mu všechno dovolila, tolerovala (nejsem na to hrdá!), a přesto s ním stále zůstavala.(to je ta špatná jistota, kterou ve mě měl) .
Pak taky přetekl pohár, a bývalý se divil......Ale to nemění nic na tom, že mě měl jistou po x let. V té době byl rozhodně dominantnější a vztah byl nevyrovnaný. Jenže si mě nevážil, tím pádem o to víc neměl proč nic měnit. Zneužíval toho, využíval mě (protože jsem to dovolila).Chyba byla v obou. V mém nesebevědomí a neznalosti vlastní hodnoty a on tohle přitom jen odrážel a tím víc se ke mě tak choval.Až jsem k tomu došla,že je především problém ve mě, a to proč se trápím,změnila jsem se v přístupu. On se se mnou ale neměnil, jen zkoušel všemožně situaci zachránit - zejména pouze slovy, no a já konečně došla, co mi mělo dojít od počátku, a to,že prostě je čas odejít....

Upravil(a) Račice dračice (25. 9. 2007 13:15)

o pochopení"   MAUROIS

Není tady

#62 25. 9. 2007 13:23

Oxi
♥♥♥♥♥♥♥

Selima napsal(a):

Oxi napsal(a):

vela z vas ide do vztahu hlavou a nie srdcom

Oxi, ja celý život do toho hcodím LEN srdocm(a na 100% dumbom grater ), a som momentálne sama - a musím dodať, že šťastne sama. Už ani neviem, či nejaký "normálny"vzťah chcem. Niekedy možno nezaškodí trochu "hlavy".

Vidis tam niekde napisane vsetky? dumbombig_smile
Ja niesom stastne sam, ale smutne sam. Ale neviem ci uz vobec nejaky vztah chcem ... Uz nemam chut ani hladat, ani nejake oslovovat ani nic podobne ...

http://www.kolobok.us/smiles/artists/snoozer/koo-koo.gif ... There is only 10 types of people. Those who understand binary and those who don't.  ... http://www.xko.sk/emoticons/bbq.gif

Není tady

#63 25. 9. 2007 13:37

Feuria
♥♥♥♥♥♥♥

Natynka napsal(a):

A co takhle popřemýšlet, jakýže by ten pravý měl být .... srovnat si v hlavě priority a tak ... a pak se sama sebe zeptat, jestli by takový muž vlastně chtěl ženu jako jsem já? proč nás chtějí stále a pořád ti "nepraví" a ti praví míjejí ? a co změnit sama na sobě tak, abych potkala toho pravého ....abych si ho přitáhla tak, že už nebude pro něho žádná jiná.....

Pravý muž by hlavně neměl být levej big_smile offtopic lol

Není tady

#64 25. 9. 2007 13:40

Feuria
♥♥♥♥♥♥♥

Račice dračice - Tak i tohle máme stejné styrka až na to, že ten můj ex byl spíše milovníkem lihového moku a holek....ale ten popis o průběhu vztahu sedí jako přes kopírák!

Upravil(a) Feuria (25. 9. 2007 13:41)

Není tady

#65 25. 9. 2007 13:58

Račice dračice
♥♥♥♥♥♥-

Feuria napsal(a):

Račice dračice - Tak i tohle máme stejné styrka až na to, že ten můj ex byl spíše milovníkem lihového moku a holek....ale ten popis o průběhu vztahu sedí jako přes kopírák!

...vidíš a já myslela prvně, že máme společný jen příběh se ženáčem a stále více zírám......smile

o pochopení"   MAUROIS

Není tady

#66 25. 9. 2007 13:58

Natynka
♥♥♥♥♥♥-

Feuria napsal(a):

Natynka napsal(a):

Pravý muž by hlavně neměl být levej big_smile offtopic lol

A Fe, co kdyby ho měl trošku zahnutýho doleva ??  holky tu přece psaly, že je to docela dobrý .... smile)))

A mám - li prohrát, dej, abych dovedla stát u cesty a pozdravit vítěze, až půjde kolem.

Není tady

#67 25. 9. 2007 14:01

Feuria
♥♥♥♥♥♥♥

Jo Račice a jak to ten Tvůj - to žes mu dala vale řešil ? Také nakonec vykřikoval, že to byl on, kdo se tě zbavil ? Ten můj si k tomu ještě napích společnou známou (hrozně jednoduchou) a hned si udělali plánované dítě.... asi 14 dní, co jsem si odvezla kufry! Na první plánovaný pokus smile ....

Není tady

#68 25. 9. 2007 14:02

Feuria
♥♥♥♥♥♥♥

Ty jo Naty - měla jsem do leva, do prava na horu i dolů big_smile - teď mám zlatej střed a jsem spokojená - u mě je tedy ten pravý asi někde u prostřed big_smile

Není tady

#69 25. 9. 2007 14:04

Natynka
♥♥♥♥♥♥-

Feuria napsal(a):

Ty jo Naty - měla jsem do leva, do prava na horu i dolů big_smile - teď mám zlatej střed a jsem spokojená - u mě je tedy ten pravý asi někde u prostřed big_smile

to je jak gymnastika smile ......
hlavně že se trefí do prostřed, že ? stolt

Není tady

#70 25. 9. 2007 14:36

Račice dračice
♥♥♥♥♥♥-

Feuria napsal(a):

Jo Račice a jak to ten Tvůj - to žes mu dala vale řešil ? Také nakonec vykřikoval, že to byl on, kdo se tě zbavil ? Ten můj si k tomu ještě napích společnou známou (hrozně jednoduchou) a hned si udělali plánované dítě.... asi 14 dní, co jsem si odvezla kufry! Na první plánovaný pokus smile ....

Ne, tak to se lišíme....prosil, skuhral nad životem, brečel mi,jak na něho všichni *erou, a teď i já ho opouštím, 3/4 roku mi chodil k baráku smutnit, nosil kytky na svátky, výročí , začal hodně chlastat, prostě najednou z něho byla kupa neštěstí a slaboštví, a mě to vlastně hodně moc pomohlo se od něj díky tomuhle odpoutat. Přestala jsem si ho úplně vážit.  O jeho gamblerství ani nemluvě, došlo to až tak daleko, že přestal chodit do práce, přišel o ni, jednu dobu neměl kam jít,tak se potuloval po kamarádech, spal v autě, protože ho i matka vyhodila z domu. Od té doby jsem ho neviděla a je to nějakých 8 let. Jednou jsem slyšela, že ho někdo potkal a prý strašně zpustnul a zpoustevničil.....a takový to byl playboy, který klátil co kde mohl, ale i tak byl hodně introvertní, spíš ženské přitahoval vzhledem, něco z něho sexuálně vyzařovalo a nešlo tomu v těch nevyzrálých letech odolat, bohužel i na dlouhou dobu mě.........vlastně mi ho je líto, ale život je takovej. tak aspoň jedna odlišnost....
...kdysi mi tu lvice zmínila, že asi trpím nějakým mateřským komplexem...no dnes už ne, ale u tohodle to bych pak podepsala.....si dnes říkám, že já z toho introvertního slabocha, v době našeho spolužití, toho sebevědomějšího playboye možná tak trochu udělala. Vždy ochotná vyslechnout, pofoukat bolístky, nevidět to zlé, odpustit, nechat si na*rávat na hlavu....a on se pak mohl čepýřit jinde, protože mě doma měl jistou. ...tož tak nějak, uaaaa, děsná zkušenost, radši už na ni ani nemyslet:usch:

Upravil(a) Račice dračice (25. 9. 2007 14:45)

o pochopení"   MAUROIS

Není tady

#71 25. 9. 2007 14:51

Selima
♥♥♥♥♥♥♥

No práve, ja si myslím, že najťažšie je trafiť do toho stredu wink - ale zasa, keď sa zadarí.... tummenupp
Môj bývalý bol ex-sukničkár(aspoň som o tom bola presvedčená), ale netrúfla by som si ho úplne zatracovať: on bol fakt tak nejako uprostred medzi hodným, ale nudným, a príťažlivým diablom... To, že sa vzťah potom začal vyvíjať hrorším smerom a s.ať, je iná pieseň...
Hodný nemusí znamenať nudný, ale určite by to nemalo znamenať nevyhranený, nerozhodný či taký, ktorý nevie, čo chce - s tým už som si tiež vytrpela svoje. Bol dosť "hodný", ale bohužiaľ na moje konto zistil čo chce - alebo aspoň čo nechce... Ďakujem, neprosím.

Brita

Není tady

#72 25. 9. 2007 15:56

Modroočka
♥♥♥♥♥♥♥

Oxi napsal(a):

Ja niesom stastne sam, ale smutne sam. Ale neviem ci uz vobec nejaky vztah chcem ... Uz nemam chut ani hladat, ani nejake oslovovat ani nic podobne ...

Tak to jsi, Oxi, přesně vystihl moje pocity. Po tom, co jsem teď naposledy narazila, když jsem do něčeho šla srdcem, už budu raději sama. Nerada, nechtěně, ale nebude to bolet tolik, jako když moje srdce dostane zase nakládačku.

Upravil(a) Modroočka (25. 9. 2007 15:58)

Dokud dýchám, žiju....aspoň to tak zatím vypadá

Není tady

#73 25. 9. 2007 17:11

Hanka1
♥♥♥----
Místo: Brno

Mám to podobně, ale kdo říká, že ten osamělý život bude trvat věčně?
Je Ti tuším kolem 30ti jako mně. A kde je psáno, že člověk musí to své Štěstí najít teď?
Třeba to máš napsáno až v kapitole V. a Ty zatím prožíváš kapitolu III. Možná je to kapitola Zoufalství. Za ní ale následuje kapitola Znovunalezení optimistického náhledu na svět a za ní... hjarta

Každej ten osud prostě máme napsanej nějak jinak a je jenom na nás, jak se s tím vyrovnáme. Politovat se člověk může, ale jenom chviličku, aneb "Můžeš upadnout, ale nesmíš zůstat  dlouho ležet, protože pak už se člověku nechce moc vstávat". stolt

Právě teď si můžeš vybrat, jestli budeš fňukat a litovat se a útočit na všechny ženský v okolí a nebo jestli začneš pracovat sám na sobě, aby jsi se konečně mohl dostat na kapitolu IV. dumbom
A nevymlouvej se na okolnosti. Změna je možná vždycky, stačí mít dost odvahy, vnitřní sílu a chtít styrka
Ale je pravda, že jednodušší je nadávat na všechny ženský a házet je všechny do jednoho pytle.  dumbom

Není tady

#74 25. 9. 2007 17:41

kalupinka
♥♥♥♥♥♥-

No-La, ber to tak, že sis zasloužila potkat někoho, kdo je prima a s kým Ti je tak fajn. Slovo "Táhne to s oběma či hraje to na obě strany" tady myslím není na místě. On Ti poctivě řekl, jak to je. Nikde není psáno, že se lidi po devítileté známosti nerozejdou kvůli někomu, kdo třeba i má dvě děti, ale je s ním pohoda. Nejsi horší než ona. Ona ho jen potkala dřív, ale to přece nic neznamená. Nech tomu volný průběh, netlač ho nikam, ale dej pozor, aby ses nezamilovala příliš. Že ses rozešla s tím pánem předtím, je jen dobře. Proboha, rozumná můžeš být vždycky! Ano, je dobré mít muže a být zabezpečená. Kde bereš jistotu, že by to časem nekrachlo? Jsem zastáncem toho, že vztah by měl jiskřit, že by měl být člověk zamilovanej. S tím rizikem, že si nabije nos...Protože pokud Ti je proti srsti být s někým, kdo Tě přes svoje klady prostě nesedne, je to v pořádku. Nic se nedá nutit. Ani když člověku není sedmnáct. Někdo potká hezky pozdě. Moc Ti držím palce. Není asi lehké být sama s neodrostlými dětmi. Takže závěr: buď ráda, že jsi ho poznala a že jste se dali dohromady. Jistě jsi víc, než jen zpestření jednoho večera v týdnu. Užij si to, ať to dopadne jakkoli. Je na něm, jak se rozhodne. Ovlivníš to jedině tím, že budeš přirozená, svá, nebudeš si na nic hrát, prostě asi taková, jakou Tě teď vidí on a proč Tě, docela určitě, má rád...

Není tady

#75 25. 9. 2007 19:29

Majja
♥♥♥♥♥--

Myslím, že už i samotný označení "ten pravý" je takový ... svazující. Nikdo není dokonalej a v každý životní etapě nám prostě může bejt fajn s někým jiným. Tím vůbec nechci říct, že nemůže bejt člověk šťastnej s jedním partnerem celej život, spíš pro ty, co třeba jako já zrovna nikoho takovýho nemají ... tak si nelámat hlavu tím, jestli ten kdo přichází je zrovna princ/princezna na bílým koni. Možná jo, možná ne, jistý nebude stejně nikdy nic.

"There are no limits, you are only limited by however far you want to be limited." - Chuck Schuldiner

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí