29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Dobrý den,
možná to někomu přijde jako stupidní otázka, ale přemýšlím nad tím a je to pro mě docela podstatné. Chci do konce září podat výpověď v zaměstnání a předpokládám 2 měsíční výpovědní lhůtu. Tyto dva měsíce by se mi hodily, jelikož bych měla ještě čas si najít novou práci (to už dělám i teď) a nemusela v nejhorším případě na pracovní úřad. Může zaměstnavatel výpovědní lhůtu zkrátit sám od sebe? Nemyslím na moji žádost, jen tak, že třeba s mou výpovědí nebudou souhlasit, nebo řeknou tak jdi, ale hned?
Předem děkuji za odpověď
Není tady
Aoj agi - zaměstnavatel si přěčteTvoji výpověď a má dvě možnosti -buď ji přijme a pak Tě čeká výpovědní lhuta myslím 3 měsíce anebo - si Tě zavolá a navrhne Ti dohodu. Pak už záleží pouze na tobě zda na dohodu přistoupíš nebo ne.
Jednou se mně stalo, že jsem podala výpověď a zaměstnavatel mně oznámil že mi dává výpověď též, že už mi ji poslal (neposlal). Ale chtěla jsem pryč tak i tak tak jsem to neřešila. A bylo to dávno, v roce 1992.
Není tady
vypovedni lhuta jsou dva mesice, pokud se se zamestnavatelem nedohodnete na necem jinem. vypoved/dohoda musi byt pisemne, mela by obsahovat datum vzniku pomeru, vase nacionale a predevsim datum, ke kteremu pomer konci.
Není tady
Děkuji Vám za info, já si osobně myslím, že se asi nebudeme mít na čem dohodnout, takže budu mít dva měsíce. Ale nevadí, alespoň mám čas najít nové místo.
Není tady