Oznámení

6. prosince : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

6. prosince : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, když vás tlačí čas i finance!

6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog

#26 9. 11. 2007 10:40

Irenka21
♥♥♥♥♥♥-

Re: Odreagování od práce

TaK jsem zase po dlouhé době tady, spíš jsem chtěla jít na kuchyňku kvůli receptům na neděli, už jsem si v novém zaměstnání zvykla, rozdělila práci, vše se uklidnilo a já spíš jenom kontroluji, měla jsem tu už první kontroly a žádné závady v ničem nenašly, pomalu inovuji směrnice k fungování firmy a vychytávám mouchy a mušky, někdy je mi až líto, že člověk je v té krásné kanceláři někdy takový zapomenutý, tak chodím po pracovišti a zkoumám, co by se dalo vylepšit, kontroluji rozpočet a jezdím na různá školení, abych po profesní stránce nezaostávala, doma se zaběhla nová uklizečka a je všechno nějak klidnější, od práce se odreagovávám nyní někdy domácími pracemi, začala jsem chodit na masáže a kosmetiku a vše se fakt jeví docela nerůžověle, všechny poradkyně zdraví Irča.

Naděje je vždy, ale ve stresu ji někdy nevidíme.

Není tady

#27 9. 11. 2007 14:23

Klubko
♥♥♥♥♥♥♥

Tak to jsem ráda, že nejsem sama "králiček duracell", občas mám pocit, že nemůžu všechno stihnout. A to nemám ty děti...
Každé ráno vstávat v 6:40, ven se psem, v 7:00 do auta, v půl osmé v práci,tak do půlpáté,když je vše o.k. Někdy do šesti. Pak do auta domů. Vyvenčit psa, to je asi 18:30, no a pak dle toho co je za "úkol", vyprat, vyžehli, nakoupit, uvařit. Učit do školy, nebo anj, tak 3x do týdne k našim, vybrat tátovi prádlo na praní, naházet do pračky, pověsit, pomoci mu s mamkou. Svůj život začínám žít až po 20,00 hodině, kino, spinning, běh, kámošky,kafe. Spát chodím asi tak v jedenáct půl dvanácté. Víkendy trávím buď aktivně se psem, sportem,nyní při špatném počasí spíše knihou,ale většinou doháním co nestihnu přes víkend.  A v létě a na jaře, na chalupě pomáhám na zahradě u babičky, rýt, okopávat, sázet, česat, stříhat,plet, zavařovat, trhat atd. Paradoxně mě ta zahrada docela nabíjí, i když jsem pak fyzicky strhaná.
Minulý týden se mi zrušila jedna akce, a byla jsem nejprvě naštvaná (přeci jen jsem měla naplánováno dle rozvrhu:))), ale pak to byl nejůžasnější víkend po dlouhé době. Druhá polovička jela pryč, úúúžasný, pes pryč a já jsem si sedla do křesla a konečně dočetla tu detektivku v angličtině, podívala se na DVD (Kusturica "Černá kočka, bílý kocour") a šla si po obědě na hodku lehnout!!!! Neuvěřitelné.

"Osud zkouší nejvíce ty, které má nejvíce rád, aby z nich něco bylo."

Není tady

#28 9. 11. 2007 17:46

Bety
♥♥♥♥♥♥♥

To bude tím, že začínáš v práci v půl osmé. Myslím že to všechno jsou běžné činnosti v každé domácnosti, co píšeš, neznám žádnou která by to tak neměla.  Mám to taky tak, akorát že v práci začínám v 6, takže vstávám v 5. Tím získám ty cca 2 hodinky odpoledne.

Strach je malá smrt...

Není tady

#29 9. 11. 2007 18:18

Klubko
♥♥♥♥♥♥♥

Bety napsal(a):

To bude tím, že začínáš v práci v půl osmé. Myslím že to všechno jsou běžné činnosti v každé domácnosti, co píšeš, neznám žádnou která by to tak neměla.  Mám to taky tak, akorát že v práci začínám v 6, takže vstávám v 5. Tím získám ty cca 2 hodinky odpoledne.

No já ráno chodím se psem a jezdím z Pce do Hk do práce, takže ještě vstávat o hoďku dříve  v 4:40, tak to bych asi už nespala vůbec...usch Někdy jsem v kolbenu už v sedm,ale stejně dříve jak v pět (to je ten nejlepší možný čas) se domů nedostanu. Teď je 18:15, a dorazila jsem....

"Osud zkouší nejvíce ty, které má nejvíce rád, aby z nich něco bylo."

Není tady

#30 11. 11. 2007 13:43

Selima
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: už Bratislava

Irenka21 napsal(a):

Zajímalo by mne , jak to děláte. Kdo sem chodí již déle, ví, že jsem nedávno měnila práci, mám pod sebou mnoho lidí, řeším nejen dlouhodobé plány a propočty, ale i běžné problémy, které spadají do mé kompetence nebo jsou tak závažné, že o nich nemohou bez mého rozhodnutí rozhodnout mí náměstci a administrativa. Vstávám ráno o půl šesté nebo v pět, na sedum chodím do práce, domů přicházím kolem páté, šesté, když přijdu dřív, mám další pracovní setkání večer, to se vykoupu a převleču a přijdu ještě déle. Někdy se cítím duševně, jako kdyby mne vysáli upíři, ve volném čase se snažím alespoň částečně zajímat o syny, jsou to sice studenti, ale také potřebují oporu. Někdy piji kávu nebo jiné preparáty na zvýšení výkonnosti, ale chtěla bych se nějak uvolnit, vyčistit hlavu, nemáte někdo s tím zkušenosti? Roli hraje i čas, když přijdu večer domů, nechce se mi zase někam chodit.

Mne pomáha vyčistiť hlavu orientálny tanec a vychádzky so psom, ale aj na to si treba urobiť čas... a tu ti nepomôžem. Mne by vyhovovalo, keby deň mal 48 hodín, ale pochybujem, že to niekde schvália.

Vesmír vám nie je nič dlžný, ak nie ste spokojný so svojím životom, zmeňte ho. Arpád Soltész, slovenský novinár, čo práve odchádza natrvalo z vlasti, o svojom rozhodnutí.
Brita

Není tady

#31 11. 11. 2007 13:56

Selima
♥♥♥♥♥♥♥

Možno je to hlavne vec nastavenia a organizácie... Každá máme inú výdrž a iné veci, ktoré nás dobíjajú. Základ ale je stanoviť si ideál, ku ktorému s achcem priblížiť a potom hľadať cesty. Dočasne sa dá zvládnuť aj nápor, ale ide o to, aby nebolo "dočasné" ako sovietska okupácia.

Vesmír vám nie je nič dlžný, ak nie ste spokojný so svojím životom, zmeňte ho. Arpád Soltész, slovenský novinár, čo práve odchádza natrvalo z vlasti, o svojom rozhodnutí.
Brita

Není tady

#32 11. 11. 2007 21:03

Heluška
♥♥♥♥♥♥-

Když už mám všeho nad hlavu, jdu ke kámošce, z plna hrdla se vykecám, a podle okolností to nějak vyčistíme. Někdy baňky, čištěním čaker, nebo aktivuje nějaké energie, aby se bloky a negace uvolnily. Taky někdy vezmu pastelky , obyč. tužku a zadám téma-čištění (toho, co mě momentálně trápí) a pak jezdím pisátkem po papíře tak dlouho, dokud se nezačnou tvořit oblé,později kulaté tvary. Občas proškrábu i více papírů.
Ovšem to co ty zvládáš, je i pro koně hodně. godlike

Není tady

#33 12. 11. 2007 20:22

Tiresias
♥♥-----

Selima napsal(a):

Mne by vyhovovalo, keby deň mal 48 hodín, ale pochybujem, že to niekde schvália.

48 hodín by asi bolo moc, ale takých 6 by som bral. smile
Generál hovorí vojakom: "Vojaci, deň má 24 hodín ! Ak k tomu pridáte ešte aj noc, musíte to stihnúť !"
Generáli to niekedy majú ľahšie.

Není tady

#34 12. 11. 2007 20:59

HB
♥♥♥♥♥--

Selima napsal(a):

Možno je to hlavne vec nastavenia a organizácie... Každá máme inú výdrž a iné veci, ktoré nás dobíjajú. Základ ale je stanoviť si ideál, ku ktorému s achcem priblížiť a potom hľadať cesty. Dočasne sa dá zvládnuť aj nápor, ale ide o to, aby nebolo "dočasné" ako sovietska okupácia.

no prave...a on se ten stres nejak protahuje donekonecna...porad si rima, az dodelam tohle, tak to bude lepsi, az dodelam tamhleto...a ono porad nic...va
ale dneska jsem si po dlouhe dobe sla zacvicit..proste jsem si na to ten cas udelala a hned mi je mnohem lip..big_smile

The worse is yet to come...
http://2.bp.blogspot.com/_G1vFx7mb8XA/SJ9omrz2tZI/AAAAAAAAAPI/ZOvV2pRwP4E/S187/support+Israel.jpg

Není tady

#35 12. 11. 2007 21:09

Selima
♥♥♥♥♥♥♥

stolt Mňa tanec udržiava pokope fyzicky, ale aj psychicky. A keď sa tam nedostanem, hneď to silne pocítim.

Brita

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí