Oznámení

14. února : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

14. února : Kyjevské smažené fazole. I bez masa se dá připravit skvělý oběd!

14. února : Menopauza mění vzhled ženy. Na co všechno má vliv kolísající hladina hormonů

#26 8. 10. 2007 13:06

Oxi
♥♥♥♥♥♥♥
Registrovaný: 14. 2. 2006
Příspěvky: 14365

Re: Labrador do bytu

mag napsal(a):

Oxi, máme úplně stejný obojek i vodítko, jenom o fous větší big_smilebig_smile

O aky velky fous? big_smile


http://www.kolobok.us/smiles/artists/snoozer/koo-koo.gif ... There is only 10 types of people. Those who understand binary and those who don't.  ... http://www.xko.sk/emoticons/bbq.gif

Není tady

 

#27 8. 10. 2007 13:26

mag
♥♥♥♥♥♥♥
Registrovaný: 2. 12. 2006
Příspěvky: 7438

Re: Labrador do bytu

Oxi napsal(a):

mag napsal(a):

Oxi, máme úplně stejný obojek i vodítko, jenom o fous větší big_smilebig_smile

O aky velky fous? big_smile

Velký big_smile Naše labradorka má lehce přes 30 Kg

Není tady

 

#28 8. 10. 2007 13:38

Oxi
♥♥♥♥♥♥♥
Registrovaný: 14. 2. 2006
Příspěvky: 14365

Re: Labrador do bytu

Tak to je fakt velky fous big_smile Ellie ma 2,4kg big_smile


http://www.kolobok.us/smiles/artists/snoozer/koo-koo.gif ... There is only 10 types of people. Those who understand binary and those who don't.  ... http://www.xko.sk/emoticons/bbq.gif

Není tady

 

#29 10. 10. 2007 22:51

libunda
♥♥♥♥♥--
Místo: Znojemsko
Registrovaný: 1. 2. 2006
Příspěvky: 799
Web

Re: Labrador do bytu

Wiki napsal(a):

Ahoj,potřebuju poradit nebo znát vᚠnázor.Uvažujeme o koupi labradora do našeho třípokojového bytu.Máme dvě děti 6 let a 1,5 roku.Vojtík,ten starší touží po pejskovi už několik let a malá Eliška se čehokoli živého,co není za plotem šíleně bojí.Už kvůli ní bych brala psa,aby se přestala bát.
Váhám,jestli takový pes není do bytu příliš velký.Jednou jsme psa už měli (argentinskou dogu) a poté,co přišel Vojta na svět jsme ho darovali do dobrých rukou.S malým dítětem nebylo tolik času.I když to byl můj miláček,bohužel je pryč.
Uvažovali jsme o jorkšírovi,ale je tam dost velká péče o srst a jsou prý strašně uštěkaní,tak nevím.
Manžel se od tohoto rozhodnutí distancuje,protože veškerá péče o psa by ležela především na mě,jelikož on není přes týden doma.Prý by mu vadily všude přítomné chlupy,ale ty jsou z každého psa,pokud se nejedná o pudla nebo naháče.A opět péče o srst!!!
Mě se labrador strašně líbí a asi bych překousla i ty chlupy.Vysávám každý den,protože naši andílci nadělají po bytě spoustu nepořádku.Tak si myslím,že jednoho bordeláře navíc,bych ještě zvládla.
Já i manžel máme rádi velké rasy a tento pes by vyhovoval tím,že je výborný k dětem,dobrý společník,moc neštěká...
Prosím o vaše rady a názory,díky.

Asi mě nebudeš mít ráda, ale napíšu ti svůj názor.

1.)Vojtík touží po pejskovi, to chápu, ale on se o tak velkého psa nebude moci postarat. Pokud jsem správně pochopila, že to bude "jeho" pejsek.
2.)Docela mě zarazil tvůj (váš) přístup k argentiské doze. Pořídit si psa znaméná zodpovědnost. Plánuji tedy dopředu nějakých 15let. A zaskočí mě narození dítěte, následkem čehož je předání psa do "dobrých rukou" ?!??. Nevím, ale pokud jste předpokládali v čas.horizontu těch cca 15ti let zakládat rodinu, tak jste se s pořízením pejska unáhlili.
3.) Moc neštěká - není pravidlem u této rasy, bude-li to štěně, bude vyvádět zlobit, ničit, loužičkovat, štěkat, línat atd tad.

Neznám tě(vás),   reaguji JEN na tvůj dotaz(na těch pár řádků), nemyslím, že jsi špatná a nezodpovědná. Předcházím reakci....Chtěla bych tě požádat, abys doopravdy zvážila na "co" se uvážete a vzali v potaz zda jeho existenci u Vás nemůže nic ohrozit (např.další dítě, atd)

Já vím,že to zní hrozně,když jsme dávali psa pryč,ale dostala jsem od manžela nůž na krk.Dokud jsme byli sami bylo to v poho,ale jak se narodil Vojta,opravdu to nešlo.Ležela na mě celá domácnost + péče o malé mimino.Pro Bodyho (nᚠpejsek) jsem byla paničkou já a manžel o něj časem ztrácel zájem.Viděl se v malém a o psa přestal jevit zájem.Dodnes nevím proč tak otočil.I když se Body choval k Vojtovi suprově,nemohla jsem ho vzít na procházku zároveň s kočárkem,protože to byl hrozný divoch.Měli jsme ho z útulku,tehdy mu bylo asi 10 měsíců(našli ho v lese uvázaného u stromu).O to to pro mě bylo horší,že musel zažít další zklamání.Žádný výcvik neměl,takže jakmile viděl jakéhokoliv psa či fenku,vrhl se za ním hlava nehlava.Nezvládla bych zároveň kočár a skoro 50 kg telátko.A mít ho na volno už vůbec ne!Jakmile viděl jiného psa nebo zajíce,cokoliv,mohla jsem ho nahánět i půl dne!!!Navíc časem začal dělat naschvály,že jsem ho nevzala s sebou na procházku.I když byl vyvenčený,než jsem se vrátila s malým domů,čekala nás loužička nebo hromádka.A to všechno dělal na truc.
Strašně jsem to tehdy obrečela a vyčítám si to do dnes,ale vím,že dneska se má dobře.Vzal si ho od nás jeden pán,který má fenku argentinské dogy a asi před třemi lety se jim narodilo 8 štěňátek.Tehdy byl Body pyšným tátou.
Stydím se za to,co jsme udělali a proto dnes zvažuju koupi dalšího pejska.Psi mám ráda,ale pravděpodobně budu na všechno zase sama.Vojta je sice už větší,ale s péčí o psa bude potřebovat pomoct.Manžel je věčně na cestách a Eliška je ještě malá.Další dítě neplánujeme,jak si podotknula.Jsem ráda za jakoukoli reakci,kladnou či zápo*n.
Můžete mě odsoudit,ale tehdy i dnes je  pro mě nejdůležitější rodina a chtěla bych do ní zapojit dalšího člena - psa.

Upravil(a) libunda (10. 10. 2007 22:52)


http://lilypie.com/pic/2009/10/17/gPXC.jpghttp://lbyf.lilypie.com/Lqvip2.png
http://lilypie.com/pic/2010/01/29/09Qt.jpghttp://lbyf.lilypie.com/aZ6tp1.png
http://lb2f.lilypie.com/TikiPic.php/yQpZ.jpghttp://lb2f.lilypie.com/yQpZp2.png1R 9,06/75,5

Není tady

 

#30 11. 10. 2007 8:42

Bety
♥♥♥♥♥♥♥
Registrovaný: 10. 1. 2006
Příspěvky: 9003

Re: Labrador do bytu

Libundo, já nemám nic proti psům v bytě, sama mám v bytě dva psy. Ale když se manžel distancuje a vadily by mu chlupy a už předem avizuje, že veškerá péče o psa by ležela na tobě, tak si to ještě rozmysli. Mᚠdvě malé děti, synek sám nezvládne veškerou péči o psa. Co udělᚠkdyž budeš nemocná ty nebo dítě - kdo bude venčit, kdo psa zaměstná - půjde s ním na vycházku? Nemůže pořád jenom ležet v bytě... Co udělᚠkdyž ty nebo dítě budete muset jít nebo jet někam na delší vyšetření?  Každá, jakákoliv situace, která tě odvede na delší čas z bytu, se náhle stane velklým problémem! A bude horko, nebo zima, mrznout, pršet, vichřice, pejsek se musí venčit - někdy mu to trvá - nemocné děti budou zatím samy v bytě? Od manžela to budeš mít pořád "na talíři" - kdykoliv ho požádᚠo jakoukoliv pomoc, tak řekně že sis neměla pořizovat psa...Je to závazek třeba na 15 let...


Strach je malá smrt...

Není tady

 

#31 11. 10. 2007 8:47

Bety
♥♥♥♥♥♥♥
Registrovaný: 10. 1. 2006
Příspěvky: 9003

Re: Labrador do bytu

Zkus si sama pro sebe, pokaždé když někam jdeš, říct: co by teď bylo s pejskem - vzala bych ho taky nebo by zůstal doma sám? Oblíkám sebe, dvě děti, beru kočár, jdu do obchodu (k lékaři, na návštěvu. na procházku, do knihovny....) - beru ho taky, kam ho přivážu, až přijdeme bude špinavý? Co udělám jako první - budu svlíkat děti nebo utírat psa? Při každé situaci, když něco děláš, si zkus představit, že kromě toho ještě pečuješ o psa v té samé chvíli...
Představ si že mᚠchřipku, je ti zle, mᚠteplotu, vypravuješ dítě do školy, druhé dítě doma zlobí a brečí, protože už to na něj taky leze, je ti zima a špatně - ale musíš několikrát denně venčit...
Synek chodí nebo brzo bude chodit do školy - přibydou úkoly...

Víš my to máme doma jednodušší, máme dvůr i zahradu tak můžeme vyvenčit tam, a jsme doma všichni dospělí, o péči se podělíme, ale přesto pes vyžaduje taky hodně pozornosti, on taky musí mít nějakou zábavu aby se zaměstnal...nechtěla bych se o ně starat jen já sama, obzvl᚝ když bych měla malé děti.

Upravil(a) Bety (11. 10. 2007 8:52)


Strach je malá smrt...

Není tady

 

#32 11. 10. 2007 8:51

Hani
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Olomouc
Registrovaný: 20. 6. 2006
Příspěvky: 3425
Web

Re: Labrador do bytu

Libundo, Bety má pravdu. Všechno, co napsala, musíš dopředu zvážit. Navíc mám za to (jestli ne, tak mě oprav), že nemᚠzkušenosti s výcvikem psů. Proč raděj neuvažuješ o malém poddajném pejskovi, kterého zvládneš, který tě nepřetáhne na vodítku, kterého můžeš vzít do náruče, kterého se nebudeš bát, když na tebe zavrčí atd.?


Nejušlechtilejší a nejhezčí věci na světě lze prožívat, poznávat, ale těžko se definují a popisují. (OSHO)

Není tady

 

#33 11. 10. 2007 8:53

Bety
♥♥♥♥♥♥♥
Registrovaný: 10. 1. 2006
Příspěvky: 9003

Re: Labrador do bytu

Ano a taky se v případě nejvyšší nouze může vyvenčit na psí záchodek a pohraješ si s ním v bytě, potřebuje méně prostoru...
a kdybys chtěla cvičit, můžete chodit na agility...to by možná i synka bavilo

Upravil(a) Bety (11. 10. 2007 8:54)


Strach je malá smrt...

Není tady

 

#34 11. 10. 2007 11:02

Ela..
♥♥♥♥♥♥-
Registrovaný: 9. 1. 2006
Příspěvky: 1393

Re: Labrador do bytu

S labradory zrovna nejlepší zkušenosti nemám, ale se zlatými retrívry ano, s jedním už dva roky sdílíme společnou panelákovou domácnost.
Každý pes, obzvláště temperamentní, potřebuje čas a prostor na vyběhání. Ten nᚠje mazel, miláček a o péči o něj se víceméně dělíme celá rodina, neumím si představit, že by vše bylo jen a jen na mně.
Narovinu říkám, kdyby tomu tak bylo, musela bych souhlasit se všemi, kdo tvrdí, že velký pes do paneláku není vhodný.
Já jsem naopak ráda, že ho máme, ikdyž chlupů je všude požehnaně a černé oblečení definitivně opustilo naše skříně (ostatně, život přeci nekončí s tím, že si na sebe nevezmu černý svetr, na kterém je každý světlý chlup vidět asi stejně jako monokl na oku).

K povaze - neštěká, nekouše, miluje děti a občas to doma vypadá takto:

http://foto.dama.cz/foto.php?f=79726

Není tady

 

#35 23. 10. 2007 16:08

Wiki
♥♥♥♥♥♥-
Registrovaný: 19. 5. 2006
Příspěvky: 3988

Re: Labrador do bytu

Elo, to je nádherný pes!! (promiň že ti nechválím též dítko - jsme na psí stránce...). Já si retrívra chci také pořídit. Stavíme dům, takže cca za rok začneme shánět. To je zlatý r. ?? Vypadá jako bílý - a to se mi velmi líbí. Nebo existuje nějaký bílý retrívr? Jak řešíte ty chlupy?? Vím co obnáší pes, děs a hrůza, ale ty chlupy mi nedají spát. Máme psy co nelínají, spíš se chlupy vyčesávají, ale přesto v kuchyni si neustále prohlížím ruce proti světlu a nosím je jako chirurg, abych zvládla uvařit bez chlupů (a to nejsem zvl᚝ přecitlivělá!).
Napiš mi prosím, jak se odchlupujete ( kromě toho že jste eliminovali tmavé barvy big_smile )

Libu - asi vážně zvaž menší plemeno (jorka, westíka, bišona atd..), aby ho syn zvládl i sám. Když se srst udržuje nakrátko, tak ho zvládne. A odpadá ti cvičák - což je u velkého plemena nutností (já chodila na cvičák i s malým psem - a panečku jak válí s "odložením" a "zůstaň" lol). Bety ti to popsala dramaticky, leč jsou i takové dny...sad a musíme s nimi počítat)

To jsem ráda, že se má Body fajn!!

Není tady

 

#36 23. 10. 2007 20:27

PetraP
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Jižní Čechy
Registrovaný: 18. 9. 2007
Příspěvky: 4763

Re: Labrador do bytu

Elo,to je úplně jako naše slečna big_smile

Wiki, jediná obrana proti chlupům je luxovat luxovat a luxovat.  a na oblečení platí takové ty gumové lepící válečky. Ale nakonec tě to věčné odchlupování přestane bavit a pár chlupů navíc už úplně v klidu přehlédneš

Při línání se osvědčil speciální hřeben, který poměrně šetrným způsobem jakoby vyřezává tu spodní srst, takže se dají ty chlupy po bytě poměrně eliminovat. Jinak mám zkušenost, že normálním hřebenem na psi ty chlupy proklouznou a nevyčešeš je.

jinak jako společník je úplně skvělá. Máme jí oficiálně na zahradě, ale nejvíc času tráví se mnou v bytě a "povídáme" si lol

a samozřejmě dostává vánoční dárky. Sama si je i rozbaluje lol


http://alterna-tickers.com/tickers/generated_tickers/l/lf3dz62ty.png

http://alterna-tickers.com/tickers/generated_tickers/r/rhmcv1xd8.png

Není tady

 

#37 24. 10. 2007 10:56

qwassa
♥♥♥----
Registrovaný: 16. 4. 2007
Příspěvky: 125

Re: Labrador do bytu

Ahoj, pro původní tazatelku - radši to ještě chvíli vydrž, to chtění labradora do paneláku :-)) Dej si tak 2 roky. Když to chtění bude pořád intenzivní, tak si ho pořiď. Já jsem si pořídila labradora do paneláku, ke 4 letému synkovi. Čekala jsem milého společníka a všechny takový ty řeči, co se o tom plemeni píšou. Mám tvrdohlavou 50-ti kilovou hyperaktivní obludu, která skutečně miluje úplně každýho, což úplně každýmu dá úplně kdykoliv najevo skákáním, olizováním, okousáváním, taháním. Je to pes - nějak lehce nadřazenej všemu kolem, výcvik jsem po 3 letech vzdala. Nepište mi prosím, že jsem ho špatně vychovala - skutečně se nikdy vychovat NENECHAL. Okousal doma vše. Vyhrabal díru do zdi. Teď už jsme přestěhovaný i s miláčkem v domě se zahradou, je to lepší, přesadil i jedovatý keře. Pelichá hodně. Procházka, aby byl pes spokojen, musela začít v 8:00 ráno a skončit v 16:00 odpoledne a muselo se jít vcelku svižně a furt v lese. Pokud jsme náhodou někoho cestou potkali a pes ho viděl dřív než já, tak se o toho chudáka několikrát opřel, několikrát otřel, ožužlal mu bundu, obličej, kalhoty a pak šel klidně dál. Jakmile spatří vodu (jezero, bažinu, louži) už je tam. Syrový maso nežere (zvedá se mu žaludek) ale čokoládu jí i se staniolem. No napadá me ještě 1000 různých (pro mě i hrůzných) historek. Můj hafík není sice asi typickým představitrelem plemene, ale i tohle se Ti může stát. Fakt si to rozmysli...


Pracuj na vlastním kameni.. jiné jen obdivuj.

Není tady

 

#38 24. 10. 2007 11:05

mag
♥♥♥♥♥♥♥
Registrovaný: 2. 12. 2006
Příspěvky: 7438

Re: Labrador do bytu

qwassa napsal(a):

Ahoj, pro původní tazatelku - radši to ještě chvíli vydrž, to chtění labradora do paneláku :-)) Dej si tak 2 roky. Když to chtění bude pořád intenzivní, tak si ho pořiď. Já jsem si pořídila labradora do paneláku, ke 4 letému synkovi. Čekala jsem milého společníka a všechny takový ty řeči, co se o tom plemeni píšou. Mám tvrdohlavou 50-ti kilovou hyperaktivní obludu, která skutečně miluje úplně každýho, což úplně každýmu dá úplně kdykoliv najevo skákáním, olizováním, okousáváním, taháním. Je to pes - nějak lehce nadřazenej všemu kolem, výcvik jsem po 3 letech vzdala. Nepište mi prosím, že jsem ho špatně vychovala - skutečně se nikdy vychovat NENECHAL. Okousal doma vše. Vyhrabal díru do zdi. Teď už jsme přestěhovaný i s miláčkem v domě se zahradou, je to lepší, přesadil i jedovatý keře. Pelichá hodně. Procházka, aby byl pes spokojen, musela začít v 8:00 ráno a skončit v 16:00 odpoledne a muselo se jít vcelku svižně a furt v lese. Pokud jsme náhodou někoho cestou potkali a pes ho viděl dřív než já, tak se o toho chudáka několikrát opřel, několikrát otřel, ožužlal mu bundu, obličej, kalhoty a pak šel klidně dál. Jakmile spatří vodu (jezero, bažinu, louži) už je tam. Syrový maso nežere (zvedá se mu žaludek) ale čokoládu jí i se staniolem. No napadá me ještě 1000 různých (pro mě i hrůzných) historek. Můj hafík není sice asi typickým představitrelem plemene, ale i tohle se Ti může stát. Fakt si to rozmysli...

To je právě typický labrador!!!! Potřebuje zaměstanat, většina jich ničí zařízení bytu ( z nudy, ta naše taky), ale dělá to většina psů (nejen labradoři), jsou neuvěřitelně žravý...

Většina lidí si pořídí labradora, pač je vhodný dětem a nemusí se cvičit.... každý by si měl o plemeni něco zjistit než si ho pořídí,protože pak by ho tohle všechno nepřekvapilo.

Ještě jednou, labrador je především lovecký pes...

Není tady

 

#39 24. 10. 2007 12:15

Ela..
♥♥♥♥♥♥-
Registrovaný: 9. 1. 2006
Příspěvky: 1393

Re: Labrador do bytu

Wiki, přesně jak píše PetraP, jediná obrana proti chlupům je luxovat, luxovat a zase luxovat. Koberce jsme postupně vyměnili za laminátové podlahy, lina a malé kusové koberečky, za vysavač jsme koupili elektrolux + nástavec turbokartáč, ten úžasně vytáhne chlupy odevšad - z gauče, z vysokého či nízkého kusového koberce atd..
Jinak ten nᚠhafan je zlatý retrívr, dobře rostlý s pořádnou huňatou hřívou, bílý není,  je světlý a sladký :-)

Mezi labradorem a zlatým retrívrem je kromě délky chlupů ještě jeden velký rozdíl - labrador je chodící kontejner, sežere, co může i nesmí, je doslova bezedný. Možná teď některým křivdím, ale zatím všichni labradoři, se kterými jsem se setkala, byly doslova pažravci (teď zrovna čtu, že se o tom zmiňuje i Meg, takže to zřejmě není jen má zkušenost). Tohle ti u zlatého retrívra nehrozí, může mít naloženo celý den, ale nesežere to, jen si tak uždibne, když dostane hlad, ale celou misku na ex vymete jen vyjímečně. A pokud ho dobře naučíš, můžeš mít v obýváku na konferenčním stolku sebevětší dobroty ve výšce jeho očí a nevezme si, ani nebude očima somrovat ve stylu - sedm let jsem nejed, koukej, jak jsem krásný, dej miií ..

Není tady

 

#40 26. 10. 2007 20:55

PetraP
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Jižní Čechy
Registrovaný: 18. 9. 2007
Příspěvky: 4763

Re: Labrador do bytu

To ta naše zaltuška teda somruje.big_smile  Stylem .. já jsem ten pejsánek nešastný..  big_smile  Ale po upozornění dá pokoj. A faktem je, že si sama nic nevezme. Jen na pokyn a když to má dovoleno.  I když je stálou záhadou, kam zmizlo to vánoční cukroví ze stolku wink  Přítel tvrdil, že on to nebyl tummenupp


http://alterna-tickers.com/tickers/generated_tickers/l/lf3dz62ty.png

http://alterna-tickers.com/tickers/generated_tickers/r/rhmcv1xd8.png

Není tady

 

#41 26. 10. 2007 21:22

lindaB
♥♥♥♥♥♥-
Registrovaný: 30. 3. 2007
Příspěvky: 1187

Re: Labrador do bytu

To je právě typický labrador!!!! Potřebuje zaměstanat, většina jich ničí zařízení bytu ( z nudy, ta naše taky), ale dělá to většina psů (nejen labradoři), jsou neuvěřitelně žravý...

Většina lidí si pořídí labradora, pač je vhodný dětem a nemusí se cvičit.... každý by si měl o plemeni něco zjistit než si ho pořídí,protože pak by ho tohle všechno nepřekvapilo.

Ještě jednou, labrador je především lovecký pes...



taky jsem chtěla labradora a nakonec jsem ráda, že jsem si pořídila jiné plemeno

Upravil(a) lindaB (26. 10. 2007 21:22)

Není tady

 

#42 26. 10. 2007 22:46

Tercila
♥♥♥♥♥♥♥
Registrovaný: 15. 5. 2007
Příspěvky: 7001

Re: Labrador do bytu

Jestli můžu.... Tak do paneláku už bych si nekoupila žádného psa. A to si vůbec nemyslím, že by v bytě trpěli. Spíš naopak big_smile - po příchodu z práce že by se nám chtělo běhat po venku... chlupy jsou všude... při deštivém počasí aby po něm člověk pořád vytíral podlahy... Nehledě na to, že někteří sousedi se na psy nedívají zrovna pátelsky a každé psí hovínko poblíž paneláku považují za to "vaše". (teda nᚠstrakáč spíš vždycky vzbudil úsměvy kolemjdoucích a projevované sympatie).
Ovšem třeba před 10 lety nás s manželem nenapadlo, že budeme oba makat déle jak 10 hodin denně a pak už je ta únava na nás znát, prostě ven courat se psem se už nechce. V létě to ještě jde, ale večer v zimě za mrazů když vlezeš do sprchy a pak uvidíš, že pes by potřeboval ven...
No, ještě to promysli.

Ale pokud nevydržíš s chtěním psa - poradím jiné, do bytu vhodnější plemeno: kavalír King Charles Spaniel - totálně hodný, tichý pes, nikdy nic neokousal, nevyhrabal, nepoškrábal, je velice poslušný. Bez počůrání vydržel 13 hodin, on totiž při našem odjezdu přestává pít (A to ho samozřejmě nebijeme), je opravdu moc hodný. Za žádné jiné plemeno bych ho nevyměnila big_smile
Ovšem to venčení a chlupy........ hmm

Upravil(a) Tercila (26. 10. 2007 22:48)

Není tady

 

#43 26. 10. 2007 23:10

Kamčitka
♥♥♥♥♥♥-
Místo: FM
Registrovaný: 9. 1. 2006
Příspěvky: 2601

Re: Labrador do bytu

Tercila napsal(a):

Ale pokud nevydržíš s chtěním psa - poradím jiné, do bytu vhodnější plemeno: kavalír King Charles Spaniel - totálně hodný, tichý pes, nikdy nic neokousal, nevyhrabal, nepoškrábal, je velice poslušný. Bez počůrání vydržel 13 hodin, on totiž při našem odjezdu přestává pít (A to ho samozřejmě nebijeme), je opravdu moc hodný. Za žádné jiné plemeno bych ho nevyměnila big_smile
Ovšem to venčení a chlupy........ hmm

mᚠpravdu, jen ty chlupy - prostě stejné jako u labradora, bodliny, které jdou špantě vytáhnout z čehokoliv, a hrůza snad jejich celoroční padání smile
Na druhou stranu Libunda je trošku na jiné lodi, nepracuje 13hodin denně ..... s dětma musí tak jako tak ven smile

Není tady

 

#44 28. 10. 2007 0:31

Tercila
♥♥♥♥♥♥♥
Registrovaný: 15. 5. 2007
Příspěvky: 7001

Re: Labrador do bytu

Jo, tak chlupy u kavalíra jsou dlouhé a vyluxovat se jakž takž dají, ale na černém svetru mám bílé chlupy a na bílé halence zase jeho černou podsadu big_smile
Jinak ale když jsem ho pořizovali, taky jsem chodila do práce 7 hodin; to je právě ten problém, že člověk nikdy neví, co se mu může v životě přihodit.
No, jen jsem chtěla demonstrovat, že děti mohou být na antibiotikách a máma od nich chytí bacily, bude mít horečku a bude ráda, že jim i sobě zvládne uvařit aspoň čaj, táta bude v práci a - se psem ven půjde kdo? smile...
A když udělá doma loužičku 8kilový pes a 40kilový, to už je rozdíl, že smile neutral.

Není tady

 

#45 29. 10. 2007 16:06

Wiki
♥♥♥♥♥♥-
Registrovaný: 19. 5. 2006
Příspěvky: 3988

Re: Labrador do bytu

Tak to jsem se pobavila - jak popisuje gwassa tu "hypeaktivní 50ti kil. obludu" lol

Ale stejně jsou to miláčkové....všichni a všechny...když člověk přijde po práci utahaný domů a vítají mě...okamžitě dostanu dobrou náladu...a jdeme se mazlit a hrát si....to je skoro nenahraditelné....nechápu jak tomu může někdo ublížit!

Není tady

 

#46 1. 1. 2008 19:30

kacatko
♥♥♥♥---
Registrovaný: 19. 3. 2007
Příspěvky: 259

Re: Labrador do bytu

Teda musím říct, že kdybych si četla všechny tyhle příspěvky před koupí psa, tak byste mě uplně odradili a znechutili!!! hmm Ale já si je naštěstí nečetla, pořídila jsem si labradora, dokonce do bytu a jsem strašně ráda!!! Je to miláček hjarta Zkrátka se mu musíš věnovat a zabavit ho-nemyslet si, že se všechno naučí sám a bude to hodný andílek. Je jasný, že všechno má pro i proti, ale tak to je snad u většiny psů ne? Já bych naší Sáru nedala a pro ty, kdo po přečtení těhle příspěvků si není jistý zda ano či ne, mrkněte na www.muj-labrador.cz Myslim že pak budete mít jasno visslatummenupp

Není tady

 

#47 1. 1. 2008 19:45

Maniše
♥♥♥♥---
Místo: něco jako Hoštice :-)
Registrovaný: 4. 11. 2006
Příspěvky: 284

Re: Labrador do bytu

taky mám labradora v bytě. Miluju ho, je to miláček všech. Věnujeme se mu s přítelem, chodíme na procházky, kupujeme kvalitní granule u veterináře, uklízíme chlupy, vytíráme podlahy...stejně tak jako všichni.
Nedala bych ho z domu ani omylem, nedávno měl úraz, doktor když ho uspaval aby mu zašil packu, jsem probrečela jako kdyby měl umřít, dokonce jsem s ním spala v kuchyni na zemi abych ho hlídala, aby si to neolizoval - než jsem mu koupila límec. 
ALE už bych si psa do bytu nikdy nepořídila. Jedině do baráčku se zahradou...kapitulation

Upravil(a) Maniše (1. 1. 2008 19:47)


http://beta.loga.cz/kategorie/loga_melodie/animace2/happytube/550086.gif

Není tady

 

#48 1. 1. 2008 21:20

Eri
♥♥♥♥♥♥-
Místo: sever
Registrovaný: 11. 1. 2006
Příspěvky: 1987

Re: Labrador do bytu

Libundo, pokud bych Ti mohla poradit, počkej ještě.
Já mám kluka pětiletého, holku lehce přes rok, starší fenku křížence labradora s dobrmanem ( neznám psa, který by se choval k dětem líp ) a  dvouměsíční štěně.
V Praze v bytě jsem zvládala jedno dítě a dva psy - dospělé psy. Bylo to na bednu, v jedné ruce kočár, v druhé dva psy na vodítku, i když skvěle se chovající ( ale každý jiná velikost, občas se zamotaliu, nebo přišlápli lol ) ale držela mě vidina toho, že se vrátíme do baráku se zahradou a hlavně, můj muž jde do práce denní, noční, tři dny volno, takže doma je hodně a o  psy se staral, kdy mohl.
Teď jsem v baráku s velikou zahradou, psy pouštím na zahradu, pokud nemůžeme jít na procházku, ale stejně z toho už blázním. Štěně je zatím nevychované, přijde zvenku, udělá louži, výjimečně i hromádku, všechno se musí okamžitě uklízet kvůli malé, jenže dost často si něčeho člověk hned nevšimne ...... usch, často to rozape některý pes, nebo králík ......
Navíc, i když jsem doma s malou, mám sama taky práci, manžel totéž, takže štěně se občas nudí, všechno ukradne, rozkouše, děti nechají někde válet hračky, už jsou na hadry ........ nebo si psi hrají spolu, to je zas bengál big_smile
To štěně si vybral syn, nadšení mu vydrželo tak 4 dny. Teď už ho to otravuje.
Štěne, je mládě, takže vyžaduje neustálou pozornost, chce si hrát, takže už jsem zažila malou, jak se přiřítila vzteklá do kuchyně, v kalhotech ( v plíně, naštěstí ) zahryznuté štěně a dožadovala se jeho sundání..... pak si s ním zas chce hrát, ale on před ní utíká, tak zas jekot tongue Se synem se zas štíňo pere, tak synátor hudlá, že ho kouše roll manžel mi dnes líčil, jak odpoledne spal, ale strašně se vyděsil, protože se mu Dak zakousnul do palce u nohy...... to jsou všechno maličkosti, jen jich je hodně. smile
Já mám sežrané pantofle, manžel koženou kapsičku na doklady, syn zimní boty ( a to na to má čas jen v noci, čert a nᚠDak nikdy nespí ).......   a to je u nás dva týdny.
Navíc, my OBA s manželem zvířata milujeme, vyrůstali jsme s nimi, nᚠživot by bez nich byl o dost ochuzen, takže to všechno zvládáme tak nějak s humorem. Mám v manželovi OBROVSKÉ ZASTÁNÍ. To Ty mít nejspíš nebudeš.  Prosím, rozmysli si tohle všechno, abys zas, a upřímně věřím, že hluboce nešastná, nemusela hledat nějaké další dobré ruce. pussa


http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/2;10704;49/st/20061031/n/Mariannka/dt/6/k/7cad/age.png
http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/2;10762;421/st/20020808/n/Mikes/dt/6/k/b03e/age.png

Není tady

 

#49 1. 1. 2008 21:59

lindaB
♥♥♥♥♥♥-
Registrovaný: 30. 3. 2007
Příspěvky: 1187

Re: Labrador do bytu

To štěně si vybral syn, nadšení mu vydrželo tak 4 dny. Teď už ho to otravuje... co jsi čekala, u tak malého ditěte je to pochopitelné.

Není tady

 

#50 1. 1. 2008 23:35

ita
♥♥♥♥♥♥-
Registrovaný: 31. 8. 2006
Příspěvky: 2003

Re: Labrador do bytu

Máte pravdu, pořídit si psa je závazek na řadu let. Toho prvního NO jsme našli v lese, byl vděčný, hodný, skvělý. Když odešel, už jsem si život bez psa nedovedla představit. Mám opět NO od štěněte, dnes je mu rok. Zpočátku jsem byla neustále blízka infarktu, je hrozně temperamentní, nestále mi utíkal za psy, dětmi, skákal na lidi (i na policajtku)... Později jsem ho nebyla schopna udržet na vodítku, uvažovala jsem i o zakázaném elektrickém, abych ho zvládla. Pak najednou asi dospěl, je milý, hodný, poslušný, jsem šastná, že ho mám. Chodí mě v noci hlídat, ráno budit, hrajeme si...

Není tady

 
NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

Zápatí

Powered by PunBB 1.2.24c
© Copyright 2002–2008 Rickard Andersson
Content © Copyright 2000–2016 SAMI spol. s r.o.
Ochrana osobních údajů